Ahojte. Chcem sa vam trosku postazovat a pisem to ako istu formu "linky nadeje". Podla mna si mnohe poviete ze vsak nemam problem, ale ja napriek tomu ze este nemam ani 30 (coskoro budem mat) sa citim ako vysusena stara handra...aspon zvnutra. Cely moj zivot po VS sa toci okolo prace...nic ine. Chlapa som nemala od svojich 24 rokov, co uz je nejaky ten rocik. Chyba mi to v kazdom zmysle, ked ako dnes je krasne pocasie a ja len sedim/lezim v posteli a napchavam sa blbostami. Tak by som sa sla "vyvencit" vonku, prejst sa, travit cas s niekym s kym to ma zmysel. Nemam ziadnu blizku kamaratku. Vsetky co mam cakaju babo, su zadane a je mi blbe ich stale obtazovat...nechapte ma zle ja im to maximalne prajem, tie babatka su vytuzene a narodia sa dobrym ludom, ale stale si kladiem otazku Preco ja nemozem byt stastna v tomto smere? Mam pocit odkedy som dostala ako male dievcatko babiku odvtedy chcem byt mamou. Mam pomaly 30 rokov a ziaden muz na obzore. Mladych zajacikov nechcem a chlapi po 30tke co za to stoja su zadani/zenati. Tak strasne tuzim po rodine, mat zmysel pre koho sa rano zobudit a ZIT. Ja svoj volny cas travim SAMA. Viem ze mi budete radit aby som si nasla zalubu, niekam vypadla....ja viem ze by som mala ale ked ja ....nevladzem.... Zacinam rozmyslat o navsteve psychologa ale na druhej strane sa nechcem otvorit niekomu cudziemu a este mu aj platit za to...nechapte to v zlom ale mam pocit ze by mi psycholog NIC nove nepovedal. Teoriu ovladam ale prax je horsia. Potrebujem chytit druhy dych ale neviem ako a kde ☹ Aj ked sa nikedy zatnem a cvicim, zdravo jem tak mi to vydrzi tak tyzden az dva a koniec....nemam motivaciu. Nemam nic co by ma nakoplo a kvoli comu by som vytrvala. Rada by som zacala intenzivne na sebe makat, zmenit uces, pracu....a NIC pre to nerobim....neviem ci som zbabela alebo leniva...alebo si neverim (?) neviem sama. Je mi smutno, ze "najkrajsie roky" mladosti travim medzi styrmi stenami SAMA. Keby sa ma niekto opytal kto ma rovnake pocity vedela by som mu poradit ale sama sebe neviem - a to nechapem. Prosim vas o psychicke povzbudenie/skusenosti co vas nakoplo ak ste mali podobny splyn? Dakujem pekne
@greta2017 preco potrebujes zit pre niekoho ineho,preco nie pre seba?potrebusej.ako motivaciu muza alebo dieta...ale ndky nemas istotu,ze muz.ta.neopusti a ze s dietatom budes p cely zivot...dieta ta potrebuje.len na.chvilku,potom ma uz vlastne zaujmy...chapem,ze potrebujes muza,rodiny,je to prirodzene..ale neupinaj sa na to,ze len vtedy budes stastna...mala by si popracovat na sebelaske a sebavedomi,s tym ti moze pomoct psycholog alebo life kouc..ked sa nevies sama odpichnut,tak asi pomoc zvonka budes potrebovat..a medzi 4 stenami muza nestretnes..nemusis sa.nutit do nejakeho zivotneho.stylu,nemusis cvicit pravidelne a pod..rob to,co ta bavi,nesil to do nejakeho vzorca...ked.ti to nevide,tak.sa.za to trestas hnevom na.seba..to nema.zmysel...
@greta2017 pozri, toto je take..klasicke..tym si prejde kazda zena..proste ma aj hluche miesta v zivote...pokial to trva nejako dlho a nedobrovolne tak vtedy je to zrele na cvokara...ale inak si vychutnavaj tento stav, venuj sa sebe a ani nevies ako objavia sa novy ludia, nove znamos...chod tam kde cches, hoc aj sama a ze budees mat pocit ze je to blbe??? A kto povedal? Uzivaj si to...ide slniecko, sup sup hoc aj na nakupy a len tak sa flakat po meste, po nakupnom centre..len tak si sadnut s casakom na lavicku...a co ze citas nejaky bulvar a pletky??? Aj to sa moze... 😀
@greta2017 a co najst nejaky kurz, kde sa ludia stretaju, nielen aby spolu si zaskakali na zumbu alebo podobne. Ale trebars by sli vystupovat. Proste by tie stretnutia mali charakter spolocneho tvorenia niecoho. Aj by ste sa stretali, aj by ste mali o com hovorit, aj by si bola medzi ludmi.
A byt medzi lidmi znamena, ze ten ma znameho, ta ma brata a sanca niekho stretnut sa zvysuje.
Sedenim doma ta nikto neobjavi. Ak, tak len nahodou (zalubi sa do teba poslicek od pizze 🙂 ).
Ak nemas ciel, preco ist von, chod si kupit fajny kolacik. Doma sadni s kavou na balkon, vyloz nohy na zabradlie a vychutnaj si zvysok slniecka. Hned mas plan aj ciel. A nejak pekne sa nahod, kto vie, ci niekoho nezaujmes. Ani o tom nemusis vediet.
A vzdelavaj sa vo vztahoch. Mas teraz na to cas. Aby si neskoncila tak, ze ked si najdes chlapa, tak sa mu tak od radosti zavesis na krk, ze si s tebou bude nakoniec robit co chce. A ty zistis, ze najvacsie zelanie sa stalo najvacsim trapenim.
Je pochopitelne, ak tvoje predstavy o zivote su diametralne odlisne od zivota, aky prave vedies, ze sa dostavi pocit az chronickej nespokojnosti a ty sa uz nedokazes tesit z ostatnych veci, ktore ti zivot ponuka.
Moja rada znie mozno lacno, ale pomaly musis prijimat realitu a tesit sa z nej. Zacni malickostami, ze si rano mozes dlhsie pospat, vychutnat kavicku, prelistovat casak, ist na prechadzku, vycestovat niekam. V myslienkach za to podakuj, ze mas cas na veci, o ktorych ostatni mozu len snivat. Nesustreduj sa neustale na to, co nemas, ale nahrad to v hlave myslienkami, co prijemne ti sloboda prinasa. A super rada, ktoru si uz dostala, vzdelavaj sa vo vztahoch, akeho muza by si vlastne chcela a preco sa ti nedoteraz nedarilo, ci sa tym nie su vzorce z minulosti. Nie je umenie mat hocijaky vztah, ale uspokojivy, naplnujuci vztah, k nemu sa clovek musi asi dopracovat. 🙂
@greta2017 pravdou je, že ak žena stretne muža, s ktorým jej je fajn, tak v sebe nájde more energie, svet je zrazu gombička, všetky problémy sa zdajú malicherné. Na druhej strane ale mužov priťahujú ženy, ktoré sú spokojné samé so sebou, nekričí z nich to, že za každú cenu chcú niekoho zbaliť, aby neboli samé. Ak nevládzeš, možno to naozaj bude nejaký zdravotný problém, návštevou lekára a komplexnou prehliadkou nič zlé neurobíš. A toho psychológa by som sa tiež neobávala, myslím, že by mal byť bezplatný, ak teda nie je súkromný. Ale v prvom rade musíš začať od seba. Ak budeš sama sedieť doma, tak budeš o pár rokov stále na tom istom bode, ako teraz. Môžeš ísť plávať, môžeš sa prihlásiť do turistického krúžku, na zumbu, na jógu....vyriešiš tým viac vecí naraz - nebudeš vyjedať somariny, budeš pravidelne cvičiť, čo sa odrazí na tvojej nálade, tvojej postave aj tvojom sebavedomí. A prídeš na iné myšlienky, nájdeš nových priateľov. Nevešaj hlavu, predstav si, že by si bola v rovnakej situácii, ale mala by si ešte dve deti k tomu....to už je oveľa ťažšie nájsť priateľa, partnera, ktorý by mal rád aj tie deti a chcel by sa o ne starať. Začať musíš od seba, držím palce.
@greta2017 ako som to čítala mi napadlo skúsiť nejakú dobrovoľnícku prácu, o niekoho sa starať, nemyslím psa, ale nejakého človeka, ktorý to potrebuje. Tým pádom svoju pozornosť zo seba sústredíš na pomoc druhému. Čo síce neznamená, že tým vyriešiš svoju túžbu po rodine, ale pomôže Ti to zamerať pozornosť smerom iným a byť užitočná.
A túžba po rodine. Nemáš teraz chlapa. Skús to prijať a vychádzať z toho čo je. Každá silná túžba človeka svojim spôsobom ničí. A ak by si aj vzťah našla, Tvoja túžba sa na neho upne. A to nie je dobrý základ. Ak sa naučíš žiť sama a byť spokojná a naplniť si život aktivitami alebo činnosťou čo Ťa baví, budeš spokojnejšia a nebudeš odkázaná aby tento pocit osamotenia zaplnil niekto iný. Ty máš teraz šancu to urobiť. A nečakať, že Ti ho zaplní niečo zvonka. Lebo veci prichádzajú a odchádzajú ale ak sa naučíš byť sama so sebou v pohode, tak to nebude mať na Teba taký negatívny dopad ak niekto odíde. A budeš aj príťažlivejšia pre mužov.
Cestuj
Neviem odkiaľ si a či si veriaca ale vo Vysokej nad Uhom organizujú Púť zrelosti, je to pre ľudí okolo 30 rokov a sú bez partnera. Nie je to žiadna zoznamka ani sa tam nebudeš celý čas modliť, skôr rozmýšľať nad sebou a ako využiť čas, keď je človek "single" a stretneš tam ľudí z každého cesta. A neskutočne veľa ľudí si tam našlo partnera. Veľa šťastia ... 🙂
třeba skusit vsetko za zavrenými dverami netřeba cakat na princa, si myslim ze v době internetu by nemal byt problém je vela zoznamiek třeba vyskusat a možno upustit z narokov ved nikto nie je dokonalý
@jeannna ja len ze poznam vela parov ktori sa zoznamili prave cielene cez zoznamky a v pohode maju fungujuce vztahy a uz aj deti, osobnu skusenost s tym nemam sme sa s muzom zoznamili v praci, netvrdim, že si ma hned hladat manžela, ale kamosov moze mat a z kavicky možno bude i druha, zase podla mna je lepsie jako sa doma trapit, vyrazit si von s nikym, aspoň podla mna ved na ine věci sa predsa orientovala doteraz ...škola, praca ...ved aj otázka znie dokedy mam cakat...no necakat třeba konat možno po xy zoznameniach bude to posledne to prave
Ked nevies byt v zivote stastna sama so sebou, nemozes byt ani s nikym inym. Citis sa sama aj v dave ludi. Tvoj problem je hlavne, ze sa nesocializujes. Cas treba venovat zmysluplne sam so sebou a s blizkymi ludmi. Nie chlapmi. Ja som sa najprv naucila byt rada sama. Robit veci sama. Neskor sa tie priatelky dako same vmiesili do zivota..a zrazu nebolo na nic cas. Po rokoch prisiel vztah a deti. Z vlastnej skusenosti ti mozem poradit, ze urcite od seba. Zi sama pre seba a nauc sa to mat rada.
@anti13 Neviem preco, ale mam pocit, ze zakladatelka toto uz vyskusala a bez uspechu. Hadam sa este ozve a porozprava nam o sebe viac. Aj moj brat sa zoznamil so svagrinou na zoznamke a o 2 tyzdne je svadba. Ale oni boli obaja v pohode, ziadne stresy a depky zo samoty. Ak zoznamky uz skusala a nedari sa, tak by som tomu chvilu dala pokoj, lebo niekedy cim viac clovek chce, tym duplom to nejde.
@greta2017 ja ti poviem tak..v takych veciach nie si sama, je plno zien co prezivaju to co ty, ono musis sa najprv stotoznit sama so sebou co by si chcela atd... ako si predstavujes svoj zivot, ak je praca taka narocna rozmyslaj ako ubrat, ci zmenit...a v prvom rade sa takto nelutuj....nik ti to nepovie, ale vies kolko je takych zien co by si to s tvojou bezstarostnostou vymenili...len popozeraj mk, ake su tu vztahove problemy a ako zeny chodia z kaluze do blata....toto pre seba chces? chces chlapa pre chlapa alebo pre zivot...to, ze nikoho nemas je podla mna znak toho, ze nechces len niekoho tak, ale myslis do buducnosti, lebo chlapov na jednu noc je habadej..len sa vyber do baru ci na disko a uvidis...trav proste nejako cas do niecoho sa zapis, kurz ci chod cvicit a pojde to samo uvidis 🙂 🙂 hlavne nelamentuj, lebo podla mna okrem toho chlapa ziadny problem nemas, vlastne ani to neni problem podla mna, uzivaj sa a po case nieco pride... ku mne prisiel chlap vzdy necakane 😀
@greta2017 Pises, ze vsetky tvoje kamosky su bud zadane, alebo cakaju babo. A co ti brani najst si nove? Pises, ze daco zacnes...zdravo sa stravovat, cvicit a za chvilu to nechas tak. Uprimne, myslim si, ze si tak trochu leniva. Neviem kde robis, ako si na tom financne, ci vies jazyky, ale odporucam ti ak je to mozne a ovladas jazyky vypadnut niekde do zahranicia. Totalne zmenit prostredie a hlavne zmenit pristup tvojho rozmyslania...taka mlada baba predsa musi mat elanu na rozdavanie😉
dakujem Vam za povzbudenia a kazdej jednej davam zapravdu az na tie zoznamky cez internet. Zatial som zastancom toho ze na to neverim. Neskusala som ale ani po tom netuzim. Co sa tyka prace, som tam kazdy den minimalne do 6tej, niekedy do 8 vecer. To mi pohlcuje najviac casu a energie ze ked pridem domov tak len sa najem a "odpadnem " do postele po celom dni. Cestovat by som rada ale nemam s kym. @slnecnica174 suhlasim som leniva ale v zmysle ze sa neviem zatnut a povedat si ze to robim pre seba a nie pre inych. Ale ja som z tych co potrebuju "sparing" partnera- ci uz chlapa alebo kamosku. Ja nemam rada byt sama. Samota je niekedy uzitocna ale nie je ten najlepsi staly spolocnik. Ale celkovo mne nejde o to najst si stoj co stoj chlapa a mat deti. Nie, proste ja uz nechcem byt sama. Ano som narocna ale ked som narocna na seba preco sa mam stretavat s nikym kto ma lahostajny pristup k zivotu? Tazko sa to takto cez pisany text vysvetluje - nechcem aby ste ma brali ako fiflenu to urcite nie som, ale zalezi mi na mojej spolocnosti. Co sa tyka chlapov tak chlap s (pre mna) spravnymi hodnotami asi neexistuje a taky co aspon ciastocne splnaju akesi moje kriteria su mi nie 3x sympaticki. Ja viem ....som strasna ale v tychto veciach si neviem rozkazat a som si vedoma toho ze ma to brzdi. A dalsi velky problem je to ze som maximalne nesebavedova. Kazdy mi hovori ze na nich posobim mega sebavedomo sebaisto a ze ja musim chlapov len tak chladnokrvne zaradom odmietat....ale pravda je pravy opak. Som normalna, trosku introvertna, mila, ludska bytost ktora proste tuzi po pokoji, klude a zmysle zivota. ....a to je to co mi uz dlhsie chyba
@greta2017 malo ludi vyslovene vyhladava samotu a su spokojni. Si sama, ber to ako fakt, nauc sa s tym zit namiesto lutovania sa, ze niekoho potrebujes. To jedine ti pomoze rozbehnut sa v zivote. Zvysok zivot sam prinesie. Zazila som to, viem co hovorim. Hladanie ani lutovanie ti nepomoze. Iba to prijat ako fakt a urobit pre seba samu maximum. Drzim palce. Su aj horsie problemy v zivote...ludia su schopni sa prisposobit roznym zivotnym situaciam a etapam.
Ahoj, necitala som reakcie ale mozno by pomohlo zmenit jednu vec - v tomto pocasi nebyt doma, ale proste hocikam ist, aj sama. Ja som dnes mala zhodou 3 hodiny sama pre seba, ani sa mi nikomu nechcelo volat, iba si tak posediet na slnku... a stretla som necakane stareho znameho na jednej teraske, akurat sa vracal z bicyklovania, tiez sam 😉
@greta2017 ''Cestovat by som rada, ale nemam s kym.'' A preco nejdes sama? Vies kolko bab (vratane mna) cestovalo a cestuju po svete same? Ved to je super, vies kolko zaujimavych ludi spoznas? Ja som svojho partnera spoznala na zahranicnej zoznamke. Po pol roku vypisovania a telefonovania som sadla na lietadlo a isla za nim😉
@greta2017 Ludia, ktori nie su radi sami, si vzdy nejaku spolocnost najdu. U teba je to skor tak, ze tuzis po konkretnej spolocnosti ludi, ktori maju tie spravne hodnoty, inak si radsej sama a ani to ta neuspokojuje. Zacarovany kruh. Co je podla teba lahostajny pristup k zivotu? A co su tie spravne hodnoty?
Ahoj,neviem co ti popisali baby, necitala som to, ani tvoj uplne prispevok, ale pointu som pochopila. Z tvojho zivota sa vyparila radost s kazdeho dna, nema uz ziadnu iskru, upadla si do rutiny praca a domov. Si este dost mlada, aby si mohla nieco zmenit. Musis vsak zacat od seba, najst stratene ja, samu seba. Najdi si cast zajst k tej kadernicke, do fitka, urob nieco pre seba. Si este mlada a mas este dost casu. To, ze tvoje kamaratky maju dieta, nie je prekazka si zajst niekam na kavu, kde je aj detsky kutik a je aj cas spoznat novych ludi. Na facebooku je skupina "GETTPAL" je urcena pre vsetkych, ktori chcu spoznat novych ludi, chcu ist von a nemaju s kym, robia sa tam aj rozne akcie, zoznamovacie akcie a podobne, skus sa tam zaclenit. Vies sediet doma a fnukat na rozliatym mliekom vie kazdy, ale urobit nieco preto, aby to tak nebolo nie
@jeannna mas pravdu. Tuzim po spolocnosti aku ani nepoznam. Lahostany pristup je to ako su vztahy brane: ci uz na dobu urcitu, ze pri aj najmensom probleme nie su partneri schopni bojovat o ten vztah, ze sa vzdaju skor ako ziatia ci to ma zmysel, alebo povrchni chlapi ktori bazia iba po vonkajsej krase. Ja s tym problem nemam mna chlapi chcu, len sa bojim toho ze pokial by ma videli v teplakoch, nenamalovanu a "strapatu" s nejakymi nedostatkami hned by ma nechali. Ja vieeeem ,aaano takeho mi netreba a ani nehladam takeho povrchneho ale v dnesnej dobe je pre chlapov ozaj mam pocit dolezitejsie kto ako vyzera a nie aky je naozaj. Nenhladam nikoho kto ma financne zabezpeci - nepotrebujem to kezde vsetko co potrebujem po materialnej stranke mam, ale rada by som mala niekoho kto uz vzhladom na vek tiez nieco ma - co pre mna znamena stalost a zodpovednost. Zodpovednost je pre mna klucove slovo.
@greta2017 Muzi sa dobre citia v spolocnosti citovo stabilnych zien, z ktorych vyzaruje sebavedomie, radost zo zivota, samostatnost tiez, ale nie v tom zmysle, ze muza vobec nepotrebuju 🙂
Len malo muzov je ochotnych na zaciatku vztahu si zobrat na plecia tarchu zodpovednosti za pripadne ublizenie druhej strane. A zeny, ktore si neveria a od zaciatku vyzaduju tieto hodnoty, tymto muzov od seba odplasia a potom maju dovod povedat, ze chlapovi islo len o sex.
Nie, nie vsetci chlapi su povrchni a chcu mat doma modelku. Je to tvoja vlastna skusenost, alebo si odpozorovala vo svojom okoli?
Hlavu hore, si zdrava zena v najlepsich rokoch. Chce to najst spriaznenu dusu- na zaciatok kamosku s ktorou by si travila volny cas. Aj sportovanie vo dvojici by ta viac bavilo. Jedna druhu by ste tahali vpred. A s tymi chlapmi mas pravdu v dnesnej dobe je ich viac nez dost nezodpovednych. Vsetko v zivote v pride spravny cas, ked to najmenej budes ocakavat.
Dobra kamoska je na nezaplatenie aj ked sama teraz ziadnu nemam lebo tiez maju uz svoje vlastne deti a odstahovali sa.
@jeannna ved ja by som nevyrukovala na chla hned s tym ze aka som nezavisla a ze ho vobec nepotrebujem 😀 ja som normalna vo vztahoch. Nie som zufala zena ktora len pachti po tom aby si niekoho nasla 🙂 Pytala si sa na nejake hodnoty tak som ich napisala....ale je toho urcite viac. problem je v tom ako som uz vyssie pisala ze chlapi co maju niektore pre mna dolezite hodnoty tak ma nepritahuju a ja si myslim ze partner by ma mal pritahovat aj fyzicky. A pritom vobec netuzim po chlapovi z katalogu, proste normalny chlap ktory vyzera ako chlap a nie ako babika z posilky. 🙂 hmmm ja ani nemam zle skusenosti kedze som mala malo vztahov a partnerov a uz som dlho sama ale mam ten pocit z "virtualnej reality" a niekedy aj z mojho okolia (kamosky a ich partneri a pod. )
@greta2017
kolko casu travis v tej praci, ked tvrdis, ze okolo nej sa iba tvoj zivot toci?
ono mat super pracu, co ta bavi je fajn, ale uprimne nechcela by som aby bola jedinou naplnou mojho zivota...