Ahojte, ex má na základe súdneho rozhodnutia 2x do týždňa oprávnené prísť za malu. Avšak po dnešku sú tí už 3 mesiace, čo sa ani len neozval, jedine čo výživné platí, aj to zročné výživné už rieši exekútor.. Ide o to, že napr víkend mám dosť rozbitý keďže má 2 hodiny doobeda a potom 2 hodiny poobede a ja musím 15min čakať.. Tie ktoré to máte, tak čakáte aj keď sa takto dlho neozve alebo ako? Ide o to, že chcem ísť aj s malou na dovolenku tu na Slovensku a zrovna to vychádza, že v jeho štvrtok ideme.. Tak či musím čakať a ísť až potom, čo sa mi zdá kvôli malej neskoro, keďže cesta trvá hodinu a pol alebo môžem ísť aj skôr.. Ďakujem za odpovede 🙂
Napis mu ci pride alebo mu daj akoze nahradny termin, lebo idete prec.
@macekovam sudkyňa povedala, že nemusím čakať celý čas, čo môže byť s ňou ale iba 15 minút a potom už aj keby príde, nemusím byť doma
@betulinka1 nechcem sa ozývať prvá, lebo viem ze just by chcel. Preto som musela na súde presne vymedziť dní aj hodiny, keďže dohodnúť sa s ním nedalo. Boli sme dohodnutí, ze príde a po pol hodine som mu písala, kde je a iba. Vybuchol, že v robote.. Ani bu ani mu ze nepríde.. Takisto vždy keď vedel ze mam plán alebo videl na instastory, že niekde sme tak chcel dôjsť a potom urazený, že branim v styku..
Ja som vydrzala rok takto cakat cca 10 minut. Vecer smska ano pridem a rano panka nikde. Po roku som sla za koliznou ze ex nechodi ze ja mam aj svoje plany a aj so synom a ze aj ked ex napise ze pride tak nepride a.mobil.ani neberie. Povedala ze nemam cakat a zapisala si to ak by nahodou bol problem. Bohuzial neni to povinnost chodit .
@erikaa09 viem, že to nie je povinnosť. Chcela som to. Zmeniť, ale právnik mi povedal, že mu to neokresaju keď nechodí.. A bojím sa ísť zas na súd, keďže na tom prvom mi narobil viac škody ako úžitku.. Už len to, že nechodil ani predtým, a dostal viac ako som navrhovala.. Aj všetko mu prispôsobili.. Mňa zas po mesiaci prešlo čakať ho vonku aj s malou v kočíku nachystanou😅
Ako byvala terenacka musim povedat jedno, ze je to viac o vztahu/nevztahu rodicov, lebo ak bude chciet tebe zneprijemnovat zivot tak zrovna ohlasi, ze pride ked mate nieco v plane aj ked pride na 10min len aby vam prekazil plany (pripady z praxe). Akonahle sa tomu istemu cloveku (otcovi dietata) do zivota dostala rozumna zena carovnym prutikom sa dohodnut dalo a v istom pripade si otec nasiel zenu, ktora o ex a detoch nechcela ani pocut tak prestal existovat pre svoje deti inak ako formalne a posielanim vyzivneho v nutnej vyske na nevyhnutnu dobu akonahle sa tomu zakonne mohol vyhnut poziadal otec o zrusenie vyzivneho no vysledkami studii deti sa medzi cudzimi pysi aj ked sa s nimi nikdy neucil......slovom je to o tom ci bude ochotny a schopny pochopit, ze ste rodicmi dietata a nech sa medzi vami stalo cokolvek mate v rovnakej miere prava i povinnosti voci nemu avsak du rodicia (nielen otcovia) krori zabudnu na vyzivne ale skomplikovat zivot druhemu rodicovi nikdy nezabudnu ;(
Skus za koliznou zajst . Nech si zapise ze nechodi nech ho skusi ona kontaktovat aby daval vediet ci pride ci nie ze to skor skodi dietatu
@erikaa09 lenže mala ma necelý rok, ona sama ho nepozná a nerozumie tomu 🙈a ešte k. Tomu sme mali bezdetnu sudkynu preto mi narobil také problémy.. Narozpraval aký ma záujem ale ja tomu branim a nerozumiem tomu, chcem ju obrat o otca..
Poznam to moj mal.pol roka a ex sa tiez bil na sude ako budr chodit a to si ho od roka mal brat uz sam na vikend
@erikaa09 moja mala vtedy malo, len 4 mesiace.. A tam sa ani neuvažovalo, že bez mojej prítomnosti.. On navrhoval 2x do týždňa na 6 hodín bezo mňa ale to mu nedali.. Dali mu to takto rozhádzané po 2 hodiny a nič
ja by som takto musela čakávať cca 15 rokov. Tiež bol ex asi 3 krát po syna a viac sa neozval... Po čase som už ani dieťa neobliekala a nerichtovala. Načo. Nechala som to pekne plynúť mesiac za mesiacom a bola som rada že nevidím somára....
Nemala si právnika na súde? keď spomínaš ako ťa obabrali....
@deti95060810 bohužiaľ nemala som keďže všetko aj kolizna hovorilo v môj prospech.. Ja tiež už nečakám, len som doma.. Ale rada by som šla skôr na dovolenku, nech zas neskoro neprídem s malou na cudzie miesto..
no vidíš tak druhý krát jednoznačne právnika...
Vyhráva nie ten kto má pravdu, ale kto má lepšieho právnika...😉
@deti95060810 ani on nemal.. Ale som poučena uz
Tak ale nikto necaka, ze ho budete cakat stale. Proste mu oznamite, ze vo stvrtok nie, ak tak si neprisiel 3 mesiace ale mozes prist na nahradny termin vtedy a vtedy. Poslat to ako sms. A zablokovat insta.
@betulinka1 všade je blokovaný už od súdu.. No práveže ja ho prvá kontaktovať nechcem. Ozval sa tento rok 2x keď prišiel
Ale tuto story tu uz vsetci poznaju simuskaa a par čísel, do každej diskusie si dokola pisala toto iste tak prečo teraz píšeš ako anonym 🙆♀️
Ak mas pravnika,ten napise list a doruci mu ho,kde mu oznami,ze nebudes doma a ma moznost stanovit si nahradny termin. Je to bezny postup
@damtiporiti pretože viem, že ma rodina ex aj on sleduje všade kde sa dá a myslím, že aj tu.
@marca12 nemám právnika oficiálne, iba známy je právnik a ten mi akurát prepísal návrh na súd a povedal co cca ma čaká
Aká je pravdepodobnosť, že akurát príde? Ak fakt blízka nule, tak by som nechala spiaceho psa spať a išla na dovolenku. Ak je nejaká šanca, že príde, napísala dopredu, že od do sme na dovolenke, kedy chces náhradný termín...
@bluka2 keďže už nám po 2 mesiacocg pridelili exekútora za výživné tak to naozaj neviem odhadnúť.. Ale skôr ma zaujíma, či má niekto skúsenosti že teda čakám 3 mesiace a nič a raz odídem ci môžem mať problémy alebo by sa bralo do úvahy, že naozaj sa už niekoľko mesiacov neozval
Ste povinná dieťa pripraviť na určený čas, svojvoľne si nemôžte určovať náhradné termíny. Ak by sa Vám chcel mstiť, že zrovna vtedy mu dieťa nedáte, tak to môže skončiť pokutou, odobratím RP atď.
@draik po prvom raze a pokuta??? To asi nie. Nahradny termin je uplne bezne cez letne prazdniny alebo ked su deti chore. Otec moze nesuhlasit a vtedy nech matka caka doma. Sudca alebo uradnik, ako pravnik to viete, tiez prihliadne na to, ze otec sa niekolko mesiacov o dieta nezaujimal a proste matka isla na dovolenku skor a dala otcovi nahradny termin. Neukratila ho o styk s dietatom, iba zmenila datum. A potom samozrejme ak to matku obtazuje takto cakat, tak treba upravit styk na raz do mesiaca. Mna by tiez nebavilo cakat dlhe mesiace na otca, ktory nechodi ale ja musim cakat v dany cas a mat aj dieta pripravene.
@betulinka1 len právnik mi povedal, že to nezmenia keď nechodí.. A bojím sa ísť zas na súd
@betulinka1
Nemôže si jeden rodič určovať svojvoľne náhradné termíny, o to viac, ak ide o rodiča, ktorý má dieťa v osobnej starostlivosti. Ak sú vzťahy narušené, druhý rodič to využíva a podáva príslušné návrhy. V prvom rade je potrebné komunikovať medzi rodičmi, ale kopa z nich využíva dieťa ako zbraň proti tomu druhému.
Rovnako tak ani bežná choroba dieťaťa nie je dôvodom na odopretie styku s druhým rodičom.
@draik ale tu sa nebavime o tom, ze to autorka robi stale. Pytala sa na jednu situaciu. Zase si ani druha strana nemoze robit z matky srandu, ked pripravuje dieta na styk a otec nepride niekolko mesiacov. Matka ale musi mat pripravene dieta, nahradne oblecenie, pitie, strava a tak. Je ine pripravovat rocne dieta a je ine pripravovat 7 rocne dieta. Takze ak to raz dvakrat do roka proste nevyhovuje, nebude mat matka z toho problem, ak urci nahradny termin. Pre chorobu dieta nemusi dat matka otcovi, nemusi ho pustit dnu do svojej domacnosti. Proste da nahradny termin. Umyselne pisem da, lebo proste viac ako 50% rodicov nevie komunikovat. Nikoho prava nie su nadradene alebo podradene (myslim rodicov) ale zase je to zaujem dietata aby chore bolo doma.
Mozu to zmenit, ked nechodi. Tiez nie ste povinna mat vychystane 1 rocne dieta a pan ocko nechodi. Okolnosti sa zmenili a proste nema zaujem sa s dietatom asi stretavat. Obaja rodicia su povinni dodrziavat rozsudok, nie len jeden. To, ze sa nechcete tahat po sudoch je druha vec.
Ja som si to 3 krát prečítala a nerozumiem akých 15 minút riešiš...