Ako dať najavo svokre hranice?

25. nov 2022

Ahojte,
muz si volal cez videohovor svojmu bratovi a s nasim malym dietatom, do toho prisla muzova mama k videohovoru (na com by nebolo nic zle), ale...
Muzova mama ze:

"Jaj mojenko moje male povedz ocovi - ty osklivy ocino, zavolas len bratovi"

Malo to byt v tom zmysle, ze muz volal iba bratovi a jej nie, lebo jej vlastny syn ju dlhsie ako na 30 minut nemoze zniest.

Pointa tejto temy je prave v jej, ano, rozkazovacej vete - povedz ocovi ty osklivy ocino.
Ja som umyvala riad, ked som to pocula, nic som jej este nepovedala.
Ako dat tejto pekelnej zene hranice?

Mne

grace55
25. nov 2022

Bol to ich rozhovor, nie tvoj. Co chceš vlastne riešiť? Dat jej kazanie o com smie hovoriť s tvojim synom?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzulli1980
25. nov 2022

Sa mi zdá, že akosi moc riešiš, či? ... čo je na tej vete rozkazovacie? ... a ako určiť hranice? ... povedať proste na rovinu, nič viac, nič menej.

autor
25. nov 2022

@grace55 to ze ja alebo muz keby povieme pred nou povedz babine ty oskliva babina, tak ona by sa okamzite 💩

@dzulli1980 hranicu som myslela tu ze nieje spravne takto ucit a huckat aby si deti mohli dovolit povedat ocovi ty osklivy ocino,
Ked pojdeme okolo hrackarstva a nebudeme nieco chciet kupit tak co sa bude kricat na cele mesto ty osklivy ocino?

kukulienka999
25. nov 2022

Niektoré ženy riešia také malichernosti, neviem pochopiť 🤔 skôr to, že ty počúvaš cudzi rozhovory by som riešila…

matovicova
25. nov 2022

Najlepšie urobíš, keď sa do toho miešať nebudeš 🍀

autor
25. nov 2022

@kukulienka999 mame obyvacku spojenu s kuchynou tak ked umyvam riad sa to neda nepocut

matovicova
25. nov 2022

Tvoj muž mal hneď zareagovať, že sa mu nepáči keď také malému hovorí... keď to teraz ty budeš spätne riešiť budeš za harpiu..

beata_k
25. nov 2022

Fuuu, tak teba by som za nevestu nechcela. Ty sa uz akej slamky chytas len aby si na nu mohla bryzgat???

abbey1
25. nov 2022

Naozaj toto ideš riešiť? Ľudia, vy naozaj neviete čo od dobroty!

monika030
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mila23
25. nov 2022

@beata_k
@abbey1
@monika030 akoze pre Vas je malichernost,ale mne sa to nepaci,ze babka hucka dieta ze povedz otcovi ze skaredy tatino...to potom bude aj na babku pouzivat a to sa jej uz pacit nebude. Aj ked spatne by som to uz neriesila na mieste autorky - mal to vtedy muz riesit,ked to bolo aktualne. Ale davala by som si pozor ak sa to bdue opakovat.

abbey1
25. nov 2022

@mila23 No vidíš, a mne sa to zdá úplne malicherné. Škaredý tatino vo mne neevokuje žiadny pocit huckania, nenávisti a podobne. A hlavne teda, ak by mi to prišlo nevhodné, riešila by som to namieste a nedržala by som to v hlave na tému diskusie na koni. ;)

baluinka
25. nov 2022

ja ta uplne chapem...moja mama a babka tiez pred malou sem tam hodia take tie klasicke blbe frazy ktorym sa ja snazim vo vychove vyhybat (hlavne babka: "joooj bojim bojim,pride cert..", alebo mala sa buchne o stolicku a ona na to "fuj,skareda stolicka,vybacáme ju.."),akurat svojej mame a babke nemam problem v dobrom povedat,aby jej take nehovorili,pripadne aby to inak formulovali..
svokre by som sa vsak take nieco neodvazila povedat 😀 takze ten jeden raz by som prizmurila oci,keby sa to opakovalo,povedala by som manzelovi,aby jej on "dohovoril",resp. naznacil,ze u nas sa take veci nerozpravaju 🙂

beata_k
25. nov 2022

@mila23 Huckat ano? Zase tiez nedramatizuj. Starka ma len mozno suchy humor a ona sa ide zduvat? Tak si max poklepem po cele a umyvam riad dalej.

majah212
25. nov 2022

ono aj taketo "malickosti" formuju osobnost dietata a je fajn ze to chce matka i otec riesit. dohodnite sa s muzom, ze nabuduce nech on upozorni matku, ze taketo reci nie su vhodne,pretoze syn to moze pouzit napr. aj proti nej a povie jej ze je oskliva a pod. Spatne je to uz zbytocne riesit. nemyslim si, ze z 1 razu si to syn nezapamata

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
25. nov 2022

Chytať za slovíčka svokru a určovat hranice ešte aj v telefonickom rozhovore....ja už ozaj neviem.
Deti formujeme,ale aj našim správaním k svokram.
Dokážeme byť tolerantní voči každému,ale k svokre v nijakom prípade.

kukulienka999
25. nov 2022

Vy tie deti nenaučíte nič takým štýlom…slovo ako humor, sarkazmus, dôvtip, čítanie medzi riadkami, pohotová reakcia… koľko rokov má tvoje dieťa? Ak je starší, možno nabudúce bude vediet pohotovo zareagovať, “nie babi, tak tatkovi nepoviem lebo ho lubim” A vybavene… proste treba deti učiť odpovedať na take vety, nie iných ľudí meniť, to v skolke, skole v kolektíve budeš vychovávať všetkých, aby tvoje dieťa nebolo nikdy konfrontované a huckane? Budú stále na telefóne a pýtať sa, čo odpovedať? Mozes dietatu vysvetlit ako reagovať na takéto vety, moja rada…

gladys_07
25. nov 2022

Fakt pekelna zena 😂😂

Capaciny riesis

terezka1947
25. nov 2022

Akože,ženy, spamätajte sa. My,budúce svokry,nie sme ježibaby. Tak ich z nás nerobte. Nemusíte žiarliť na všetko,čo robíme,hovoríme. Vychovávame vám manželov. Ak ste s nimi spokojní,tak je to aj našou zásluhou.
No dovoľte nám byť súčasťou rodiny ďalej.
My nechceme stratiť deti a vnúčatá.
Či vy ste sa so svojimi rodičmi už po svadbe rozlúčili?

autor
25. nov 2022

@kukulienka999 toto je pravda, ano radsej sa zameriam ako mi deti budu reagovat v urcitych situaciach, a skusat to nejako tak namodelovat

@evamarek77 ked aj tvoj syn ta v dospelosti nebude moct zniest dlhsie nez 30 min ako syn mojej svokry, tak sa boj no co ti na to povedat

@baluinka ved toto - odvazit sa jej nieco povedat, ked som voci nej cely zivot submisivna, na kazdu lopotinu jej pritaknem len aby bol klud, to clovek co ju nepozna tak dobre ako ja nepochopi

@majah212 presne aj taketo malickosti, a ona to tiez velmi dobre vie, lebo uz aj ona muza okrikovala ze ma pouzivat ine slova pred detmi

sweetdreams1
25. nov 2022

U nas je - a povedz mamke, nech ti dá čokoládku 🤯

kukulienka999
25. nov 2022

Inak keď aj čítam, že “syn sa nemôže zniesť s matkou 30 minút” alebo “môj muž nenávidí svoju matku” nakopali by som takého človeka do zadku, ako si človek nemôže vazit svoju matku? Ktora ho porodila, 2 roky mu utierala hovna zo zadku, x rokov ho uspavala a do 18tky živila a satila? To mu nič na jeho chovanie nepovieš? Veď to čo vidia vase deti, ako sa chováte s starým rodičom, budu robiť raz aj oni vám…
Vždy som si všímala, ako sa synovia chovajú k matkám…tak ako sa chová k svojej mamke sa raz bude chovať k tebe…nemusíš mi veriť, ale myslím, že si raz spomenieš.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baluinka
25. nov 2022

@evamarek77 vobec nie je stihacka..to co riesi,resp nad cim sa vlastne iba zamysla (nechapem o akej psychoze hovorite), je uplne relevantna myslienka, ak sa drzi vo svojej vychove urcitych pravidiel respektujuceho rodicovstva..ale to by vsetci,kritizujuci tuto zadavatelku temy, museli mat aspon co to nacitane o rodicovstve, ze taketo poznamky (povedz tatovi,ze je skaredy..ak budes zly,zoberie ta cert/dame ta do domova...) a pod predpotopne "vychovne" metody su uz trosku mimo misu..

autor
25. nov 2022

@evamarek77 oki podla seba sudim teba

dominikamacakova
25. nov 2022

@evamarek77 pre toto som rada, že mám dve dcéry 😁

dominikamacakova
25. nov 2022

Ja by som asi vybuchla smiechom keby som to počula 😂😂 Že "ošklivý ocino". Mne to príde vtipné 🤷

doriiis
25. nov 2022

Autorka,ty musíš byť veľmi smutný clovek