Ako ďalej v živote?

19. aug 2024

Žienky poraďte prosím.... potrebujem nejaký názor radu 😔😔
Pred mesiacami som prekonala infarkt v 35 rokoch..ide o to, že to spustilo inakši pohľad na svet... manžel začal pracovať na týždňovky alebo 12 dní a na všetko som sama ..je toho dosť 3deti( 14,4,18m ) domácnosť,... Keď je doma víkend porobi niečo ale nájde si čas na telku,pivo alebo víno...ja nech sa snažím akokoľvek vždy nestíham nič ( varím,periem a iné veci okolo domu) ..v nedeľu má nahneval vraj ako sa starám o malého keď ho dostipali komáre 😔 ako s ním pôjdem k lekárovi na kontrolu... Alebo až mu vyhodíme polovicu hračiek z detskej izby vraj tam nemá miesto... Ako ocino je super keď nie je unavený a má náladu...V nedeľu som mu všetko nachystala do práce ešte dnes o 2 robila raňajky a potom behala celý deň... čakala som,že večer po práci keď sa osprchuje a naje bude aspoň venovať cez mobil mne a deťom a on si ide na kofolu s kolegami.... Napísala som mu že idem spať a deťom povedala, že spí .. celý deň behám ako škrečok aby som večer mala naň čas a on nič 😔cítim ako sa mení a vzdalujeme sa od seba 😔

lonely66
19. aug 2024

a tvoja otázka znie?......
mimochodom, infarkt u ženy vo veku 35 rokov.....je naozaj "vzácny"

dzulli1980
19. aug 2024

Och normálne mi ťažko zostalo ... Ty si prekonala infarkt a Tvoj muž, namiesto toho, aby si hľadal robotu blízko, išiel robiť na týždňovky? ... to čo je za hovädo? ... a Ty ho ešte obhajuješ? ... že "ocino je super, keď nie je unavený a má náladu?" ... keby aj, partner je úplne nanič ... a Ty musíš nebyť unavená a mať náladu za každých okolností ... tak jediné riešenie je odísť, no s troma deťmi no také ľahké iste nebude ... alebo mu na rovinu povedať, že si má život jednoducho preorganizovať ... že si tu Ty a jeho deti ... no mám pocit, že on má úplne iné priority.

domkakvet
19. aug 2024

Prekonas infarkt a on sa takto sprava, cele zle.

viera
19. aug 2024

Myslim,ze to ze mas za sebou infarkt ti ma uz nieco napovedat….A to,ze si mas vyhradit cas pre seba…Relax…To neznamena,ze ked on pracuje je chudacik a musi si odychnut a pod…Aj ty mas pravo na oddych.Vela tychto kktov si mysli,ze zena na materskej alebo rodicovskej ma FAKT dovolenku…Takze prvu vec co treba urobit je ze ked sa vrati z jeho tyzdnoviek mu hodit vsetky deti na krk,domacnost a vypadnut si svoj relax robit…A hlavne ho zapriahnut poriadne do roboty.Kedze osobne mu ani nedoplo ze jeho zena prekonala infarkt…Ten infarkt si mohla aj inac prekonat…Takze treba otvorit oci akeho ….mas doma. Najviac ma dorazila veta “” Ako ocino je super keď nie je unavený a má náladu ””Pracuje 12dni do mesiaca?A potom volno?Alebo ako to ma?….

h2
19. aug 2024

"...ešte dnes o 2 robila raňajky..." 😳 Akože o druhej v noci???! A to prečo? Predpokladám, že odchádzal z domu. Ale kvôli tomu ty vstaneš a robíš mu uprostred noci raňajky?

rozculena
19. aug 2024

pred mesiacom si prekonala infarkt a v nedeľu si mu chystala veci a dnes ráno o 2 robila raňajky a potom celý deň behala ako škrečok? Kto bol s deťmi,keď si ležala v nemocnici?
Prečo ti ten infarkt neverím....

beata_k
19. aug 2024

@rozculena S infarktom sa kolko lezi v nemocnici? Tipujem, ze s detmi boli mama alebo svokra.

loliki
19. aug 2024

Ja mužovi raňajky nerobím. Deti 15, 12 raňajkovať už nechcú. Keď sú hladní, vedia si odkrojiť chlieb a otvoriť chladničku. Ak tvoj manžel ide na pivo, choď s ním.

rozculena
19. aug 2024

@beata_k mesiac po infarkte nedokáže fungovať tak,ako to píše,neverím....a že jej muž sa hentak správa?? Veď to už jakýýýýýýý chuj by musel byť.....

olimuc
19. aug 2024

Neviem, ci si zmenila pohlad na svet ale tymto pristupom si urychlujes cestu do hrobu. Manzelovi nic nepripravuj … co nema ruky? A po infarkte by mi iba raz nieco vycital tak ho asi zoberiem panvicou po hlave… mas problemy so srdcom a on ide na tyzdnovky aby si oddychol od rodiny a mal po robote Luxus a klud pre seba? Tvoj manzel je idiot … na rovinu, ked umres bude v srackas on aj deti len ani tebe ani jemu este nedocvaklo. Zvolni tempo a staraj sa o svoje zdravie

zmrzlinka8
19. aug 2024

@rozculena autorka píše, že pred mesiacmi prekonala infarkt. nie pred mesiacom.

rozculena
19. aug 2024

@zmrzlinka8 to nič nemení na tom,že jej muž je obr cocot..........a ona nemá všetkých 5 pokope.....

hortenziaj
19. aug 2024

Vieš čo, moja babka ráno dedovi chystala raňajky o 3vstala aby mal, vyžadoval polievky na raňajky, išiel do prace a ona potom šla ďalej spat, potom sa o zvery a deti postarala, šla do prace, zas večeru dedovi navariť (ona aj synov obskakovala, cez víkend kéd jej syn povedal ze chce na raňajky pirohy utekala odkopať kus zemiakov a makať aby mal), dedo ju stále len kritizoval, buzeroval a nevážil si jej robotu... A ona umrela v 60tke,bola tučná, lebo asi zajedala psychiku, rôzne zdravotné problémy, depky co si ja pamätám často plakala, a dedo si žije ešte 25rokov potom, nič vtedy neriesil... Až teraz pochopil ze aké to mala ťažké , co všetko ona musela robiť v dome a on si len poväčšine sedel na záhrade, však po robote oddychoval,a ani k deti sa nestaral.... Aby si nedopadla tiež zle, a muž oddýchnuť zrelaxivany bude v pohode a ty sa budeš trápiť, však už sa aj trápiš, v 35 infarkt je veru zlý (poznám takú žienku, tri deti s troma rôznymi, dve staršie sú drzé a mamka ich nerieši, a malý mal 2roky, a tiež mala už dva infarkty)

marianarem
19. aug 2024

@rozculena Ale niektori taki naozaj su. Bezne tu pisu zeny, co im chlapi nepomozu ani ked maju vysoke horucky, musia sa nastopat Paralenom a fungovat dalej. Alebo este lepsie, su chlapi, co sa rovno odstahuju, ked deti a zena ochoreju. Prechodis takto chripku a mozes mat zarobene aj na problemy so srdcom.

liv1
19. aug 2024

Odkedy mam problemy so srdcom, infarkt je moja nocna mora. Dievcatam neodpovedas, dufam ze nie si troll. Co predchadzalo infarktu? Doktori ta nepoucili?

1. Tvoj chlap ma na tyzdnovkach tazkuu pohodicku. Lebo iba pracovat a pracovat a mat okolo seba tri deti 24/7 je milion a jedno. A verim, ze je spokojny, kto by nebol, tolko volna. Vzdalujete sa, lebo s vami nebyva.

2. Ak tu chces byt pre svoje deti aj dlhsie ako zopar rokov, prestan zo seba robit otroka, nevstavaj o 2 rano, skor on by mal byt ten ktory ti maximalne pomoze aby si si ty mohla vylozit nohy ked sa on vrati z tyzdnovky domov. Ty totiz makas 24/7.

3. Ked ti on co to povie co nerobis dobre, preco nepovies ty jemu? Bud priama, nesnaz sa byt žena roka, pretoze on to ani neoceni. Zvolni. NUTNE zvolni.

rozculena
19. aug 2024

@marianarem ja niekde tvrdím,že takí chlapi nie sú?

zmrzlinka2021
20. aug 2024

@h2 v našej kultúre žiaľ častokrát žena posluhuje všetkým a ešte sa to bere ako štandard. Potom ti tu nejaká kreatura bude vypisovať, ako má 4 deti, prácu 12 hodín denne, záhradu a všetko stíha v pohode sama a iné ženy ponižovať

zmrzlinka2021
20. aug 2024

@marianarem práve preto sa čudujem, že tie ženy sa na nich ulakomili

h2
20. aug 2024

@zmrzlinka2021 Najvyšší čas s tým prestať!

marianarem
20. aug 2024

@zmrzlinka2021 Tak nie kazda zena si vazi sama seba a mnohe aj vyrastli pri takych otcoch a tak nejako inklinuju k rovnakym.typom. Moj svokor.bol alkoholik, po smrti svokry isiel.uplne dole vodou, pil po sidlisku s bezdomovcami. Nikdy.by si nepovedala, ze na chlapa okolo 60, ktory takto funguje, sa niekto.ulakomi. A predsa si nasiel na to.sidlisku.priatelku a nebola to bezdomovkyna, ale suseda z vedlajsieho panelaku, slusna pani s pracou, s detmi a vnucatami. Samozrejme sa casom.ukazalo, ze jej otec tiez pil, aj jej prvy muz. A ona este pred dochodkom vyhladavala takych :(

rorino
20. aug 2024

Si po unkfarte a vstávaš o druhej v noci robiť mu raňajky.?Chces dostať druhý a spraviť z vlastných detí siroty?To čo máš za chruňa,on je dobrý otec,keď sa to hodí jemu?A ty robíš slúžku,nie manželku.To čo sa ti stalo je signál,že máš zmeniť niečo v tvojom živote,lebo srdce trpí.Tie vaše vzťahy asi dávno pred tým už neboli v poriadku.

evelyn246246
20. aug 2024

..vymente sa.. ty do prace a muz s detmi ...nech skusi..

lenka1441
21. aug 2024

@dzulli1980 dobre napísané veru

loliki
21. aug 2024

Si obetavá a milujúca žena. Miluješ svojho manžela, miluješ svoje deti, miluješ svoju domácnosť. Chýba niekto v zozname? Začni milovať samú seba. Buď dobrá sama k sebe. Dopraj sebe troška oddychu, relaxu, masáže, to čo máš rada. 🙂 Takto ďalej v živote, aby si bola šťastná.