Ako ďalej v manželstve?

akodalej02
3. aug 2014

zdravim, uz dlhsie ma tazi jeden problem, niekedy je to intenzivnejsie, niekedy menej.. som vydata a s manzelom mame jedno dieta.. spolu sme 15 rokov.. posledny rok mame skoro kazdy mesiac tichu domacnost, ktora sa strieda s par dnami "pohody", pretoze si vobec nerozumieme.. MM napr. vadi, ked dcera nieco znici, zaspini a p. v byte, hned na nu vyskoci, ja take veci neriesim a preto mi to vadi, tiez mi vycita, ze dceru rozmaznavam.je to len jeden z nasich problemov.. ale inac je MM velmi dobry otec, pomaha mi s malou, aj ked vela casu travi mimo domacnosti, lebo ma vela konickov. finacne sa o domacnost delime napoly, inac som nezavisla, vsetko co potrebujem si kupim sama.. najvacsi problem je ale v tom, ze sa mi paci jeden muz, ktory ma este ako slobodnu kontaktoval, boli sme spolu na kave, ale kedze som bola zasnubena neriesila som to nejako, (kazdy uz aj tak od nas s manzelom ocakaval ze bude svadba, pretoze sme spolu chodili 8 rokov) aj ked mi uz vtedy nebol lahostajny, je velmi mily, vesely, dobre vyzera... teraz po niekolkych rokoch na neho myslim cim dalej tym castejsie, situaciu zhorsuje aj to, ze sa stretavame, nie sami dvaja, ale v spolocnosti.. ja som tam s manzelom a on s priatelkou (poznam aj ju).. nechcem to blizsie rozvijat kde a za akych okolnosti, to nie je podstatne.. s manzelom sme uz skor riesili, ze sa odstahujem, on samozrejme nesuhlasi, lebo chce mat dcerku pri sebe, rozvod nepripusta, kedze je katolik, a ja nechcem o svoje stastie v zivote prist.. dcera je este mala, este to nevnima co sa medzi nami deje.. chcem vediet, len Vas nazor, co by ste robili vy v mojej situacii, ci ostat s manzelom, s tym, ze nebudem stastna, alebo aj na ukor dobrych vztahov v rodine odist od manzela a hladat stastie inde.. dakujem

mata128
3. aug 2014

@akodalej02 radit Ti na konkretny problem nejdem....len ma zaujala jedna veta "dcera je este mala,este to medzi nami nevnima".... Never tomu,sama som sa rozvadzala,ked dcera mala tri roky...to,ze je mala,neznamena,ze je slepa alebo hlupa....

sisaha
3. aug 2014

@akodalej02 keby sa ti nepacil ten chlap z davnych cias, tak by si tiez uvazovala nad odchodom? Myslis, ze kvoli tebe opusti partnerku a bude s tebou? nebud naivna

serpentino
3. aug 2014

@akodalej02 Nemozes predpokladat ako sa on bude chovat v tych istych situaciach ako tvoj manzel,mozno este horsie a pojdes s kaluze do blata..Ono je vsetko krasne,ak nie su problemy,motyliky v bruchu a tak..ale nastane realita a ta dost vela dokaze zmenit..ako spolocne byvanie,deti ..mozu zmenit aj cloveka o ktorom si teraz myslis,ze je super...

bajana
3. aug 2014

@akodalej02 podla tvojho opisu zijes v uplne normalnom manzelstve, ziadne vyrazne problemy nemate, len uz davno vyprchala prvotna vasen a zostal kazdodenny stereotyp...ty si sa pubertacky namotala na fajn ZADANEHO chlapa, s ktorym ste niekedy v praveku boli na kafe a naivne spajas jeho osobu so svojim zivotnym stastim...miesto toho, aby si sa snazila zachranit dlhorocny vztah a rodinu, volis nejaku nerealnu predstavu...
takto to vidim ja...neprinalezi mi davat ti ziadne rady...
len si neodpustim poznamku o tom, ze dnes je uplne normalne zdupkat pri najmensom "probleme" zo vztahu resp. rodiny a uprednostnit vlastne "stastie"...je to divny sebecky svet..

traffic
3. aug 2014

@akodalej02 to ze s ti paci nejaky byvaly je sice ok, ale keby si s nim zila ako s terajsim partnerom 15 rokov, tiez by sa ti asi zunoval a uz by ta to vo vztahu nebavilo, pretoze vsetko to pobluznenie, ktore je na zzciatku vztahu casom pominie a zivot sa dostane do beznych kolaji, ja si myslim, ze kazdy vztah je o tolerancii toho druheho a akceptacii aj po takej dlhsej dobe spoluzitia, a to ze sa nam niekto paci, je normalne, pretoze sme len ludia, ale treba mysliet aj na dceru, nejaky tvoj milenec ju nikdy nebude brat ako svoju nech sa snazi ako chce a dieta si zasluzi byt vychovavane vo svojej biologickej rodine, pokial dvaja nemaju problemy typu alkohol, nasile a neviem co este, ale u vas je problem asi len to, ze sa ti mm zunoval a chces zazit ten krasny pocit, ktory si zazila na zaciatku vztahu s mangelom

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kykka
3. aug 2014

@akodalej02 Tvoj manzel je dobry chlap a on sa za tie roky, co ste spolu urcite nezmenil. Len ty teraz na nom hladas chyby a chytas sa kazdej chybicky, ktoru spravil len preto, aby si dokazala sebe aj okoliu, ze nieje dobry chlap a tym padom ospravedlnila svoj buduci utek s inym. Predpokladam, ze sex po 15 rokoch vaseho manzelstva uz nie je bohvieaky, kedze mas potrebu priklanat sa k druhemu chlapovi. pritahuje ta to k druhemu sexualne, ze? cakas nejake citove dobrodruzstvo, osviezenie vo vztahu atd..? Ano, mozes to skusit s inym, no po nejakej dobe ta sexualna tuzba po nom aj tak prejde, a ty ostanes rozvedena, rozbijes dietatu rodinu a na krku budes mat muza, ktory tvojmu manzelovi ani po clenky nesiaha. Na to prides az vtedy, ked ten zamilovany osial z teba opadne a ty sa budes pozerat realite do oci, ale uz bude neskoro.

minnie2013
3. aug 2014

Tiez si myslim, ze kazda jedna ma pravdu. Ale nemyslim si, ze by vase konflikty boli na rozvod. Podla mna si z toho vycerpana, znechutena a tym padom nestastna. Zaroven by si mal hlavne aj partner uvedomit, ze aby ta nestratil, terba pre to nieco spravit a nie sa len odvolavat na to, ze on sa nerozvedie, lebo je katolik. To by v konecnom dosledku rozhodol sud a toho by nezaujimalo, ci je alebo nie je katolik. Takze chciet musia obaja. A ako sa hovori zide z oci, zide z mysle. Nevyhladav spolocnost toho druheho a bude ti lepsie. Viem, ze kazda zena potrebuje pozornost a ked mas pocit, ze ti ju manzel nedava, tak ju hladas inde. Ale s osudovou laskou to nema nic spolocne. vela stastia

seahorse27
3. aug 2014

Ved ma priatelku. Si si ista, ze este stale ma o teba zaujem? Tiez si myslim, ze z vasho vztahu s manzelom vyprchala prvotna vasen a ty namiesto toho, aby si vas vztah ozivila, chces hladat (neiste) stastie inde. Trochu sebecke, nie? Ziadny vazny problem vasho manzelstva si nepopisala. Inak aj mne by vadilo, ze moj muz toleruje dcere, ze nici veci v byte, Deti treba aj upozornit, ked nieco vyvedu a vysvetlovat im, preco sa to nesmie...ale to nejdem riesit, nech si kazdy vychovava deti, ako vie. Len sa mi zda, ze hladas problem tam, kde vobec nie je, hladas zamienky na rozchod...Pretoze zijes v oblakoch. Vrat sa na zem, mas rodinu.

sissy27
3. aug 2014

@akodalej02 vyvediem ťa z omylu - dcéra veľmi dobre vníma, čo sa medzi vami deje, nerozumie síce detailom, ale vníma napätie a nepohodu oveľa viac ako si myslíš... neviem, koľko má rokov, je možné, že si nič z toho pamätať nebude, ale nie je to tak, že nevníma...
čo sa týka "sedenia na dvoch stoličkách" - nedá sa... a uvedom si jedno - aj keby si prešla do iného vzťahu, tak o pár rokov to bude presne to isté čo s terajším manželom... vy dvaja potrebujete znova nakopnúť, znova si spomenúť, prečo ste sa do seba zaľúbili, zobrali sa, splodili dieťa, verím tomu, že váš sobáš nedohadovali rodičia...
posnažte sa s manželom napraviť váš vzťah, aj s pomocou odborníka, ak to nepôjde, tak choďte od seba, ale ak to máš spraviť, tak nikdy nie kvôli niekomu tretiemu, to je najväčšia chujovina... sem tam sa stane, že to vyjde ale to je naozaj skôr výnimka a neviem či by ti to stálo za to... hlavne ak je on momentálne zadaný...

terezka1947
3. aug 2014

@akodalej02 mna by len zaujimalo,ci NAOZAJ uz nebudes s manzelom stastna...
ono je tazko nieco niekomu vraviet a radit vo vztahu
ale zase....aj ten potencialne novy vztah raz zovsednie.... 😒

ja by som sa o rodinu posnazila....predsa len,ste si uz nieco za tych 15r odzili...urcite mate aj pekne spomienky....a je normalne,ze vas vztah nie je taky ako pred rokmi a pocas hodenia
vztahy sa menia.....skuste sa do seba znova "zalubit"...nie tak ako puberatci,ale ako dospeli ludia,kt.vidia na tom svojom manzelovi,manzelke to vsetko spolocne prekonane ....fakt skoda 15r.....a kvoli comu?
zajdite niekam spolu,iba vy dvaja....a zacnite od zaciatku...fakt skoda 15 spolocnych rokov,ved je to nadherne,byt tolko spolu a rozist sa kvoli "banalite"...

0silvia0
3. aug 2014

@akodalej02 s manželom ste si sľúbili " v dobrom aj zlom", v "zdraví a chorobe" atď. Problém, ktorý ty nazývaš problémom, je ľahko vyriešiteľná situácia. Treba sa len s manželom porozprávať, vysvetliť neprimeranosť jeho reakcií ku správaniu sa k dcére. Normálny chlap pochopí. Mám z tvojho príspevku pocit, že len chceš ospravedlniť svoju náklonnosť k platonickej láske a hodiť príčinu rozvratu vzťahu na manžela aby si sama seba očistila. A do manžela sa dá zamilovať opätovne aj po 15-tich rokoch. Treba oprášiť zabudnuté, trošku zmeniť postoje a aj svoje správanie, držím ti palce

moncsi1208
3. aug 2014

@akodalej02 ahoj,ja som sa tiez rozviedla a maju pravdu tie,ktore si myslia,ze deti vsetko vedia,nebud naivna,ona vsetko vie a citi.so synom sme o tom vela hovorili,po casoch mi prezradi veci,o ktorych som nevedela,ze si to vobec vsimol.o tom,ze dcera nieco znici alebo zaspini,ja si myslim,ze manzel ma pravdu,aj s byvalym sme nedovolili znicit nic v byte,ani moj druh.dieta sa musi naucit,vy za tie veci pracujete,nehnevaj sa,ale manzel ma 100%pravdu.to,ze sa ti paci ten chlap,ti prezradi,ze nieco ti chyba vo vztahu.ja som tiez mala moznost stretavat sa s chlapom,s ktorym sa pozname uz davnejsie,ale nedovolila som sama sebe.preco?lebo presne viem,ze lepsieho ako moj partner,nenajdem,skus vas vztah pozerat z ineho uhla.teba pritahuje ten chlap preto,lebo sa vam to nerozvijalo.ver mi,ked das sancu vasmu vztahu,tak sa moze stat,ze najdes nieco,o com ste ani netusili.fakt je u vas taka nuda,ze teba uz nepritahuje?ja som tiez katolik ale nebranilo ma to v tom,aby som podala rozvod,ja som ale mala dost dobry dovod.stale som v kontakte s muzmi,pracujem medzi nimi,ale nepritahuje ma ani jeden.lebo presne viem,vidim,aki su,co chcu a preco.ty potrebujes obmenu nie rozvod,aby si prisla na to,co chces a co cakas od zivota.nie je to zle.ja som uz absolvovala svoju kalvariu,kym som zistila to vsetko.daj najprv sancu vasmu vztahu a pozeraj na vas zivot cudzimi ocami,uvidis,co mas a co mozes zlepsit.mala som jednu lasku,este pred rozvodom,ale akonahle som ho spoznala blizsie,prisla som na to,aky je prazdny....hoci bol hotovy princ...mam ho v kutiku mojho srdca,spominam si nanho s najlepsimi spomienkami a som vdacna,ze som prisla na to,ze medzi nami to nebude fungovat.som rada,ze nie som s nim... 😅 vsetko je na nieco dobre....

bonaqa2013
3. aug 2014

Určite by som zostala pri manželovi. Aj keď už vás vzťah zovšednel, ale myslíš že pri ďalšom chlapovi budeš zamilovaná 10 rokov, 20? len aby si nebola sklamaná . A si si istá, že ten tvoj partner opustí svoju známosť a schmatne ťa všetkými 10 ? len aby si nebola prekvapená. Ak Ťa manžel nebije, nie je alkoholik, nedroguje, s deckom Ti pomáha tak potom čo vlastne chceš? Buď rada, že si tu niektoré žienky nepýtajú rovno kontakt na Tvojho manžela. Takých chlapov zas nie je až tak veľa.... Bez chyby nie je nik.

ajca123
4. aug 2014

@akodalej02 to ze su deti male a nevnímajú váš vzťah. ? ! To si na veľkom omyle aky kolvek výkyv v rodine cítia....
Žiaden pár niekedy dokonalý,ale prísť o muža s ktorým máš dcérku... Ublizuješ nie sebe ale dieťaťu...

Aj my s mužom mame sem tam výmenu názoru,ale ked sa zamyslím co mi povie a co sa mu nepáči... Vždy ma pravdu....
Ty máš len jedno dieta ktoré sem tam spraví čurbes,ale ked ti to spravia traja aj ty by si začala ináč na to pozerať....
Ked ti začnú maľovať všetci tri deti na stenu fixkou po celom dome... Co by si robila??! Nechala???
Snaží sa tvoj muz len učiť vaše dieta co moze a co nie...
Buď rada ze máš muža co ta lubi a nebije vás....

aliza
4. aug 2014

@akodalej02 vyzera to tak, ze po tych prvych 8 rokoch vas vztah bol zrejme uz u konca a namiesto toho, aby ste sa rozisli, tak ste sa zobrali 😒 a to len preto, ze sa to od vas ocakavalo. To je najhorsi dovod na svadbu. Uz vtedy ti nebol ten druhy lahostajny....nuz, teraz s tym uz nic nenarobis, sama si sa rozhodla a nesies za to zodpovednost. TAkze moja rada, prestante sa stretavat a snaz sa nanho nemysliet. Aj tak nevies, co je on zac, ako by vam to fungovalo, teraz snivas o niecom, co ti doma chyba, ako sa hovori, manzel splna 80% a tych chybajucich 20% vidime v tom druhom a preto je hlupost vymenit 20% za 80%, chapes, nie? teraz si sa upla na tych 20%, ktore chybaju tvojmu muzovi a toho druheho mas zidealizovaneho, nic viac. Prerus kontakt a hotovo. 😉

lenbea
4. aug 2014

@akodalej02 ten druhy nebude mať Tvoju dceru tak rad, ako jej otec. skus sa s nim porozpravať, nech je trpezlivejší. každe dieťa vyviedlo kadečo. on si to nepamata, ale určite aj on.