Ako ďalej s bývaním

elcoro
30. máj 2021

Ahojte, neviem ako ďalej s otcom s ktorým bývame spolu v jednej domácnosti, on ma síce samostatnú obývaciu jednotku, čiže ma vlastnú kuchyňu, kúpeľňu spálňu a aj vchod. Ide o to ze ja s manželom a 2 deťmi sme si prerobili jeho rodičovský dom po smrti mamičky.... Odvtedy v kuse na nás kyda kadiaľ chodí, vymýšľa si totálne nezmysly, všetko prekruca, aký sme k nemu zlý a pod. My mu nič nerobíme len to ze ja sa už nemám po toľkých rokoch s nim ani o com baviť a nemôžem už naňho ani pozerať co všetko na rozprával na nás.... Sém tam popíja, s kým telefonuje len na nás kyda a ohovára.... Do domu sme vrátili aj cez 80 tisíc je komplet prerobený. Je mi ťažko ho teraz predávať keď už aj mame detičky...... Ale ja ho už neznesiem, neznesiem vlastného otca,,,, čo všetko na mňa. Na nás hovorí,.... Peniaze nám dá akurát tak na elektriku vodu a plyn.... Stravuje sa sám, ja mu max vyperiem a ozehlim...... Prečo vlastný otec ma potrebu si vymýšľať a klamať na vlastné dieťa na jej rodinu keď mu nič nerobím? Aj keď sa sním bavím normálne tak aj tak hocikedy počujem KO niekomu vraví na nás samé klamstvá... Ako postupovať ďalej? Psychicky ma to už ničí, chcem aby zomrel aby nám dal svätý pokoj

janinah
30. máj 2021

Alkohol mu zatemnil mozog,ber ho ako chorého človeka.Ignorovala by som jeho reči.Ži si vo svojej časti so svojou rodinou,prečo vlastne počúvaš jeho telefonáty?

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro koľko má otec rokov? Nezačína u neho nejaká psychická porucha? Chápem, že je to veľmi ťažké, ale podľa toho, čo píšeš, dom je jeho, že ste dávali peniaze do cudzieho, kde ste nikdy nemali súkromie, je vaše rozhodnutie, teraz sa len obrniť trpezlivosťou.

elcoro
autor
30. máj 2021

@elizabet173 74 ma,,,, neviem ci začína uňho porucha ale ja už som z neho psychicky mimo

pribinak
30. máj 2021

@elcoro s takýmto vekom nastupujú často aj psychiatrické diagnózy a ak aj do toho popíja tak je to fasa kombinácia
Ak sa cíti osamelý, tak možno takto nadväzuje rozhovory s ľudmi že sa sťažuje

Má nejaký Denny program? Má sa čomu venovať?

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro psychiatrovi ho asi len tak nedostanete, ale jeho obvodný lekár by mohol pomôcť. Okrem toho, kto je na liste vlastníctva toho domu? Vy? Lebo ak nie, nemôžete ho predať

elcoro
autor
30. máj 2021

@janinah nepočúvam ich naschvál a nevyhladam ho keď telefonuje, dnes som napr. Šla do záhrady a on telefonoval za drevarkou chápete? A všetko som si vypočula klamstvá a pod. Minule som šla do jeho časti pomenit mu uteráky a tiež telefonát s niekym a kydal na nás, klamstvá nič s toho nieje pravda a také hlúposti rozpráva a keď mu poviem ze všetko som počula tak mi vraví a ze co, ze on si bude rozprávať co chce a ze co zle hovorí... Proste je to strašne na psychiku, potajme pije, minule som ho videla ako obrátil fľašu a pýtam sa ho ci sa nehanbí tak piť a on vraví ze on ani nevie ze tam bola nejaká Fľaša chápete? Klamár nad klamarov

elcoro
autor
30. máj 2021

@pribinak nie ničomu sa nevenuje, len chodí hore dole po dvore fajčí, sem tam niečo pokosi a pôjde si 2 krát do týždňa do mesta na nákup a nič nerobí telka, pijatika sám potajme a potom tie telefonáty s klamstvámi

elcoro
autor
30. máj 2021

@elizabet173 ja som majiteľka domu čiže jeho tu nieje nič, dneska sme mu s manželom povedali naschvál nech si hľadá ubytovanie lebo ideme predávať dom a zatvorili sme dvere a šli preč. Tak som len počula jak povedal ze on mohol už dávno predať dom a mal by peniaze

tncka
30. máj 2021

@elcoro no dobre,dom je tvoj,tak ho vyhod teda.

kitycat
30. máj 2021

Podla mna si sem uz pusala presne totoiste a ak som ti nenapisala vtedy tak ti pisem teraz...

Kazdy clovek si urobi svoj nazor na vec. Neviem preco sa trapis mienkou ostatnych hadam, ze tam zijete roky a susedia vas poznaju, teba aj tvojho otca. Nie neutoc na otca pred susedmi hadam im je jasne ze ho neterorizujete. Ze si plati spotrebu je normalne... Mozno ma uz starecku demenciz, bez zeny mu je tazko.. Ventiluje si svoj smutok a samotu tymto spocobom.. Peniaze ste si investovali vy sami.. Vy ste sa rozhodli tam byvat a zveladovat ten dom. S kym moze otec telefonovat? Moze to byt nejaka linka pomocikde sa skratka ventilije v tom jeho svete..naozaj chces predat dom, v ktorom ma on s oju jednotku? Nie je to nefer voci nemu kedze si to zdedila?

andreakotesova
30. máj 2021

@elcoro a to sa nezabezpecil ani "dozivotnym pravom" vo svojom rodicovskom dome?

janinah
30. máj 2021

@elcoro to nemusia byť vedomé klamstvá,ale psychický problém...u nás bol kňaz mamku spovedať a potom povedal mojej sestre,ktorá sa o mamku príkladne stará..netrápte sa,ja viem,že mamke dávate riadne jesť,nie ako ona vraví,že nedávate....chápeš? tam je už mozog postihnutý,u mojej mamky demenciu,u tvojho otca alkoholom...takže nastav sa inak a ignoruj to

pribinak
30. máj 2021

@tncka otca len tak vyhodiť? Však toto sa dá nejak upraviť, napr lieky.
Berieš v úvahu že to môže byt aj chorý človek?

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro takže on na teba prepísal dom, či? Nejako sa v tom strácam. Nedalo by sa dom predať s tým, že by ste kúpili niečo aj jemu? Ale je schopný žiť sám? Bude sa to u neho zhoršovať. Tiež mám pocit, že si tu už písala s tým, že ťa najviac trápilo, že ťa ohovára pred susedmi. Kto vás pozná, vie, aký ste a kto nie, na toho sa môžeš vykašľať. Ja si ale myslím, že tam naozaj začína nejaká demencia a alkoholom to len zhoršuje. Matka mojej spolužiačky vykladá okoliu, ako ju chce dcéra otráviť, keď jej nesie na tanieriku lieky...

elcoro
autor
30. máj 2021

@andreakotesova nie lebo po pohrebe mamy nechcel nič, a keď som mu povedala ze začneme prerábať tak sme potrebovali hypotéku a nesmeli sme mať ťarchu na dome čiže jeho, čiže nám to podpísal. Ale keby som vedela co bude stvarat a vymýšľať na nás tak tu niesom ani 5 minut

elcoro
autor
30. máj 2021

@pribinak aké lieky? Do Dr. Nechodí ja si nepamätám aby on bol niekedy u lekára, keď mu poviem ze pôjdem s nim tam ja mam ísť sama na vyšetrenie. Ako postupovať ďalej? Na tajnaka mu dávať dačo? To určite nie

tncka
30. máj 2021

@pribinak teoreticky chory byt moze to uznavam. Ale ak by sa preukazalo ze nie,vztahy maju zle co na tom ze je otec. Iba ju urobil,ked sa tak nechova naco ho ma setrit a nechat sa ohovarat kade tade

elcoro
autor
30. máj 2021

@elizabet173 no prepísal áno lebo po maminej smrti nám sám vravel ze môžme prerábať všetkého sa vzdal pri dedicskom konaní ale keby som vedela ze toto bude robiť tak určite by sme šli prec

andreakotesova
30. máj 2021

@elcoro urcite by som nevyhadzovala otca z jeho vlastneho domu. Bolo na jeho dobrej voli vam pomoct, aby ste mohli brat hypo.

marsmykkok
30. máj 2021

@elcoro a prečo mu vravíte, že nech si hľadá niečo iné, že dom predáte ked to nie je pravda a nemyslíte to vážne? Potom ked bude niekomu volať a povie že ho chcete vyhodiť na ulicu a predať dom budeš tvrdiť že si zase vymýšla?

elcoro
autor
30. máj 2021

@tncka ved to ohováranie mi najviac vadí.... Nič mu tu doma nerobíme. Napr. Na Vianoce nikto u nás nebol a do telefónu niekomu povedal ze plne 2 vrecia alkoholu sme popili, a také voloviny

elcoro
autor
30. máj 2021

@marsmykkok áno poviem tak ze ma prepit mozog a nevie co rozpráva

andreakotesova
30. máj 2021

@elcoro Tak ho zacni zapajat do prac, venovat sa mu, dat mu na starosti vnucata, zamestnat ho.

sasa1310
30. máj 2021

@tncka vyhodiť otca z vlastného domu, ktorého sa vzdal v prospech dcéry? To snáď nemyslíš vážne.

pribinak
30. máj 2021

@tncka normalni ľudia vedia že asi nie je úplne ok čo hovorí. Ostatní sú mi ukradnutí. Ale vyhodiť z domu 74 ročného človeka? Neviem, ale toto urobiť? Podľa mna otrasný nápad 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Hanbila by som sa ako pes. To čo robí je nepríjemne, veľmi, ale vyhodiť ho??

elcoro
autor
30. máj 2021

@andreakotesova ôk ja ho nevyhodim ešte mam srdce ale ide tu o to ze koľko šancí mu človek podával, koľko som sa mu nahovorila že čo v tom vidí že o nás rozpráva klamstvá tak len fajčí a ze on si bude kecať co on chce a bude si piť kedy chce

pribinak
30. máj 2021

@elcoro však sa ty chod poradiť k doktorovi či z toho čo popises nebude znak niečoho

mircalla
30. máj 2021

@elcoro Chcem, aby zomrel - to je dost huste. Otazka je, ci nie je pravda niekto uprostred, ono vacsinou tak tak byva, mozno by bolo zaujimave si vypocut jeho nazor. Zelam vlastnemu otcovi smrt, nuz nehnevaj sa.....Okrem toho pises pomerne vseobecne, kto vie, ako to skutocne je....Mne ako prijemna osoba rozhodne nepripadas

maciatkolulu
30. máj 2021

@elcoro toto nemyslíš vážne, vyhodiť otca z jeho domu???, že vám všetko nechal??? Co také rozpráva? Ze ho chcete vyhodiť z domu? Ze si ma hľadať vlastne bývanie, že predávate dom?? Akože, výborný je koník, aspoň viem, že reálne deti dostanú po mňa, až po mojej smrti, takto sa z ľudí stávajú bezdomovci. Inak co ta trápi, čo rozpráva otec, ved vás snáď všetci poznajú, či práve preto..... Si nervózna. Akože smutné

tncka
30. máj 2021

@pribinak ale sak zas nie na ulicu. Nejaky podnajom alebo co mu zohnat. Ale s nami by nebyval