Ako ďalej pokračovať?

bodkalj
21. feb 2014

Ahojte baby nie som tu nová len mám veľa priateľov ktorý bývaju tam kde ja, a keďže je to na dedine nepotrebujem aby to každy riešil. Bola by som rada ak by ste mi povedali váš názor. Som vydatá a máme dve deti 2 roky a druhe 2 mesiace. Bývame v dvojizbovom byte a tu vznikol problem. Tento byt je dvojizbovy ale velmi maly. Malá sa nemá kde hrat stale sa do niecoho bucha lebo sa musi furt pchat pomedzi veci. A dalsi problem je zatekaju v byte okna nakolko su stresne, a je tomu aj vo vo vedlajsich bytoch cize to nie je len nas problem. Pradlo musime vesat v nutri ( v obyvacke inde sa susiak nezmesti). Plesniveju steny okolo vetracieho ventilatora v kupelke a wc nakolko tam nie su okna, a jedna stena v spalni, aj nakolko je to nava stavba uz sme robili vsetko mozne aj nemozne. Zrejme bude zla izolacia. Pre deti maximalne nevhodne prostredie. Manzel tento byt kupil este za slobodna, stale ma nanho hypoteku. Zacali sme sa bavyt o tom ze by nebolo zle kupit dom ale najprv by trebalo predat toto. A tu vznikol problem. Manzel sa ofucal a zacal mi rozpravat ze to je jeho vec ci to preda ze to je jeho byt a mna do toho nic, ja sa nemam do nicoho starat, ze on ma byt a ze co mam ja... Ze niektori ziju aj viaceri v dvojizbovom byte a aj v ovela horsich podmienkach... Ze mna do toho nic a ked sa mi nepaci mozem ist... Odvtedy sa so mnou nebavi, iba o tom ze ako deti, je tomu uz tyzden. Co si o tom myslite? Co by ste robili na mojom mieste? Toto nie je zdrave prostredie pre deti... Bavili sme sa o dome este pred tym ako boli deti a vtedy tvrdil, ze kupi sa dom, ked sa narodia deti...

kokorunecka
21. feb 2014

Keď mu nezáleží na zdraví detí tak by som sa na neho s prepáčením vys*ala.

siska765
21. feb 2014

Toto ti povie manzel???takeho chlapa by som nechcela ani keby mi platili.

bodkalj
autor
21. feb 2014

@kokorunecka rozmyslala som nad tym a nevylucujem to, len stale dufam ze sa spamata. Aj ked mam pocit ze asi nie....

luba28
21. feb 2014

@bodkalj sebec jeden,....nechce sa mu ist inde,lebo si zvykol ,ale pre dobro deti by mal,...

oslo1
21. feb 2014

Velmi divny pristup manzela, ale toto ste si mali vydiskutovat este pred prichodom deti.
Ja mam tiez dvojizbak. S priatelom uz mame prymysleny plan, co urobime v buducnosti ak by dietky prisli. Samozrejme ze byt by sa predal, aj ked ja nastastie nemam problemy, ako mate vy s kvalitou bytu.

moni244
21. feb 2014

to čo ti povedal, keď sa ti nepáči máš ísť a tak by som aj urobila, nevravím že natrvalo, možno by sa spamätal, možno nie ale to fakt nie je prostredie pre deti

kokorunecka
21. feb 2014

@bodkalj Máš kam ísť? Skús odísť aspoň na čas, sprav mu terapiu šokom, zbaľte sa než príde z práce, nechaj mu papierik ako odkaz..
Keď ho toto už nedonúti prestať myslieť len na seba, tak ho nedonúti nič.

tina1988
21. feb 2014

V prvom rade by sa mal zamysliet nad tym, ci podmienky v ktorych jeho deti teraz vyrastaju su pre nich vhodne ... a pouzivat vyhovorku " ziju aj v ovela horsich podmienkach " to ako ziju ostatny sa jeho netyka .... mal by sa zamysliet nad svojou rodinou a ci robi vsetko preto, aby sa jeho deti mali dobre ....

pimpulka
21. feb 2014

nakolko byt nadobudol este za slobodna, -neukamenujte ma- chapem jeho reakciu ze si ho "chrani".....ale neuznavam to ako k vasmu problemu on pristupuje....nakolko uz ste rodina....riesit to nejak musite,no on asi nechce

adrioska
21. feb 2014

No ale preco sa ofucal? Ako chce potom kupit dom? Chce dalsiu hypoteku alebo co? Skor by som sa snazila zistit, preco sa na Teba nahneval za to, ze si "ponukla" jeho byt na predaj...Dufam, ze nie preto, ze toto je predsa len jeho, ze su to jeho zadne dvierka, ze keby daco medzi vami sa stalo, tak on ma byt a kebyze kupite dom, tak to je uz Vase a teda by ste sa museli delit, keby daco....nechcem Ti nasadzovat chrobaka do hlavy, ale ja by som sa na rovinu spytala, ze preco sa ofucal, ze co mu vlastne je a ako teda chce riesit situaciu s bytom, kedze je to nezdrave prostredie pre Vase deti....alebo sa boji ist do takej velkej hypoteky co sa tyka domu? No kazdopadne si to musi s nim vydiskutovat....nie ste male deti, nech povie na rovinu, ze co...ach ti chlapi...

erickaa
21. feb 2014

@bodkalj tá jeho reakcia bola divná..ale vypovedá to skôr o tom, že niečo medzi vami nieje v poriadku. Alebo on nie je v poriadku. Niečo tu nehrá.... Kopla by som ho do zadku aj s jeho bytom... Však teba si vzal za manželku a ne ten byt. Však, aspoň vidíš, čo mu je predné..nie ty, deti...BYT. Je mi to ľúto, ja by som ho asi preplieskala, nech sa spamätá...

sashabb
21. feb 2014

@bodkalj toto je jediny problem či máte ich viac? Lebo mne osobne nepríde správne skrz toto odchádzať. Chlapi rozmýšlajú inak. Jednoducho sa ho to dotklo. To je akoby si mu povedala, že vybral a kúpil totálnu chujovinu 😝 preto sa urazil, že si ho vlastne zvozila za to kde bývate a v akom je daný byt stave.
Takéto veci riešia ženy, chlapa nenapadne, že "aha je tu pleseň, to nieje dobre pre deti, pretože z plesní je to a ono" ...
Máte malé deti, čiže momentálne je on ten, kto "ťahá celú domácnosť".
Treba sa porozprávať, a doriešiť si to. Povedať, že veď ste o tom uvažovali. Možno chce len počkať, pokiaľ aj ty pôjdeš do práce a potom bude uvažovať nad daným domom 😉

bodkalj
autor
21. feb 2014

@oslo1 Ved bavili sme sa o tom este pred tym ako boli deti a v tedy to bolo jesnoznacne, ze ked pridu deti kupi sa dom

bodkalj
autor
21. feb 2014

@adrioska snazila som sa zistit... Otazku som polozila: ako si to predstavujes do buducnosti? Odpoved: to je moja vec. Koniec debaty. Viacej som viedla monolog a aj to ma pocuvala asi len suseda co byva pod nami. Ja som nenavrhla hned byt na predaj. Bolo by to sice na dalsiu hypoteku ale nevidim v tom problem, ak by byt isiel do podnajmu tak by to bolo v pohode a dve hypo by sa zvladli

bodkalj
autor
21. feb 2014

@erickaa neviem o tom ze by nieco okrem tohto nebolo medzi nami v poriadku, a prave preto neviem co robit... Doteraz sme boli v poho... On sa tesil na vikend aby uz bol s nami doma chodili sme na vylety vsetko bolo bez problemov...

cinkatko
21. feb 2014

@bodkalj Ahoj, my mame podobny problem s bydlenim. Sice mame zatim garsonku a jedno dite, ale chceme se stehovat do vetsiho - 2 pokojoveho domu - urcite ne bytu. Mame to jen jako podnajem, takze je to jednodussi, nez to mas ty.
Taky nemame misto. Uz ted nemuzu malou pustit na zem, protoze uz stoji a vsechno zkouma. Mam strach, aby si v tom malem prostoru neublizila.
Plisen mam taky, ale resim to pravidelnym vetranim a taky topenim. Snazim se udrzet teplo a sucho (hlavne na zdech).
Tvuj manzel si musi uvedomit, ze uz jen dychani te plisne je (hlavne pro deti) nebezpecne.
Ano jsou lide, kteri ziji i v horsich podminkach, neznamena to vsak, ze by i vase deti mely takto zit. Deti potrebuji prostorny, cisty, pohodlny a bezpecny domov a ne zplesnivelou kutku kde se nemuzou ani hrat... A co by dali ti rodice, kteri na to nemaji za dobry domov hm? A jelikoz on na to ma - netrapi ho svedomi??
Musis to nejak vysvetlit tvemu manzelovi, chce mit preci spokojene deti ne?
A urcite si vyberte dum i se zahradou nebo dvorkem, aby si meli kde hrat i v lete... A take, abys mela kde suset pradlo 😉
Drzim ti palce 🙂

bodkalj
autor
21. feb 2014

@sashabb je to jediny problem. Tiez nadava na okna, aj plesen... len odmieta akukolvek komunikaciu

bodkalj
autor
21. feb 2014

@cinkatko ja sa tiez snazim stale vetrat ale sucho tu nema byt kedy nakolko uz dlhu dobu fungujeme tak ze pracku vyvesam na druhy den pradlo poskladam a vyvesam dalsie. Takze vlhko s pradla je tu furt. Ja neviem ako si co on predstavuje. Zdy ked nastane problem, tak prestane komunikovat. Aj u nas sa mala hra viacmenej len na gauci alebo posteli lebo na zemi miesto nema

sashabb
21. feb 2014

@bodkalj citujem: " Otazku som polozila: ako si to predstavujes do buducnosti? Odpoved: to je moja vec."
------------------
Podla mňa tam bude zrejme nejaky iny problem 😒
Nevidíš na ňom zmeny? necíti sa odstrčený keďže máte druhe mimi?

bodkalj
autor
21. feb 2014

@sashabb neviem o ziadnom inom probleme. Nemyslim si ze je odstrceny. Prichodom druheho mimi sa u nas nic nezmenilo. Chodili sme na vylety doteraz, obcas pizzerka a pod. Deti chodia o 20:00 spat a cely vecer by sme mohli mat len pre seba. Nevsimla som si ze by sa nejako, alebo nieco zmenilo.

bodkalj
autor
21. feb 2014

@kokorunecka mam kam ist len neviem ci je to riesenie. Davam mu este cas ale neviem ci to ma vyznam

kokorunecka
21. feb 2014

@bodkalj Len nechápem, že akože k čomu mu dávaš čas, keď odmieta komunikáciu.

bodkalj
autor
21. feb 2014

Baby a eate je tu jesen problem celu kasu drzi on. Mame iba jeden ucet cize aj moje peniaze chodia na jeho ucet a ja k nemu pristup nemam. Ja viem to je moja chyba ale takto som to riesila ked som nastupila do prace aby netrebalo platit poplatky za dva ucty. Ale bud mi vtedy vybral moju vyplatu a dal mi ju alebo vzdy som mu povedala nech mi da alebo som si zobrala kolko som potrebovala, nebol problem, ziadne obmedzene financie. Nakupi sme vzdy robili spolu takze pohoda bralo sa to ako nase peniaze. Ale uz asi rok pristup k peniazom nemam ziadny... Veskera hotovost je jeho a povedzme ze dostavam vreckove. Ked idem s detmi k lekarke alebo nieco tak mi da peniaze a tu to konci. Dokonca minule v obchode bol urazeny ze som malej zobrala skladacku (za 3,50). Ze preco som sa honespytala ze ci ju mozem zobrat. Este toto je vec co v poriadku nie je. Ale ine problemi nemame.

bodkalj
autor
21. feb 2014

@kokorunecka byvame na dedine a tu kazdy vsetko riesi... Nie je take lehke odist. A dalsia vec co deti? Mala ho ma velmi rada neviem ako by brala to ze by snim nebola. Ta detska radost ked pride z roboty no nieco krasne...

erickaa
21. feb 2014

@bodkalj Určite ešte rozhovor..mne pripadá ako malé decko ten tvoj muž. Súhlasím s tým názorom, že ho do krvi urazilo, že ten jeho byt je vlastne "chujovina", zlá kúpal. Zobral to veľmi osobne. Povedz, že to chápeš, že ti tam doteraz bolo dobre atď, proste mu naťahaj nejaké medové motúze, pohladkaj ego.. Že tiež budeš mať krásne spomienky nat ten byt 😀 A potom začni tým, že situácia sa zmenila, 2 izby kedysi boli luxus, dnes to je málo..hlavne aj je to strešný byt, toho priestoru je ešte menej (poznám, bývala som v takom, kým mala dcérka 6m, tiež sme nemali balkón, bola to hrôza). Nemáš sa kde pohnúť, všade veci, mala som pocit, že sa v tom byte zadusím. Asi aj pre tie skosené steny a strešné okná. A pover ho úlohou, aby vám ON našiel niečo vhodnejšie, že dáš na JEHO úsudok (aj ked nedáš), že určite nájde niečo vhodné, lebo je Šikovný. Proste mu hladkať ego donekonečna, lebo to je tuším jeho problém... 😀

sashabb
21. feb 2014

@bodkalj matersku si kludne môžeš prehlásiť na iný účet. Tie 3eura mesačne by ťa hádam nezabili, a taktiež su aj banky bez poplatkov. Jednoducho sa zober a prehlás to, bez toho aby si mu to hovorila! On nemá právo toto robiť!!! a sa čudujem, že to vôbec neriešiš 🙄

cinkatko
21. feb 2014

Zkus si s nim promluvit. Kdyz to nepujde a nebo nebude mit zajem, jdi za jeho matkou. Mozna na nej bude mit nejaky vliv - ale to ber jako posledni reseni a nemelo by to vyznit jako zalovani, spis jen prosba.

cinkatko
21. feb 2014

@bodkalj Co kdyz to neni problem jenom v bydleni?... Nevim, ale zda se mi, ze by mel byt vice zodpovednejsi. Dat detem dobry zivot je jedno z nejtezsich, ale i nejdulezitejsich povinnosti v zivote.

sashabb
21. feb 2014

@erickaa podla mňa je tam ovela väčší problem ako jeho ego. Odpoveď na otázku v podstate ohladne rodiny "to je moja vec." NIEJE normálna a taktiež to odstavenie od peňazí nieje už absolutne v poriadku!

bodkalj
autor
21. feb 2014

@cinkatko on tvrdi ze deti maju vsetko a nic im nechyba