Ako ďalej?

lubkavargova1
16. mar 2015

Tak zienky, tak teraz potrebujem ja poradit ako dalej. A mozno aj skor sa vyzalovat lebo uz nevladzem. Mam priatela s ktorym si fakt super rozumiem. Ma 40 rokov ja mam 34 rokov. Mame sa radi. Nie je to ta laska nebeska, cez ruzove okuliare. Mame predsa svoj vek a aj nieco odzite v zivote. Sme spolu len 6 mesiacov. je to kratka doba, a ja si myslim ze cely nas vztah este len zacina. A preto sa nikde neponahlame. Spoznavame sa, riesime kompromisy a tak. Zacali sme uvazovat aj o spolocnom byvani a ziti a vtedy prisiel kamen urazu. Moja mama. Ta spustila histericky zachvat, ze najprv sa mame zobrat alebo minimalne zasnubit a tak spolu zit. Toto som mala denno denne minuly tyzden ze mi to doslova co len myslienku na to zhnusila. Uz keby ma aj poziadal o ruku, tak by som z toho nemala radost lebo stale by som myslela na to, ze to musel spravit. A to ja nechcem! Dnes som jej povedala ze dosiahla to, ze sme sa pohadali. Stojime pri sebe, lubime sa, ale taky cvokhaus nikto nevydrzi dlho. Ja pomalicky nespim po nociach, v praci som nepozorna a z celeho mam blby pocit. Mamina stale spomina, ze chce aby som mala taky zivot ako mala ona s mojim otcom. Uznavam, zili pekne. Lenze ja taky zivot nechcem. Chcem zit svoj zivot, robit svoje chyby. Citim ze toto je to prave, ale uznajte po case aj na vola je kazda tarcha velka a polozi ho to. Ja si moju mamu vazim, je to predsa moja mama, dala mi zivot a vychovala. Ale musi aj ona uznat ze aj ja mam pravo na svoj zivot. Tak sme sa dohodli s mojim partnerom, ze to nejako vydrzime, a uvidime co bude casom...a viete co bol najvacsi gol mojej maminky?? Tvrdenie pri bratovi ci sestre a teraz uz aj primne. "ty sama si vyberas partnera, ty s nim budes zit"...a teraz toto...akoby som nemala pravo si vybrat muza do zivota. Ako ste riesili svojich rodicov, aby nezasahovali do vasho zivota? Moja sestra a brat chodia k mamine raz do roka. Sami vedia aj preco, ked vsetko ofrfle, skritizuje ich. Tak samozrejme, ze chcu mat klud a tak radsej sa na nu vykaslali. Doslova. Lenze ja by som nerada mala take zle vztahy. Som ako medzi dvoma kamenmi a bojim sa, ze raz tak vybuchnem a poviem nieco co velmi olutujem. Ako dalej? Co s tym? Myslim, ako to ludsky vyriesit? Komunikacia nepomaha vzdy vsetko obrati na svoj prospech..uz nevladzem, zom z toho na prasky a to doslova. Ked chcem aby ma prestala boliet hlava minimalne 6 novalginov musim zobrat v priebehu dna a to su 500. A aj tak nic, nezabera... 😖

macamac
16. mar 2015

@lubkavargova1 odsťahuj sa od maminy
vek na to máš a snáď si finančne aj sebestačná
ak teda žiješ s ňou
úprimne - čudujem sa ľuďom v tvojom veku (ženám, mužom), že stále zostávajú žiť spolu s rodičmi a potom sa čudujú, že sa rodičia starajú
nuž, to prináša denno - denný kontakt s nimi
osamostatniť, chodiť na návštevy a žiť si svoj život
ten nikto za teba neodžije, len ty 😉

liz_lemon
16. mar 2015

ty byvas s mamou? v 34 rokoch? hned sa odstahuj hoci aj k tomu priatelovi, uz davno si mala byt prec z domu

natalym
16. mar 2015

@lubkavargova1 Keby si mala 20 rokov počúvala by si reči Tvojej mamy?

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

To viem, ze byvanie spolocne nie je riesenie. Ja uz nebyvam s nou. Len rada by som to zmenila, aby nas akceptovala ako par. ..nechcem nic viac a nic menej. Len mam taky blby pocit, ze nakoniec to aj tak radikalne skonci a kazdy bude len nestastny z toho. A ten kto na to doplati a bude najhorsi aj tak budem len ja

anelehka
16. mar 2015

najdite si niekde spolu podnajom a budes mat pokoj 😉

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

teda to spolocne byvanie s nou pod jednoou strechou to by som skoncila rovno v cvokhause....

liz_lemon
16. mar 2015

@lubkavargova1 a preco vas neakceptuje ako par? ked uz nebyvas s mamou, tak nemusis jej hadam oznamovat, ze budes s niekym zit?

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@liz_lemon no dnes zaperlila, ze ona je staromodna...chapes, svadba a potom zit spolu....no mna skoro porazilo. Ju viac zaujima to co povedia iny ako to co my prezivame...

meusicka
16. mar 2015

@lubkavargova1 ahoj, tak zrejme zijes u mamy ked tak pises, ze ti do toho zasahuje a miesa sa. no mne to pride divne. ako viem, rodicia chcu pre svoje deti to najlepsie ale na druhej strane nie si uz ziadna 18tka, ktora este nic nevie o zivote. si dospela zena , pracujes, mama ta nezivy, financne od nej zrejme tiez nezavisis. teraz aby ta bezhlavo vhnala do manzelstva, mi pride nepremyslene. ved kludne mozete spolu zit a potom ked to bude fungovat tak hoci aj po rokoch sa vziat. ze nemaju maldi bez sobasa spolu byvat je uz prezitok a ked ma byt vztah trvacny, tak to nebude zabezpecene len tym, ze sa vezmete. to nie je zarukou nicoho.
ja by som asi zatala zuby a sla do toho. mamina to casom predycha, mozno bude isty cas penit, ale ked bude vidiet ze si stastna tak bude napokon stastna aj ona. a keby nahodou nevyslo a ty sa s priatelom rozides, ja by som asi aj v tom pripade riesila uz byvanie nie s mamou.
to ze sa nicis psychicky k nicomu nevedie.
ak sa tvoja mama neda obmakcit, tak sa potom nebude moct cudovat ze nakoniec od nej bocia vsetky jej deti.

macamac
16. mar 2015

@lubkavargova1 tak jej nevešaj všetko na nos

pritakaj, nerozvíjaj diskusiu, zmeň tému....
a budete spokojné obe 😉

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@macamac myslela som, ze nejako normalne a llogicky jej to vysvetlit aby pochopila, ze ANO TOTO je moj partner a chcem JEHO...ci niekedy naozaj clovek musi aj skaredo povedat co si mysli???

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ig0r
16. mar 2015

@lubkavargova1 mama sa s tym zmieri, takze nestracaj cas... je to tvoj zivot tvoje rozhodnutia, nikomu neublizujes, mama ta len citovo vydiera, lebo vie ze to na teba zabera...

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@cervenaruza123 No vsak pave toto je aj moj ciel v zivote. Ked sa rozhodnem spravne, tak ano spravne, ked zle tak zle. Bude to stale moje rozhodnutie. Vzdy som si myslela a aj riesila veci ze komunikaciou. Ale tu vsetky argumenty ci za ci proti jednoducho zlyhava.

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

dobre toto ja vsetko chapem ze manipulator a citove vydieranie...to chapem...ale ako to zastavit, alebo vysvetlit cloveku ze robi zle? Ze takto znici viac zivotov okolo seba? Ci naozaj na takych ludi plati ze odstrihnut sa uplne?

bonaqa2013
16. mar 2015

@lubkavargova1 to poznám, aj moja mama vždy čo povedia ľudia. ale sa Ti čudujem, máš toľko rokov a maminku ešte stále slepo počúvaš? pri mne mali veľa blbých rečí, veĺmi som ich sklamala, ale ja som ešte chodila do školy keď som oznámila že som tehu. Samozrejme, manž. stroskotalo veĺmi rýchlo, a tak syn ostal na krku mojej mama - kým som ja chodila do školy.
Asi by som odišla bývať aj s priateĺom - niekde preč, však mama si zvykne. ak je taká ako píšeš, ona sa nezmení a po čase by ste aj tak asi utekali bývať preč.
Moja suseda býva s rodičmi už ona má dospelých synov, ale mne povedala, že ona si nežije svoj život, ona žije život svojich rodičov. Niekedy je lepšie bývať sám.

natalym
16. mar 2015

@lubkavargova1 Nevysvetlíš. A čo má vlastne tá Tvoja mama proti nemu? Však jej musí byť jasné, že vek na to máš, či?

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@natalym ja tiez neviem. Je sikovny, vazi si moju mamu, pomoze co treba. Jedine co vadi jej, ze chceme skor ako bude svadba zit "nadivoko". Ze co na to susedia a ludia. Minule som uz nevydrzala a vyblafla, ze ci pre nu je dolezitejsie co povie susedka ako to co citime a robime my???? kriste, to som myslela ze len na dedine su take babky a nie v meste.

mima4
16. mar 2015

@lubkavargova1
a do kedy chces posluchat svoju mamku? ked sa vydas, urobis svadobnu hostinu pre nu a na jej zelanie, ked budes mat deticky... budes konzultovat veci s mamkou, ci to a hento moze byt?

V prvom rade by si sa mala vnutorne oslobodit od toho, co chce tvoja mamina. Je dobre si ju vypocut, komunikovat s nou, ale rozhodnutie vzdy bude len a len na tebe a jasne, ty sama ponesies si aj dosledky svojich rozhodnuti, aj tie negativne.

Osobne by som sa bala vstupovat do manzelstva s niekym, kto robi tak ako mu rodic piska - bez uvazenia a bez vlastneho presvedcenia... preto ak to myslis s priatelom vazne, nedrz sa maminej sukni, ale osamostatnuj sa od nej s laskou a uctou, je to zena, ktora ta miluje ... a bere ta ako svoje mile zlate copate dievčatko 😉

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@mima4 vsak toto by som rada ako pises ze s laskou a uctou...ale je to sakra tazke...

peneloppe
16. mar 2015

Presne viem ako sa citis ale presne. Jednoducho tvoja mama je taka. Ja mam tiez taku mamu, vela mi do vsetkeho hovori a stale mi vyvolava a huci to a tamto. Je to na nervy. Viem ze nam chcu najlepsie ale takto sa to neda.
Ani neviem co ti poradit, lebo ked si urobis po svojom tak sa toho napocuvas az az a ked urobis podla mamy tak zase budes mat blby pocit a tvoj frajer tiez.

mima4
16. mar 2015

@lubkavargova1 skus si precitat https://www.modrykonik.sk/blog/mima4/article/citovy-vampirizmus-mwcjkb/ mozno ti to v niecom pomoze 🙂

Niektori ludia veci nechapu a treba zvolit special pristup 😉

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

Ja som jej po dnesnej hadke povedala len jednu vec. Ked dosiahne to, ze mi krachne vztah, tak potom uz si s nou nemam co povedat a ked aj ano, tak uz v zivote nechcem pocut slovo: vztah, svadba, dieta z jej ust. To ako vysvetli rodine a okoliu ze co sa u nas dialo alebo deje bude musiet ona vysvetlit. Ja si nezelam ziadne narazky, alebo vyjadrenia....no to ste mali vidiet jak scervenela.

natalym
16. mar 2015

@lubkavargova1 To čo ju napadlo, však toto je už úplne normálna vec.
Vieš čo ja mám dcéry a tiež by ma to štvalo, že svadba nebude, príde mi to také neúplné, ale Ty si dospelá, vieš čo chceš. Snáď len pekne jej to vysvetľovať dookola a aj tak s tým nič nebude môcť robiť.
Je to Tvoja mama nech máš koľkokoľvek rokov. Ja Ti bývanie s ňou závidím. Ja keď som bývala s mamou za slobodna dnes na to spomínam s láskou a chýba mi to.
Budeš musieť buchnúť po stole a basta.

laura1804
16. mar 2015

Je to tazke, ale asi najlepsie bude, co najmenej s nou o tom hovorit...aj ja som mala obdobie, ked sa mama so mnou skoro dva roky nerozpravala...teda hovorila len cez zuby...no nejak to prezijete a mozno sa vas vztah posunie medzitym dalej, vezmete sa a mama zabudne na to, ze ste mali nejaky problem...alebo si na to jednoducho zvykne...

lubkavargova1
autor
16. mar 2015

@natalym onaproste zila v dobe ked to bolo ineeeeee....s otcom chodila dva roky, potom prisli zasnuby a potom svadba....sice paradoxne svadba bola alebo skor musela byt lebo brat uz bol na ceste 😀
To len tak okrajovo teraz s usmevom...ale ako ked si predstavim ze by som ja bola tehotna teraz....nooooo to by bol iny vylagos a hanba

natalym
16. mar 2015

@lubkavargova1 Hádam by Ťa aj dobila??????

barborazilina
16. mar 2015

@lubkavargova1 Mozno budem zla ale tvoji surodenci mali dovod preco s nou nekomunikuju ... skus jej naznacit ze problem bude asi v nej a mala by zmenit postoj ak nechce prist o dalsie dieta ... ved nechce zostat sama ...

gurmanka
16. mar 2015

Netreba si to brat velmi k srdcu. Ja som bola, ked ta citam niektore prispevky, idealna dcera. Dobre znamky, doma som pomahala, vela kamaratov, prvy vztah az na vyske 😀. A aj tak som sa pravidelne s nasimi pochytila, ked som ja o niecom bola presvedcena a oni na to neboli zvyknuti, lebo za ich ery proste dievcata take veci nerobili. Inych ludi proste zmenit nemozes, hnevaju sa? Ok, tak hnevaju, ak si ty rozhodnuta pre nieco a si ochotna niest aj zodpovednost, ked to nevyjde, tak neries ostatnych. Ani ked su to rodicia. Ja som zatial nelutovala ani jednu vec, ktoru som spravila napriek ich nesuhlasu.. .