Ako ďalej?

21. nov 2022

Ahojte ,písala som sem už ohľadom manžela.Porozpravali sme sa a myslela som že sa uvedomil,že sa polepší.Snazil sa,bol kľudný a nevystrajal pár mesiacov.No dnes to zase prehnal.Kedze nie som 24hod denne pri synovi,spadol zo stoličky,udrel si ruku,no skôr sa zľakol manzela.Manzelovi preplo a začal hneď nadávať.Hadzal všetko okolo seba čo nasol.Obliekol sa,zobral mobil a kľúče že pôjde von a bude spať na ulici,že sa chce rozviesť a syna mi zobere že som neschopna a neviem sa oň postarať.Nakricala som naňho nech sa uvedomí,začala som ho rukami biť.Nie som na to hrdá,aj kricala som naňho aby sa ukludnil.Nakoniec isol do druhej izby sa ukľudniť.Plakala som s malým a mala som strach.Strach že keby isol von manžel,zeby si niečo ublížil sebe.Bol ako nepríčetný.Tiez strach že ublíži nám,mne a synovi.Neviem ako ďalej,poraďte mi.Najradsej by som odišla niekam žiť sama s deťmi,no nemám na to peniaze.Vazne som myslela a verila tomu že sa zmení.No nezmení.

jan510
21. nov 2022

no ludia sa nemenia 😒

bluemoon24
21. nov 2022

Psychologa/psychiatra jste nezkouseli? Teda manzel? Je ochotny priznat, ze ma problem a zmenit se? Pokud ne, tak lepe asi nebude.

tomika
21. nov 2022

Chúďatká deti. Nestačí že otec kričí a vyvádza, aj mama začne kričať a biť otca. Je mi to strašne ľúto. Deti si to nezaslúžia. Takéto detstvo☹️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
21. nov 2022

Daj mu podmienku. Bud výhľada odbornú pomoc alebo odídeš. Odísť máš vždy kde, aj keď to jednoduché nebude. Nedovoľ aby deti vyrastali v tomto dusne. Raz sa začne vrsit aj na nich. Je to tvoja zodpovednosť.

autor
21. nov 2022

@bluemoon24 Nechce psychológa a neprizná že má problém.On hovorí že ja mám problém že ja som neschopna sa postarať o dieťa a keď sa mu niečo stane vtedy sa mu prepne a takto sa chová.
@tomika Deti to nevideli,čo som robila.A myslíš že mne to není ľúto,čoby nie.Ale neviem ako túto situáciu vyriešiť.
@viestta Odbornú pomoc nevyhlada určite,to viem.Odist práveže není kde.

tiika
21. nov 2022

Človek sa nezmení zo dňa na deň. Je to práca na sebe, niekedy aj cely život. Takéto zlyhania sa môžu stať, spôsob správania mame hlboko zakorenený a pod vplyvom emócii prestávame racionálne myslieť a koname pudovo.

Obráťte pozornosť na doterajsie pozitívne zmeny. Nezahodte i keď možno malé úspechy pre jedno zlyhanie. skúste nájsť obaja silu pokračovať v zmenách. ocenujte vzájomnú snahu. Nech muž skúsi hovoriť sam viac o tom, čo ho trapi, čo by očakával od teba, aké správanie mu vadí. Porozmyslajte, ako sa podobnej situacii vyhnúť, čo by ste spravili inak, keby vás emócie neprevalcovali. Je lepšie počkať, kým hnev opadne a potom konať. No najskôr si ho treba u seba uvedomiť.

viestta
21. nov 2022

Uvedomujes si, že žiješ s psychopatom? Uvedomujes si, že otec tvojich deti je psychopat?
Nevyhovaraj sa, konaj. Začni hľadať pomoc pre seba a pre deti. Ak ju hľadať nebudeš, za zničený život svoj aj svojich detí si zodpovedná iba a len ty. Ale to som ti už určite písala. Určite si to ty, ktorá sa pred časom pýtala ako zamaskovať modrinu, keď syn spadol na ihrisku. To bolo niekedy na jar a ty si odvtedy nespravila nič ako čítam.

autor
21. nov 2022

@viestta Uvedomujem si všetko,len nemá kam odísť.Nemam na to peniaze.

viestta
21. nov 2022

Máš rodičak, rodinné prídavky, máš nárok na výživné. Viem, nie je to veľa ale v krízovom centre pre matky s detmi to na začiatok stačiť bude. Zvyšok doriešiš, keď budeš tam.

autor
21. nov 2022

@viestta Dostávam len rodinné.Kedze malý je často chorý nepracujem,mám len občasné brigády.Aj to len do pár hodín lebo som evidovaná na úrade práce

bluka2
21. nov 2022

Aj krízové centrum je lepšie než toto

lenkakravcova
21. nov 2022

A kto poberá rodičak?
Alebo ma dieťa viac než 3 roky a ty nepracuješ?

viestta
21. nov 2022

Tak pôjdeš s rodinnými a výživný, ale pôjdeš preč od agresívneho primitívna, ktorý ti ničí život. Máj trosku hrdosti a sprav to co treba. Keď ti vybije zuby alebo chytí pod krk už bude dosť neskoro. A po nábytku to schytas ty. Skôr či neskôr schytas.

autor
21. nov 2022

@lenkakravcova Dieťa má 3 roky a chodí do škôlky, rodicak už nedostavam mesiac

lenkakravcova
21. nov 2022

Tak to je super čas na hľadanie si práce a nový začiatok.

autor
21. nov 2022

@lenkakravcova Hľadám už pár mesiacov,no ako som písala vyššie,dieťa je často choré a zatial som nič nenašla.

svetlonos
21. nov 2022

No dnes su tu v mnohych temach adepti, ktorych keby zajtra autobus zrazil, skoda by bola len tej vody na ocistenie bordelu, co by po nich ostalo.
Dufam u teba v tazrak alebo v nejake centrum pre tyrane matky s detmi.

viestta
22. nov 2022

@svetlonos vystihla si to. Ale stále dúfam, že tých normálnych mužov je viac ako týchto. A stále dúfam, že tie ženy, ktorých sa toto týka konečne aj niečo spravia a nevychovaju ďalšiu generáciu submisivnych žien a chlapov, ktorí sa k žene správajú ako neanrtalci.

svetlonos
22. nov 2022

@viestta
v to dufam aj ja. Lebo raz sa popalit da v ramci ucenia ale niektorym mozez vysvetlovat do zblbnutia a nakoniec mas aj tak pocit, ze na nich hovoris cinsky. Hlava im neberie, ze vztah moze byt aj pohodovy.