Ako ďalej?

12. jún 2022

Som vydatá 3 roky s mužom sme dokopy 8 rokov a máme 16 mesačného synčeka. Bývame s mojou mamou vo velkom byte. Môj muž má rodičov ktorý žiju starym spôsobom života tj gazdovstvo takze praca stale. Môj muž je dobrák ktorý nevie povedaþ nie takze je s nami málo a pred par rokmi si zriadil aj vcely ktoré pohltia tiež veľa času. Náš malý má problémy zo spánkami proste stále od narodenia s nimi bojujene este aj teraz. Keď muž nieje s malym cely den maly večer nechce zaspať a ja už som z toho nekonečného uspávania unavená. Proste on nezaspí nikdy sám .
Nemáme na bývanie kým som na materskej a moja mama nám navyše pomáha aj s malým. Svokra mi nikdy s malým nepomohla hoc je doma a nepracuje proste my musíme ist tam aby sa zrazu isla zblaznit od radosti ze ma vnuka inak o nom ani nevie. Vie že spáva ale stále rieši prečo neprdime my... ona nejaky spanok nerieši , myslí si že si asi vymýšlam.lenze tam je stále vela ludí a malý je vzdy potom cely nesvoj. Stale opakujem mužovi ze ma toto nabaví ze na nás nemá čas.. On mi nato povie že či si myslím že ho to neštve že je s ním málo ale to je všetko. Ja už neviem čo mam robit aby nastala niaka zmena.

alexnina777
12. jún 2022

Zdravím, a aká je otázka?

syslik81
12. jún 2022

@alexnina777 ...Ja už neviem čo mam robit aby nastala niaka zmena....

alexnina777
12. jún 2022

@syslik81 zmena v čom?? s mužom? so svokrou? so synom? so spánkom? s bývaním?

haley7897
12. jún 2022

No pozri, absolútnym základom v manželstve je vždy komunikácia. Podľa mňa by ste si spolu v kľude (nie v strese po robote keď je ktorýkoľvek z vás nervózny a unavený) sadnúť, povedať (pripadne aj spísať) kam a ako by ste chceli aby sa váš spoločný život uberal, rozoberte nakolko sú vaše predstavy zlucitelne s realitou a nakoľko sa v nich zhodujete rozoberte ako a v akom časovom horizonte sa chcete k k výslednej predstave priblížiť. Čokoľvek to už znamená. Vzťah, bývanie, kariéra atď...

loliki
12. jún 2022

Rieš seba, Magnézium, B komplex, vitamíny.... Lebo problém nie je nikde. Máš manžela, žiješ spolu s mamou a máš 16 mes dieťa. To proste sa zvládnuť dá. Každé dieťa je v niečom náročné, ale teraz ide spln, tak netreba robiť problém tam, kde nie je. "Keď muž nieje s malym cely den maly večer nechce zaspať" Ani jeden otec nie je celý deň so svojim synom. Preto sú na materskej väčšinou matky.

midori123
12. jún 2022

Prepáč, taky off topic, ,,ze prečo neprdíme my”😅😅
Krásny preklep👍😅

tenkratpodruhe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lrnka
12. jún 2022

Ani môj nevie sám zaspinkaz od asi 3 mesiacov a keď som išla k mame na mesiac tak s malou dušičkou, ze ako to bude, lebo moj maly je aj taky, ze len mama. A si predstav, ze s mojou mamou vydržal aj keď som si niekde odbehla. A psi predstav dokázala ho aj uspat

lrnka
12. jún 2022

Tym chcem povedať, že skus dat tvojej mame šancu uspat alebo chod sa svokrou nech skúsi ona. A ako ho uspavas? Nie každý uverí, ze vieš uspat len ty. Tak si reči od iných neber k srdcu.

autor
13. jún 2022

@lrnka tie reči si k srdcu neberiem . Keď maly nechcel spať tak svokra mi dala jednu užasnu radu" keď spať nechce načo riešiš spánok nedaj ho spať" 🤦‍♀️😃. No snažím sa ho učiť že ho dám do postielky a hladkám ho a zaspí ale toto sa mi podarilo iba par krát a iba večer inak väčšinou ho mám len na rukách bez natriasania a nejak na mne zalomí.

ivangeline
13. jún 2022

Ma 16m. Spat uz mu staci len raz na obed. A skora vecierka potom. Kde este vidis problem? Fakt sa zacni venovat sebe...cas pre seba,hobby,priatelky na pokec..

viestta
13. jún 2022

S tým zaspáva im mam len jednu radu. Dat do postieľky a sedieť pri nom. Keď bude plakať na raty ukludnit a dat zas do postieľky. Keď budeš trpezlivá, naučí sa späť aj v postieľke. Ale keď zaspáva len pri natriasani, je úplne jedno či ho budeš natriasat u mamy, u svokry, v hoteli alebo na lúke. Takže ak je natriasanie jediný dôvod prečo nejdete k svokre, je to len tvoja výhovorka.

autor
13. jún 2022

@viestta ja ho nenatriasam ani som nikdec nepísala že zaspava pri natriasaní. Sedím vedľa postielky a hladkám ho po chrbátiku . Natriasanie skončilo už dávno

autor
13. jún 2022

@ivangeline asi v tom že nemam čas na seba jmidem akurat tak nakupit sama a to je všetko.

autor
13. jún 2022

Napríklad môj muž túto sobotu bol pri včelách ja som šla s malym k sestre keď sa vyspal prišiel za nami a vraví že by chcel íst na koncert bol s malým za cely den možno hodinu a keď sme došli domov tak šiel preč maly samozrejme nechcel spať takze ja sok.bola pri ňom do pol desiatej kym zaspal . Ja by som tiež rada vypadla ale ja nemôžem. Čo mám urobiť aby si to konečne zobral k srdcu ze mi vadi ze nema čas a my sme na poslednom mieste.

ivangeline
13. jún 2022

....no tak povedz,vtedy a vtedy na 2h bud s malym a papa. :D

petricka22
13. jún 2022

Byt mamou je narocne. Je to velke obetovanie sa. A vela zien to ma podobne ako ty. Proste su na tie deti same a je to narocne, kym ich vypiples. Nic ine ti neoatava, len vydrzat, ked maly bude samostatnejsi, pride rad aj na teba. Neboj sa, dockas sa 🙂

petricka22
13. jún 2022

Ale chapem ta, ze by si chcela vic jeho casu a pozornosti. Ak stiha popri praci aj nejake konicky na ukor vasho spolocneho casu, tak by mi to tiez vadilo. Jasne, ze ho nemozes priviazat doma za nohu, ale vsetko musi mat svoje hranice.