Ako ďalej?

kika11111
11. júl 2014

ahojte, chcela by som počut nestaný nazor.
som z manželom 12 rokou s toho 5 rokou sme zobraty. pred 20 mesiacmi sa nám narodila krasna dcerka. všetko bolo pred svadbou v poriadku obcas neaka hadka ale to k vztahu patrí. lenze manzelovi zomrela mama a ja som v tedy otehotnela, aj po narodení nasej dcerky bolo vsetko o.k ale potom zistili nazelovy ze je chorí a musel ist na operaciu, a tým sa to vsetko zacalo, zacal reagovat neprimerane na vsetko kôli sprostostiam dokazal na mna vrieskat ako besný, napr. spravila som mu chleba a nedala som horcicu pod sunku ale na a to ste mali vidiet to rodeo, uz som vazne chvilkami nevedela co mam robit, alebo lepsie povedane som sa bala coolvk spravit aby som ho nenahnevala alebo aby sa neurazil. hovorila som si ze to je tým ze je chorý a ze sa to zlpsí, ale nestalo sa tak. stale je taky za malickosti dokaze na mna vrieskat, pomaly denodene sa pohadame alebo sa len tak z nicoho nic urazí. k dcerke je skvelý. ale ja by som potrebovala aby bol aj ku mne milsí. toto jeho spravanie ma od neho upne odcudzilo. mám dve prace, domacnost dieta a on je ako druhe dieta, pri tomto vsetkom nemam uz chut ani na milovanie, on sa totiž ani nesnaži mi neako to ulahcit, len mi stale hovorí ze sa vyhovaram ze som unavena. uz svoje arogantne spravanie ku mne ani neskrýva pred mojou rodinou ani pred nikym, uz my to povedalo dost ludi ze ako sa to ku mne sprava.proste ked sa s nim chcem porozpravat tak mi povie daj mi pokoj a malej zacne rozpravat ze zse kricim a stale ma pred nou vykresluje v zlom svetle. on totiz dokaze vsetko obratit proti mne vie veci tak prekruti, ze aj ked on spravý chybu tak nakoniec ja s toho výdem ako ta blba a neschopna. som stoho taka zmetena ze uz ani neviem co k nemu citim.chcem len pocut aj iny názor ako od ludi co poznam, lebo ja som uz tak zdeptana ze zacinam pochybovat o sebe ze ci naozaj nerobim tu chybu ja. no neako som sa rozpísala. prosim poradte, chcem skusit od neho odíst aspon na neaky cas nech si uvedomi ci ma este lubi, alebo ci ma bere ako zvik, ale mala je na neho strasne naviazana tak nevim. ☹

mirkava
11. júl 2014

@kika11111 ahoj, no nemáš to jednoduché, myslím ze manzela zmenila tá choroba, to totiž dokáže s človekom "zamávať" a možno tu nahromadenú zlosť vybíja na tebe, možno je to aj nejaká "prosba" o pomoc, možno by mal ísť k psychologicke aby mu pomohla sa vyrovnat surčitými vecmi. Tých možno je tu viac, ale určite by pomohol rozhovor, len ako ho k nemu "donutit" ti neporadim, lebo sama neviem čo by som robila. Myslím si ze ak by si od neho odišla by mohlo pomoct, uvedomil by si pár vecí, ale každá osobnost je iná a mohlo by to dopadnut aj inak... no neporadila som ti velmi ale drzim palce nech sa to všetko utrasie tým správnym smerom 😉

reny2010
11. júl 2014

@kika11111 kika,mala som s manzelom ten isty problem,z normalneho veseleho chlapa po zdrav.problemoch zostal nervak prvejtriedy,krical po mneaj detoch,furt vazny,ziadny smiech,a my s detmi sme si,ked bol doma,pomali nemohli sprepacenim ani prdnut,aby nebol krik. Vecer som mu na rovinu a s kludom povedala vsetko co robi,ako sa chova,tvrdil ze prehanam,tak som mu cely vikend po kazdom jeho pokuse o vystup stopla preslov s tym,ze staci,uz to pozname..... V pondelok som mu vybavila psychologa,a dnes sa to uz pomaly dava vsetko do poriadku. Proste ti poviem,ze sama mu asi nepomozes,a ak tam nechces skoncit ty z neho,nech sa da dokopy on. To nie je ziadna hanba,proste pocuchana psychika,treba to liecit. Drzim ti palce.

kika11111
autor
11. júl 2014

Dakujem za radu, už som rozmyslala aj nad tým, ale s nim sa neda ked chcem mu nieco povedat, tak my povie daj mi pokoj, alebo este lepsie to otocí tak ze on je vlastne to chudiatko a ja som ta zla proste ma nechce pocuvat ☹

terry658
11. júl 2014

@kika11111 on upadol do sebalutosti. Ak ani po rozhovoroch o tom,ze potrebuje pomoc neustupi, skus od neho odist aspon na par mesiacov, vtedy sa s nim bude dat lahsie rozpravat. Hlavne treba vsetko riesit pokojne,ziadne sceny. To by situaciu len zhorsilo. Ak to nepomoze,dat mu ultimatum,ze pokial nepojde za psychologom,tak ostanete rozdeleni......
Dufam,ze sa to zlepsi. Drzim palce.

reny2010
11. júl 2014

@kika11111 ale ved ok,kedmu len to chyba,daj mu ten pokoj,a fakt ti radim zo svojich skusenosti,nenechaj sa vyprovokovat ku kriku,lebo o to mu ide,nevie ako inak to zo seba dostat,a ty si zjavne dobry terč. Chces klud? Ok,ignorujem ta. Chces po mne nieco? Ok,ale neziap po mne a povedzmi to slusne. Chces sa hadat? Ok,ale nieso mnou-a idem prec. U nas to trvalo dlho,a toto jedine zabralo,a bol ochotny ist k dr. Lebo kym ma na kom ventilovat nervy,tak si neuvedomi,ze ti ublizuje. Bud mila,ale razna,a trvaj na tom,ze ty sa hadat nebudes!!!!!papa

nikawero12
11. júl 2014

@kika11111 súhlasím s tým, čo ti písali dievčatá predo mnou. Tvoj muž trpí sebaľútosťou a je frustrovaný zo svojej choroby a frustráciu si vybíja na tebe - čo je teda určite nie v poriadku. Tiež ti radím nedať sa vyprovokovať a keď sa bude tvoj manžel chcieť hádať, jednoducho sa zober a odíď do inej izby, nech sa háda sám so sebou. Potom sa možno uvedomí a ak nie, tak ten psychológ je dobrá voľba.