Ako čo najlepšie využiť úložný priestor pri sťahovaní?

bambulka98765
24. júl 2024

poradte, mamina sa stahuje do 1izbaka z 3 izbaka.
Ako co najlepsie vyuzit ulozny priestor?
Ako skladujete veci co sa bezne nepouzivaju, a sezonne oblecko a topanky?

sasitimi17
24. júl 2024

na oblečko sú fajn vákuové vrecia z ktorých vysaje vzduch

patka06
24. júl 2024

bežne nepoužívané veci skladujem v perinákoch, v obývačke mám gauč s veľkým úložným priestorom
Super je aj veľká vstavená skriňa až po strop - tam sa zmestí sezonne oblečenie.

butterflyeffect
24. júl 2024

My sme sa stahovali z mensieho do vacsieho, ale napriek tomu som pri vybalovani sama sebe dala ulohu, ze kazdu jednu vec vezmem do ruky a dokladne si premyslim ci necham alebo nie, ci ju pouzivam, ci mi robi radost, ani sama neviem ako ale veci som vyhodila, darovala, predala a nechybaju mi. Ked sme byvali v byte a miesta bolo malo, tak sezonne veci do vakuovych vriec. Neviem aku ma tvoja mamina postel ale super je boxspringova, nielen na vstavanie a spanie ale je vysoka ma ulozny priestor ako jedna skrina, cize sa do nej vie spratat vela veci prave sezonnych a takych co netreba casto: Ak je to mozne volit nabytok s uloznym priestorom-gauc, pripadne lavicu na chodbe, su aj take tie taburetky kde sa daju poodkladat veci-jeden cas sme ich mali v obyvacke a mala som v nich deky-bohuzial nemaju dlhu zivotnost. Bude mat aj pivnicu? My sme v byte mali malu asi 2x 1,5m kupili sme do nej regale, a vela veci uskladnili tam, nie je to velmi prakticke, lebo je to od ruky ale do tych regalov som naskladala vela.

kengurica
24. júl 2024

@butterflyeffect boxspringové postele úložný priestor nemajú.

@autorka - hlavne veci vytriediť. A naozaj nekompromisne (čo je dosť ťažké)
A využiť priestor na skrine po strop

butterflyeffect
24. júl 2024

@kengurica zaujimave ze jednu taku mam doma 😂

lujza123
24. júl 2024

@bambulka98765

- naučila som sa nehromadit veci. Čo sa nenosí ide preč, ziadne ze zíde sa, spomienky, do toho schudnem/ deti dorastu …. Pravidelne triedim skriňu a vyhadzujem co nenosím, vkus sa meni ked viem ze už som to dlho nemala oblečené ide to preč

- sezónne oblečenie, deky v tých vákuových vreciach z ktorých sa dá vysať vzduch takže do malého priestoru vopchas celý vesmír. Nevojdu do toho mole a nestuchnu

- topanky mám v pôvodných krabiciach, ono sa to zdá ze to zaberie viac miesta ale nie, je to skladnejsie.

- používam boxy a krabice z ikei, aj tie papierové aj látkové, všetko je označené a roztriedené. Mám v tom prehľad a fakt krabicové tvary sú skladnejsie a ak aj pekne vyzeraju, vizuálne to pôsobí upratané

- priestor je pod posteľou, hore v skriniach. Ak niesu vstavané tak do pekných krabíc navrch

- a opäť zlate pravidlo- minimalizmus, vyhadzovať, vyhadzovať, vyhadzovať. Pravidelne preriediť pivnice, povaly, garáže, ked si človek zvykne len tam nosiť a nevynášat je zle. Udržovať sklady v poriadku, ked je v pivnici vizuálny chaos človek ma tendencie tam viac nosiť všetko. Ked to ukladáš a nieje miesto musíš niečo vyhodiť, takze to neprerastie

viestta
24. júl 2024

Pri stahovani mas obrovsku a neopakovatelnu prilezitost veci vytriedit, posunut dalej to co nepotrebujes, vyhodit zbytocnosti a nechat si len to co naozaj potrebujes. Takze bud to vytriedis skor ako sa prestahujes a zabalis len to co budes potrebovat a pri ukladani na nive miesta sa este raz zamyslis, ci naozaj vsetko potrebujes. Sezonne veci zabalit do vakuovych vriec, zredukovat kuchynske vybavenie, vyhodit pracholapace a kazdej veci, ktoru si nechas najst miesto. Co sa nezmesti, to nepotrebujes.

kengurica
24. júl 2024

@butterflyeffect neprávom tak označujú predajcovia aj postele, ktoré nimi nie sú. Boxspringové nikdy úložný priestor nemajú.

butterflyeffect
24. júl 2024

@kengurica ked das do googli s boxpring s uloznym tak ich najde milion, ci je to spravne ale nespesvne oznacenie vyrpbcom to je snad jedno, myslim ze podstata je ze do velkej postele vela sprace co bolo k teme a nie spravny nazov postel.

bambulka98765
autor
25. júl 2024

vdaka zeny, boze a gauc ma bez ulozneho🙈
asi ho zdvihnem a napcham tam vakuove vrecia pod😅

purple_wolf
27. júl 2024

fuu to treba nad tym rozmyslat uz pri zariadovani nevh ma vsetko policky a úložné priestory

lakebabe
29. júl 2024

@bambulka98765 ja som všetko pretriedila keď sme šli do domu. A v pracovni mam vstavanú skriňu dĺžka je cez 5 metrov a až po strop. Mam tam ja šatník a úložné priestory na všetko aj na kufre, cestovné tašky, muž si tam dal zimné bundy. Sezónne oblečenie už nedávam do tých vakuovych vriec, lebo sa to strašne krcilo a niektoré veci ani po oprati nevystreli. Mam veľké plastove boxy z ikea s vrchnákom a tam mam Sezónne veci a v druhom veci na predaj.