Je stretnutie babky s vnucatom raz za 2 tyzdne na 3 hodiny postacujuce? Myslim na vytvorenie nejakeho vztahu.
Moja svoka u nas nebola skoro 1.5 roka spat a to byvame na jednej ulici, a za ten cas ju videla dcerq, ked sme sa stretli tak max.7 krat a aj to sa niekde ponahlala, presnejsie domov, lebo u nej uz 15.rokov byva svagrina, ktora ma teraz trojrocne dieta...dcera ma 7.rokov a uz sa prestala na svokru aj pytat ....zato s mojou mamou je stale, teda minimalne raz tyzden
U nas svokra detto, ale aby som jej nekrivdila, starala sa o oboch svojich rodicov 24 hod dennne, takze casto prist nemohla, ale ked som bola po operacii s nohou prave ona mi pomohla a byvala u nas. Moji rodicia kedy ako, ale stalo sa aj ze mesiac deti nevideli a boli s tym ok. Sestrine vidia skoro denne. Ale uz to neriesim, aspon mam pokoj.
My im decká vozíme ,aby ich videli ( áno , znie to hrozne , sami od seba neprídu , hoci sú na dôchodku a je to asi 4km vzdiallenost - auto majú )
Obojstranne sa majú veľmi radi , čiže im tie 3 hodinky raz za 2 týždne stačia.
Moji svokrovci vidia deti aj 3-4x do týždňa bývame od nich pár km...No moji rodičia sú vzdialení 260km tak sa vidíme max.2-3x do roka
Raz za mesiac alebo raz za mesiac a pol, niekedy dlhsie, malo sa vidame.
to sa nedá takto posudzovať, je babka, čo dobehne na hodinku raz za týždeň, čo je to isté, ale hrá sa s dieťaťom, mazná sa s ním, zoberie ho na prechádzku a pod. A je babka, ktorá príde denne na dve až tri hodiny a dieťa si všíma možno desať minút. Ak je snaha z oboch strán, vzťah k dieťaťu sa vytvorí aj za kratší čas, ak nie, tak nič
Moja svokra videla môjho syna prvýkrát včera a to má malý 7 mesiacov. 5 ročná dcéra sa opýtala, kto bola tá pani? Lebo ju za tých svojich 5 rokov videla asi 10x. Takže ja by som bola rada za tie tri hodiny 2x do mesiaca.
Je to vysoko individualne, s niekym mozes byt 24 hodín denne a pekny vztah z toho nebude a, naopak, s niekym raz za mesiac a bude to ok.
Raz za 2 tyzdne na 20 minut
Zalezi od pristupu- jednu babku mame 2000km, druhe dve 4000km. Jednu deti v zivote nevideli, nevedia o nej, takze je tam nula nulova (aj bude). Druha babka pride raz za rok na tyzden, ale detom na povenuje cely tyzden, chodi a nimi na vylety, vari im, kupi darceky- deti ju zboznuju, aj ked je kontakt raz do roka. Dalsia babka vidi deti raz za 2 roky, maju ju radi, ale aj ked prideme k nej na mesiac a plus, detom sa nevenuje vobec. Da im najest, kupi sladkosti, ale nehra sa s nimi, nikde s nimi nejde a celkovo o deti nema zaujem (ani nase, ani svagrove ci svagrinine), cize to skor pripisujem aj veku... Deti ju maju radi ako babku, ale vacsie puto tam nevidim..
Moja mama moje malé deti videla raz aj to na 5 minút. Majú 2r a 1r....a priateľova mama bola cez Skype, keďže bývajú v ČR, ale deti sa tešia. Neviem, neriešim, kto chce, príde a vytvorí si puto, kto nechce, tak ma len výhovorky. 😉
My to teraz tak mame, byvame hodinu od mojich rodicov a chodime vacsinou raz za 2tyzdne na 3-4hod, niekedy sa podari aj skor ist. Maju pekny vztah, deti sa vzdy tesia a pytaju kedy pojdeme. Ale poznam aj rodiny co byvaju v rovnakom meste a vnucata vidia raz za mesiac.
Áno, jasné, stačí to.
Moje deti uvidia toto leto babku(dedka) po 2r.a to byvame od seba "len" cca 400km. Ked sme mali len prvu dcerku chodili sme casto cca 4-5x do roka od kedy je druha dcerka(zle znasa cestu v aute) tak prvy krat ked mala rok a teraz v lete opat pojdeme. Oni k nam nechodia lebo byvame "daleko" a nie niesu na dochodku. Takze raz za 2tyz.mas este super.
Svokrovci 2xdo týždňa. Moji rodicia denne, keďže chodia k nim zo školy. Na vytvorenie dobrého vztahu by som povedala tak raz týždenne aspoň. Samozrejme závisí od vzdialenosti.
Svokra
Moja svokra príde k nám len keď ma niekto narodeniny, takže je to 4-5krat do roka a pritom bývame cca 500m od seba. Moji rodičia vidia deti skoro každý deň (bývajú cca 1km od nás)
Myslím ze je to málo na pekný vzťah