Ahojte baby,chcem sa spýtať ako časte váš partner pije,či už do "bezvedomia" alebo si otvorí pivo,prípadne víno. Zaujímajú ma obe varianty ale hlavne tá prvá,teda ako často sa proste riadne opije.
@bejbytinks do "bezvedomia" som ho za celých 10r vzťahu (vrátane manželstva) nevidela opitého nikdy. Pripiteho jediný raz, na svadbe jeho kamaráta. Pivo si dá podľa chuti, ale nikdy nie na opitie, väčšinou nedopije ani to jedno čo si otvorí, potom to ráno vycivené vylievam. A potom klasika, pohár vína na vianoce, Silvestra... tiež to väčšinou nedopije. On na alkohol akosi nie je, stačí mu glg dva.
Nevadí mi absolútne, že si dá. Ale keby sa mi doma telil každý druhý deň to by sme spolu celé tie roky neboli veru.
Môj manžel a ani ja nepijeme. Občas si dá tmavého radlera aj to toho bezalkoholickeho. Dokonca aj na Silvestra si pripíjame detským šampanským 🙈 som vďačná za to,že nepije (nikdy som ho nevidela opitého - sme spolu skoro 8 rokov) lebo môj otec je alkoholik a tak toho mám z detstva dosť...
moj si pivo vypije hocikedy, tak vecer pri telke, v lete mozno aj kazdy den 😁 ale tvrde mozno raz do roka, niekedy za 2 roky🤷 a potom jasne ze vraca a je mu zle 😂 ..raz mi ovracal koberec🙄 na druhy den ho drhol na dvore👍😂
môj by si dal, keby som ho nedržala nakrátko.... Samozrejme nič mu nedovolím a keď si už vypije pivo tak mu to vyhadzujem na oči dostatočne dlho....U nás nejde ani tak o to pivo, ale stojí to peniaze a čo je najhoršie môj mm je nie najideálnejšia povaha po takýchto radovánkach....
Svokrovci nechápu môjmu počínaniu - oni popíjajú stále a to že pijú ich deti veselo tolerujú...
Manž. sa opije sa raz za rok, ale nie do bezvedomia, ale len dostatočne nato aby mal blbé reči....
ja nepijem vôbec už roky.... svoje som si už odpila v mladosti na zábavách, disco a pod...
Ďakujem,veľmi mi to pomohlo čo sa môjho vzťahu týka,potrebovala som si ujasniť čo je už "príliš", ja alkohol nenávidím a nepijem,...mám to podobne ako @deti95060810 aj čo sa týka povahy muža aj celkovo ale ešte o dosť horšie by som povedala,mám obavu o to že keby som ho nedržala tiež nakrátko tak by sa opil minimálne každý týždeň...teda som si takmer istá že by to tak bolo
@bejbytinks do bezvedomia, ani do stavu, že by bľabotal sa nenapil za všetky roky čo ho poznám (vyše desať), nikdy. Sám si doma neotvorí pivo, fľaškové nekupujeme, občas, asi päť krát do roka si dáme plechovku na polovicu po nejakom sýtejšom jedle. Víno - strik, alebo pohárik niečoho si dáme v piatok alebo v sobotu večer, aj to nie vždy a maximálne dva. Ak sme na nejakej oslave, svadbe, pije tiež veľmi málo, za celú svadbu tri, možno štyri poháriky, nepočítam to. Tak isto to bolo u môjho otca, u jeho ešte menej, nikdy sme svojich rodičov nevideli opitých. Nie sme abstinenti, ale alkohol v rozumnej miere. Muž, ktorý by sa opil do bezvedomia, by sa mi hnusil
@bejbytinks Raz ročne jeden cider alebo prípitok na nejakej svadbe (zatiaľ sme boli na dvoch 🙂 ) . Inak nič alkoholické. Ja nepijem vôbec.
Môj sa opil za tento mesiac tak 3-4 krát až tak že mal výpadky,nešlo len o blabotanie,nepamätal si polovicu z toho čo sa stalo alebo čo povedal,do toho kedykoľvek pivo-dva či 2 deci vína...keď som s ním nebola a mal inú alebo bol sám pil každý týždeň až do stavu kedy si nič nepamätal...od začiatku si myslím že má sklony k alkoholizmu ale pri mne sa zmenil...na čas...teraz sa mi zdá že to opäť začína..po 2 rokoch "zaľúbenosti" sa možno ukázala jeho pravá tvár,čo si o tom myslíte?
@bejbytinks príliš je vtedy, keď je to alebo pravidelné že bez piva denne nevydrží ani týždeň a to sa nemusí spiť, ale mať hladinku alebo keď už nemá moc nad alkoholom, ale alkohol nad ním. Keď skrátka nevie, kedy má dosť a povedať stačí. Nechcela by som mať niekoho na starosti, strážiť ho, veď dospelý človek by sa mal strážiť sám. Triasť sa, či nepríde z nejakej firemnej party na mol, či nebude robiť problémy, tak to ani náhodou.
@bejbytinks Myslím si o tom to, že je alkoholik ako vyšitý a utekala by som od neho, ani by som sa neobzrela. Nezmenil sa, len sa chvíľu držal, aby si neušla hneď, on má už slušne rozbehnutú závislosť, zmeniť ho môže len ak by chcel on sám plus liečenie.
Opitý bol raz za 6 rokov (6 sme spolu) , pivko si dá možno 4x do roka a aj to malé. Ja keby nekojim si dám asi častejšie ako on 🤪🤪🤪
Moj muz nevie pit, takze ked sa stretneme s partiou je vesely raz dva, ale nikdy nie do bezvedomia. To je vsak len zriedka, vacsinou si otvori max pivo. Aj ked je opity, lahne si spat, nikdy nerobi cirkus, ani nic podobne. Praveze on je dost velky introvert, takze ked si vypije je konecne uvolneni. Ale smaozrejme nie za cielom aby z neho bol alkoholik
@bejbytinks teraz ked je korona nepije vobec, obcas si dame vecer spolu 1-2 gin toniky alebo si on tak raz za tyzden otvori pivo, ked pozera hokej. Predtym tak mozno 2x za mesiac ked isiel s kamaratmi vecer von, prisiel pripity ale teda fakt opiteho ze by mu prislo aj zle som ho videla asi 2x za 7 rokov. Mame 13 mesacne babo, predtym sme chodili do mesta si nieco vypit ale skor to vzdy bolo o tom posedeni s kamaratmi alebo sme mali “rande” a nieco sme si dali, nechodili sme sa vylozene opit. Ja mam 28 on 33. Myslim ze aj na velu zalezi ci ma clovek 18 alebo 40 🤷🏼♀️
@bejbytinks tak 3-4 x mesačne sa riadne zložiť je podľa mňa naozaj veľa. Chodí do krčmy, alebo pijú s kamarátmi doma? Lebo samému väčšinou chutí len ozaj ťažkému alkoholikov.
Možno máš pravdu v tom, že po 2 rokoch sa vracia k starým zvykom. Hlavne by bolo zaujímavé vydieť jeho postoj k tomu...to sa ako dospelý človek vôbec nehanbí, že sa ožerie ako "prasa" pomaly každý týždeň? Je si toho vedomý?
@bejbytinks nič iné ako držať mm nakrátko ti neostáva...
doma držím kasu ja, nákupy robím ja - on neznáša obchody, a pivo jednoducho nekúpim... to že sú zatvorené krčmy hrá len v môj prospech....😉
inak môj mm sa pri každej väčšej udalosti celkom slušne zotne.... oslava 70tky, svadba brata.... doma nedokázal trafiť ani do vchodových dverí....😨
našťastie takéto stavy boli asi 3-4 krát za nášho 16r. manž.
Za dva roky som ho opiteho nevidela.. .. obcas si sa dame ku veceri al k obedu pohar vina, obcas ked sa vrati s cyklistiky alebo celodennej turistiky pivo...a potom este pri oslavach par krat do roka 2-3pohare vina k slavnostnemu menu...inak nie...a take ze popijanie flasa vina k telke tiez nie
našťastie ani jedno ani druhé, na silvestra si dá hlt, prípadne ak ideme raz za čas na svadbu tak prípitok a ja to isté, u nás sa fľaše hromadia, posúvajú či prachom zapádajú
@bejbytinks ak nemáte deti, okamžite by som sa rozišla, ináč si dávaš na krk doživotnú časovanú bombu a môžeš robiť stále policajtku a strážiť ho či nepije. O taký život by som ja nestála.
Opitý nebol nikdy, čo sa poznáme, nemá rád stav opitosti. Preto aj keď občas s kamarátmi si spravia večer, pije len dovtedy, dokedy cíti, že nebude opitý. Skôr ako s kamarátmi, si večer keď je kľud niečo nalejeme spolu. Muž pije drahé rumy, takže naraz len poldecacik, nesplachne naraz 30-60 eur. Počas roka mávame mesiace, kedy nepijeme nič, kvôli životospráve, muž si dáva nizkosacharidove týždne. Keď príde leto, pri práci vonku, alebo len tak na chuť má rád pivo.
Dá si pivo keď robí na záhrade, tvrdý alkohol zriedka a ked tak kvalitný pohárik whiskey. Víno nepijeme od kedy som tehotná (😥). Ani by mi nenapadlo ho "držať na krátko" ale o ho buzerovať, to o com su také vzťahy? Ak by mi to vadilo, tak si hladam partnera ktorý to nerobí.
uprimne al by som mala takeho priatela a nemala deti tak by som zo vzals z kratsej cesty, spit sa do nemoty 3-4x za mesiac a popijat takner denne je ako casovana bomba...
Kym sme boli mladsi, nemali deti a zivili len sami seba (do 30tky) tak sme chodili do mesta kazdy piatok a pili sme tam vsetci. Spil sa do bezvedomia povedzme raz za rok na chate. Ale teda poslednych 6 rokov to uz riesime inak. On sice ide raz za rok na chlapsku chatu, co sa tam deje, netusim ale zbytok roka si da 2dcl whisky tak raz za mesiac.
A co sa tyka tvojho muza. Sla by som od neho, pokial sa da, mam otca alkoholika, je to zly zivot.
Ja som z rodiny, kde sa pije minimálne, teda len príležitostne a rodičia nikdy neboli tie typy, že by si dali pohár vína k večeri, pri telke alebo len tak na terase. Môj priateľ je milovník vín, rád degustuje, vyzná sa, vína ho zaujímajú a vie oceniť dobré víno. Keď ideme na večeru, rád si dá vždy víno, večer pri filme si tiež občas zvykne dať pohár, keď sme spolu a oddychujeme. Má doma aj vínnu chladničku, ale teda opitého som nevidela a nemám pocit, že by s alkoholom mal problém. Ja pijem minimálne, momentálne len s ním občas víno, aj to niekedy dopije môj pohár, lebo ja už nechcem...A máme aj iný vkus, on má rád červené, ja ho neznášam a mám rada biele, ja z toho potom nemôžem spať, on je unavený a ideme spať :DDDD
Ja som mala partnera ktorý pil. Ale som ho poslala k vode. Zbytočná strata času!!!
ja som svojho manžela nevidela ani raz riadne opitého, bolo mu jasne vysvetlené čo a ako, toto by som nezniesla, jedna z vecí ,za to mi vztah ani láska ako nestojí
ano ked bol mladší na firemných akciach pil ale domov prišiel vyspaty a triezvy na to si dal pozor
teraz si dá pohar vina k jedlu jeden za den alebo sem tam jedno pivo denne a ma obdobia že nepije vôbec nič
všetko je to o tom ako si to nastavíš , tie prachy čo prepije sa daju aj inak využit
Ja nepijem vôbec absolutne mi to nechutí... Môj priateľ sa zvkyne raz alebo dvakrát za mesiac opiť s kamarátmi ale vôbec mi to nevadí 🙂 Sú to jeho peniaze keď mu nevadí prechlastať za večer 200€ je to jeho vec ... Ale spoznala som ho v krčme takže som vedela do čoho idem 😀
No tak ked to tu tak čítam,ja si pripadam aj s mojim mužom ako alkoholička.My si spolu otvoríme fľašku vínka,vypijeme tak 2 poháre . Je to možno tak 3× so týždňa. Ale vyslovene spity bol možno tak pred 10 rokmi.
@iinuska Tiež keď som to čítala, tak som sa chvíľu zamyslela, či môj priateľ nie je alkoholik :DDDD nikdy predtým mi to ani nenapadlo....
Môj muž si dá asi 3-4x do týždňa jedno pol litrove pivo.. opitý bol naposledy asi v 23r, teraz má 39.. ja nepijem okrem vody a občas džúsu nič..
Ja pochopím raz do roka alebo si pár krát,napríklad raz za týždeň aj to som už povedala veľa otvoriť pivo pre relax...ale on nie len že sa opije niekde u kamaráta teraz keď sú krčmy zatvorené ale už sa stalo aj to že si sám doma otvoril napríklad víno a opil sa(nežijeme spolu no vtedy má tendenciu mi vyvolávať)...mne to došlo hneď na začiatku že ho treba držať od alkoholu ďalej aj keď to by mal vedieť sám ale akosi sa mi otvárajú oči až teraz po čase keď vidím väčší nezáujem o moju osobu
Nepije vôbec alkohol a som vďačná za to 😌 vypije maximálne nealko pivo ani raz som ho nevidela piť to čo má % nie to ešte opitého