Ako často ste chodili k rodičom, keď ste s partnerom ešte nemali deti?

mataa52
2. okt 2020

Ahojte bývam s priateľom u jeho mamy presťahovala som sa k nemu pred 3 rokmi. Teraz nemám prácu, som na čiastočnom dôchodku takže práca sa hľada ťažko. Kedže som teraz doma a mám problem so spoznávanim nových ľudi tak najradšej chodim k svojej sestre ktorá býva 25 km od dedinky v ktorej byvam s priateľom. Moja sestra býva so svojou rodinou a aj s našou maminou ktorá pracuje v rákusku a chodi domov každý druhý tyždeň. , Môjmu priateľovi vadí že chodim k našim často. Má pocit že ich mám radšej ako jeho čo vôbec nie je pravda. Chodim k nim raz za 2 týždne niekedy raz za mesiac. Idem tam napr. V pondelok o 12.00 pridem k nim a som u nich väčšinou najviac do stredy rána.
On sa so svojimi sestrami navštevuje iba keď oni pridú pozrieť. Raz za 2 mesiace. Niekedy ani to.
Je to podľa Vás prehnane chodiť k rodine tak často??

ivangeline
2. okt 2020

Nepríde mi, že často ale dlho. :D No ideš tam na 3 dní.. Musíš sa dohodnúť s ním a nie s nami. Možno by mu nevadilo,kebyze ideš aj každý týždeň ale prespis max jednu noc alebo vôbec? My chodieb viac k svokrovcom,bývajú bližšie. Aj pred deťmi a aj teraz..

mataa52
autor
2. okt 2020

@ivangeline lenže ja chodim zato na dlhšie aby som nedala na cestu veľa penazi. Takto dám za 2 cesty tam a späť. A keby chodim každý tyžden na jeden den tak miniem na cestu viac penazi. Viem musim dohodnúť s nim. Len som chcela vedieť či to je ozaj tak prehnane navštevovanie. Podľa mňa nie podľa neho ano

sense
2. okt 2020

Nie je to prehnane, ved on u nich stále býva....

deti95060810
2. okt 2020

25 km? však to by si dala aj na bicykli...či...

mataa52
autor
2. okt 2020

@deti95060810 30 km. Cez mesto.

marca12
2. okt 2020

Nie je to vela,preco mu to vadi? Vsak on byva u mami,hned by som mu to splechla do tvare. Este aby mi rozkazoval ako casto mozem byt s rodinou

mataa52
autor
2. okt 2020

@marca12 Podľa neho by som mala chodiť rano isť k nim večer isť od nich. A to raz za mesiac. A to je pre mňa malo. Mám 2 ročne krsniatko a to sa mu poriadne ani nestihnem za ten čas povenovať. Teraz som bola v pondelok lebo som išla do mesta ktore je kusok od nich tak som bola u nich do stredy sestra nachladla a s malým trebalo pomôcť. A zajtra idem znova lebo sestra stale chorá a malý nebol 2 dni von. Ďieťatko potrebuje pohyb. A chcem jej pomôcť lebo ona mne pomáha stále a veľa. Lenže priateľ to nechape a preňho to znamená že tam idem často

mima1
2. okt 2020

Teraz mu vadi ze chodis domov casto a ked budu deti alebo sa zoberiete tak nebudes moct ani dychat. Mne by raz niekto nieco take povedal. Kks neznasam taketo obmedzovacky

estrella5
2. okt 2020

nepovažujem to za často.. ako teraz, že v pondelok do stredy a zajtra zas - ktovie do kedy mi už často príde, ale má to predsa opodstatnený dôvod a ako si písala nie je to takto stále..raz za 2 týždne/raz za mesiac na 3 dni mi naozaj nepríde často.. obmedzovať by som sa v tomto nenechala. zvlášť ak to proste často nie je a bodka 🙂

príp. prečo občas nejde aj on s tebou a nie ste u tvojej rodiny aspoň raz za čas aj spolu?

deti95060810
2. okt 2020

teraz mu vadí že chodíš za rodinou a o pár rokov to bude zas čo? Asi by som si rozmyslela s týmto človekom akýkoľvek vzťah....🙄😨

karelova
2. okt 2020

A ze on je u svojej matky kazdy den, to mu nevadí? 😅

eliska13
2. okt 2020

@mataa52 nechodíš veľa a, keby aj?čo máš robiť doma sama, si bez práce....to, že on nepotrebuje stretnutia so sestrami je jeho vec nenechaj sa obmedzovat neznášam to.Ked budete mať dieťa možno budeš chodiť ešte viac🙂

thoughtfulweirdo
2. okt 2020

To je krásne, keď to hovorí chlap, čo u maminky stále býva 😂 absolútne by som sa na tieto jeho reči vykašľala, veď to je akurát smiešne. Nech sa odsťahuje aj on, potom sa môžte baviť o návštevách.

nikiki29
2. okt 2020

@mataa52 od vtedy ako som sa presťahovala k partnerovi, už som neprespávala u rodičov... proste na noc naspäť k nemu. Okrem výnimiek keď nebol doma cez noc. Spýtaj sa ho či by bolo lepšie keby chodíš iný na 1 deň od rána do večera a povedzme každý týždeň alebo aj 2x do týždňa. Uvidíš aký má na to názor, uvidíš či nie je problém práve v tom prespávaní. Predsa len na 3 dni ísť preč... no ja neviem 🤷🏻‍♀️ inak s deťmi chodím ešte častejšie ako pred deťmi.

mataa52
autor
2. okt 2020

@estrella5 sme u mojej rodiny raz za 3 mesiace v sobotu ideme k nim v nedelu prideme domov

mataa52
autor
2. okt 2020

@nikiki29 aj to som mu navrhla. Neprešlo to. Preňho je idealne keby tam idem ráno a večer domov raz za mesiac.

cacianka
2. okt 2020

Co je vela - co je malo ? Každému inak.podľa vztahov, prace, zdravia potreby. Ja idem aj na 4 dni aj na 10. Ved kedy pomôžes a stravis cas s rodinou ak nie teraz ? Ked budes pracovat nedostanes sa tak casto, ani ked budete mat deti.
On je pri maminej sukni dennodenne 30 dni do mesiaca a ty 2-3x mesacne/ 6-10dni je mu vela ?!
Jeho problem ze nema so sestrami vztah ani potrebu sa stretnut častejšie.ani moj sa so sestrou nestretava, iba náhodou a mne absolutne nebrani chodit k rodine, este aj sam organizuje svoje smeny aby mohol ist so mnou.
Nedaj sa vydierať a manipulovat.ved s nim si viac ako s mamou a sestrou

z1984
2. okt 2020

Chodili sme spolu tak kazdy druhy vikend a sama som chodila tak raz dva krat do tyzdna. A teraz mame malu a chodime tak isto 😁

nikiki29
2. okt 2020

@mataa52 chápem, ale na nejaký kompromis snáď pristúpi, nie je predsa diktátor... treba len argumentovať. 1.on je s mamou nonstop, 2.tebe sa zdá 1x mesačne málo a jemu veľa, treba teda nájsť nejaké iné spoločné riešenie. A prečo sa mu to vlastne zdá veľa? Čo on s vašimi nevychádza dobre?

kiqusiq
2. okt 2020

Ja chodim cca raz za mesiac-dva ako sa podarí a idem na aj na tyzden... ale ja zasa od rodiny bývam cez 170km

mataa52
autor
2. okt 2020

@nikiki29 vychadza s našimi len on to bere podľa seba jemu stači vidieť sa so sestrami raz za 2 mesiace tak mne má stačiť vidieť sa s mojou rodinou raz za mesiac. Že mu je smiešne že chcem byť stále so sestrou a mamou. Ale ja s nimi chcem byť pebo nikdy nevieme kedy svojich blizkých vidime naposledy. Pred 5 rokmi mi zomrel ocino mesiac po jeho smrti zomrela moja starká ja doteraz lutujem že som ocina nenavštevovala viac. Chodila som k nemu každy druhy vikend. Zle som niesla ich smrť dostala som panické záchvaty nechcelo sa mi žiť. Vtedy mi najviac pomohlo že som našla priateľa a tiež akurat sestra bola tehotná tak som sa velmi tešila na krsniatko. Už mám iba mamku a sestru preto chcem byť s nimi čo najviac a super si s nimi rozumiem. A bojim sa že keby som s nimi bola iba raz za mesiac že by sa ten náš vztah pokazil.

vilma7
2. okt 2020

@mataa52 prosím ťa, to čo máš za partnera keď ti chce diktovať s kým sa máš koľko x stretnúť? To je predsa tvoje rozhodnutie, hlavne že bývate u jeho matky. Za to že on nemá vzťah so sestrami, ty predsa nemôžeš.

danka56
2. okt 2020

@mataa52 fuhaaa. Akože človek na jednej strane sa tomu hrozne zasmeje ale potom nevie či to nie je skôr do plaču. Ja mám dieťa a pravidelne chodím s malou k rodičom aj na štyri päť dní. Nikdy si nedovolil povedať, že mu to vadí. Stoj si za svojim. Je to tvoja rodina a on nemá žiadne právo diktovať ti koľko s nimi máš tráviť čas.
Budeš ho počúvať a o pár rokov ti bude diktovať aj koľko krát s nimi môžeš volať. Nedaj sa zmanipulovať. Povedz mu, že tam budeš chodiť toľko koľko budeš chcieť. Buď to bude akceptovať alebo ho kopni do zadnice. Zvaz, či ozaj chceš budúcnosť s nim. Vo vzťahu nemáš byť obmedzovana a podriadovat sa len požiadavkám partnera. Držím palce

lilke
2. okt 2020

@mataa52 Určite sa nenechaj obmedzovať. Ak budeš mať dieťa, potom ťa nepustí nikde, lebo ste rodina a máte byť stále spolu? Lebo speje to k tomu, aby ťa odstrihol od rodiny a neskôr mohol manipulovať.
Teraz musíš urobiť rázny sek, musí pochopiť, že nie si jeho psík na vodzke. Aj keby si ostala u rodiny celý týždeň, lebo pomáhas chorej sestre... Práve toto by mal pochopiť z ľudského hľadiska. Ak nie, vychádza mi to na egoistickeho manipulatora.

nikiki29
2. okt 2020

@mataa52 tak keď mu je smiešne, že chceš byť aj so svojou rodinou tak nech sa sám smeje a nechá ťa ísť 🤦🏻‍♀️ nerozumiem prečo ti to zakazuje. Ako áno, je to zvláštne, že ideš na 3 dni, mne by to tak nevyhovovalo, ale keď mu vadí aj na 1 deň častejšie do mesiaca, to už je len jeho truc. Stoj si za svojim, vyrozprávajte si to... nechaj navrhne nejaké riešenie čo mu vyhovuje viac 🤷🏻‍♀️ on nie je diktátor, ste rovnocenní partneri tak by sa tak mohol aj správať.

nikiki29
2. okt 2020

@mataa52 alebo mu ty zakáž niekam chodiť, nech si zažije aké to je 👿 nepochopím... a fakt... ak budete mat dieťa, budeš chodiť ešte častejšie. Potom bude robiť čo?

kiwinka007
2. okt 2020

Ahoj, ja len toľko k tomu. Na tvojom mieste by som prehodnotila nie čas strávený so sestrou a maminou ale vzťah s tvojim priateľom.

mandarinka555
2. okt 2020

@mataa52 Mala si sa ho opýtať, či ho hanba nefackuje ti niečo vyčítať, keď on svoju matku vidí každý deň....Ešte si pýtaj "povolenie" , kedy a kam môžeš ísť...Neznášam tieto majetnícke sklony...Mimochodom, o chvíľu ti bude vykrikovať...že ťa živí, že máš bývanie zadarmo a tak.....je to len otázka času, takže hajde do roboty...už včera bolo neskoro.

jarka26011
2. okt 2020

Psychopat

alexandra2468
2. okt 2020

@mataa52 ty chodis raz za 2 mesiace na 3 dni k mame a sestre a jemu to vadi???
Nenechaj si toto zakazat, v ziadnom pripade!
Raz za dva mesiace, aj keby si bola u nich tyzden, tak je to v poriadku.
Nepoviem, kebyze ides raz za dva mesiace na dievcensku jazdu a pit od rana do vecera hej.
Ale ved ides k mame a sestre preboha. Ak ti chce zakazat takuto normalnu vec, tak ta s nim necaka pekny zivot.