Chcela by som sa opytat ako casto sa stretava Vas manzel s kamaratmi.Moj manzel sa stretaval za slobodna s kamaratmi skoro kazdy den,neskor po dohode sme sa dohodli ze raz za tyzden.Mne sa to zda aj tak dost casto,nakolko cez tyzden sme malo spolu a v sobotu ked je volno ,ide travit vecer s kamaratmi.Ked mu poviem ze by som bola s nim,mi povie ze on proste potrebuje sa vyrozpravat s kamaratmi o chlapskych veciach . Ja viem kazdy potrebuje vypadnut ,ale ked ma clovek rodinu zda sa mi to casto mozno to ja mam na to zly nazor. Preto sa pytam ako to je v inych rodinach.
@medesia ahoj, moj manzel bol za slobodna s kamaratmi nonstop, stale diskoteky, akcie a party. ked sme spolu zacali chodit tak to musel obmedzit (co sa mu nepacilo) a casom uplne s tym prestal. s kamaratmi sa aj napriek tomu stretava ale uz nechodia von na svoje akcie. z tych desiatok "kamaratov" mu zostali len traja, z toho jeden najlepsi a uz len s nimi sa stretava ale u nas doma. kedze sme kupili dom a prerabame tu stale nieco tak chodia pomahat. nema cas chodit von a ani zbytocne peniaze.. ten jeden najlepsi kamarat je u nas asi 3x do tyzdna. niekedy pracuju na dome a niekedy len tak kecaju.. ja im necham priestor, som s malym pri telke a oni v kuchyni alebo naopak.. maju cas si pokecat o chlapskych veciach.
@zazalienka a ja som si myslela, ze len moj je "divny", ze nikam nechodi, ale radsej je doma 😉 pracuje na 4 zmeny, tak je rad, ze si moze oddychnut a okrem toho, jeho (nasi spolocni) kamarati maju uz tiez rodiny - deti su takmer rovnako narodene, tak tiez su radi, ze si vecer ked drobci zaspia mozu oddychnut doma na gauci 😀 castejsie sa stretavame my zeny - pri kocikovani - ako nasi chlapi 😀 😀 😀
@zazalienka tak to mas fain,aj ja by som to tak chcela,a ked vam to tak obom vyhovuje nie je problem.....ja viem ze cloveka nezmenim a zas taketo ziadat nemozem lebo by mu to chybalo ale zas s mierou..
@linda20111 dobre ste to vyriesili...no musime nieco aj my vyriesit aby sa ani jeden netrapili
kiez by som ja mala takyto problem, skacam 20 metrov ked sa mi toho mojho podari dostat z domu vecer a mozem mat klud a chvilu pre seba... a to je cely tyzden do 7-8mej v robote, a cez vikend niekedy tiez... proste ked mala zaspi aj ja chcem sem tam klud a nie pocuvat somariny :P chlapske... ;))) asi som divna.... 🙂))
ono presne, všetko stojí prachy, aj tie výjazdy.. a pri malom dieťati obzvlášť.. neviem, stále sme si asi nejak vzácnejší ako ísť niekde hýriť.. no a v podstate rolu asi zohrá aj vek..my sme obaja 40-tnici, keď mám pravdu povedať tak vyložené nohy, fľaša vínka a spokojné dieťa vo vedľajšej izbe to istí..
Moj je kazdý druhý den ,,,a mne to vyhovuje aspon nehuci a nemusim pozerat futbal 😀
manzel si stretnutia zariadi tak, aby sme boli hlavne ako rodina spolu. cize si dava neskore stretnutia, ked ja idem spat (mame trochu iny biorytmus), alebo kratke stretnutia si dohaduje ako obed pocas pracovneho dna. mava aj vela inych povinnosti, stretnuti, riesi aj ine ako pracovne veci, a tu uz musim akceptovat jeho aktivity. ale snazi sa nam to vynahradit v case, ked nic nema. mnohe aktivity ma uz pravidelne, takze na ten cas uz viem, ze sa zariadit ako travit cas. a ten cas pre seba mi padne vhod, lebo ked je manzel doma, tak napr. k citaniu a mojim zaujmom sa nedostanem.
@simca06022011 nie si divna...podla mna vsetko treba zmierou,aj doma byt aj vonku
@zazalienka tak tak ..no aj ja som to tak chcela ,aj my mame tolko rokov,len on sa potrebuje vyvencit,co ja neviem pochopit...tak drzim palce ste sa dobre nasli
hmm moj bol naposledy na vianocnom vecierku z prace...a predtym dlllho dllho nikde, ale cez leto chodievame spolu von a tam sa stretavama s jeho kamaratmi, ale to su aj moji kamarati, tak nejak tak.... a sem tam vybehne s nimi na bicykel alebo tak po krcmach mi chvalabohu nechodi a chlapse reci si vyrozprava v praci s kolegmi... dufam ze sa to nezmeni 😅
môj manžel chodí s chalanmi von každý utorok. zahrajú si bedminton a potom skočia na jedno - dve pivá. kým je on preč ja mám doma "dámsku jazdu" s kamoškami a deťmi. ja sa vykecám, on sa vykecá, obaja sme spokojní.
@medesia podľa okolností. Niekedy 1x za mesiac, niekedy 2x za mesiac, niekedy častejšie. Ale stále vo večerných hodinách keď už malý spí a mohol by sa venovať mne 😠 . Ale si myslím, že zas chlapa nemôžeš obmedziť len na to že z roboty domov. Veď by mu preplo. Potrebuje sa aj on vyventilovať. A zas je rozdiel krátke pivko s chlapcami ako hýrenie po nociach až do rána. Ale môj manžel má len 30tsať, takže tie stretnutia s kamarátmi kedy ide hýriť beriem ako puberťacké výpady 🙂
@medesia moj nazor je taky, ze chlap nema mat priliz vela volneho casu aby ho nenapadli hluposti a ziadne take aktivity ze vecer vonku diskoteka a take.. potom su tu same take temy ze "podvadza ma" alebo ze "nasla som v jeho telefone smsku od inej zeny"... treba mu vymysliet program, aby niekde vynalozil nadbytocnu energiu a potom uz nepotreboval chodit von. ja to tak robim, zorganizujem mu co ma robit a pritom sa tvarim ze to on sam vymyslel. aj on je spokojny ze si "robi co sam chce" aj ja som spokojna lebo viem co robi kde je 🙂 niekedy ked vidim na nom ze mu chybaju kamosi tak mu navrhnem aby zavolal kamarata k nam, a ked uz je tu tak akoze nahodne mu pripomeniem ze potom ked bude mat cas tak treba nieco urobit doma alebo na dvore a on sa toho hned chyti s radostou aj s kamaratom a su radi ze maju cas na svoje chlapske veci a ja ze zas urobili nieco uzitocne 🙂
@linda20111 omg, prototyp stíhačky... tak keby sa zo mňa pokúšal spraviť nesvojprávneho dilinka, ktorý nemôže vytiahnuť päty z dvora a keď láskavo dostane povolenú návštevu a ešte aj tá dostane nadelenú robotu, tak ho pošlem tam odkiaľ prišiel... tvoje kamošky keď prídu na návštevu, tak dúfam aspoň okná umyjú, nech neposedávajú pri tej káve len tak zadarmo ale si to pekne aj odmakajú 😝 a neboj sa, až ti bude chcieť chlap zahnúť, tak to spraví aj keď budeš stáť nad ním, na to nepotrebuje nič špeciálne...
@medesia nemám žiadnu štatistiku, u nás si obaja ideme s kamošmi kedy chceme, normálne sa dohodneme, jazdíme na motorke, takže muž s chalanmi si ide hocikedy aj cez týždeň, keď ja som v práci a on má voľno, nemám s tým najmenší problém, nemusím mu určovať kedy môže a kedy trvám na tom, aby bol s nami... nakoniec juniorka je už väčšia, nie sme odkázaní na sedenie doma alebo nejakým spôsobom na jeho prítomnosť, myslím, že u nás je celkom slušná rovnováha času stráveného spoločne aj po vlastnej osi...
nikdy som nebola zástancom ultimát, diktatúry, zákazov a povolení, k ničomu dobrému to nevedie, zobrala som si svojprávneho chlapa tak sa k nemu tak aj správam...
kazdy potrebuje obcas vypadnut a oddychnut.moj manzel vravi:ty sa vykecas s mamou,sestrou,tetou do telefonu..ale co ja?ja si s mamou nevyzknem volavat kazdy den,v robote sama kocka vratane neho😉,vsetci nudni ITckari.....nema s kymraz tyzdenne vyjde s kamosmi na bowling,na hokej,do baru posediet vecer.nevidim na tom nic zle.pride ako sa dohodneme,normalne mi povie co maju nove, a spokojny laha ku mne.obcas takto vybehnem ja.clovek potrebuje chvilu pre seba,sme tvory spolocenske,nie nejake odludy!raz tyzdenne mozno som cudna nic zle na tom nevidim.
@sissy27 prave preto ze viem aki su chlapi a aky bol moj manzel predtym tak davam na nho pozor. ja pracujem cisto v muzskom kolektive a ked tak sedime s chlapcami 12hodin denne spolu tak preberame vsetky temy.. a prave preto viem ze 90percent mojich kolegov podvadza svoje manzelky prave takym sposobom, zene povedia ze idu na pivo s kamosom, kamosovi zavolaju aby vedel o co ide keby nahodou.. a pritom sa stretavaju s inymi zenami. ja takto nechcem dopadnut a prave preto robim vsetko preto aby moj manzel taky nebol. davam mu priestor aby sa vykecal s kamosmi lebo to kazdy potrebuje ale viem kde je. tuto taktiku mi poradil moj kolega, ktory tiez bohuzuzial podvadza svoju manzelku. ale sme stastni aj ja aj manzel takze nam to tak vyhovuje. 🙂
@linda20111 hmmm.trosku radikalne..potom hrozi ponorka alebo chyba akasi zivotna energia....ako som pisala clovek sa narodil aby zil ako sucast kolektivu,mat rodinu neznamena distancovat sa od okolia.venovat sa rodine a priatelom.nie priatelom na ukro rodiny ale rozdelit cas tak aby bol spokojny kazdy.
môj chodí kedy chce.väčšinou to je v nedelu večer na hodinu.alebo ide aj piatok,alebo sobotu o pol 10tej
@sissy27 ok ,dakujem za nazor .....,vobec to nie je o svojpravnosti ...ale hladam kompromys a ani nechcem aby s tym prestal....prepac nehovorim o tebe ale mame spolocneho znameho ktory maju podobny nazor ako ty ,vravia ze kazdy si robi co chce a sa neobmedzuju a podobne ale on ju podvadza na dovolenky chodi sam,no mne by to nevyhovovalo ale kazdy si zije tak ako chce....ved ked si spokojna ok akceptujem aj tvoj nazor
@haslerka27 myslim ze mojmu manzelovi energia nechyba.. ma jej az az :D nehovorim ze nechodime do kolektivu (aj ked teraz odkedy mame dom tak sme vacsinou tu lebo makame na tom, a tiez kvoli babatku (3mes).. chodime spolu k pribuznym, k priatelom, navstevujeme sa, chodime do mesta, na pivo, na vylety, zoologicka, kupalisko, na ryby, celkovo mame vela zaujmov.. ale vecerne aktivity sme uz obmedzili kvoli babatku aj financiam.
@linda20111 chapem,je to kazdeho osobna vec.kazdy ma iny zivot,zivotny styl,dolezite je byt spokojny.
@medesia na dovolenku by mala rodina chodit spolu.ja mam x kamaratok ktore maju manzelov ktori chodia na dovcu s rodinami a potom v zime napr idu lyzovat aj sami aj s rodinou.nevidim nic zle na tom.
@linda20111 ja celý život pracujem v prevažne mužskom kolektíve a viem aj to, že odriekaného chleba najväčší kus 😉 práve takí, ktorí mali ženušky ako ty, že im nedovolili samostatne si ani prdnúť, tak mali najviac za ušami a prekypovali kreativitou nevídanou v tomto smere 😎 takže bacha, aby to nebolo o tom, že ty si myslíš ako to máš dobre zariadené a tvoj chlap sa teší tiež, ako ťa pekne oblbol, lebo zas 24 / 7 mu asi za zadkom stáť nemôžeš, že? ale samozrejme ti to neprajem, len treba sa trošku krotiť v týchto úvahách typu "akodobresomsitozariadila", lebo nikdy nič nie je na 100%...a hlavne celý život byť v strehu a len sledovať a zariaďovať všetko tak, aby som "minimalizovala riziko" - fúúú, na môj vkus trošku nepohodlné a zbytočne stresujúce 😅
@medesia zas nie je to u nás úplná anarchia, že každý si robí čo chce, je to o akejsi nepísanej dohode,že nie je to na úkor rodiny... ak chce ísť s kamošmi, ok, nech ide, ale viem, že neodíde bez toho, aby nebolo doma všetko na poriadku - a hlavne nemusím mu nič pripomínať, žiadať, je to preňho automatické, asi dobrý základ z domu, lebo ja som ho nevychovávala 🙂 ... tak isto ja keď chcem ísť s babami, tak sa dohodneme, idem v ten deň, keď má voľno a on sa postará o juniorku aj všetko čo treba... na dovolenky chodíme spolu, akurát vlani bol on bezomňa na pár dní s kamošmi pojazdiť trošku európu, ja pôjdem možno tento rok niekam s kamoškou, uvidíme... ani jeden si nejdeme nohy dolámať len aby sme už vypadli od toho druhého, lebo vieme, že môžeme bez výčitiek...
ja som liberálka... a to teda nerobím v prevažne chlapskom kolektíve ... mm bol zvyknutý na pravidelné piatkové posedenia pri pivečku, alebo v lete víkendové tramp-camp, guláše😀 🙂 ... dalo sa to, kým neboli deti... teraz sa naplno venuje rodine 😉 teda, niekedy ho sama pošlem, nech ide, aby som mala aspoň na chvíľu kľud a pokoj pre seba ... samozrejme, že sa navzájom "kontrolujeme" - teda, musím vedieť, kde je a on tiež ... neexist, aby niekam odišiel len-tak a nič by mi nepovedal, alebo by mi zavolal...že zlatko som tam a tam ... takéto akcie sú už "za nami" ... možno to bude tou rodinou, lebo ...keď sa nad tým tak zamyslím, trávime spolu maximum voľného času ... a toho voľného času, keď obaja makáme a deti chodia do MŠ a ZŠ, až tak veľa zase nie je ... cez týždeň sa vidíme v podstate až večer a potom nám ostane už len ten víkend ... ale ... aby som sa vyjadrila k téme, celkom sa mi páči ako ste sa dohodli... len ja by som sa snažila presunúť tie stretká na piatok 😉... potom by ste mali pre seba sobotu aj nedeľu ... 🙂
@sissy27 kazdy si robi po svojom.. to by si nas musela poznat aby si vedela ako to u nas je. keby ze bol moj manzel taky ze chce niekam chodit a ja mu zakazujem tak v tomto pripade by sa asi naozaj snazil ma oklamat a niekde si uzit. boli by z toho hadky a presne take veci ako si opisala. lenze on je uz takto spokojny vyhovuje to aj jemu, lebo sa vieme o vsetkom porospravat a ak ma on alebo ja potrebu niekam ist tak to riesime spolocne. ked chce ist s kamosmi napr niekde k vode, stanovat alebo na ryby, tak to vzdy tak poriesime aby bolo dobre aj pre nho aj pre mna, dohodneme sa viaceri -partia a ideme spolu. aj sam casto hovori ze viac mu vyhovuje ako sme teraz, ked si moze vypit s kamaratmi a zabavit sa ked varia gulas, alebo robia opekacku u nas na zahrade nez ako to bolo predtym... aj preto ma taky z toho taky pocit lebo konecne ma nieco vlastne, kde sa citi dobre. 🙂
medesia, a ako casto chodis s kamoskami ty von? mas nejake?
problem moze byt v tom, ze jeden je viac upnuty na spolocnost toho druheho a ten druhy potrebuje viac volnosti. samozrejme, ze to casom zacne skripat. ak to riesis teraz, ked ti to vadi len trosku, fajn. tam sa da este pokojne porozpravat. horsie je, ked to dusis roky a potom to vybuchne tak, ze ta uz nic neuspokoji, iba to, ze sa priviaze doma. straca sa tam ochota na kompromisy, lebo je tam ten pocit, ze si uz pridlho ustupovala a nic z toho.
v podstate pocit nespravodlivosti.
niektori chlapi viac a ini menej (a presne tak zeny) sa potrebuju vykecat vo svojej zabehanej spolocnosti. kde vedia, ake nazory, povahy a zabava ich bude cakat. je to balzam, lebo je to istota, pohodlie pre dusu.
sedavate a citate spolu za zimnych vecerov v jednej obyvacke, on na gauci, ty oblubenom kresielku pri krbe. ste spolu a nie ste spolu. mas pocit pohody a vychutnavas si suznenie, ze kazdy mate svoju pohodu a vzajomne ju zdielate v tichu, pri praskani polienok, v teple a dovernej atmosfere bez slov. a zrazu on rozhodne, ze budes s nim sedavat na gauci a kresielko sa hodi na povalu. lebo kresielko obyvacku spati a chce, aby si bola pri nom blizsie a mysli si, ze to ticho je neprirodzene, tak by ste sa mali bavit. asi by si bola jednak prekvapena, ze to tak vidi a aj smutna, ze ti vzal pohodu a nuti ti nejaku inu, novu, ktoru si mysli, ze ti bude lepsia.
myslim, ze on to nevnima zle, ze chodi von za kamosmi. pre neho je to dalsi benefit manzelstva. doma pohoda a raz do tyzdna relax od pracovneho v navyknutej spolocnosti kamosov. niektore zeny si neuvedomuju, ze aj toto je cast lasky a puta, ktore v mysli manzela ho spaja s nou (lebo povazuje tu pohodu za sucast vasho spoluzitia - benefitujes z toho ani o tom netusis), skor to tie zeny beru ako deliacu ciaru a nieco zle. a chcu to zmenit. potom sa divia, ze ta snaha sa stretne s nepochopenim a naozaj sa to stane rozkolom.
ty urcite mas svoje benefity, ktore ta rovnako uspokojuju a nie su spojene priamo s manzelom. babske pokecy s kamoskami, rucne prace, obycajne pletie v zahradke a zabavanie sa so sadenim, kde nepotrebujes asistenciu nikoho, najlepsie je ti tam samej, ...
vravi sa, ze manzeli aby mali byt najlepsi kamosi. ale predstav si, ze by ti najlepsia kamoska visela na krku 24 hodin denne. kazdy den by volala, prisla, ked by si niekam isla, ponukala by sa, ze pojde aj ona. znie to ako zaujimava predstava, no je to otravne.
skutocne priatelstvo je v duchovnom suzneni, nie v neustalej spolocnosti a pritomnosti.
dohodnite si raz mesacne sobotny vecer pre vas dvoch. mozno na toto pristane. aj maly kompromis je lepsi ako nic, alebo vynucovanie si jeho spolocnosti za kazdu cenu.
alebo navar a napec v sobotu vecer, nech mas potom cas a v nedelu si robte rodinny den a niekam vyrazte (obchodaky su otvorene, ak sa chcte tulat po meste, pamiatky su otvorene, vylety sa daju robit, rodina navstevovat, ...).
no u nás sú asi Vianoce častejšie ako výjazdy🙂 .. tým že manžel odišiel sem (do iného mesta), tak akosi nie je času.. na starú partiu.. to ho musím vyslovene vyhnať aby sa konečne stretli na pive.. dať 6 rozbehaných chlapov dokopy chce organizáciu.. keď sa podarí raz za 3 mesiace tak to je sláva🙂 ja mám chvíľu pokoj a neofrfle mi búrlivé víno🙂 a môjmu mužovi je aj tak vzácnejšie byť s nami, víkendujeme spolu, venujeme sa malému..