Ránko . Ako často navštevujete svokrovcov a spol?
Zo začiatku sme chodili skoro každý víkend no ..(načo)
Už chodím tak raz za mesiac alebo len keď ma niekto sviatok.
Môj je v kontakte s nimi skoro stále ,dá sa povedať.
Viem že im to vadí určite že neprídeme možno na víkend..ale zas neviem čo tam mám robiť keďže všetko ofrflu..
Prísť a pomáhať? To sa očakáva od nevesty?.no dobre keby bývali sami tak to beriem ale nebývajú..keď prídem svokra len sedí a čaká že ich budem obsluhovať . je pravda že som to kedysi robila ale ..mladá blba 🤷😁za ochotu na ..posmech asi tak . (Šušušu intrigy )a keďže sa všetko dozvedia od môjho ,povyzvedaju a radi riešia nás mimo mňa 🤷
Absolútne ma to tam neťahá ,tak isto nechodím ani k mojim rodičom ,tiež len raz za mesiac . A nemienim to meniť ,neviem si zvyknúť po toľkých rokoch na nich . No najhoršie je že možno tam neskôr pôjdeme bývať ..možno ..do dediny
Raz za týždeň. Bývať bližšie chodím aj častejšie a s radosťou.
S mojimi rodicmi 1x, 2x do tyzdna - byvaju 8km od nas.
So svokrovcami vobec - byvaju v tej istej dedine
Svokrovcov zvyčajne raz za týždeň a raz za týždeň oni nás navštívia. Mamina býva ďaleko, tak pred koronou cca 1-2x mesačne prišla mama k nám a my tak 2-3 x do roka k nej. Teraz sa žiaľ vidíme len cez mobil 😕 my sme tam neboli už rok a mamina tu cca 2 mesiace nebola
Chodili sme k rodičom každú chvíľku, teraz mamu nenavstevujem ani babku ale mama chodí z roboty ku mne aj prespi, babke občas spravím nákup.
k otcovi každý deň - aj viac krát za deň...
u svokrovcov som bola pre asi 3 rokmi, oni u nás v lete na rod. oslave. Nie , nebývajú v Amerike - sme 25 km od seba.
k tomu pomáhaniu - moji ex svokrovci sa tiež pozabudli kdesi v 17 storočí - si mysleli že nevesta je slúžka....🙄
@deti95060810 škoda no ,je to tak . Ja si nemám áno čo povedať s nimi a načo keď všetko už vedia o nás od muža
Byvame v zahranici a vdaka sucasnej situacii som rodicov, ani svokrovcov nevidela uz takmer rok.. dufam, ze coskoro sa bude dat normalne vycestovat, lebo synovi uz chybaju babka a dedko.
Ak by som byvala blizsie, tak by to zalezalo od toho, aky mame vztah. Ak by sme mali taky, ako popisujes ty, tak by som tiez chodila cca raz mesacne.
Btw, to fakt od teba svokra caka, ze ju budes v jej vlastnom dome obsluhovat? Mne je blbe vziat si u svokry zo skrinky tanier alebo sa im sparat v chladnicke len tak sama od seba. Keby byvali sami a boli chori, tak jasne, obsluhovala by som a pomohla. Ale byva tam aj svagrina s rodinou a pride mi blbe chodit im len tak svojvolne do chlanicky alebo spajze...
@mamusa34 ono je dolezite aj vediet ako daleko od nich byvate.. my mame rodicov tak 5km od nas v inych dedinach, my v meste..mne svokra vela pomaha, raz aj 2x za tyzden v poslednej dobe potrebujem robit, tak k nej dam malu.. s muzom sa tam vzdy stretneme po praci, dame este kavu a kecame aj do 19,00.. maju sice 3 synov, 1 je v Cechach, druhy byva asi 50m od nich, ale takmer k nim nechodia.. tak sa nam aj potesia si myslim..k mojim rodicom chodime sporadicky, tak 2x mesiac.... v lete tam zbehnem s babami castejsie pocas dna, kedze moji rodicia su uz dochodci.. moj brat je s celou rodinou u nich skoro kazdy den, sestra byva v tej iste dedine ako oni, tak tiez castejsie.. a so surodencami nemam dobry vztah, takze viac tam ani netuzim chodit... len mi je luto, ze tak si ani deti so starymi rodicmi nevytvaraju moc vztah.. ale oni tiez moc nemaju zaujem..
K našim chodím aj 3-4x do týždňa a k svokrovcov 2x cca. Ale ti zas chodia ku nam. Kedy sa im zachce to sa mi velmk nepaci ale co uz 😂 su v pohode nastastie.
Mimo korony takmer každý týždeň, niekedy aj častejšie, že sa zastavím na 15 min keď idem okolo. A cca raz za mesiac sa u našich v sobotu stretneme večer všetci 3 súrodenci s partnermi, posedíme pipijeme pokecáme. Máme dobré vzťahy, vždy si máme čo povedať.
@mamusa34 k exsvokre som "musela" cca každý druhy deň po práci pomáhať aj víkendy.Svojich rodicov som navštevovala tak raz mesačne.Exsvokre to strašne vadilo,akože im dávam prednosť a zrovna v ten deň má súrne potrebovala.Bola som blbá.🤷Skrz to a pupočnú šnúru sme sa aj rozišli.Teraz rodičov tak raz do týždňa,sú starí a keby nebol zákaz,sme tam častejšie.Terajsi svokrovci nevyžadujú absolútne nič,my k nim prídeme tak 3x do roka(ani muž nemá rád návštevy),svokra príde tak 2x do mesiaca,kvôli vnúčatám,inak by neprišli.Som rada,že máme svoj kľud.U svokrovcov si nedovolím na nič chytiť a ani sa neočakáva od nevesty,že by mala "pomáhať".Posedime,pozrú mimino a ideme.Max hodinka.U exsvokry som trpela vyslovene,nabehnúť a vylestit komplet dom od okien až po hajzel,všetko po mne kontrolovala či je to dostatočne dokonale,rolu a záhradu som musela ako podla pravitka, nedajbože niekde burina.To bol extrém.Zrejme máš obavy čo bude ak sa raz prestahujete,hlavne si to vyjasni s partnerom,s mojím ex sa v tomto nedalo pohnúť,teraz mi povie,že bude ako mi vyhovuje.Skor je to o postoji chlapa a ako sa dohodnete,nie o svokrovcoch ako takych
Možno poviem blbosť, ale nerozumiem tomu, že "prísť na návštevu a pomáhať". Ok, ak sa dohodne nejaká brigáda vopred, že ideme na chatu niečo porobiť, alebo na záhradu nejaká práca, ale vždy vopred dohodnuté, vtedy a vtedy, to a to. Ale nie ze prídeme normálne poobede na kávu, a začnem akože umývať podlahu, alebo okná, či prezliekat posteľné obliečky? Mne nad tým rozum zastavuje, veď návšteva je niečo úplne iné
@mamusa34 podľa mňa je návšteva to, že domáci mu urobia tú kávu a podobne. Iné je ísť niekde na niekoľko dní, tam by som chápala že normálne aj navarím, podám a tak. Ale keď idem na hodinu, dve na skutočne návštevu,porozprávať sa, príde mi smiešne, aby som vošla, domáci sadnú a ja pôjdem do kuchyne chystať kávu, koláč a podobne 🙈🙈ten koláč môžem pohode doniesť, ale určite by som neletela ho krájať a podávať. Jednoducho to sú náležitosti patriace domácim, hostiteľom.
K našim sme voľakedy chodili každý víkend,od kedy je zákaz mimo okres neboli sme..len oni pár krát,lebo ocino pracuje v rovnakom meste ako bývame..svokra býva vo Švajčiarsku,chlapov otec zomrel keď bol chlap ešte dieťa..ale myslím že je úplne jedno ako často navštevujú rodinu ini ľudia keď ty nechceš..
@mamusa34 napríklad my bývame v generacnom dome, dolu svokra a mužov brat, hore my. Spoločný je len vchod, inak všetko je oddelene. Ja idem raz za deň dolu, keď im donesiem syna, nech si ho užijú, pohraju sa s ním, ale ani vtedy nevchadzam do ich kuchyne. Pripadne aj kávu si urobím hore a donesiem. Sedíme v takej predizbe, niekedy tomu hovorili letná kuchyňa, teraz to je normálne izba.
@mamusa34 k rodicom často lebo tu nemam velmi čo.. k budúcej ( možno) svokre malo kedy kedze to mame velmi daleko a vsetko vie ofrflat takze tak raz za mesiac max mozno dakedy aj za dva mesiace.. ale je pravda že moj priatel tam nechce chodit skor ho uz ja donutim ze by nebolo odveci ist ich pozriet...
svokra cca 100 km od nas, moja mama tiez cca 100 km od nas. chodime k obom cca raz mesacne, a to je uplny ideal, ideme na vikend (sobota-nedela).
u nas je zase opacny problem, svokra mi neda urobit nic 🙂 maju zahradu, max tak oberiem ovocie v lete, na jesen, ale inak nic moc, ja by som v tej zahrade aj popracovala trochu, ale ma nechce zatazovat (domace prace nie, ale tie vonku, na cerstvom vzduchu, trocha pohybu, to by som rada...)
Ja som s mamou casto, svokrovci k nam pridu vinsovat narodky/meniny..to sa pozvu aj sami a my tam chodime tak raz za mesiac asi ..byvame kusocek od nich, mam ich velmi rada ale ked tam prideme, "musime" potichu sediet ani sa napriklad so svokrou nemozme v klude porozpravta lebo by svokor nepocul televizor. Vzdy ked tam prideme je nejaky extra dolezity program, politika,hokej, futbal, cyklistika a ine smakocinky takze mna tam velmi nebavi chodit ..ale ako vravim, vychadzame dobre, volame si casto, synovi vola svokor kazdy bozi vecer o 6tej 😀 piseme si, fotky posielame takze v kontakte sme
@mamusa34 ked sme nemali dieta ( 6rokov po svadbe) tak mm isiel cca 1x za mesiac a ja s nim cca 1x za 3 mesiace. Teraz mame 3,5 mesacnu malu a uz sme tam boli 4x a svokre sa to zda straaasne malo. Vyjadrila sa pred rodinou ze ona "nas prinuti chodit castejsie" 😀 ja ked tam pridem tak im dam malu, vypijem kavu, pokecam kusok a po cca 2 hodkach ideme prec no a nemienim to menit. No a co sa tyka intenzity navstev tak s pocasim to bude stale menej menej kedze radsej vezmem malu niekam do prirody na vylet