Ahojte, ako máte nastavené so svojou polovičkou, kedy a ako často chodí na pivo alebo akcie s kamarátmi? Teda máte to nejako nastavené/ vydiskutované? Zamýšľam sa nad tým po posledných dňoch. Ide o to, že na začiatku roka bolo veľa návštev, naozaj sa pilo pomaly každý deň.. Nie nejako extrémne veľa, ale proste popíjalo sa. Teraz mal môj muž stretnutie s kamošmi, ktoré sa natiahlo na osem hodín v krčme (!!!). Ďalej plánujú akciu v práci s kolegami a s ďalšou skupinkou kamarátov chce ísť na chatu (pánska jazda). Chápem, že posledné mesiace nebola príležitosť sa socializovať, ale aj tak mi to príde trochu moc aj vzhľadom na to, že je kvôli svojej práci často rozcestovaný. Nechodí domov opitý na mol, ale je pravda, že keď sedí s kamošmi pri pive, úplne zabúda na čas a všetko ostatné, čo sa okolo neho deje.
Môj žiaľ nejde na pivo, ani na akcie s kamarátmi ani raz. Nechce. Má 45 rokov a asi to už má za sebou, keďže slobodný bol do 39.
Teraz máme dve malé deti, v predškolskom veku, tak všetok voľný čas trávi s nami, alebo s deťmi keď som v práci ja.
Moj nechodi vobec nikdy nikam... A ja by som aj bola rada, keby siel..
To skor ja rada chodim pokecat....co sa dari tak 1-2x do mesiaca, ak zrovna nie je lockdown.
nechodi. Ide raz za cas, najma v lete, k susedovi na pivo, alebo sused pride k nam, ale taketo skupinove akcie nie.
Na pivo nechodi vobec, obcas so skupinou znamich na skitour, na vysokohorsku turistiku alebo na mountine bike a cca raz za 6 txzdnov k rodicom na 2-3dni
Ani môj nikam nechodí… musela som mu kúpiť permanentku do fitka aby vypadol z domu a mal trosku času aj na seba… keď chodíme von, tak spolu.. ku kamošom tiež spolu a s deťmi.
Na pivo nechodí, keď tak ideme niekde v lete na terasu spolu aj s deťmi. S kamarátmi tak raz za pol roka a to sa väčšinou idu niekde najesť. Ale zase športuje, to je jeho koníček a zaberie mu asi 3-4hod týždenne z jeho voľného času.
My to nemame nijako urcene, niekdy je to raz do tyzdna, niekedy dvakrat a niekedy mesiac nic. Kazdy ma svoju pracu a vacsina robi tak,ze sa castejsie neda, ale ked ide nikdy nepozeram na cas, len nejdem spat lebo sa bojim ako si lahne. Najcastejsie vsak chodime spolu s nasimi kamaratmi.
Môj nechodí tiež. V lete ide občas na terasu s nejakým kamarátom ale to len keď je vonku s našim synom a náhodou nejakého kamaráta stretne. Ináč nie. Pivo keď chce dá si doma a nemusí nikam chodiť. Ani sa mu nechce je to taký domased 😀
ešte aby som vysvetlila kontext.. my sme obaja veľmi spoločenskí ľudia, vždy sme mali veľa kamošov a príležitostí ísť na pivo.. ja sama som milovala zábavu, posedenia v meste atď.. teraz som žena po 30tke a logicky kamarátky ubudli.. ani nie že ubudli, ale majú svoje rodiny, iné záujmy, mnohé sa presťahovali, bývame ďaleko od seba, takže frekvencia stretnutí je menšia.. aj napriek tomu sa nám občas podarí stretnúť, ideme v lete na víkend na chatu a pod, vždy však berieme aj svoje polovičky.. to isté platí o kamoške, ktorú mám kúsok od seba - v 90% prípadoch sa stretávame aj s partnermi.. no môj muž má svoje pracovné a kamarátske partie a nikdy neurobili akciu, kde by zobrali aj partnerky.. ja dokonca ani osobne nepoznám jeho kolegov (v súčasnej práci je niečo cez tri roky)..
Zrejme je tvoj partner,extrovert,spoločenský tak samozrejme nebude ti sedieť za zadkom.Mne osobne by tiež vadilo keby chlap len doma sedí,nemá konícky a kamošov .Nechcela by som taký typ muža.No čo ten tvoj partner robí už je cez čiaru .8 hodín v krčme a popíja ,si môže dovoliť ako single .Môj sa ide tak maximum najesť a pokecať,maximum 2 hodiny .Treba sa s ním porozprávať a určiť zdravú hranicu .A nie samé akcie ,hodiny sedieť pri pive ,veď to už musí prist podgurážený domov .Toto by mi vadilo.Všetko v rozumnej miere a ten tvoj ju presiahol...
Pokial by som s niekym nebola dlho, tak 8 hodin presediet s kamosmi mi nepride vela. Naozaj si viem predstavit taku 6/8hod-celovecernonocnu stretavku, kde sa preberie uplne vsetko a popri tom sa sedi s pivkom, dvoma, troma, 6timi. Alebo medzitym vybehne niekde von. Ked som s niekym, koho som fakt nevidela dlho. A s kolegami, ked sme mali teambuildingy sme tiez bezne prekecali v dobrej atmosfere aj cele vecery a noci a vobec nespali, mozno az vo vlaku domov. Raz nam kolegovia hovorili zazitky z vojny, to sa natiahlo na par hodin, kde sme sa vsetci bavili a my baby len zirali 🙂 Ono, ked ide vzdy s inou partiou, tak naozaj je o com kecat a bavit sa, aj cele dni. Moj priatel ma vela roznych skupin kamaratov a neobmedzujem ho, obaja sme dospeli. Aj ked su obdobia, kedy je castejsie prec (a popravde, u mna je tiez take obdobie okolo vianoc a noveho roka a dalsie zas v lete), tak chodieva. Velakrat len oznami, ze bude dlhsie, ale to robim aj ja, ak je dobra partia a zabava. Niekedy sa ta dlzka dopredu odhadnut neda. Vacsinou mi oznami, ze kedy co ma, s kym, spyta sa, ci mi to nevadi alebo ci sa nepridam (ak sa samozrejme pripustaju partneri, na teambuildingy ci stretavky zo skoly ma samozrejme netaha)... Vsetko je o komunikacii. Ak by mi to vadilo, poviem mu to, bavime sa o takych veciach uplne bezne.
No kolegov mojho priatela nepoznam ani ja. Viem o nich, ale osobnejsie poznam len 2. Jeden je nas sused, takze sa vidame :D druhy je ten, s ktorym casto vola cez zoom, takze toho poznam len preto, ze sa mu obcas mihnem v pozadi a pozdravim ho. Ak by stale robil v kancelarii, tak ho nepoznam... A pritom sa stretavaju celkom bezne. Aj s kolegynami. Za jednou napr siel domov, kym som bola 3 hodiny u zubara a byvala blizko, tak aby nemusel otacat po mna, tak dali stretko (ta mu ani neverila, ze o nej viem, pricom pocas HO sa prestahovala prec z BA a zhodou okolnosti k mestu, kde mam zubara a je 45 km od bydliska mojich rodicov a cca 450 od nasho terajsieho byvania) :D Priatel vlastne mojich kolegov nepozna ani jedneho osobne, videl len 1 kolegynu na 5 sekund, ked bol u mna v praci nieco vyzdvihnut a ona mi pomohla zniest mu to k autu. Ale tiez o nich vie a casto niekoho spominam 🙂 v byvalej praci som poznala partnerov len 2 kolegov, aj to len preto, ze sme boli u nich doma na navsteve (ale mojho ex poznali vsetci, lebo aj u nas sme mali stretko).
Môj nechodí, s kamošom pokecia buď len tak vonku pri aute, alebo príde k nám, keďže on ešte deti nemá a my máme. Keď niekam ideme, tak zvyčajne spolu aj s priateľmi. Ja ho už ale vyháňam, že by mohol ísť aspoň raz za mesiac aj sám, nech potom zas ja zbehnem s kamoškou. Hoci je pravda, že my sa najviac zabávame, keď sme niekde spolu....a nie sme veľmi zvyknutí sa nejako oddeľovať. Inak pivo si dá hocikedy doma, keď sa mi to už zdá príliš, normálne mu to otvorene poviem...ja nemám rada alkohol...raz za čas ok, ale určite nie pravidelne.
Nie je to sice moj muz ale partner o 9 rokov mladsi. Chodi von s kamosmi kazdy vecer. Nemam s tym problem mame to takto od zaciatku. Nikdy som to neriesila a nikdy mi to nevadilo. Cely den robi s ludmi tak chapem ze potrebuje vypnut. Vikendy vacsinou sme spolu alebo obcas ide lyzovat s kamosmi.
Môj bývalý muž bol workoholik, on na pivo nechodil, len lietal po stretkách. Môj aktuálny partner má cca 8-9 člennú chalanskú partiu kamarátov, niekedy raz za 2 týždne si idú sadnúť na pivo, pokecať, taká pohodová chalanská partia. Nemám s tým problém, sem-tam idú na pánsku poľovačku, sem-tam v lete na loď, nikdy s tým nebol problém. Aj ja mám kamarátky, s ktorými idem na kávu, na večeru, na nákupy, atď. Ak by to malo byť každý deň ale, vadilo by mi to, keby toľko chlastá hlúpe pivo, nedajbože iný tvrdší alkohol.
@erika_230 kazdy vecer? Sedem dni v tyzdni?
Uff, ja som zacala stresovat, ked moj partner ide von s kamosmi na pivo ci kofolu raz-dva krat v tyzdni, ze nejak casto🤪
No inak autorka, čítam tu teraz trošku diskusie, kde kočky píšu, že ich muži nechodia s kamarátmi von vôbec, radšej sú doma alebo idú aj s partnerkami. Akože to na pivo zoberú aj manželku a všetci tí ostatní muži tiež? Ako raz za čas v pohode, ale teda ja na pivo nechodím s mužom...nič pre mňa. Podľa mňa ak niekomu vyhovuje byť len doma so ženou a rodinou, v pohode, ale mne príde úplne normálne, že muž ide sem-tam s kamarátmi na pivo, sadnúť si, na nejaký zápas, robiť šport, zahrať si bowling...atď. Všetko v zdravej miere.
No akoze pokym nemate deti, nechapem preco nechodite spolu von aj na chaty a tak.. alebo jeho kamarati nemaju priatelky/manzelky? Mojho by ani nenapadlo ist na chatu bezomna, za tie roky sme skvely tim, a mame spolocnych kamaratov, ktori si beru tiez partnerky...
Asi by som nechcela mat doma chlapa, ktory kazdy den (prip. niekolko krat v tyzdni) slope v krcme... taki chlapi sa mi hnusia..... ak to je raz za mesiac (a viem, ze partnerky nechali doma, tak sa tam nechcem ani trepat) tak mi to je jedno, uvolnit sa treba a aj to ho musim presviedcat nech ide s nimi 😂
@sima338 v zdravej miere je určite fajn, keď muž je v čisto mužskom svete na hodinu dve, aby pokecali (o ženách).
Heh.
Minule spominam partnerovi túto stránku, ale nepovedala som mu, že sa volá - modrý koník.
On, počkaj, mozem hádať?
Modrý koník?
Ja, ze ano, ako si to uhádol?
On:
Minule kamarat pri pive povedal, ze jeho zena vsetko na modrom koníkovi rieši🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪😉😘
ale mne nejde o to, aby som sa dostala do jeho chlapskej partie.. snažila som sa len vysvetliť, že ja ho vždy beriem so sebou, proste nejako automaticky sa zmenil charakter stretnutí s kamoškami.. už to nie sú odviazané žúry, ale radšej si spoločne naplánujeme nejakú chatu, pobyt, stretávku aj s partnermi a deťmi.. za to môj muž stále preferuje pánske jazdy, akcie bez partnerky a nerobí mu problém stráviť v krčme aj osem hodín... chápem, že s niektorými kamošmi sa dlho nevidel, ale skôr sa zamýšľam nad tým, či už toho nie je trochu moc.. po novom roku sme absolvovali návštevy (prevažne rodinné), minulý týždeň sa 4 večery vkuse popíjalo, neskoro sme chodili spať.. po návštevách si naplánoval ďalšie dve akcie, medzitým sme mali my doma mini oslavu k jednému výročiu, čiže popíja prakticky každý deň.. na jednu z tých akcií odišiel poobede a vrátil sa po polnoci.. a medzi rečou mi spomenul, že s chalanmi z roboty chcú ísť na nejakú chatu, ale len chlapská partia.. veď ok, nech ide, nech sa socializuje, ale niekoľkokrát do týždňa alkohol, posedenia, krčmy? a teda neviem, či len mne to príde prehnané, keďže ja idem cca raz za mesiac von s kamoškou alebo je to len jeho deficit po lockdownoch...
Nechodí na žiadne posedenia ani akcie, ani návštevy. Ma iné koníčky...baví ho piplať sa v aute, chodí vonku okolo domu robiť, chodí pozerať vláčiky so synom...keď ide do garáže, tiež stráca pojem o čase. Ináč sa vždy vrátil domov 😂
@sima338 mužov najlepší priateľ je slobodný a bezdetný, teda vôbec mu nevadí, keď si ideme sadnúť spolu...chodíme pár krát za rok a aspoň vypneme...dokonca, aj keď sme sa ,,našli", bola som vonku s mojou ,,partiou" a on do nej hneď zapadol. A mužov druhý kamarát má niekoľkoročný vzťah a tiež vždy berie svoju priateľku 🙂 takže kým chlapi kecajú o svojich veciach, tak sa my rozprávame o našich 🙂 je to o nastavení ľudí, naši priatelia neriešia čisto ,,pánske jazdy". Ale samozrejme, by mi to občas vôbec nevadilo...ako píšem, ako otvorili, každý deň sa ho pýtam, či nechce vybehnúť von s kamošom 😀 ale teda, keby denne chodil kade tade naštvalo by ma to. Máme spolu malé dieťa...iné je to v bezdetnom vzťahu, tam by som si riešila v tom čase moje koníčky, keď sú už ale spoločné záväzky, mali by sa starať obaja...a nielen jeden, kým je druhý v krčme.
@opica_skorica ano kazdy den ide aspon na dve tri hodinky ale nie vzdy to je zeby pili pivo iba tak si niekam alebo ku niekomu sadnut a pokecat ma viac partii. Ale on je taky typ ze doma proste neobsedi. AJ ked obcas sa stane ze poviem ze dnes sa mu nechce ze nikam nejde. ale ja s tym problem nemam. Kazdy den si dame spolu obed porozpravame sa a vecer sa spolu najeme a ide von nachvilku a potom pride
@opica_skorica Len on ma 28 ja 37.
určite sa s ním porozprávaj. Treba sa baviť otvorene a nebáť sa povedať, keď niekomu niečo nevyhovuje. A spoločne dospieť k nejakému kompromisu.
prosím, nepíšte mi tu o zatvorených podnikoch a lockdownoch.. to všetko viem.. ale celkovo ma zaujíma, ako máte nastavené partnerove stretávky v kamošmi, posedenia, výlety, pánske jazdy, alebo či to vôbec riešite..