Ako by ste to robili vy?

2. dec 2023

Ahojte. Predstavte si situaciu v akej som ja, ako by ste to riešili vy :
Prestahovala som sa k priatelovi, na dom. Ja prispievam na stravu vo väčšom, on dáva iba stravovaciu kartu, elektriku a plyn sa skladame na polovicu kazde 3 mesiace ja 250 on 150 (blbo nastavené, ale tak to mal aj predtym a vyhovovalo mu to) vtedy si to platil sám teraz sme uz na to dvaja, ja pracu zatial nemam, som tehotna a nikam ma nechcu zatiaľ vziať, mam so sebou aj svoje dieta, ktore mi chodi do skolky (predskolak), jeho dieta chodi sem kazdy parny vikend .. staram sa o domácnosť, on chodi do prace..

teraz si zriadil sporiaci ucet na rekonstrukciu domu (chce zateplovat) moja otazka znie, ja z toho nic mat nikdy nebudem, mam mu aj tak prispievat na rekonstrukciu domu? Peniaze mam, ktore som si sporila cele roky (mala som skvelu pracu) teraz som mu viac menej pomohla a kupila som väčšinu do domacnosti, samozrjeme ze aj on kupil.. este sme to spolu nejak neriesili, ale mam taku dilemu z toho, ze by som nerada niekomu davala na rekonstrukciu niecoho co nie je moje a nikdy nebude .. ako by ste to riesili vy ?

rebrambora
2. dec 2023

'blbo nastavené, ale tak to mal aj predtym a vyhovovalo mu to' tu sa mi rozum zastavil.
Zosobaseni nieste, ze?

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@rebrambora je to frajer, veď to pise

autor
2. dec 2023

@rebrambora preco sa ti rozum zastavuje ?

madeincssr
2. dec 2023

Môj názor - kým bývate spolu, tak prevádzkové náklady pol na pol rovným dielom. Investičné náklady (minimálne kým nie ste svoji) by asi po Tebe vyžadovať nemal. Ak by ste sa stali manželmi (síce dom by už do BSM nevstupoval), tam už by to bolo na zváženie - rozumnú dohodu Vás dvoch. Ale asi ani vtedy by to nemalo byť pol na pol.

zmrzlinka2021
2. dec 2023

Je hanba že od nezamestnanej tehotnej frajerky vôbec bere nejaké peniaze. A teba nechápem, že si vôbec s ním sexovala, nieto ešte otehotnela. Už raz si zle dopadla, asi to bol tiež len frajer. Teraz sa k cudziemu človeku nasťahujes, on má spolufinancovanie, gazdinú v jednom. O manželstve, spoločnom majetku s ním môžeš snívať, ale hlavne spraviť si dieťa. To fakt neberes ohľad na tie deti? A ešte mu platiť rekonštrukciu... Celé zle

oslo1
2. dec 2023

Kup si za nasporene peniaze nehnutelnost a daj do prenajmu.
Prevadzkove naklady na polivicu. Reconstruction nech si plati Sam.

barbora0308
2. dec 2023

Nechapem...skladate sa na polovicu ty 250 a on 150? Chapem, ze mu to vyhovuje, ale aky ma argument preco platis ty viacej? A dalsia otazka preco to vyhovuje tebe?

autor
2. dec 2023

@barbora0308 pretoze sa plati 400 e kazde 3 mesiace, ja platim za seba a svoje dieta a on plati iba za seba .. a ani to neplatíme akoze pol na pol v tom pripade by som mala platit viac ako on .. to bol zas jeho napad

meginka36
2. dec 2023

V kazdom pripade taketo vtahy nadivoko neprinesu nikdy nic dobre. Casom sa dobre pohadate, zbalis si caky-paky a budes sama s dvomi detmi a bez penazi. Pochybujem, ze ti nieco vyplati. Viem, ze mladi sa do svadby nehrnu, ale potom maju taketo problemy. Si s nim tehotna. Si uz aspon snubenica? Planuje s tebou buducnost? Vidis vas vztah pozitivne aj dobuducna? Sypes mu peniaze, on je spokojny a ty pises na kona. Sadnite si spolu za stol, v klude sa o tom pozhovarajte. Dufam ze si uvedomujes, ze tahas za kratsi koniec.

h2
2. dec 2023

Prosím si vysvetliť toto: "...elektriku a plyn sa skladame na polovicu kazde 3 mesiace ja 250 on 150 (blbo nastavené, ale tak to mal aj predtym a vyhovovalo mu to)". Po 1) to nie je polovica, po 2) ako to tak mohol mať predtým, kým si s ním nebývala? Či myslíš, že to tak mal s bývalou?

deti95060810
2. dec 2023

autorka, tiež by som spravila ako navrhuje
@oslo1 , lebo si predstav že raz ťa môže poslať do čerta a ty zostaneš bez ničoho - nechcem napísať že zostaneš s holým zadkom... už tu bolo zopár takých príspevkov, takže pozor.
ja by som sa asi išla poradiť s právnikom, že ako by bolo najlepšie...

deti95060810
2. dec 2023

@h2 tiež som si to všimla, že čo to za počty... samozrejme že mu to vyhovuje keď má menší diel platiť...

barbora0308
2. dec 2023

Takze vy ste rovnocenni partneri alebo spolubyvajuci? Za vase nenarodene dieta bude platit cast on alebo ty lebo si ho porodila?

koniarova
2. dec 2023

Skončíš s holou riťou, s dvomi deckami a s nervami v kýbli, pre svoju hlúposť.

autor
2. dec 2023

@h2 on si kazdy 3 mesiace paltil sam tych 400€ .. teraz je pravda zeto nie je polovica ale dohodli sme sa ze teda ja zaplatim vacsiu cast za seba a svoje dieta a on tu mensiu cast za seba ..

bessie12
2. dec 2023

Keď polovica, tak polovica nákladov a nie, že ty budeš platiť viac a on menej. To čo je za blbý systém??

koniarova
2. dec 2023

@bessie12 lebo ona má svoje dieťa,ktoré mu je samozrejme ukradnuté. Tak ona má podľa neho platiť za dvoch. Ale to je len môj skromný odhad. Ak to tak nie je, ospravedlňujem sa.

tahomi
2. dec 2023

A ked porodis jeho dieta, tak budes platit za seba aj deti? Paneboze, zena 🤦🏻‍♀️
V ziadnom pripade mu nedavaj peniaze na rekonstrukciu, kup si vlastnu nehnutelnost.

h2
2. dec 2023

@bessie12 Ona asi platí viac, lebo je tam s ňou aj jej dieťa, čiže ako keby za nich dvoch. Tiež mi to bolo divné, ale už to vysvetlila v komentári nad tým tvojím.

draik
2. dec 2023

Toto si predovšetkým musíte vyriešiť vy medzi sebou a dospieť k dohode akceptovanej oboma stranami. Úplne "spravodlivé" riešenie sa nájde asi len ťažko, pretože sú dva základné smery - jedna z možností je, že budete platiť len polovicu energií, v tom prípade sa oň môže cítiť ukrátený, najmä, ak treba rekonštruovať . Alebo môžte platiť Vy niečo naviac, ale zase sa budete cítiť ukratená Vy, lebo tam nič nevlastníte. Alternatíva je ešte ísť do spoločného nájmu alebo niečo spoločné kúpiť a ostatne nehnuteľnosti prenajať resp. predať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
2. dec 2023

@koniarova z toho co som vyčítala, tak aj ja si myslím to isté. Inak som rovnakého názoru, že jedného dňa skončí s holým zadkom..
@h2 no je to fakt divné. Ja osobne by som s niečim takym nikdy nesúhlasila. Ale to som ja.

majka99999
2. dec 2023

Nezabudni, ze dedit bude aj jeho dieta, cokolvek vybudujete spolu, kym si ta nevezme a bude mat na papieri, ze je vlastnikom iba on, polka bude jeho dietata, polka vasho spolocneho. Ty s holou onou, mozes tam aj steny diamantami vylozit z vlastneho... Takze rekonstrukciu by som neplatila, kedze to nie je moja nehnutelnost.
Akoze netvrdim, ze ma byt zena zlatokopka, ale uz mas 1 dieta ako slobodna matka (neviem teda, ci rozvedena), tak dalsie treba tiez priviezt do vztahu bez zavazkov. Mne toto rozum neberie, ako niektore zeny uvazuju, ci to je ta moderna doba, akoze mam len 43
Tiez by som uvazovala nad nehnutelnostou,ak by to bolo mozne. Ako to delenie nakladov, 250 a 150 je ok, vy ste 2 s dietatom. Len som zvedava, ako to utiahnes na rodicaku. Viem, ze svadba je velky zavazok, ale nie taky velky ako dieta plus, kym je moje a tvoje, nikde nebude nase. Ked sa dieta narodi, tak uz to bude 200 a 200, lebo za svoje dieta bide platit on? Mate prebrate financie do buducnosti? Buducnost celkovo? Co by sa stalo, ak by si otehotnela pol roka po porode? Napis viac o vasom vztahu a ako si to predstavujete.

lujza123
2. dec 2023

Tvoj priateľ je jedno odporné lakomé hovado. Nemám slov.
Predpokladám ze s nápadom aby si platila všetku stravu, zariadila mu barák a ešte aj prispievala na rekonštrukciu prišiel on.

Najviac ma dojalo to rozdelenie platieb za energie. Malého škôlkara rátať ako dospelú osobu🤦‍♀️. A kde je príspevok na jeho dieťa za 4 dni co tam je?

Zarátaj mu aj ty 9 mesačný maternice pre jeho potomka. Držgrošovi odpornemu

sense
2. dec 2023

Mam partnera, a mam dieťa.... Prevádzkové náklady a stravu platíme na polovicu. Resp 60/40, keďže ja sa starám viac o domácnosť ako on 40/60.Hypotéku si platí sam rovnako aj väčšie úpravy. Väčšie Úžitkové veci po dohode na polovicu, menšie kto co uzná za vhodné.
Určite by som neplatila konštrukciu rovnako ani nie väčšinu nákladov a stravu len preto ze mam dieťa, keďže chlap zje viac ako ja s dieťaťom dokopy a už obzvlášť nie ak ty si nezamestnaná a čakáš jeho dieťa. Predpokladám ze keďže sa o domácnosť staráš výlučne ty, tak on ti tiež neplatí za upratovanie.

mamina7070
2. dec 2023

ak mate energie platit pomerne nech ti on plati vyzivne ako tehotnej matke

je to cele zle velmi zvlastny vztah a velmi divny priatel

ak on uctuje energie tehotnej nezamestnanej a este s dietatom uctovala by som mu varenie upratovanie a sex
a na stravu dava len stravne z prace ved to je malo na osobu

cele zle

na rekonstrukciu ani omylom neprispievaj

sasa1310
2. dec 2023

predstavujem si tú situáciu nasledovne. Čiže ty si si u partnera prenajala izbičku, za ktorú riadne platíš. Otázne je, dokedy máš "nájomnú zmluvu" a kedy sa budeš musieť porúčať s dvoma deťmi, ktoré máš z dvoch "úžasných" vzťahov. Opäť ďalšia nepoučená z jedného stroskotaného vzťahu, ktorá ide do druhého vzťahu bez zázemia, zodpovednosti, do druhého dieťaťa. Zaujímavé, že všetky začnete vypisovať, až keď ste tehotné.

mamina7070
2. dec 2023

a preco on neplati diel energii za svoje dieta a preco ty kupujes vybavenie do jeho domacnosti mas aspon blocky odlozene alebo ze to slo z tvojho uctu ?

betulinka1
2. dec 2023

Pre mna je cudne, ze ty platis viac stravu a polovicu prispievaš, si tehotna a nezamestnaná. Dufam, ze neminas peniaze zo svojich našetrených. To by bola najväčšia hlúposť. Takze treba si sadnut k financiám a proste povedat, ze kolko budes platit a ako ti to vychadza. Úspory neries. A ci mas prispievat na setrenie na cudzi dom? nie nie nie

januska12323
2. dec 2023

Počkaj ako môžeš platiť viac na stravu a on dáva len stravnu kartu? Chlap predsa preje viac ako žena a malé dieťa. Energie na polovicu, a určite žiadne investovanie do jeho nehnuteľnosti.