Ako by ste sa zariadili?

7. okt 2021

Ahojte,

taká otázka, jeden rodinný príslušník / žena / mala sviatok , boli sme jej zablahoželať, ale ona k nám vôbec neprišla, sedeli sme iba s jej rodinou. Stalo sa to viackrát. Teraz bude mať narodeniny, ísť tam znova alebo to nechať tak ? Ja som optimista a vždy niečo kúpim a idem , ale už ma to začína štvať.

1aduliatko1
7. okt 2021

a tá dotyčná vás pozvala? či to len sami od seba idete?

antoniatonka
7. okt 2021

to je ake trapne, viac by ma tam nevideli, a uz vobec aby som si starosti robila, ci nieco kupovala, evidentne bud vas nemusi, ci povazuje za obtazovanie, alebo ma problem so socialnymi kontaktmi a strani sa ludi, kazdopadne, nesla by som

h2
7. okt 2021

Nepozývala by som sa sama k niekomu na návštevu. Idem len vtedy, keď ma niekto pozve, prípadne sa dohodneme. Myslím, že vám takto dala najavo, že ste prišli nepozvaní.

dankovicova
7. okt 2021

toto sa aj nám stalo so švagrinou, ani sa jej neráčilo za nami prísť, len sme jej zavinšovali a hneď išla preč, takže to bolo dosť divné a keď sa toto zopakovalo aj na vianočné sviatky, tak sme sa zapovedali, že už my nikam nepôjdeme

marianna_peskova
7. okt 2021

Keby sa táto situácia zopakovala viackrát a dotyčná by nemala dobrý dôvod, prečo nie je pri nás (napríklad zmeškala spoj z práce, je chorá atď.), pochopila by som, že ma asi nechce vidieť a nanajvýš by som jej zapriala k sviatku prostredníctvom smsky.

elizabet173
7. okt 2021

Na čo sa tlačíš tam, kde o tvoju spoločnosť nie je záujem? Ona tebe, vám blahoželať chodí? Asi sotva.

marcellka32
7. okt 2021

Píšeš, že sa to stalo viackrát...tak zdravý rozum mi hovorí, že by som tam už nešla

nafka0483
7. okt 2021

A ako ste jej teda blahozelali, ked k vam ani neprisla a sedeli ste len s jej rodinou? Ona vas pozvala na navstevu? Aleo ste prisli sami od seba? Alebo vas pozvala ta rodina?

Neslusne by bolo keb yvas pozvala sama oslavenkyna a vobec sa vam nevenovala.
Ak vas ale ona nepozvala, tak ocividne s vami cas travit nechcela, navstevu si nepriala a takto to dala najavo. A ze sa to stalo viackrat a stale ste to nepochopili, je teda zvlastne.

mpg
7. okt 2021

Ak sú to nejaké (nie okrúhle výročie) narodeniny, tak by som len poslala SMS, ak Vás nepozvala osobne.

tht
7. okt 2021

No keď sa to stalo viackrát tak je to pre ňu pravdepodobne nepríjemné/ nemá záujem o takéto návštevy, keby vás pozvala ona alebo by ste boli dohodnutí tak to by bolo zvlastne…keď ste boli dohodnutí povedzme len s jej rodinou tak nechápem čo vás štve. Veď Vám jasne dáva najavo že o to nestojí, poslala by som SMS a hotovo

autor
7. okt 2021

@h2 u nás v rodine sa nepozýva, keď má niekto meniny alebo narodeniny, chodíme si automaticky blahoželať. Pozývačky sú len na okrúhle narodeniny, keď sa napríklad robí aj obed alebo grilovačka. Zaráža ma to preto, lebo keby že neprídeme tak je zle a keď sme prišli tak sa neukázala

autor
7. okt 2021

@dankovicova tiež nad tým rozmýšľam

autor
7. okt 2021

@elizabet173 podľa nálady

autor
7. okt 2021

@nafka0483 chodíme si vinšovať automaticky bez pozývania, vtedy mala meniny aj jej mama , tak sme jej nechali potom darček

danielinaa
7. okt 2021

Tak mozno sa jej tento vas zvyk nepozyvat sa a prist si na navstevu nepaci a takto to dava najavo. Standardne je slusne pozyvat, aj ked je to len formalita. Ze vy sa nepozyvate, neznamena ze ona sa s tym stotoznuje. Takze tak.

autor
7. okt 2021

@danielinaa ďakujem za názor, ale na druhej strane, keby že neprídeme, je zle, že sa nevieme správať a nevieme, čo sa patrí

eeffka
7. okt 2021

To co mate za zvyky 🤣 sa niekam sackovat nepozvani... asi ako moja svokra. Tiez bola prekvapkana ked sme mali inu navstevu, ktoru som si pozvala a druhy krat stala pred dverami lebo sme neboli doma.
Naco doliezate tam kde vas nevolaju 🤦‍♀️

h2
7. okt 2021

Prepáč, ale to sú čudné zvyky. Ja netvrdím, že nemáte prísť. Ale proste my si predtým voláme a dohodneme sa na tom. Nie vždy to totiž musí niekomu vyhovovať, ľudia majú rôzny program.

elizabet173
7. okt 2021

to kto komentuje, že sa neviete správať, neviete, čo sa patrí, ak neprídete? A ako vieš, že by to tak komentovali, veď doteraz si vždy prišla nie? Keby mal niekto také poznámky, že neviete, čo sa patrí, tak by som sa spýtala, či sa patrí správať sa tak, ako sa dotyčná správala, keď ste tam boli. Ja by som to nesilila, poslala by som SMS, na okrúhle narodeniny telegram a finito. A slušnosť je sa popredu ohlásiť, ja by som bola celá bez seba, ak by mi niekto z rodiny prišiel neohlásený zablahoželať a ja by som mala práve napustenú vaňu, inú návštevu alebo by som bola na odchode.

autor
7. okt 2021

@elizabet173 práveže vedeli, že prídeme, mala meniny aj jej mama , čakali nás a dotyčná je veľmi nevyspytateľná osoba, tak asi to budeme riešiť len tými sms

1katus1
7. okt 2021

A nie je to náhodou členka rodiny ktorá sa len privydala ?

antoniatonka
7. okt 2021

@1katus1 sa privydala k svojej mame?

loginexistuje
7. okt 2021

poslala by som sms a hotovo

1katus1
7. okt 2021

@antoniatonka to v pôvodnom príspevku je idim že sa jedná o jej mamu

antoniatonka
7. okt 2021

@1katus1 mama tej co sa neukazala, obe boli oslavenkyne (posledny autorkin komentar vyssie)

1katus1
7. okt 2021

@antoniatonka prepáč ale ozaj niekedy nestíham prečítať všetko.

jana_eyre_2
7. okt 2021

No ja by som vyskúšala či by bolo naozaj zle ak by ste neprišli.. ak mám byť úprimná, neohlaswne návštevy z duše neznášam a robievali to tak v mužovej rodine, nikdy som to nepochopila a tiež sa vtedy netvarim nadšene.. tak .
Mozno to je ozaj tym..

antoniatonka
7. okt 2021

@1katus1 no ved prosim ta, keby sa len take stavalo🙂

elizabet173
8. okt 2021

ak majú meniny obidve naraz a čakajú vás, choďte, prineste darček jej mame, dotyčnej podajte ruku a viac si ju nevšímajte. Jej narodeniny by som vybavila SMS

autor
8. okt 2021

@elizabet173 myslím, že to tak aj urobíme, možno si to potom uvedomí a nebude manipulovať so všetkými naokolo