Ako by ste sa zachovali?

2. apr 2023

Máme 3r dieťa, boli sme s ním na prechádzke v dedine ja s manželom. Išli sme von o 12tej, po ceste sme sa zastavili aj na ihrisku. Už mi bolo moc zima vietor fúkal tak sme došli domov. Malý doma spustil rev že on chce ešte ísť na ihrisko. No mne sa už nechcelo bola som zamrznutá unavená. Ešte nachystať veci na zajtra do roboty do škôlky. Manžel tiež unavený. Nakrical na mňa že na čo sme chceli dieťa keď nemá sa on kto starať a prečo sme sa tak ďaleko odsťahovali od rodičov že sme na všetko sami.. Dosť ma to zabolelo. Ľúbim svoje dieťa najviac na svete, no aj ja som len človek a hádam mám nárok byť unavená a nemám skákať len nonstop okolo dieťaťa. Som to povedala manželovi a máme tichu domácnosť

dskjhfdlkdjhl
2. apr 2023

Ved si ho mala poslat s malym-je to rovnako jeho dieta, ako aj Tvoje.

melanta
2. apr 2023

Manžel je ťažko zdravotne postihnutý, keď nemohol ísť sám so svojím dieťaťom von?

lauriik
2. apr 2023

Ja nerozumiem. Takze chcel aby si s nim zostala vonku? Alebo co bol problem? Co s tym ma vasa rodina?

autor
2. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl
@melanta Boli sme s ním vonku obaja skoro 5 hodín.
@lauriik Chcel aby malý nevymyslal a nebolo to prvýkrát čo mu praskli nervy, tiež nie prvý krát povedal na čo sme ho mali a prečo sme išli tak ďaleko bývať od rodiny

dskjhfdlkdjhl
2. apr 2023

Tak sa mu mal venovat doma, kym Ty napr. nachystas veci na zajtra. Jednoducho, obaja ste rodicia a nie vzdy sa da vsetko robit spolu, nie vzdy je dieta mile a usmiate. Alebo nech on pripravi veci na zajtra, pripadne veceru a Ty sa venuj dietatu. Treba mu vysvetlit, ze dieta nie je babika, ktora sa da vypnut a vycitat Tebe, ze naco ste ho mali-tipujem, ze bol pri plnom vedomi pri plodeni, takze nech si vycita sam sebe.

maminkadeticiek
2. apr 2023

A to uz kde sme, aby bolo dieta dospelym do rozkazu co budu a nebudu robit?!Tebe alebo manzelovi sa rodicia takto prisposobovali a vyhoveli v kazdom rozmare?Manzel by sa mal spamatat a upratat si v hlave kto je dieta a kto dospely a kto ma aku rolu.A ak ma problem nech sa oblecie a ide.Deti v tomto veku sa bezne spravaju stylom"A chcem!" A ked to nedostanu tak placu,lebo je to pre nich frustracia.Ale to neznamena ze to ma dostat.Toto je velmi velmi velmi nebezpecne spravanie rodica voci dietatu a velmi rychlo sa otoci proti rodicom.Dieta moze chciet.Ale.rodic rozhoduje a dieta sa to musi ucit respektovat.Kto mu v zivote co da len preto ze ono chce?Vazne by sa mal zamysliet nad tym,co ho takymto spravanim uci do zivota a ze tym robi vam aj dietatu medvediu sluzbu.

zorkahorka
2. apr 2023

Ved 5 hodin von je celkom aj dost... treba malemu povedat, ze pojdete zasa zajtra.
Predpokladam,ze to stahovanue si vymyslela ty, ked ti to vyhadzuje na oci...
Preco ste chceli dieta? No lebo ste ho chceli.. a ano, nie kazdy mas chut kazdy den sa on starat, ale o tom to rodicovstvo je. O obete, laske, premahani, unave, nechuti, nervozite.

autor
2. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl On nevedel čo všetko obnáša mať dieťa
@maminkadeticiek Ja viem mne nevadi keď občas si malý poplace lebo stále niečo chce a nie vždy to dostane. Len manžel potom má reči že sme zlý rodičia lebo dieťa pri nás plače. Nechápe že to je normálne
@zorkahorka To sťahovanie chceli sme obaja mať svoje bývanie, no nič nebolo pri rodičoch. Tak bývame od nich trochu ďaleko, áno ja som si vybrala mesto.

zuzuliennka1
2. apr 2023

muz sa v prvom rade musi naucit kontrolovat svoje emocie, po druhe, nemoze ti 3r dieta skakat po hlave, proste von sa uz nejde, uz ste boli - zajtra je skolka, praca, treba nachystat veci. aj dietatu to treba takto vysvetlit, 3r to uz chape.
ale tu v prvom rade musi na sebe a svojich reakciach popracovat tvoj muz.
a tu ani nehra rolu to, ako daleko ste od rodicov, snad by ste im v nedelu poobede, ked uz vsetci chcu mat klud a psychicky sa chystat zajtra do roboty, nedavali 3r dieta na strazenie. ine by boli samozrejme prazdniny, ale zas odtial potial.
aj dieta sa uz musi ucit hraniciam a kontrolovat si emocie

h2
2. apr 2023

ON na teba nakričal, načo ste VY DVAJA chceli dieťa??? Hneď by som mu nakričala späť, že ja viem, načo som chcela dieťa. Keď on nevie, načo ho chcel, nech kričí na seba, nie na mňa! 😡

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anita6666
2. apr 2023

Čo majú spoločné starí rodičia s vašimi povinnosťami? Absolútne nič!

maminkadeticiek
2. apr 2023

Manzel evidentne nevie nic o vychove.Nech si spomenie na tu svoju a spytaj sa ho,co si mysli,se vyrastie z dietata ktoremu na zaplakanie vsetko da a vyhovie?

autor
2. apr 2023

@zuzuliennka1 Nie ja nechcem dať rodičom strážiť malého. Len manžel keď má slabé chvíle tak vykrici ako výkrik do tmy že nám nikto nepomáha.

autor
2. apr 2023

@maminkadeticiek No on nema rád keď dieťa plače.

tykat
2. apr 2023

Pri 3r decku sa treba striedat 😉 zasada je unavit dieta a nie seba.
Naco sa 5h prechadzate po dedine vsetci spolu? Mohli ste dat napr. 2h spolocnu prechadzku a potom jeden sup domov a druhy ostane s deckom na ihrisku. A ked dojdete domov a decko este ma energiu tak ide ten druhy. Nenechajte sa rozhodit drobcom.

autor
2. apr 2023

@tykat Snažíme sa striedať, no niektoré veci manžel odmieta robiť. Na ihrisko a na odrážadlo s ním sám nepôjde, ani na prechádzku. To jediné keď pôjdeme všetci spolu.

kamatopo
2. apr 2023

A čo sa boji že sa stratí keď pôjde s malým sám? Asi by on potreboval aby niekto naňho nakrical. Načo si jeho robili rodičia keď sa takto dokáže vyjadriť.🤦 U mňa by bola veľmi dlhá tichá domácnosť. Aj môj ex bol presne taký istý.

morgane1975
2. apr 2023

Keď ste urobili dieťa máte sa on starať. Čo s tým majú rodicia? A čo že bývajú ďaleko? Pomáhať vám, to je ich dobrá vola nie povinnosť. Ani jeden z vás nebol a nie je pripravený na dieťa. V súčasnosti častý jav…

jamimo
2. apr 2023

píšeš, že ste boli 5 hodín vonku. To je fajn, ale aj deň má nejaký chod, režim, pravidlá. V tomto prípade, ok je 17:00 hod, pôjdeme pomaly domov, aj nabudúce môžme ísť, olovrant, hranie doma, sprcha. Aj ty ako rodič potrebuješ svoj priestor na organizáciu aktivít (chystanie večere, veci na zajtra...), nie podvoľovať sa ako malý šéfko chce. Keby nabudúce dieťa chcelo zjesť 1kg čokolády, dovolíš mu to? Verím, že nie, koriguješ hranice. Mnoho rodičov bojuje s dieťaťom aj so sebou. Jeden múdry profesor na VŠ nám povedal, že za celé tie roky praxe sa mu potvrdilo, že deti ktoré majú hranice sú najspokojnejšie 😉 Samozrejme, že potom aj rodičia. Treba len vydržať, deti veľmi dobre tomu rozumejú. A pán manžel? Má zvláštnu predstavu o otcovskej úlohe a fungovaní rodiny. Je dospelý chlap, tak nech sa správa adekvátne k veku. Čo by vyriešili vaši rodičia? Prídeme k nim, starí rodičia obskakujú vnúča a on by spokojne sedel na gauči? Dieťa je záväzok a zodpovednosť na celý život, treba ho sprevádzať, učiť, vložiť úsilie. Či si predstavoval dieťa z reklamy?

jamimo
2. apr 2023

@maminkadeticiek to je novodobý vládnuci kult dieťaťa. Už dávno o tom písala uznávaná psychologička Jiŕina Prekopová
https://www.martinus.sk/?uItem=166442&gclid=EAI...
https://www.martinus.sk/?uItem=166440
https://www.martinus.sk/?uItem=216575

luccija
2. apr 2023

Prečo s ním odmieta chodiť sám na ihrisko a odrážadlo?tvoj muž je zvláštny.Dietatu muselo stačiť 5 hodín a mal ho obalamutiť, že doma sa budú hrať.

maminkadeticiek
2. apr 2023

@jamimo Ale evidentne bybsi to mal precitat jej muz.On to ma v hlave pomylene.

maminkadeticiek
2. apr 2023

Vies co sprav?Povytlacaj clanky,ktore ti tu boli ponuknute cez linky a daj mu ich nech si ich precita.Inak to je strasne kombo ze neznesie plac dietata,ale skakat mas okolo neho ty ked place,lebo on nevie,naco ste si ho robili.Pre jednu matku na gulku.

floki1994
2. apr 2023

Asi iba tolko..."gratulujem" k vyberu partnera... a nenechaj si 3 rocnym skakat po hlave...lebo sa nauci ze si dokaze veci vyrevat a bude este horsie 🙂 pevne nervy!

autor
2. apr 2023

@maminkadeticiek Určite mu to dám prečítať.
@floki1994 Nikto múdry z neba nespadol, manžel hovorí že nevedel dopredu čo to všetko obnáša mať dieťa, aj keď dieťa sme chceli obaja.

floki1994
2. apr 2023

Ja to chápem, že sa človek stále uči..ale ako to že dieťa plače je úplne snáď jasné...a nie všetko hodiť na svoju partnerku a ešte si to na nej vybiť... hrúza

jamimo
2. apr 2023

na rolu rodiča sa nedá vopred pripraviť. Vo vašom vzťahu, výchove chýba komunikácia, jednotnosť a trpezlivosť. Nech si muž prečíta články ktoré som poslala, možno sa zamyslí, začne makať na svojom prístupe a prestane po tebe kričať. Dieťa je vás oboch, bocian ho asi nedoniesol 😉 Prajem veľa síl a trpezlivosti!

rebellefleur
2. apr 2023

Mne sa strasne "ratala" jedna skusenost s byvalym.. robil 12ky, ja doma s dvoma malymi detmi a stale mi vykrikoval bordel v byte (trocha chyteny ako monk,bol tym znamy)..ze ako to, ze nestiham vsetko poupratovat. Prisiel vikend, tak, ze nech sa vsetko postiha, ja nech idem doobedu s detmi von,on poupratuje a navari obed (toto si vybral on,lebo nechcelo sa mu ist s detmi von)..a ako to dopadlo? Bola som s detmi vyse 4hodiny vonku a obedovali sme vies kedy? Nieco po druhej .. 🤣🤣🤣🤣 a to ostal sam, v klude, nemal na starost deti. A nie, nepochopil ani vtedy nic 🙈