Ako by ste sa zachovali?

2. mar 2022

Ako by ste sa zachovali v tejto situacii? Mate vo svojom prirodzenom prostredi cloveka,ktory je manipulator(nebudem uvadzat,co vsetko robi...v tejto chvili to nie je podstatne).Skratka je to typ cloveka,ktory neustale vytvara chaos,zmätok,zahrava sa s citlivymi a empatickymi ludmi,je nevyspytatelny,nikdy neviete predvihat jeho spravanie,neprebera zodpovednost za svoje spravanie,vyhovara sa ze on ma skratka taku povahu,ze on uz iny nebude,ma podpichovacne reci,v jeho pritomnosti sa citite napäto,a ked sa s niekym zhovara ku kazdemu sa sprava inak,s niekym sa rozprava vela a s inym nic,ze mu nestoji ani za pozdrav.Zili by ste v takomto prostredi,ked viete ze ste citlivy a empaticky clovek a ublizuje Vam toto vsetko hlavne psychicky.Pomaly ale isto sa rucate emocionalne a v tej rodine Vam nikto neveri,nikto sa nad tym nepozastavuje,ale vy mate s tym problem ze pomaly upadate a mate pocit ze skoncite na psychiatrii.Prosim,napiste,co by ste robili v takejto situacii,ako by ste ju riesili.Nie,nie je to vymyslene,verte mi,bola by som veeelmi rada keby to bola iba fikcia.Dakujem Vam :(

bloger
2. mar 2022

Určite sa treba oddeliť od takého človeka. Hľadať všetky dostupné možnosti. Veľmi ti držím palce. Trápiť sa nemá význam.

barborkakr
2. mar 2022

rychlo strih blok..

autor
2. mar 2022

@bloger dakujem,ze mi aspon Ty veris.Lebo mne nikto neveri.To je zufalost.

pribinak
2. mar 2022

Nežila. Nemám rada ľudí ktorí vedu podpichovacne reči. Dokazu narobiť kopec problémov a mizno si ani neuvedomujú alebo nechcú uvedomiť ako mizu niekomu zničiť život

bloger
2. mar 2022

@autorka Jasné, že ti verím. Neboj sa všetko bude v poriadku. Pokojne napíš ak ti pomôže sa vyrozprávať respektíve vypísať.

janynyna
2. mar 2022

Zažila som to. A riešenie? Odišla som.

bosorka2302
2. mar 2022

Mala som.skusenost a az ked mal potvrdenu poruchu osobnosti na papieri som si vydychla ze ja som uplne ok a aj moje vnimanie je ok. A vtedy som sa dokazala emocionalne odstrihnut a zavriet dvere

eeffka
2. mar 2022

Ak by som citila ze sa pri niekom konkretne necitim dobre a mi jeho pritomnost vyslovene sposobuje problem tak by som ho vyciarkla zo zivota. Aby som nebola uplna svina vopred by som ho poinformovala a nasledne ak by sa nedal na poriadok tak zavrela zhasla a vygumovala zo zivota.
Ten pocit ked sa clovek zbavi takejto emocialnej pijavice je uzasny,len to chvilku trva si uvedomit kto je povodca.

autor
2. mar 2022

@bloger Dakujem Vam za vnutornu podporu,veeelmi si to vazim.

saraxyz
2. mar 2022

Neverí ti rodina?

autor
2. mar 2022

@saraxyz neveri,lebo im sa to nedeje,ved preto je to manipulator,lebo manipuluje s ludmi...a nie kazdy je taky citlivy ako napr.ja...takze im.je to jedno.

autor
2. mar 2022

@pribinak samozrejme ze môzu znicit zivot.Oni nemaju empatiu,preto su taki nebezpecni.

marca12
2. mar 2022

Manipulatori su presne taki. Nikto neveri obeti. Bud sama sebou,ver svojim pocitom,nepresviedcaj okolie a odstrihni sa od toho cloveka. Hlavne je,aby si ty bola stastna a v pohode,na nazory ostatnych sa mozes vykaslat.

momoqui
2. mar 2022

Musis verit sama sebe. A najlepsie odist odstrihnht sa. Nikoho presviedcat nemusis, ludia si urobia obraz aj casom

vitez
2. mar 2022

Napis mi ip ak chces ☺

saraxyz
2. mar 2022

Ja ti rozumiem. Zažila som. Rodina mi neverila, ale nechala som to tak. Tam nemalo zmysel vysvetľovať. On sa ukazoval postupne. Rodina pochopila. Manipulátor vie, čo robí a ako sa má ku komu správať. Radím ti, opustiť toho človeka

number19
2. mar 2022

Pozri, aj keby nebol manipulator (co ti verim ze je) a len by si z neho mala neprijemne pocity, lebo zla chemia, aj tak mas pravo to nesilit a skratka sa odstrihnut. Nie vsetci si so vsetkymi rozumieme, sandeme. A malokedy sa na tom da pracovat, ak aj - tak je to len take premahanie.
V pripade manilpulatora je odstrihnutie nevyhnutne.

madeline1
2. mar 2022

To co si vymenovala nie je manipulatorstvo. Nemanipuluje teba, ani inych...jednoducho v nejakom momente ste si prestali rozumiet a prehlbuje sa to.

Poradila by som ti porozpravat sa s tym clovekom, ak si naozaj empaticka, budes viest rozhovor tak, aby ten clovek tvoju snahu hovorit s nim pochopil pozitivne ( bez obvinovania toho druheho, bez lutovania sa, s chutou ponuknut riesenie a vypocut si toho druheho) a vas vztah sa zlepsi. Nie je dobre mat v sebe dlhodobo hnev a odstrihnut sa od tej osoby. Treba vediet veci riesit a spravne ich riesit, nie utekat a sa hadat a ked ta osoba nespolupracuje, treba zjemnit retoriku, odpravedlnit sa, vysvetlit, nie vyhovarat sa, ja sa snazim, ale ona nie, treba vyjadrit svoje pocity zo spravania tej osoby ale bez obvinovania....

liv1
2. mar 2022

Uz si to tu minimalne jeden krat riesila. Nedostala si odpoved aku by si cakala? Alebo si nedostala podporu? Myslim ze ti tam odpovedalo velke mnozstvo zien. Mne to pride ze to nie je ok, ale v kazdom pripade je to na psychologa. Lebo mne to pride troska az paranoidne. Nechcem ta obvinovat paranojou, alebo ze ti neverim. Jednoznacne ti verim, ze mas problem. A na tento problem ti radim psychologa. A to cim skor. 100%

mandarinka555
2. mar 2022

Napísala si anonymne, tak napíš o koho sa jedná a čo ti vlastne robí...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
askimbibi
3. mar 2022

To tu budeš dávať každý týždeň to iste? Ja si myslím, že ty niesi v poriadku. Ti nestačilo ako ti babi povedali minuli týždeň tu?

liv1
3. mar 2022

@askimbibi akoze toto bolo fakt potrebne?

gabci_gabca
3. mar 2022

Išla by som od neho čo najďalej, ono síce to asi nebude ľahké ale teba to veľmi oslobodí, mala som takého známeho a nič dobré mi to do života veru neprinieslo. Neustále som sa cítila vinná, nebola som šťastná.

silvermum
3. mar 2022

Ano, mam. Chapem Ťa. Skúsila si pokec s psychológom?

banderaska29
3. mar 2022

nikdy, nikdy nikdy nedopusť, nech to je akokoľvek náročné, aby ti niekoho zlo a nepohoda uškodili na tvojej duši. viem presne čo prežívaš, presne do bodky. zameraj sa na seba, iba na seba. urob si bublinu...okamžite a bez čakania sa odstrihni od toho človeka. a daj tomu čas. a to postupné čisté "dychanie" bez toho človeka v tvojej prítomnosti bude ako znovuzrodenie... hlavne vydrž nekontaktovať, nepísať, nevolať.

banderaska29
3. mar 2022

autorka ak chceš kludne mi napíš do správy..

diusqa761
3. mar 2022

Verím ti. Manipulátor dokáže veľmi ľahko oklamať okolie kým tebe robí zo života peklo. Taký človek sa nezmení. Môže chvíľu predstierať ale stále bude rovnaký a časom sa k tomu vráti. Od takého človeka musíš ísť čo najďalej.

elemka11
3. mar 2022

Tiez mam doma manipulatora a sme v takom stadiu ze som mu povedala ze koncim s nim sanozrejjme nezuhlasi, podla neho mam niekoh ineho tak oreto chcem rozchod ale ja nikoho nemam. Vsetko zhadzuje na mna ze rozbijam rodinu a on je chudacik tak povedal o sebe. Zacal pit takze to zacina u nas byt vesele. Ak ti mozem poradit nikdy sa nesnaz mu nieco vysvetlivat nema to zmysel lebo taky clivek si ide svoje

snehulienka3
4. mar 2022

Treba sa úplne odstrihnúť, toto spravanie nezmeníš, neprevychováš, nepomôže nič ozaj,len Ty budeš natom horšie. Posielam veľa síl .