Ako by ste sa zachovali?

19. aug 2023

Chodievame často ku svokrovcom na záhradu aj s 2 malými deťmi,jasné že kričia ,vyvádzajú treba ich strážiť sú tam nebezpečná ...bazén,jazierko atď a vraj stresujem atď.ok možno niekedy ano ale nechať ich tak bez dozoru najmladší má 2! No a dnes som počula ako svokra vravela synovi...môjmu mužovi ..samým nám tu je lepšie...to ako keď tam nie som ja!!!! Ako by ste sa zachovali? Povedali by ste jej niečo?.Nešli tam už alebo nechať tak?.

abbey1
19. aug 2023

Otázkou je, či im vadí krik a vyvádzanie detí, alebo tvoja prehnaná opatrnosť a kontrola detí.

jozeffezoj
19. aug 2023

Opýtala by soľ sa muža co jej na to odpovedal a nech nejakým slušným spôsobom vysvetli mame aby sa zdržala takých komentárov a ze si to počula.
A ze ti to nie je príjemné a aby sa to neopakovalo.
A ak bude tak keď tam nebudeš ty tak tam nebudú aj deti.
A zároveň menej stresu aj ty

anjelicek26
19. aug 2023

Tak pises,ze ste tam casto a deti sa blaznia a vyvadzaju.. zrataj si 2+2.. proste ich to otravuje a maju pravo uzivat Si dochodok v klude. Zruste polovici navsteva a obe strany Budu spokojne. Ked budu deti starsie a kludnejsie,bude to ine. Nie kazdy Musi veci tolerovat a skakat nadsenim *lebo vnuca*

autor
19. aug 2023

@anjelicek26 ona nás tam volá!

autor
19. aug 2023

@abbey1 asi to druhe

dagmarovita
19. aug 2023

To je ten typ svokry co ta nikdy nebude respektovat, taka osoba, nezodpovedná.

viestta
19. aug 2023

A co povedal na to maminke synacik? Hadam sa mal on vyjadrit

autor
19. aug 2023

@viestta on to vraj nepochopil,on myslel ako sami my bez nej! No neviem

abbey1
19. aug 2023

A majú v niečom trochu pravdu? Sama som taký ochranársky typ matky, tak ti rozumiem. Na druhú stranu starí rodičia vždy vnúčatám viac dovolia, nie sú takí striktní. Chce to taký kompromis. Píšem z pozície matky i akoby starej mamy.

dzulli1980
19. aug 2023

Vôbec mi to nepríde tak, že stresuješ ... jazierko, bazén ... pri dieťati totiž stačí sekunda a tragédia na svete ... dva týždne dozadu sme boli na oslave narodením u švagra, tiež majú za domom bazén, ktorý bol zakrytý len plachtou ... deti sa jašili atď., išla som si za dom pofajčiť, malá 3-ročná sa pri tom bazéne pošmykla a spadla doň ... tak ako som bola oblečená som v okamihu za ňou skočila a vytiahla ju ... nikto zo zúčastnených si nič nevšimol, muzička hrala, však pohoda ... doteraz ma trasie, keď si pomyslím, že by sa tá malá utopila ... mnohí ľudia si neuvedomujú, že dieťa je dieťa, nie je dospelý zodpovedný jedinec, nepredvída ... a potom revú a zalamujú rukami, keď sa čosi takéto stane.

autor
19. aug 2023

@abbey1 pravdu povediac majú lebo fakt stresujem ale mám dôvody prežila som si svoje! Ale na druhej strane keď tam nie som alebo ona je s nimi stále niečo...problém atď...alebo mi ide rozum zastať ..napr malý alergik na orechy silný a ona si papka pri ňom nanuk orechový!

autor
19. aug 2023

@abbey1 mne teraz nejde ani o prístup ..mám svoj názor ale o to ako sa zachovať k tomu čo povedala ..

abbey1
19. aug 2023

Rozumiem ti. Ja mám tiež svoje dôvody, prečo mám tie ochranárske pudy. Skúste komunikovať. Bolo by škoda pokaziť si vzájomné vzťahy. Deti potrebujú starých rodičov ako soľ. Snáď nebudú svokrovci typ ľudí, s ktorými sa ozaj nedá. Držím päste.

autor
19. aug 2023

@dzulli1980 moje slová!!!! Super že si tam bola👌👌👌👌👌

autor
19. aug 2023

@abbey1 vďaka ..

domkakvet
19. aug 2023

Toto je naozaj dost nebezpecne, v ziadnom pripade deti nenechavat osamote a opytaj sa muza co to malo znamenat.

autor
19. aug 2023

@domkakvet tak on je na mojej strane no neviem

muchotrafka298
19. aug 2023

Ja by som asi obmedzila navstevy u nich, aj z bezpecnostnych dovodov. Za mna vobec nehystercis, lebo bazen/jazierko a deti je velmi zla kombinacia. Staci sekunda, obzries sa a lovis dieta pritopene z vody. To nie je dospely, je rozjasene, moze sa posmyknut, potknut a spadnut. A tragedia je na svete. Pri alergikovi na orechy radsej ich jedenie ani nebudem komentovat. Staci minuta nepozornosti a udusi sa.

Co sa tyka toho komentara, ze samym nam je tu lepsie, tak to by si musela pocut cely kontext. Samym bez teba, bez deti, iba stari rodicia ked su tam a maju klud?

autor
19. aug 2023

@muchotrafka298 presne viem myslela ona ,syn a vnúčatá...tak chodia keď ja pracujem

zorkahorka
19. aug 2023

@autorka mimo temy - preco pri vnukovi nemoze jest orechovy nanuk? On si ho potom pyta?

doriiis
19. aug 2023

Sú typy rodičov,deti a ich spoločnej rodinnej dynamiky,ktoré dokážu úplne vycucnut energiu a psychicky unaviť svoje okolie.Sama mám takúto rodinu v rámci širšej rodiny.Po dni stravenym s nimi je každý rád,že idú domov alebo že my ideme od nich domov.Je to nonstop vreskot,rozpravanie,nonstop venovanie iba deťom.Ani chvíľa ticha,kľudu alebo kludneho rozhovoru.Je to veľmi,veľmi vysilujuce.
Možno ste práve aj vy tento typ rodiny

autor
19. aug 2023

@zorkahorka áno pýta o to nejde ale on má takú silnú alergiu že aj keď sa dotkne alebo olize ,stačí omrvinky po keksíku atd

annm81
19. aug 2023

S bazénom a jazierkom ako veľkým rizikom rozhodne nepreháňaš. V domácnostiach, kde je bazén, je pád do vody a bohužiaľ aj utopenie pomerne častá vec. Pre dobro detí aj svoj väčší pokoj ich čo najskôr nauč, ako sa správať, keď spadnú do vody - aj oveľa mladšie ako dvojročné dieťa sa bez problémov dokáže naučiť, ako bez paniky priplávať k okraju bazéna a neutopiť sa.

autor
19. aug 2023

@annm81 neviem či to 2 ročný pochopi

seva22
19. aug 2023

Ja by som obmedzila navstevy…tiez byvame v byte s dvoma malymi detmi a je to na palicu a svokra ma obrovsku zahradu kde mame trampolinu,smyklavky, detsky exterierovy domcek, pieskovisko, hojdacky, bazen…pre deti raj…byva relativne blizko…ale ked sme tam tak 1x-max 2x do mesiaca staci to…vidim na svokre ze uz nevladze ako kedysi…vzdy vtedy ked sme tam my pride aj svagrina so svojimi dvoma detmi aby sa starsie baby spolu pohrali…je to dost narocne aj ked baby su poslusne…ale su to predsa len deti ktore vymyslaju a tiez ich treba vkuse strazit plus sa starat aj o mladsie, este nechodiace deti…pre klud v rodine sa tam “netlacim” aj ked doma v byte v tomto teple ma doslova poráža:D

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinka1426
19. aug 2023

a ked tam chodia ked ty pracujes, asi ma zjavne nieco proti tebe, spytaj sa muza alebo ju rovno konfrontuj. lepsie ako chodit okolo horucej kase.

autor
19. aug 2023

@bublinka1426 áno ma proti mne že prehnane sa strachujem o deti a za nemám za nimi chodiť stále atď...

annm81
19. aug 2023

Bez problémov. Už polročné deti sa v niektorých krajinách učia, čo robiť, ak sa ocitnú vo vode - plávať ako pes k brehu (plávanie je asi prisilné slovo pre tento pohyb), prevaliť sa na chrbát, keď nevládzu a potrebujú sa nadýchnuť a takto dookola.

https://www.youtube.com/watch?v=YMJUdZX_22s
autor
19. aug 2023

@annm81 môže byť ale určite by som sa na to nespoliehala