Ako by ste reagovali v takejto situácii?

14. aug 2021

Ahoj. Situacia. Chcela by som objektivny pohlad.
Bola som s detmi na navsteve u sestry. Mam dve deti polrocne a 2 rocne. Sestra ma 1 rocne. Sestra sla doeta uspat, my sme sa balili domov mladsiu som dala na zem starsia chcela vliest do postielky bratranca. Dala som ju tam citala si tam knihu, zbierala som veci ze odchadzame. Zrazu zacala v postielke skakat, za sekundu zlomila rost. Vybrala som ju, povedala som co proto a prisla sestra. Ospravedlnila som sa jej se ma to mrzi, tak aj dcera. Povedala som jejz e jej to mozme ppravit, alebo jej dam peniaze na novy, alebo jej pozicam nasu postielku.
Zacala pomne kricat ci aom normalna ze take velke dieta dam do postliely. Preco si ma deti nedavam pozor a ze oni k nam nechodia nicit veci...a stale dookola co ma teraz robit. Kludne som jej povedala ze klud, a zopakovala som jejz e jejd am nasu, ze deti skacu, ponicia nieco stane sa... a ona ste svoje krik...potom ze dobre mame jej dat nasu, kym sa maly zobudi mam jej ju doniest.. (jasne zw to nestiham).

Ale nezda sa vam ze to prehnala? Ja by som takto hystericky nereagovala, viem ze dceru som nemala do postielky dat...no ja nevkem..

liljana
14. aug 2021

Sestra ma 1 rocne dieta, ma z neho nervy na dranc a ty si to schytala. Kup novy rost, to sa utrasie.

sara07
14. aug 2021

kup novy rošt a daj jej ho, má len ročné 1 iluzie že aké top deti ona bude mat z toho vyrastie
praskli jej nervy schytala si to jednoducho

nominativ
14. aug 2021

Ja neviem, keby je to sestra, akože moja krv, tak jej poviem, že jej asi hrabe a nech sa da vyšetriť, keďže som sa ospravedlnila, plesknem jej tam € na nový rošt a idem domov. :D

diusqa761
14. aug 2021

Ahoj , no z môjho pohľadu na jednu stranu áno, že dieťa na návšteve pokazí hračku alebo dáku drobnosť, kochlík zhodí alebo niečo popíše, zašpiní to je normálne kvôli tomu svet nespadne ALE zničiť postieľku kde jej malý spí a teraz ho tam nemôže dať lebo už nieje pre neho bezpečná sranda naozaj nieje a jasné že chce novú postieľku alebo to opraviť čo najskôr. Postieľka nieje kvetináč alebo hračka ale niečo čo používa celý deň. Tiež je pravda že už dvojročné dieťa tam nemá čo robiť , mala si jej vysvetliť že to je iba pre bábätká a ona už je na to veľká. Beriem že nemusela vrieskať ale asi si chcela v kľude už malého uložiť a ísť si porobiť svoje veci a prekazili ste jej to, tiež by som nebola z toho nadšená . 🤷 Čo najskôr jej to spravte alebo dajte vaš rošt, to sa časom utrasie

nika_m
14. aug 2021

Na margo toho, ze take velke dieta davas do postielky :D moj maly ma 2,5r, 15,5kg a spi v postielke stale :D tak no zlomil sa ked skakala, stane sa...kolko toho deti pri hrani a jaseni znicia...ona ma rocne dieta, este take asi doma nema ale docka sa :D urcite reagovala trochu prehnane :D dala by som jej hned peniaze na novy rost a dovidenia

unicornlady
14. aug 2021

Ono to aj závisí od vzťahu medzi vami. Ja napr. som ešte nikdy sestre nič nezničila. Zato ona mi už pár vecí poničila a ešte sa tvárila, že ona nič... Takže keby sa niečo pridá, tiež by som vyletela.
Ak máš so sestrou dobré vzťahy, možno bola nevyspatá, unavená a toto jej nepridalo. Napravte škodu a snažte sa udobriť.

autor
14. aug 2021

@diusqa761 zabudla som napísať, to nebola postielka na spanie. Tato bola v obyvacke len na hranie. Na spanie maju v spalni inu...ale beriem nemala som ju tam davat, nenapadlo by ma ze ju polame...

@nika_m nasa ma 12 kg ale ano chapem ze postielka nie je prenu, rychlo som ju tam dala a zberala som veci nech sa vytrepeme domov....

asia83
14. aug 2021

Môj dvojročný spí a skáče v postieľke bežne. Neviem aké ťažké máte dieťa (môj má 15 kg) či aký šrot mala vaša sestra (naša postieľka z IKEY za 30 eur má už 5,5 roka, prežila aj staršiu dcéru). Možno skákala vaša dcéra ako besná, to ste ju mali upozorniť minimálne, vybrať z postieľky. Vaša sestra tiež nemusela takto vystúpiť, je to iba postieľka, dáte jej druhú. Dokonca to bola postieľka iba na hranie. No evidentne to vaša sestra prehnala.

autor
14. aug 2021

Mrzí ma to proste ze... "Ze prečo si nedavam pozor na deti"..stale to pocujem, nechapem ja si davam pozor na deti vazne, proste nehoda...a deti mam dve...som rada ze sama aa dotrepem niekam

diusqa761
14. aug 2021

Jaj prepáč , ja že to je normálne hlavná na spanie. Tak v tom prípade sa nič tak hrozne neudialo keď má druhú. Neboj sa, len jej praskli nervy, to sa spraví ❤️

elizabet173
14. aug 2021

Daj jej peniaze na novy rost a kasli na to. Deti povystrajaju ine veci, nechapem, preco robila taky cirkus, jasne, ze to nikoho nepotesi, ale reakcia bola neprimerana

andrejka1974
14. aug 2021

Ale vsak sa to mohlo stat aj inokedy postielka proste nevydrzala a ked to bola druha urcite by som to takym krikom neriesila jednoducho kupis novy rost a bude vybavene proste segra stratila nervy

zuzanka.zuzu
14. aug 2021

ak to nie je hlavna postielka (niektore deti maju radar a v inej ako svojej sa nevyspia) tak jej reakcia bola prehnana... tvoja bola dobra, avsak nesuhlasim s nazorom "hodila by som jej peniaze a isla prec" lebo ocividne chce aby jej ten rost niekto priviezol - takze pokial netrva na €, bude treba minut svoj benzin a svoj cas 🙂

ivik4
14. aug 2021

Kupila by som jej novy rost a hned doniesla, peniaze by som nedavala, zas by sa len ona musela trepat skrz Teba kupit novy.

alaguema
14. aug 2021

Stále počúvaš, že si nedávaš na deti pozor. Zničila už toho viac? Úprimne - mne tiež mi vadia niektoré dnešné ultra liberálne mamy, ktoré nechajú svoje deti robiť všetko, čo chcú, lebo si vraj potrebujú všetko preskúmať, inak snáď budú traumatizované. Ok, nech skúmajú, ale nie u mňa doma. Netvrdím, že ty si ten typ, to si vyhodnoť sama. Ale je to taký trend, s ktorým sa ja a mnoho ďalších ľudí nestotožňuje. Ak si vedela, že je do tej postieľky ťažká, nechápem, prečo si ju tam dávala a prečo si jej dovolila v nej skákať.

sense
14. aug 2021

Kúpila by som sestre nový rošt a to nakoľko reagovala hystericky al nie, nemôžem posúdiť pretože som tam nebola.

ivik4
14. aug 2021

Ale mne to tiez napadlo ze pocuvas ze si mas davat pozor na deti. Ja som to nikdy ,ani raz nepocula a dieta u rodiny ani na navsteve nic neznicilo, ani som ho nedavala nikam co mne nepatri,do postielky by ma nenapadlo veru

zuzanockamt
14. aug 2021

Hneď by som išla zháňať nový rošt, aby ho mali čím skôr, ideálne v ten deň, ak by to bolo reálne. A hlavne by som nedovolila dieťaťu skákať v detskej postieľke, mám 1.5 ročné 12kilové, spí ešte v postieľke, ale už pôjde do veľkej postele, no nesmie v postieľke skákať ani lomcovať mriežkami. A už vôbec by som mu to nedovolila na návšteve, aj keby to bolo len u sestry.

deti95060810
14. aug 2021

mňa by jej jednanie urazilo... kašľala by som sa na sestru a dovi dopo.... Aby po mne vrieskal niekto ako nepríčetný to hádam nie...Samozrejme škodu treba uhradiť...
my sme náhradné tyčky do roštov zohnali aj osobitne...

mabenn
14. aug 2021

Tam zrejme bude v tom vasom vztahu alebo v nej samej voci tebe viac ako len zlomena postielka...

autor
14. aug 2021

@alaguema nie nie, myslela som to ze to ako keby stale v hlave pocujem, ako mi to vravi...inak mi to este nikto nepovedal...

alaguema
14. aug 2021

@mabenn áno, môže byť. Mňa osobne unavuje už len pozorovať niektoré mamy, ktoré trávia celé dni len vysvetľovaním prečo ich dieťa nemôže vyliezť niekomu na hlavu a skákať tam. Pri takej návšteve sa dospelí absolútne nemôžu porozprávať, lebo matka dieťaťu všetko vysvetľuje. Že nemôže porcelán hádzať o zem, lebo by sa rozbil. A prečo? Nuž, lebo je krehký? A prečo...ak matka vie niečo o technológii výroby porcelánu, môžeme si byť istí, že to prckovi náležité osvetlí 😂
Takéto návštevy, kde dieťa je zvrchovaným pánom situácie sú únavné pre všetkých a väčšina prítomných si neželá nič viac, než aby si ten malý človek už konečne zapchal ústa nejakým jedlom, alebo prsníkom, alebo proste niečím a bol aspoň chvíľu ticho, keďže matka nedokáže povedať - dieťa moje, teraz sa rozprávam tu s Janom/Marou, musíš počkať. Hovorí sa tomu kult dieťaťa a nič dobré z toho nepozerá. To je moja skúsenosť 😂

alaguema
14. aug 2021

super. Tak asi len nemala svoju chvíľku. To sa pri malých deťoch stáva 🙂

marca12
14. aug 2021

To ti stoji za to riesit ju na konovi? Vsak ty si poznas sestru,vies,aka je ako reaguje. My nevieme,ci ma nejake trapenie momentalne alebo sa bezne takto prchko sprava. Neries,vykonaj napravu,uznaj si chybu a chod dalej. Ja by som netrepala dieta do postielky,ktora nie je jeho a uz vobec by som mu nedovolila skakat v cudzej posteli. Mozno toto mala na mysli aj tvoja sestra,tak yo prijmi a pouc sa. Ano deti su besne,ale od toho sme my dospeli,aby sme ich naucili ako spravat na navsteve a podobne

nika3136
14. aug 2021

Nemam s bratmi top vztahy, ale nikdy by som si to k nikomu nedovolila (takuto reakciu). Mala by sa ti ospravedlnit (hned po tom, co vykonas napravu).
Vcera sme tu mali navstevu a vela deti do veku 3r. Vedela som, ze vsetko vzacne treba skryt, ostatne nechavam na pospas osudu, su to male deti, stat sa moze hocico, kazdu vec mohli rozbit, k dispozicii mali vsetko, mohli zlomit konferencny stol, poskodit gauc....
Sestra ma zrejme svoje problemy a potrebovala vypustit ventil, pozhanala by som jej novy rost, ale rozhodne by si to u mna po*rala, pretoze sa nevie spravat a riesit veci racionalne. Kedze je to sestra, povedala by som jej svoje, ze sa sprava ako hysterka

osky
14. aug 2021

Jooooj.
Ked som bola este dieta,chodievala som k susedom hrat sa s ich detmi.
A mali aj babätko.
Hrali sme sa na mamy,vliezla som do postielky a bum...
Mohla som mat okolo 7-9 rokov...
Nic sa sice nepokazilo,ale prepadol rost...
Ja som usla domov.vyplasena ako zajac..
V zivote som tak rychlo neutekala😅😅😅

Ale nepamätam,zeby z toho susedia boli ronili nejake halooo.
A to bola hlavna,vladtne jedina postielka...

kitycat
14. aug 2021

Vsak si to vybav na mieste so segrou, co my ta mame obranovat? Nevediet sinotboritnusta na vlastnu sestru...ala si tam polozit € a asertivne vykracat

autor
15. aug 2021

Sestre som hned ako za dalo odniesla nasu ppstielku zatial, rost jej kupim...ona sa neospravedlnila ze to prehnala ani nič...dnes tam mame ist na oslavu, tak velmi sa mi nechce neviem ako sa tvarit

elizabet173
15. aug 2021

na oslave sa tvár normálne, akoby sa nechumelilo, vydržíš, posedíš a ďalej by som sa tam nepchala, keď dokáže z takej hlúposti urobiť takú aféru. Možno jej to dopne a ospravedlní sa a keď nie, prežiješ. Nemusíte sa hnevať, to vôbec nie, ale tiež sa nemusíte ani navštevovať.

autor
15. aug 2021

@elizabet173 dakujem za radu, asi tak to spravím