Ako by ste reagovali keby vasa sestra vas nepozvala na synove narodeniny a ostatnych surodencov a rodicov zavolala v predstihu a vam sa pokusala dat vediet hodinu pred oslavou len aby sa nepovedalo?
@renusik bola by som smutná, ale nerobila by som drámu. Malému by som šla zagratulovať tak či tak, na oslave alebo mimo nej, ide predsa o dieťa a sestre by som otvorene povedala, že ma to sklamalo a aký pocit som z jej správania mala, že ma zavolala len, aby sa nepovedalo. Ja zastávam názor, že každý problém treba vykomunikovať, takže by som sa s ňou určite priamo porozprávala, čo má proti mne, že sa takto chová.
@renusik zavisi, ze aky vztah by sme mali, ci by sme so synovcom boli v kontakte... aky velky synovec... keby je to rocne dieta, tak by som nesla... spytala by som sa sestry, ze ci zabudla ze ma este jednu sestru - mna a teraz zrazu hodku pred oslavou si zrazu spomenula. v normalnej rodine sa to podla mna nerobi... ale ake mate vztahy, ci nepoziadala niekoho, aby vam to dal vediet ja nvm... realne musis mat z toho nejaky pocit, vies ako ste na tom co sa tyka vzajomneho vztahu a zariad sa podla toho... kazdy ti tu bude radit podla jeho skusenosti a kazdy ich mame ine...
Synovec ma 15 ..ale mam pocit ze sa ozvu len ked nieco potrebuju ja vzdy kazdeho pozyvam v predstihu a ked nepride icj vec neriesim ...ani mojej 2 rocnej dcere nebola mala nocnu ...jej dcera studuje v zahranici prisla domov a hned ma kontaktovala ohladom toho aby som jej urobila vlasy....sestra mi volala v den oslavy o 13 30....ale nezdvihla som jej telefon bola som nastvana ze kazdemu dala vediet skor aj mojej mame ktora aj piekla tortu ja som cakala ze sa ozve napise skor a nic .... a jasne ze sa citim naprd
@pribinak ano dotrepem sa tam 20 kilometrov a pojdem prec....radsej sme si urobili iny program ....mala vstala o pol 4 kym by sme sa vychystali a vsetko....keby dala vediet sli by sme k nasim a odtial je to 3 km ...ja som otej oslave vedela len ma serie ze som nedostala pozvanie v predstihu ako ostatny...akokeby to bolk schvalne
@renusik asi poradim nieco, co sa tazko urobi... neriesit to viac, nepitvat to, ublizuje to len tebe... zapamtala by som si to, chapala by som to ako ukazku toho, aky ma ku mne postoj vlastna sestra a spravala by som sa k nej podla toho, k jej detom sa budem chovat tak, ako sa oni chovaju ku mne, ak mame dobry vztah, tak by som tam urcite nic nemenila... ale nicit si nervy... viem, ze to zamrzi, ale neda sa to zmenit a vratit spat
a čo ak proste jednoducho zabudla? ako, viem, že je to neslušné, tiež by ma to mrzelo... len proste s vekom a starosťami sa už aj mne stalo, že som zabudla na nejaký sviatok, hoci obvykle som to ja, kto ostatným všetko pripomína... takže môže sa stať, že ťa v zhone/starostiach proste zabudla pozvať... a je to tvoja sestra, čo tak sa jej opýtať na dôvod?
@renusik 20 km chodím denne s dieťaťom do školy a naspäť.....kebyze 200, epoviem, ale 20? Véd o 4 sa zobudí 2ric e dieťa, naloží do auta a za 15 min som u sestry. Kde je problém? Sestre by som povedala, že Katka, prosím ta, daj mi nabudúce vedieť skôr,ze robíte oslavu a vec vybavená.
@renusik prečo hľadáš vo všetkom konflikt?
Veď 20 km je úplne v pohode, máte auto nie ? 🙂
Ale k veci, ak by som mala už iný program, ospravedlnila by som sa a prišla by som zablahoželať inokedy, pokial by som nemala nic iné na pláne, tak normálne by som prišla na oslavu
Ani moj brat ma nikdy nezavolal. Iba rodičov a ami druhu sestru nevola. Jeho zena ma 1 sestru je krstna tak oni vraveli, ze iba rodicov a krstnych. No jasne... A co narobím? Nic. Ja ich volam ako sa patri, ale vzdy nedosli.
Akoze teraz ja ponuknem iny pohlad, ak si o oslave vedela napr. od rodicov,(kedze mama robila tortu) tak mozno predpokladala, ze vies ze je oslava. Ja sa rozpravam s mamou skoro kazdy den a dozviem sa od nej skor veci ako od brata a takisto aj naopak moj brat sa dozvie hockedy veci o mne a rodine od mamy, ked s nou vola alebo je u nich.A kedze mame dobre vztahy, tak si to netajime a ak by som sa o oslave u neho dozvedela o mamy, tak by som sa jasne ze chystala na oslavu narodenin.Muz ma s rodinou tiez dobre vztahy a kolkokrat sa o oslave jeho sestry,dcery a muza dozviem od svokry,ze tam idu,tak sa logicky chystame aj my a niekolkokrat sa stalo,ze jeho sestra nam v ten den naobed volala ,ci prideme na gulas a pod.A nikto to nevzal zle a ak sme neboli chori, isli sme, lebo sme sprosredkovane o tom vedeli skor a pripravili sa.Ale to zalezi na rodine, ake máte vzťahy a z toho co pises to asi dobre vztahy nie su ani v inom smere....
@renusik
Ešte niečo - to ze vies o tej oslave, pravdepdobne sestra vie, ze ty o nej vies a prirodzene ta ocakava.
Uplne vazne - neries hovdiny, nekomplikujte si vztahy v rodine, ze kto koho pozval, nepozval. My nepraktizujeme ziadne pozvania, kto pride, pride, kto nie, nie. Ziadne "nieco za tym" nehladaj.
Ste rodina, hladajte to, co je pekne vo vasich zivotoch a vsetko zle davajte prec.
@renusik ja neviem, ako niektori dokazete zit bez komunikacie. Ved ta je zakladom kazdeho vztahu! O oslave si vedela, tak zdvihnem tel.a opytam sa sestry, co-kedy-ako… a nemusim potom riesit taketo zabo-mysie vojny. Mne pride, ze takyto ludia len cakaju na to, aby mali dovod sa urazit.
@renusik len tak mimo, nie si ty náhodou blizenec?
@danielahamar niesom blizenec a pytala som sa na nazor a nie aby niekto konstatoval ake som znamenie .....kazdy tu pise ze aka som brzda hej a vsetko ale neviem ako by ste sa citili kebyze viete ze sa ozvu len ked nieco odvas potrebuju ale ked je oslava ako jedinej vam nedaju vediet napriek vsetkym komentarom aka somdivna a ako robim rozbroje mne to vazne pride nepekne chcela by som vidiet vas v mojej situacii ci by sa vas to nedotklo ked ste vsetky take lahostajne
@renusik kludne si kopni, ak to potrebuješ😉 mne len išlo o tvoju reakciu, nič viac. Za mna si tam nešla z trucu. 😉 , keď teda chceš vedieť názor. Takže, ak ti až tak veľmi záleží na synovcovi, tak ako si sa odula, tak sa odduj a vyriešené. Ak nie, tak sa dudri a hnevaj sa na celý svet. A nie, nie sme lahostajné, len ty to tak vnímaš, lebo si chcela počuť úplne niečo iné, že celá tvoje rodina je na jedno veľké H.... a tebe ublížili. Tu sa mi nasúka otázka prečo? Odpoveď vieš len ty, možno pre teba malichernosť, pre iných úplne dôležitá vec.
Týždeň by som jej nedvíhala telefón, potom by som so to s ňou vydiskutovala z očí do očí.
@danielahamar ano z trucu pretoze ja kazdemu z mojej najbizsej rodiny dam vediet tyzden az dva pred ...ja uz to neriesim nejdem preto umriet🤣len ma to ranilo nasralo to je cele ....proste len nebudem sa tisnut tam kde ma nechcu a je to ich vec predsa....
@renusik pravdepodobne tušíš dôvod, prečo ťa volá len "akože"? Ak by som mala taký vzťah so sestrou, prišla by som len na chvíľočku, dala by som jej synovi darček, zagratulovala by som a ospravedlnila by som sa, že žiaľ musím ísť, lebo mám žiaľ dohodnuté už niečo iné, keďže som do poslednej chvíle netušila, že budem pozvaná na jeho oslavu. 🤷
@renusik asi si cakala, ako ta tu vsetky zeny podporia, ale nakoniec si sa nedockala… mohla si sa zamysliet nad sebou, ze mozno naozaj veci zbytocne riesis, ale miesto toho si sa zas urazila… a neber to odo mna ako utok. Skor nieco na zamyslenie…
@renusik nie si divna, popravde nikdy by mi nenapadlo niekoho pozyvat hodinu pred oslavou, to co su za sposoby? Ak by predpokladala ze o oslave vies a si pozvana tak naco by ti volala?
A co ti vlastne povedala? To by ma zaujimalo lebo ja by som sa od hanby prepadla ak by som sestre povedala "ahoj, o hodinu mame oslavu 15 narodenin, pozyvam ta, dojdes?"
Asi by som sa nezdrzala a opytala sa ci jej nahodou nie je trapne volat hodinu pred oslavou. A nesla by som, synovcovi by som zagratulovala inokedy aj s peknym darcekom, on za to nemoze.
PS: a to jej dcera este od teba chcela aby si jej na tu oslavu urobila vlasy?
A nebrala tvoja sestra tvoju účasť na oslave ako samozrejmosť??
Prišla by som, ale iba kvôli jej synovi. Dlho by som sa nezdržala, synovi by som zablahoželala, trochu sa mu povenovala a tvárila by som sa, že niečo mám. A hajde het. 🤷🏻♀️