Ako by ste reagovali, keby si váš syn nájde slobodnú matku s dieťaťom?

20. dec 2022

Dobrý deň, mám 23 rokov a mam synčeka dvojročného. Nejaký čas mam priateľa vo svojom veku, no jeho rodina sa nevie ,,prekusnúť,, cez to že si našiel matku s dieťaťom. Ja nič zlé na tom nevidím keďže som tiež nevyrastala v rodine s vlastným otcom. Malého ma rad a on jeho tiež. Ako by ste to brali vy, keby si vás syn nájde slobodnú matku dieťaťom? Celkom dosť ma zaujíma názor iných ludi 🤔

petamich
20. dec 2022

kedze moja mama bola slobodna matka, tak sa na to pozeram mozno kusok inou optikou, ak by to bola slusna dievcina, ktorej skratka nevysiel vztah, tak by mi to absolutne nevadilo 🙂 hlavne, aby boli stastni a spokojni

preco pisem slusna, aby to nevyznelo nejako hlupo, lebo moj brat si par rokov spat nasiel dievcinu, ktora bola nazvime to svojska (nech som politicka korektna), aj si ju zobral a potom sa kadeco udialo a o rok sa rozviedli 😅

drzte sa!

simsalabim
20. dec 2022

Mne by zalezalo na tom, aby bol hlavne on spokojny a milovany. Urcite by som si "nevestu" vsimala, ci sa nanho nezavesila, ale nebola by som proti vztahu a dufam, ze by som ani nebola protivna.

jan510
20. dec 2022

@petamich ze aka diplomacia😃😃👍 ze svojska.

kvetinka75
20. dec 2022

no pravdu povediac, tiež by som neskákala od radosti, keby si dcéra našla priateľa s dieťaťom. Hlavne kvôli tomu, že ex zvyknú bývať riadne ,,hnusné,, a zbytočne by si mohla v budúcnosti skomplikovať život. Ale na druhej strane, ak len spolu chodíte, budete mať dosť času zistiť, či vôbec dokáže on tolerovať tvoje dieťa a opačne.

petamich
20. dec 2022

@jan510 😂😂 vies co to je na knihu tento pribeh (ale zasa budem fer, u nich dost platilo aky isiel taku nasiel 🙈)

kaktusik007
20. dec 2022

no opatrna bud. moj ex si nasiel rozvedenu, bezdetnu (mna) a tolko do neho jeho rodina hustila, az na nich dal a mna s detmi opustil - dokonca tresol pamatnu vetu ze ved ty si uz predsa rozvedena bola 🤦‍♀️ takze u mna blika co sa tohto tyka uz kontrolka.

inak ako pise
@petamich - dolezite by bolo aka je to osobnost. Jedno dieta v pripade uzatvoreneho vztahu by mi nevadilo - vzdy vies najst blba. Dve deti - podla rozdielu medzi nimi a toho co sa tam u nich stalo. Dve deti kazde s inym - cervena kontrolka.

no nemenej dolezity by bol aj vek syna, kedy by mi takuto babu doviedol - 23 je predsa len malo este. 30tnik - uplne v pohode.

h2
20. dec 2022

Ja som si našla otca s dvoma deťmi, takže ja v pohode. Ale podľa toho, čo som tu v mnohých ďalších diskusiách čítala, tak viem, že s týmto názorom nás tu bude málo.

cyberk
20. dec 2022

Brat si akurat nasiel matku s 2 detmi :D zatial len randia..... noooo poviem ti to z pohladu mojej rodiny - mne to je docela jedno, pokial je stastny a bude sa k nemu dobre spravat budem len rada :D ale samozrejme zasmiala som sa na tom, ze co to preboha nasiel za zufalku, ze ma naviac... :P mama, ked to pocula tak sa zhrozila, ze hadam nebude sponzorovat nejaku slobodnu mamicku.. :D oco sa na tom smeje, ze vsak nech si uzije (ze asi to nebude na dlhodoby vztah) :D
noo tak co ti poviem... si mlada a uz mas dieta, asi si moc rozumu nemala, ked si sa nechranila .... ALE ak si najdes chlapa, kt. pocuva rodinu jednym uchom dnu druhym von a ma svoj rozum, tak preco do toho neist.. po case si na teba aj tak zvyknu ;)

sasa1310
20. dec 2022

mne osobne by to nevadilo pokiaľ by bol syn šťastný.

thereisabear
20. dec 2022

Toto je presne situácia, keď ti tu kadekto napíše, že by to bral úplne v pohode, pretože to nezažil. A u každého to v reálnom živote platiť nemusí.
Stretli ste sa už? Možno časom s tým budú v pohode, len to nečakali a potrebujú si zvyknúť.

siska53
20. dec 2022

Ja by som to neriesila, mam kopec ludi v okoli, co maju prve dieta/deti s jednym a o par rokov si najdu a su stastne nakoniec s niekym inym.

monuska112
20. dec 2022

tak povedzme si ide aj o vek (ludi nesudim nic proti mladej slobodnej mamicke) ale ak ma moj syn napriklad 23 tak by som bola proste spokojnesia ak by mal niekoho bez dietata (dieta je zodpovednost ktoru berie na seba aj ten syn) ale samozrejme by som to respektovala len by som si asi vnutorne povedala no co uz snad to dobre pre vsetkych dopadne

beata_k
20. dec 2022

Mam vlastneho i nevlastneho synovca. Rozdiely nerobim a ani nikto v rodine. K babke (mojej mame) chodil normalne na prazdniny.

miriam11
20. dec 2022

Nijako, je to synov život.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monuska112
20. dec 2022

a este ti napisem to ze jeho rodina nevie prekusnut matku s dietatom nemusi byt pravda...to su typy ktore nedavaju dietatu dostatocnu slobodu v rozhodovani, myslia si ze ho vlastnia....ak by si nemala dieta nasli by si nieco ine, oni nevedia prekusnut ze ich syna mas ty, a oni stracaju kontrolu... ziadna neni dost dobra....

dadka128
20. dec 2022

Skôr by mi záležalo na tom, aby bol on spokojný.. síce jej vnúča to nikdy nebude, ale nikto nevie...
Môj priateľ aj keho rodičia vedia ze mám 2 deti a nevadi im to, práveže su tam vzájomné sympatie... Este k tomu on má deti 3 a mame sa vsetci radi

sense
20. dec 2022

Môj brat ma ženu s 3 deťmi, ok 2 sú dospelé a tretia puberta jak vyšitá.... Mama to brala v pohode a brat keď s puboskou plieska a mal by jej chuť tiež jednu plesknut ze by ju ani Google ne našiel tak povie ze ide radšej rúbať drevo.... Ale partnerka je milá, ma za sebou podobne manželstvo ako moja mama, nefajčí, nepije, neláka sa aj po roku vyzerajú spokojní a to je hlavne.

A rodičia môjho partnera tiež neboli nadšeni keď im ich jediný syn predstavil rozvedení ženu s dieťaťom a " z Ostblock" a keď mi jeho otec pri spoločnej večeru oznámil ako on je v komisii kt rozhoduje o tom komu udelia švajčiarsky pas (je v miestnej politike angazovany ), tak som mu jednou vetou vysvetlila ze keby mi ide o pas tak už ho dávno mam a nepotrebujem k tomu ich syna. A ze to je len naivna myslienka každého Eidgenossen ze cudzinci ti žijú kvôli pasu. A tak ako som žila doteraz budem žiť aj naďalej ci už s ich synom alebo bez ich syna... A boli sme dovypravani. Odvtedy sa toleruje me navzájom à raz dvakrát do roka stretnutie prežijem aj ja aj oni

mikadooo
20. dec 2022

Neviem. Záviselo by od toho, ako sa k nemu tá matka s dieťaťom správa a či sú spolu šťastní 🤷.

kiki234
20. dec 2022

Neviem ako by som reagovala asi by ma to trapilo. Drzim Vam vsak palceky aby Vas to nezlomilo

jaond19
20. dec 2022

Budem uprimna, ak by bol syn 30-40tnik tak by som to vedela lahsie prijat ako mlady 23 rocny chalan... z toho dovodu, ze ty uz mas zavazok, ktory musi nejako prijat aj zvysok jeho rodiny a priznajme si, kedze nejde o "krv", v pripade rozchodu o rok, ci o 5-10, to bude cloveku luto ze uz dieta vidievat nebudu (kedze nejde o vnúča), takze chapem ze si k takemu dietatu uz vopred nechcu budovat vztah a odmietaju aj teba.... Samozrejme ze vam rozchod neprajem, ale moj manzel mal predo mnou vztah kde ona mala dieta a moja svokra bola nanho naviazana, preto, ked sa rozisli a nasiel si mna, som bola vsetko mozne, len nie akceptovana nova priatelka jej syna...

vamajka
20. dec 2022

Syn ma 24 a pokial by to bola slusna zena, nevadilo by mi to i ked zo zaciatku by som po plafon od stastia neskakala🙂. No on vie, ze Romku by som nestrpela ani bez dietata😉

dusankomoj
20. dec 2022

Ja si myslím,že je lepšie byť slobodná s dieťaťom,ako vo vzťahu s mužmi,ktorých niektoré opisujú na Mk. Za mňa je tá slobodná mama rozumnejšia a ak by sa mali radi a rozumeli si,tak by som nemala problém.

kubkovamama
20. dec 2022

A potom sú tu iné diskusie,že čo je na tom byť slobodnou matkou,nájdeš si ešte muža,nebuď malá,a bla bla bla,potom ďalšie diskusie,že slobodný otec aké zúfalé,o takého by ani nezakopli..Všade nájdeš názory pre a proti.Ja som bola kedysi v tvojej pozícii,svokra sa tvárila aká je happy,ale iba do času kým so ja aj syn boli ochotní pre nich muklovať,potom som bola iba k...a so sprostym parchantom.Vzala som si tiež otca s dieťatom a nemohla som si vybrať lepšie.Rodina ma toleruje,resp.ich nezaujímam,deti berú v pohode či jeho či moje..Inak,ak si sadnes so svokrovcami je to polovica šťastného manželstva.Ak nesadnes,je to casto cesta k rozvodu.A chlap je najdôležitejši článok,ak si ťa zastane a miluje ťa a nie je to rodičovske imelo,bude to dobré.

saxana000
20. dec 2022

Moj brat si tiez zobral slobodnu mamicku.prijali sme ju aj s jej dcerkou..ved ta zena ani dieta nemozu za to ze prvy partner bol debil.

lenka567899
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
20. dec 2022

@cyberk dúfam, že keď sa ty rozvedieš, tak sa nebudeš hrať na zúfalku a aj s dieťaťom na krku si loviť nejakého normálneho chlapa, toho potom radšej nechaj pre bezdetné. Či z teba nebude zúfalka?

lenka567899
20. dec 2022

@vamajka 🤦‍♀️🤦‍♀️ Takýto ľudia ešte existuju?

mpg
20. dec 2022

Keby mal syn len 23 rokov, tak by som mu povedala, že nech sa neponáhľa a overí si ako to bude dlhodobejšie fungovať, či nie sú tam problémy s jej ex, v podstate má dosť času zaviazať sa manželstvom.

guliver19
20. dec 2022

@vamajka tak takouto obmedzenostou by som sa moc nechvalila,ale ty tam este aj sibalsky emotikon uvedies😄