Ako by ste reagovali, keby išiel váš priateľ k vojsku?

5. apr 2024

Ahojte, ako by ste reagovali na to keď váš priateľ išiel k vojsku, aj napriek tomu, že vravel na začiatku ze by nikdy nešiel k vojsku? Mam zlu skúsenosť s vojakom.. a ako ste zvládli odlúčenie na 7 týždňov?

veklipo
5. apr 2024

Odlúčenie 7 týždňov by pre mňa nebol problem, zivot s vojakom áno. Všetkých, ktorých poznám, maju po rokoch v armáde zakorenenu hierarchiu. Poznaju len disciplínu, nevedia reálne, čo je rešpekt. Ani jeden neberie manželku za rovnocennú partnerku.

gabrm
5. apr 2024

Ešte máme skúsenosť v rodine,že vojak čo sa vrátil z misie,tak prišiel ako úplne iný človek ako išiel tam. Nevieme čo sa tam dialo,resp čo tam s ním robili,ale je psychicky úplne mimo a v podstate mladý chlap ešte.

veronikavaneska
6. apr 2024

Záleží čo bude u vojakov robit akú pozíciu bude mať. Môj je vojak už 20 rokov a máme 4 deti a je skvelý otec muž má krásnu výplatu je veľa doma 👍 všetci mu skôr závidia akú má super robotu.

kachita
6. apr 2024

V dnesnej dobe byt u vojska je velke plus. To s hierarchiou ci desrespektom je skor vecou povahy. Poznam viacerych vojakov a tie ich benefity su skvele.

jimi1985
6. apr 2024

Vadilo by mi to. Mame v rodine vojakov,kamosa mam vojaka a su po rokoch uplne zmeneni. Neda sa s nimi uz ani rozpravat. Ta drezura sa na kazdom podpise.

domkakvet
6. apr 2024

Tak nemozes hadzat vsetkych do jedneho vreca, lebo ty mas s jednym zlu skusenost, poznam viac vojakov a su uplne normalny, maju aj svoje rodiny, aj ked tiez som pocula, ze nie vsetci su taki v pohode, ty si musis svojho priatela poznat, co a aky je.

slovenka753
6. apr 2024

vojaci a policajti pachaju podla statistik najviac domaceho nasilia. asi je to kvoli discipline ktoru ocakavaju. osobne som mala raz s jednym kratky vztah a bol velmi organizovany, ale rozisli sme sa kvoli tomu ze so mnou ziadne rozhodnutia nekomunikoval.

monikabull
6. apr 2024

V prvom rade budeš musieť byť ty veľmi trpezlivá no hlavne tolerantná osoba🙂. Tým, že ti odíde priateľ na 7 týždňov na základný vojenský výcvik do Martina to ani zďaleka nekončí. Po výcviku pôjde na útvar, ktorý si vybral a tam sú už potom každý rok rôzne cvičenia, prežitia, certifikácie, služobné cesty a podobne.... (týždňové, dvojtýždňové, mesačné, ako treba..) Plus bude chodiť okrem 8-čiek aj do služieb (24h), takže ti ráno odíde a príde až na druhý deň ráno. Keď bude ešte aj dochádzať, z 24-ky je aj 27-ka...😄 A priprav sa na to, že už nebude tak celkom "svojprávny", dosť mu bude život riadit armáda..(napríklad- počas dňa mu oznámia, že ostáva dlhšie v práci, alebo, že ide namiesto niekoho na druhý deň do služby 24-ky, lebo niekto vypadol... Mávame aj pohotovosť "na telefóne" a keď mu zavolajú, tak sa musí dostaviť do určitého času do práce "ukázať sa", že je na spojení....a podobne...A nikoho nebude v OSSR zaujímať, že vy máte naplánovanú romantickú večeru, nejaký výlet a podobne...O tej hotovosti na telefóne bude vedieť vždy deň vopred, takže vtedy nemôžete nikam ďaleko cestovať a hlavne nemôže piť alkohol, aby sa dostavil do určitého času do kasární, kebyže mu zavolajú... Tiež je to 24h hotovosť...A akú máš zlú skúsenosť s vojakom? Určite to človeka trošku zmení, je ťažké o tom písať...Je tam proste "Ko*otizmus"🤦🤦😄, v ktorom funguješ a nemôžeš s tým nič urobiť. Ale- človek si zvykne😄.... Určite je tam veľké plus plat, viac dovolenky, priepustky k dr., doprovod k dr. s členom rodiny....očr....A celková platová istota. Tak keď si tolerantná a trpezlivá, nech priateľ v pohode vstúpi do OSSR....Ja som tam už 11-ty rok, môj manžel 12-ty a neľutujeme to zatiaľ...Ale chce to naozaj veľa veľa pevných nervov😅......Tak želám tvojmu priateľovi veľa šťastia 🍀 a tebe veľa trpezlivosti 🙏😊.

viki_00
7. apr 2024

@veklipo presne tak … môj manžel je vojak… je to strašne to je diagnóza sama o sebe…

autor
8. apr 2024

Ďakujem Vám dievčatá, tak držme si teda palce navzájom, ja to skúsim nejak pretrpieť a uvidíme čo bude. Deti ešte nemáme, tak uvidíme aký život budeeme mať my medzi sebou 🙂