Ako by ste reagovali, ak by vam surodenec neprisiel na svadbu? Oficialny dovod by bola vzdialenost Bratislava - Kosice.
Ja som prišla bratovi na oslavu narodenín do Bratislavy zo Stockholmu. Ty musíš vedieť, aké máte vzťahy. Asi nie sú ideálne, inak by prišiel. Takže keď tak, napíš viac. Asi niečo medzi vami nie je v poriadku.
Mne neprisiel. Svadba bola v tom istom meste ako on byval. Oficialny dovod mi povedal, ze zaspal 🤦🤣 ...svadba bola o tretej poobede a surodenec uz nebol skolkar, co poobede spava, ale dospely chlap 🤷 ...a co, neprisiel, jeho volba, bezsenne noci kvoli tomu nemavam... Sklamalo ma to, ale okolo mojej svadby ma sklamala cela moja rodina, tak uz ten jeden clovek hore-dolu nerobil rozdiel... S manzelom sme spolu 13 rokov a ne/ucast pribuznych na svadbe na to nemala absolutne ziadny vplyv.
Kamaratka prisla vlakom cez cele Slovensko a to bola len na obrade a vecer cestovala naspat.
A prisla rodina zo zahranicia, kde som kedysi pracovala ako au-pairka, ti mi nahradili rodinu.
Mrzelo by ma to, ale ak sa tak rozhodol.
Zalezi od vztahov, povahy...ak nechce, nemusi, svatba by mala byt plna ludi co tam chcu byt a tesia sa, a nie nasilu.
Viem si predstavit ze nejde, lebo tam budu ini clenovia rodiny, co mu ublizili. Alebo ma nieco proti nastavajucej/mu. Alebo proste nema rad/a svatby. Nemoze si dovolit prist a nechce to priznat.
Dovodov viem vymysliet milion, moze za tym byt cokolvek, ale nemusi ti to chciet povedat, mozno aby to nepokazil/a tebe.
Akceptuj nazor, este raz srdecne pozvi, a ked nie, tak nie.
@janka54321 Ako to vyzerá v praxi - neakceptovala?
moja sestra priletí z kanady keď je niečo takéto v rodine, BA-KE nie je vzdialenosť
Len vzdialenosť?
Alebo má napr maličké dieťa a preto je ta vzdialenosť dôležitým faktorom?
Vymazala som ho zo života..
Som citala ze snubenec 🤣to by bolo horsie nie?
Ved sa ho opytaj aky je neoficialny dovod Lebo zas ta dialka nie je az taka velka. Povedz mu ako sa citis ze by si ho tam velmi chcela. Kominukuj vyjasnite si to.
Ani mne jeden brat neprišiel na svadbu, lebo vzdialenost a peniaze, ale tak som to. Rešpektoval. Horšie by bolo keby povie ze príde a následne sa nedostaví a hotel by bol zaplateny, keďže my sme. Platili "cezpolnym" hotel.
Ty sama dobre vieš aké máte vzťahy a zrejme aj neoficiálny dôvod. A ak nie spýtaj sa ho na rovinu.
Tak tým by ma veľmi sklamal. Chápem, že nie každý musí tie hostiny, možno sú nejaké nezhody v rodine, v tom prípade na mieste brata prídem na obrad, zablahoželať a neostanem celú noc, vymyslím si výhovorku, prečo musím ísť domov. Ale prísť zablahoželať by som prišla sestre.
Neviem si to ani len predstavit, tak netusim, ako by som reagovala.
Avsak, mam pocit, ze vase vztahy nie su idealne a z nejakeho dovodu to nefungovalo uz pred odmietnutim pozvania, ked nieco take urobi..
Zabezpečujes mu aj ubytovanie?možno je dôvod finančný dar, cesta, oblecenie.doteraz boli aké vzťahy?od brata by ma to mrzelo a čo na to rodičia?Ale asi vzťahy neboli dobre či?
Vyhovárať sa na vzdialenosť pri takejto diaľke je smiesne
Ja som taký typ, nechce, nechce, nemôže, tak nemôže. Môj brat nám dal vedieť 3 týždne pred sobášom, ja som bola akurát hospitalizovaná v nemocnici. Ja: Ok, ďakujem za pozvanie, ak budem v takom stave, že budem môcť prísť, prídem. Brat: jasné to je pochopiteľné, ak sa ti bude dať, budeme sa tešiť. Odpoveď na úkor vzdialenosti je trošku zvláštna, veď sadne do vlaku, auta, vybavené. Nevedno či bol úprimný, možno nemá rád dav ľudí (úzkosť), možno sa mu len nechce... ináč môj chlap pretrpí svadby, pohreby, kary... nemá rád tieto "sešlosti"
Musel/a by mat sakra dobry dovod...moja segra prisla z usa na moju svadbu na svk a taktiez aj ja som isla do usa na jej svadbu...
Moj osobny nazor je, ze vase surodenecke vztahy nie su OK vo vseobecnosti, ucast surodenca na svadbe by to nezachranila a neucast ich asi viac nepokazi
Asi vas jediny problem nebude len teraz svadba. Predpokladam,ze celkovo mate problemy medzi sebou.
Vsak ty vies, ze toto nie je TEN dovod. Skus to s nim prebrat. No niekedy je lepsie ak tam nebude akoby tam mal teatralne riesit konflikty.
Neverim, ze toto bol pravy dovod. Asi nemate super vztahy, ze?
Pre niečo to musel urobit. Ale to vies iba ty
Dosť blbé
Taky dovod neobstoji. Ved svadba je raz za zivot. Aj keby mal ist busom alebo vlakom. Mne prisiel brat na svadbu zo Slovenska do Kanady.
Akceptovala by som jeho oficiálny argument. Ak mi to neoznámil 5 hodín pred svadbou, tak by som s tým bola ok. Nevydávam sa kvôli súrodencom, ani kvôli rodine. Kto nechce chodiť, nech nechodí, ja to patrične oslávim v kruhu tých, ktorí prísť chcú.
Tak nám mužov brat neprišiel, lebo fľaša alkoholu bola prednejšia, opil sa doma.
Ale napr bez mojej sestry by som si ju nevedela ani predstaviť.
Výhovorka KE-BA je diaľka, je pekná somarina. Poznám kopu ľudí, čo pendluje aj niekoľkokrát do týždňa takto. Ale asi tie vzťahy nie sú na takej úrovni ako by mali.
@andreatytler no kamoškina mama da vydávala 4 x.... To len k tomu ze svadba je len raz za život
No mne prišla sesternica z talianska takže keby mi brat neprišiel lebo je to ďaleko z jednej strany Slovenska na druhú tak by sa mi to nepáčilo..
takyto dovod by som neakceptovala