Ako by ste reagovali?

kikadzi
29. apr 2024

Chcem sa opytat na jednu temu a to papuce pre 12m batoľa ktore este same nechodi. Je to moje druhe dieta a svokor uz pri prvej hovoril ze jej treba papuce od cca 10m aj jej kupili ale maju tvrdú podrážku teraz pri druhom zase ta pesnicka a nic nepocuvam pri kazdej navsteve len kedy dam papuce a preco ich nema. Syn sa stavia na nohy a nechavam ho v ponožkách. S kazdym riesi ze preco nema papuce. Mne to uz lezie na nervy ze nerešpektujú ze mu tie papuce nedam. Ako by ste vy reagovali?

guiseppinka
29. apr 2024

Nepomoze ti nic... myslia si, ze obut "lyziarky" malemu decku, ktore sa dviha je uzasne... raz som pri tychto otazkach povedala, ze aby si skusili obut lyziarky a skusali to napodobnit.... drzim palce, je to na slucku

martul
29. apr 2024

@kikadzi keď si presvedčená o tom, že máš pravdu tak mu to skús tak dôraznejšie povedať.
Ale to poviem moji skúsenosť. Najstarší syn mal problémy s nožičkami, boli sme u jedného špičkového odborníka v Ružomberku a ten nám kázal dávať papučky. Okrem iného syn strašne špičkoval, a zle stúpal na nohu. Tak sme mu kúpili a pekne sa to napravilo.

alenah31
29. apr 2024

@kikadzi Svokra by som upozornila, že on už svoje deti vychoval a ty si vychovávaš svoje. Nejaký odborný článok by nepomohol? Dieťa ktoré ešte len začne chodiť okolo nábytku, chodiť samostatne len pár krokov, ale väčšinu času sa vlastne len premiestňuje, hrá na koberci, vylieza na gauč a mení neustále polohy, ešte nepotrebuje papuče a nemusí mať fixnú nohu. "Krokovaním", lozením a hraním si spevňuje svaly okolo členka, podporuje stabilitu a vysoké pevné papuče mu neumožnia zohnúť členok, ani si dobre sadnúť a vyosuje si tak kolená. Je iné keby si zbadala nejakú odchylku - napr. špičkovanie. To by som sa poradila s pediatrom - tam tiež nie sú vhodné bárs aké papučky/topánočky.

deti95060810
29. apr 2024

však u nich na návšteve papučky dávaj a je po probléme...

maryetta
29. apr 2024

Ja to pocuvam tiez 😂 uz skoro 10rokov. Neriesim uz.

simona20201309
29. apr 2024

@kikadzi svokor je ortopéd? Ak nie, tak by som ho zrušila raz dva, minimálne ignorovala a na milión percent by som svojmu dieťaťu neobula na nohy to, čo mu kupi svokor ktorý nemá ani šajnu o dnešnej detskej obuvi

eliska13
29. apr 2024

@kikadzi obidve deti nosili papuče, keď sa začali zdvíhať aj ortopéd to radil.Ale druhý povedal sestre, že netreba tak si vyber.

anna777115
29. apr 2024

Takýmto maličkým detičkám, ktoré sa učili práve chodiť sa obuvali také pevné šnurovacie papučky. Ja, tiež viem, tak že dieťa ktoré začína chodiť má mať obuté pevné topánočky alebo sandálky.

kleopatra114
29. apr 2024

Protišmykové ponožky stačia. Doteraz nosia papuče len v škole , v škôlke. Ta nozka a tie malé pršteky musia pracovať, spoznávať povrchy . Ja tiež papuče doma neznesiem .

really8
29. apr 2024

Vysvetli svokrovi, ze pre dieta je dobre byt beznpapuc, pretoze spoznava svet aj nozkami (mozno si vsimnes, ze ked sa hra na zemi v sede aj tak mu velakrat pracuju nozky). Je to pre neho ako keby mal dospelak cely den ruky v rukaviciach.

zuzanaete
29. apr 2024

@anna777115 Obuj si take papuce a chod cely den robit to, co robi dieta - neustale byt v pohybe, kazdu chvilu vstavat, sadnut si, stvornozkovat, vyliezat, zliezat ….. A vyskusaj to robit iba v ponozkach. Myslim, ze kazdy by si vybral tie ponozky. Deti neskutocne pracuju s nohami cely den, nemaju par stereotypnych pohybov.

anna777115
29. apr 2024

@zuzanaete Ja, som také papuče nosila, ako dieťa, aj moja dcéra nosila celé detstvo plné topánočky, alebo sandálky a prežili sme, nemám ani ja ani dcéra, žiadne ortopedické problémy, alebo chybnú chôdzu, ako sa sťažujú častokrát mamičky, že deti napr. špičkuju.

lujza123
29. apr 2024

Normálne povedz ze ziadne papuče nema a ani nebude mať. Ďakujem za rady, ja som sa rozhodla deti vychovávať takto

Moja chodila bosá. Od bábätka, vnútri ani ponožky, aj vonku na boso ked to slo.
Tiez mali z toho tiky v oku niektorí ľudia.

Dokonca som nedodržiavala ďalší slovenský zvyk - dieťa som nebabušila, nenosila v lete čapice, pančuchy len ked mrzlo a od nejakých 3 rokov si určovala počet vrstiev oblečenia úplne sama. To bolo pohoršenia ze dieťa behá v krátkom tričku a nejdem mu nasilu obliekať mikinu

veronikaszabova
29. apr 2024

@kikadzi nasa mala ma rok, chodi uz 2m a doteraz nemala na nohach papucky 😂 keby ma s tym niekto otravoval, uzemnim ho hned. Doma im na nozky nic netreba.

nikushka8
29. apr 2024

Stara skola, nevysvetlis. Tiez som pocuvala od svokrovcov. Jednym uchom dnu, druhym von. Ak chces klud, kup makke kozene capacky,ked ste na navsteve. Mozno pomoze na blbe reci

gribka1
29. apr 2024

Ak spičkuje, alebo má iný problém a odporučí ortopéd ok, ale najlepšie je nechať prirodzene chodidlo pracovať.