Ako by ste reagovali?

29. dec 2023

Ako by ste reagovali vy, keby staviate nový dom, dom je v štádiu uzavretej stavby s omietkami, poterami.... kľúče od domu máte vy aj vás Svokor (ktorý býva najblizsie) a vy zatiaľ bývate 100km od novostavby. A jedného dňa sa dozviete, že on do tohto domu vodí príbuzných z manželovej strany, lebo oni sú zvedaví a chcú vidieť co a ako mate porobené (bez toho aby vás informovali niekto, že sa k vám chystajú pozrieť, nieto ešte aby sa opýtal že či môže?)
Vec sa ma tak ze sa s týmito ľuďmi vôbec nestretavame asi 4-5rokov sme ich nevideli. (Pre mňa osobne sú to uplne cudzí ludia) a prišli na návštevu ku svokrovy a chceli vidieť nás dom tak tam jednoducho šli bez nášho vedomia...
Ako by ste to vy vnímali?

martinka13
29. dec 2023

Zle. Vadilo by mi to.

dzejny656
29. dec 2023

Mne by to nevadilo.

brrunetkaa
29. dec 2023

Pokial by som tam nemala osobne veci a ešte by sme tam nebývali bolo by mi to jedno

ivanka33
29. dec 2023

Mne by to nevadilo, nech sa pozrú...

zmrzlinka2021
29. dec 2023

Mne by to bolo jedno 😀

Pokial je to doslova stavba a nie uz normalne zariadený dom, neriesila by som.

Tiez sme takto uz boli na takej stavbe.

eeffka
29. dec 2023

Nuz nasralo by ma to, ale kedze ste v situacii 100km daleko vela nezmozete. Az sa nastahujete potom utnut taketo prehliadky.

andreakotesova
29. dec 2023

Ak ti to prekáža, zober mu kľúče a máš pokoj. Mne by to neprekážalo, keďže by sme tam ešte nebývali.

tessa2299
29. dec 2023

Asi sa tvoj svokor chce pochvalit, aky dom postavil jeho syn. Ak by bol uz zariadeny a byvali by ste uz tam, neboli by ste doma momentalne doma a svokor by tam dotrepal niekoho, to by mi uz vadilo.

hellionka
29. dec 2023

Ako si sa to dozvedela? Vadilo. Vzala by som mu kľúče.

kamatopo
29. dec 2023

Ak ti to vadí popros svokra aby to nerobil. Že sami chcete tých ľudí pozvať na kolaudáciu za úplného dokončenia. A týmto kazí prekvapenie z celkového dojmu,keď bude dom hotový . Ale chápem aj svokra,určite je hrdý aký ste šikovní a čo ste nadobudli.

jumama
29. dec 2023

Predpokladm, ze svokor vam so stavbou pomahal, kedze ma kluce - asi je pysny na svoju pracu a chce sa splhnut pred rodinou? Samozrejme ho to neopravnuje tam kohokolvek vodit. Mali by ste si nastavit hranice a pravidla, kym tam este nebyvate, aby vam takto nevodili navstevy aj ked tam uz budete byvat 🙂 Muz na to co hovori?

koniarova
29. dec 2023

Nevadilo by mi to. Ale keď to tebe vadí,popros muza,nech mu slušne dohovorí.

4stanka4
29. dec 2023

Vadilo by mi to a aj sa nám to stalo. My sme ale bývali blízko a sme si to vydiskutovali tak ze pokiaľ tu nebude manžel alebo ja tak do nášho domu nikto bez nášho súhlasu nepôjde. Zabralo

tamta
29. dec 2023

Za mna - ano, je to drzé a vadilo by mi to. Druhá stránka - podielal sa svokor? Ci uz prácou alebo financne? Zrejme to vnima ako spoločné dielo a preto sa pýši.. Treba si vyjasniť s nim tie vzťahy, právomoci, atd, lebo keď bývajú blízko, moze to pokračovať na inej urovni...

katka2602
29. dec 2023

Nevadilo, je to len stavba nie je to ešte domov s osobnými vecami. Čo mi má vadiť, že prídu popozerať hole steny? Predpokladám, že svokor nemá kľúče len tak pre nič za nič, ale na stavbu dozerá prípadne aj na nej pomáha. Ak na nej maká tak to nevadí, ale ak chce ukázať s čím pomáhal tak už je zle? Tak mu kľúče zober a cestuj 100km tam a späť stále ak to je potrebné. Je to dom aj jeho syna, vadí to aj manželovi?

basulaak
29. dec 2023

Nevadilo, mozno ich nieco zaujimalo a chceli sa ist pozriet v procese stavby alebo sa svokor zmienil co ste kupili, ake je to velke a boli zvedavi. Taketo jednorazky by mi boli ukradnute medzi 4 holymi stenami.

juliacenc
29. dec 2023

Pomyslela by som si svoje, ale kazdy je zvedavy chce vidiet, svokor sa chce pochvalit poukazovat… vykasli sa na to

mondolina
29. dec 2023

mne by to nevadilo, kým tam ešte nebývam.

aandrea9
29. dec 2023

Vodí alebo sa to stalo iba raz? Ak je to jednorazovka tak by som neriešila. Ak opakovane, vymeňte zámok a hotovo.

terka224
29. dec 2023

Bolo by mi to jedno 😄

mimka1402
29. dec 2023

Ak vám pomáha a má kľúče od holej stavby tak by mi to bolo fakt jedno. 😀 To ako to reálne bude vyzerať bude úplne niečo iné, zatiaľ to nie je váš domov ale iba prázdny dom.

luccija
29. dec 2023

Chcel sa pochváliť🙂mne svokra chcela po nasťahovaní ešte veci v krabiciach priniesť k nám svoju krstnu ktorú muž nevidel roky bývajú ďaleko.
Aj prišla bolo to veľmi trápne a sama uznala, že nebude rusiť pri vybalovani dala kávu a išla.

mandzula
29. dec 2023

Moze byt aj horsie - my sme uz byvali a otec sa hocikedy dovalil so svojou navstevou, aby sa pochvalil, ake ma sikovne dieta. Plus posielal svoju navstevy k nam na WC, lebo z dvora to mali blizsie k nam ako k nim. Porobili sme s nim poriadky, no podla mna doteraz nechape preco.

sissy27
29. dec 2023

Vadilo by mi to ak by to bolo bez mojho vedomia a suhlasu. Ak sa svokor nejakym sposobom podiela na stavbe domu, tak by som asi zatala zuby a pri prvej prilezitosti by som mu slusne povedala, nech to nerobi, resp nech vysvetli, preco to robi a porozpravala by som sa s nim o tom, ze mi to vadi.
Ak ma kluce len “keby nahodou” tak by som sa spytala, ci tie navstevy mienia spolufinancovat stavbu alebo prist robit omietky / polozit dlazbu atd. Ak nie, tak tam nemaju co robit a zobrala spat kluce.
Nepotrebujem mat na krku problemy, ak tam niekomu padne tehla na hlavu alebo zmizne nejaky material a uz vobec pocuvat reci cudzich ludi co a ako mame alebo by sme mali spravit podla nich.
A ak mate kluce od jeho domu a chces byt velmi drza, tak pozbieraj kamosky a bez ohlasenia im chod poukazovat ako byvaju svokrovci 🤷‍♀️

stanulienkat
29. dec 2023

Veď máš usta. Treba sa ozvať.

autor
29. dec 2023

Akože mne osobne to vadilo veľmi. Manzel bol tiež nahnevaný, pretoze ako som už spomenula. Nevideli sme sa niekoľko rokov. Iné by bolo keby nás chceli prísť navštíviť (vypit kavu) a vidiet co a ako mame... ale tu išlo len čisto o zvedavosť toho koľko a co mame... 100km zas nie je tak vela. Keby sa zdvihol telefon a povedalo sa tak za hodinu by sme prisli a ukazali sami. (Ale nas sa nik nepytal, dozvedeli sme sa az neskor a ludia volaju pre ine kraviny a teraz ked sa malo sa nevolalo) keby som mala byt celkom úprimná, nazaciatok ma totálne naštvalo, keď nám osadili okna dvere, tak áno Svokor dostal kľúč lebo je najbližšie aby šiel robotníkom otvoriť keď sa mne nebude dať (som tehotná a mam male dieta) ale on rozmnozil kľúče a dal jeden aj manželovej sestre..... (akože mi kľúče od ich domu nemame) a takýchto jeho ,,preslapov" by sa naslo viac keby sa mi to tu chcelo všetko rozoberať... ale na co. Ja som len chcela zistiť ci som jediná ktorú by to naštvalo....

autor
29. dec 2023

@sissy27 alebo podľa jeho návodu zoberiem maklerku ktorá predáva byty a domy a tiež jej ukážem jeho byť. Však keď on mohol ukázať maklerke ten náš dom :D môžem aj ja jeho byť.... kamošky by neboli tak efektívne....

katka2602
29. dec 2023

Tak potom tam je toho viac, ak by dal kľúče bez môjho vedomia inému hoc ide o súrodenca bola by som nahnevaná. Tak je jasne, že po nasťahovani treba hneď meniť fabku, nech nemá kľúče od vášho domu polka rodiny.

autor
29. dec 2023

@mimka1402 vtedy to bol holodom. Teraz tam už pomaly sťahujeme veci a keď sa neozvem tak v budúcnosti keď nebudeme doma, budeme v zahraničí alebo na dovolenke a príde takáto vzdialená rodina tak ich tam asi aj ubytuje. Véd dom je veľký a prázdny.... ( a aby si si nemyslela, že robím z komára somara.. tak ten človek co bol pozrieť na našom dome, sa usalasil u svokrovcov v posteli keď prišli na víkend, lebo ich posteľ je pohodlnejšie než gauč... ) asi by som to tak neriešila keby som nevedela čo za ľudí bolo v našom dome... : D

marca12
29. dec 2023

Aj nam toto robil svokor aj ma to stvalo,ale potom som sa nadtym pousmiala. Mna stvalo to,ze on chodil a ukazoval,ze toto vsetko som ja urobil....pritom tam robili viaceri,len on to prezentoval,ze on sam vsetko robil. U nas narobil poriadky muz. Povedal mu,ze nema chodit neohlasene a vodit ludi k nam. Ked to spravil znova,vzal mu kluce a uz dochodil.