Ako by ste postupovali, keby svokra neustále znevažovala vašu rodinu?

3. aug 2022

Napríklad nemusí prísť osobne zablahoželať deťom len pošle darček, a je toho spústa... majú ma za nič.

dzulli1980
3. aug 2022

Tak aspoň pošle darček ... moja svokra nemala ani toľko slušnosti, že keď mi otec umieral na rakovinu, ja som bola čerstvo po pôrode, moja mama sa musela starať o otca, nezaťažovala som ju tým, že si potrebujem oddýchnuť, dať sa po pôrode do poriadku, že by mi prišla pomôcť ... a pritom bola svokra doma na dôchodku ... nič, vôbec nič nepomohla ... a čerešnička na torte bola, že keď otec umrel, neprišla na pohreb, čo je podľa mňa, elementárna slušnosť, lebo ju boleli kĺby ... a pár týždňov na to sa čvachtala v mori v Chorvátsku ... zo začiatku ma to trápilo, bolelo, akosi som sa z toho vyhrabala, dnes neriešim ... nech si o mne myslí aj že som kravská riť, nič od nej nechcem, nič nepotrebujem ...

viestta
3. aug 2022

Znevazune alebo na vás kašle. Znevazovat je v podstate ohovárať, kydat, vravieť nepravdu, zhadzovať vás pred spoločnými známymi aj neznamymi.
Keď vás ignoruje to nie je znevazovanie. Možno je to lepšia možnosť ako keby sa moc starala, nedajbože vás naozaj znevazovala.

luccija
3. aug 2022

Tak bud rada, ze sa nestretavate

autor
3. aug 2022

@viestta žiaľ áno, znevažuje v každom zmysle slova. Aj po rodine, aj mne ako neveste povedala vraj má voči mne výhrady a to dokonca deň pred pôrodom (ale jej problémový synček je ok :D).

autor
3. aug 2022

narodilo sa nám ďalšie dieťatko a neboli ani na krste ani pozrieť ho a to už má 2 mesiace. Mňa a moju rodinu to vlastne to znevažuje.

viestta
3. aug 2022

Tak ma výhrady. No a? Kým si schopná žiť so synom, ktorého vychovala, tak ju nerieš.

autor
3. aug 2022

v podstate to smeruje tak, že nám rodinu rozbíja. deti a muž tam akože majú chodiť bezo mňa. Tak si to zariadila. Mama je nič/nikto. Naša domácnosť je nedôležitá, pocit domova detto. Deti a MM učí, že mama je chudera, ktorej sa klame že boli u babky.

rachel36a
3. aug 2022

Ani ja nechodim ku svokrovcom....chodi len muz a syn...nepovazujem to za znevazovanie...myslim ze jedna z nas by to neprezila keby sa stretavame...

elizabet173
3. aug 2022

podstatné je, čo na to tvoj muž. Ak je schopný jej povedať, že ty si žena, ktorú si vybral, ktorú miluje, s ktorou chce žiť, že ťa nemusí ťa mať rada, ale bude sa k tebe správať slušne. Ak toho nie je schopný, tak máš problém v prvom rade s mužom, nie so svokrou.

viestta
3. aug 2022

Lenže to nie je problém svokry ale tvojho muža. On sa nevie postaviť za svoju manželku. Ona vám manželstvo nerozbija, rozbíja ho on. Teda ono je rozbité uz od momentu, keď sa nedokázal prvý krát zastať svojej manželky, matky svojich detí. Urob si poriadok s chlapom, nerieš svokru.

filipka250
3. aug 2022

@elizabet173 uplne suhlasim. Ak ona toto uci tvoje deti a muza a tvoj muz ju pocuva, tak ta znevazuje on.

miadi
3. aug 2022

Nie svokra ale jej problemovy synček je tvoj problem. Mas v tom trochu chaos.

ukulela
3. aug 2022

Provlem je ozaj tvoj muz. On ma mame jasne ukaxat, ze sa chova nepristojne. Takze sa vazne pozhovaraj s manzelom. Ze svokru nevidis je v tomto oripade len benefit.

komplikovana
4. aug 2022

Prestan riesit svokru, lebo ti z toho hrabne. Akceptuj ju taku aka je. Ina uz nebude, takze vies, co od nej cakat, respektive necakat. Ak ti nieco skarede povie, tak sa ohrad, obmedz kontakt. Ak mas podporu u chlapa, potom je vsetko ok. Ak nie, treba s nim hodit rec. Vy ste jeho rodina, ma stat za vami. Ak ta svokra kritizuje, tak zaroven robi to iste synovi, lebo on si ta vybral.