Zienky, zaujima ma odpoved na tuto otazku. Mate niektora z vas skusenost byt u ocka a zit s jeho priatelkou/manzelkou? Ake to je?
Ja pridám pohľad z inej strany, ja som macocha a myslím, že som v pohode macocha. Nesnažím sa nahrádzať mamu (mama zomrela), ale snažím sa byť aj edukatívna, hlavne k dievčaťu keďže otec s ňou isté veci nechce riešiť a necháva ich na mňa. No a sčasti som kamoška. Vzťah máme dobrý, decká za mnou samé prídu keď sa potrebujú poradiť a vedia že im v danej veci poradím viac ja ako tato. Základ podľa mňa je, aby žena akceptovala partnerove deti ako súčasť jeho. S tým som do toho išla, že budem mať nie chlapa, ale chlapa a 2 puberťákov. A som názoru, že chlap by si mal k deťom priniesť iba partnerku, ktorá to takto vníma.
závisí od konkrétnej "macochy"; ja osobne mám síce už 37 rokov, macochu mám od 12-ich a máme super vzťah, aj s nevlastnou sestrou, už napísať že nevlastná sestra mi príde divné, lebo je to proste sestra rovnako ako moja staršia sestra, s ktorou máme rovnakých oboch rodičov; ale je pravda, že my máme v rodine (aspoň) zatiaľ super vzťahy, na dovolenky chodíme 3 generácie - môj otec s macochou, my so staršou sestrou s deťmi a manželmi a mladšia sestra s frajerom; a samozrejme aj moji rozvedení rodičia spolu normálne vychádzajú a občas sa stretávajú, keď príde moja mama s partnerom na návštevu alebo na nejakú rodinnú akciu (keďže býva v inom meste); ale fakt to závisí od konkrétneho človeka, aký si vytvorí k dieťaťu vzťah, aj ako to prijme dieťa
@arianna25 aj ja som macocha. Synovec je u nas uz dlhsie, ako mu bolo dopriate zit s rodicmi. Vychadzame bez problemov, je ako nas syn, ale vzdy si zelal, aby sme ho oznacovali ako “synovca”. Myslim, ze si tak v mysli cti pamiatku na rodicov. Vzdy sme to respektovali.
Pekne rodinne vztahy. Ani som si nemyslela ze mozu tak rozne zivotne cesty takto spojit dobrych ludi. Som rada ze sa aj taketo pekne veci deju.
@arianna25 ja napriklad keď som prišla k otcovi na prazdniny prvy krat tak ma jeho žena chcela fyzicky napadnúť, a vyhražala sa mi 😁
A keď som opustila ich byt tak mi pisala veci že ja som určite jeho milenka, ze niesom jeho dcera ze mi znici zivot ze mam okamzite vypadnut z mesta ze sa o to postará.. ze som jej prisla rozbit rodinu a zobrat jej muža 😁😂 tak hovorim reku nechaj si ho a tam skoncil moj kontakt jak s otcom tak snou 😂😂 ale to bola psychopatka, uz su rozvedeni
Moj otec sa uzavrel so seba po rozvode lebo myslim si ze bol naviazany na mamu. Mal iba jednu priatelku kratko, lebo vyklula sa z nej striga. Chcela si dat od neho preplatit papriku a cibulku conam priniesla zo svojej zahrady. A mala vykyvy.. to som esre bola male dievca ale pamatam si to.
@arianna25 podla mna zalezi od otca. ak na svoje deti neda dopustit, nedovoli resp si nevyberie taku ktora si bude na deti dovolovat a byt zla. ja mam macochu (inak vyzera byt normalna sympaticka) co sa stale ze vsetko oduva, robi sceny, nesmela som ist ani na dovolenku s nimi (pritom jej syn chodil) a pod. ale za to moze moj foter, ze taketo spravanie dovolil. spominam si na situaciu, ze som jej strazila moju nevl sestru cely den, bolo to este babatko. momentalne mam ja male babatko a neviem si predstavit ze by som ju dala strazit mlademu dievcatu, ani tej malej nenavarila musela som ja. co nebol problem, ale aj tak, ja ked niekam idem mojej malej vsetko prichystam, aj ked ostane s muzom. a ta krava dosla po celom dni a ziadne dakujem iba na mna navrieskala preco je skrabka na zemiaky v umyvacke. dopadlo to tak ze s fotrom udrziavam len minimalny kontakt (ale on je kapitola sam o sebe)., poznam v okoli aj otca, ktory vychovava dcerku sam a je na prvom mieste a taketo spravanie by ziadnej zene nedovolil.
Ahoj. Ja som macocha a podľa mna som super macocha... mám tri deti s mužom a dve som vyzenila. Keď sú tu u nás , tak ich nerozlišujem. Mám ich rada. Varím im, chuti im. Dcéry sa super spolu vyhrajú
moj syn mal uz 3 macochy,s kazdou si dobre rozumel,ja ako prva ex manzelka mam snimi dobre vztahy aja moj syn ,pomaha im aj s dietatom jednej z nich ,vyzdcihuje zo skoly,chodi na kruzky,ale moj syn je prisposobivy a ma dobry vztah s mojim manzelom a mojim synom