Ahojte. Ak ste mali niekedy v zivote zavistliveho cloveka voci vam, ako ste to rozpoznali v jeho spravani?
všetko naše okritizoval, ofrflal, videl/vidí len výsledok, nie tie roky úsilia predtým. Pritom vie čím sme si prešli... Ľahko čitateľné aj rečou tela, intonáciou hlasu. Dokonca v blízkej rodine, tá závisť išla až do zazerania, gánenia a zúrivosti, alebo sprostých uštipačných poznámok (akože sranda hahaha). Je mi to však jedno, je to veľmi nešťastná osoba. Žijem tak, aby som sa ja cítila fajn, pomôžem kde môžem a viem a neškodím, nerobím zlo..
Mám skúsenosť. Mala som kamaratku dlhoročnú, od základnej školy, pomaly po 22 rokoch sme sa odlúčili od seba, bolo to nedávno inak 😀 paradox. A ako som zistila že je závistlivá? Ona bola ešte aj toxická a neprajná. A cely ten čas som si chovala hada na prsiach, no ja som o tom ani len netušila. Samozrejme že tam bolo zopár veci kedy som tušila že asi nie je naše kamarátstvo tak celkom čisté a pravé z jej strany, ale vždy som si tak povedala že asi sa mi to iba zdá. táto moja kamarátka nemala nikdy šťastie na vzťahy. Mala jedného partnera s ktorým bola najdlhšie a to 5 rokov, no neviem čo sa medzi nimi stalo konkrétne, ale on dostal ponuku pracovne odísť do zahraničia a chcel aby sa tam presťahovali no ona mala stále nejaký problém, tak odišiel preč, tým pádom sa rozišli a potom som sa len od nej dozvedela že si tam našiel nejakú priateľku krátko po tom ako odišiel od nej. Aj tak som si myslela že to bolo celé inak, neskôr som aj zistila pravdu ale nebudem to tu presne rozoberať. Neskôr bola sama a mala iba pár známosti ale nikdy nič vážne, lebo ona bola stále namotana na toho jej ex, chlapy od nej cúvali, bolo vidno že je nešťastná ale ja som sa jej vždy snažila pomôcť a byt pri nej, stretávať sa s ňou, keďže cely život sme si stále boli nejak na blízku a iba s ňou som bola tak najviac v kontakte. Ja keď som si nasla nejakého priateľa vtedy začala byt zvláštna, výčitky že na ňu nemám čas že ona je smutná ona doma place a že ja na ňu kašlem 😀 nevedela pochopiť že mám priateľa a vzťah. O pól noci mi vyvolávala ako keby jej preplo, pritom dospela zena. Citové vydieracky. Nikdy mi nepovedala že by bola šťastná že má vidí spokojnu zamilovanú a šťastnú. Nikdy. Nechcela ani môjho priateľa spoznať. Akonáhle som bola zas sama, tak bolo všetko v poriadku. Ale v poslednom čase sa začala ona stretávať s nejakými kamarátmi o ktorých tvrdila že sú to jej kamaráti z detstva ževraj. 😀 zrazu najlepsi kamaráti a nechcela má s nimi zoznámiť, až raz sme boli na stretnutí a okolo išla tá jej partia kamaratov z “detstva” , prišli k nám ale videla som že na mna nejak divne zazeraju, ale neriesila som. No a prišiel môj terajší vzťah, kedy som sa zoznámila s mojim teraz už priateľom, cez nasu jednu spoločnú kamaratku, s ktorou som bola na stretavke naozaj po dlhšom čase. Nejakým spôsobom sa zoznámila táto moja “kamoska” s mojim priateľom, zacala ho proti mne štvať, zacala si na mna vymýšľať lebo jej sa veľmi páčil a asi si myslela že budú spolu … 😀😀 vedela že sa stretávame. No a prídem k tej najdôležitejšej veci. Partner mi samozrejme potom všetko povedal a mne všetko tak pekne zapadlo, že asi ani nemusím písať podrobnosti. V momente tento človek letel do pomyselného koša.
Moje vlastné deti mi vraveli,že kamarátka je taká....prehliadala,obhajovala,jednoducho som to nevidela.Az vlani mi docvaklo..prišli sme z dovolenky a písala mi ako bolo?Celý týždeň ani náznak...tak som jej len tak okrajovo(aby jej nebolo ľúto)napísala,že všetko bolo super.A vtedy spustila monológ,aleze taký,že ja som začala mať výčitky ,že ja som bola na dovolenke a ona nie 😔...nedávno opäť...boli sme cez jarné prázdniny s deťmi na pár dní v Tatrách..akonáhle prišla debata má zážitky ,vedome zmenila tému.A mnoho veci,ani nechcem k tomu vracať myšlienky,lebo som z toho smutná.
..
Nikdy nič nepochváli, za to kritizovanie mu ide dokonale...