Práve som čítala Emefku - 'Rodičia sa podelili o slová svojich detí, ktoré ich hlboko ranili' a napadlo ma, že spravím takú diskúsiu tu na Modrom Koníku.
Mne moje deti často v detstve hovorili, že s ockom je oveľa väčšia sranda, ako so mnou, že som nudná. Stále, keď som sa spýtala, že či sa ideme hrať, tak ich odpoveď bola ,,Mami, my sa chceme radšej hrať s ockom". Mali vtedy 4 roky...
To ťa akože ranilo, keď ti toto povedalo 4 ročné dieťa? Vážne?
@hipuska Príjemné to nebolo, ale chápem, že ešte boli malí... Napísala som preto práve toto, lebo ma nič iné práve nenapadlo a chcela som do tejto diskusie prispieť aj ja.
No,deti neveľmi niekedy vedia,čo hovoria. Čiže tanier má metanolom,niekedy som sa skôr zamyslela.....
A s pubertou začínam,čo človeka už začínajú slová viac zranovat,ale zase aj tu sa učím rozoznat,či ide iba pusa rýchlejšie,či je to drzosť,či....a tých či je veľa.
Ale pokiaľ príde: prepáč,mami....tak je to stále ok.
@terezka1947 *čiže skôr som sa zamyslela,ako urazila*malo byť😬
Vlastne nemam,ale v rodine mame deti a veru,decka vedia byt velmi uprimne. Nie som urazlivy typ a uz vobec nie na deti. Takze ma nic neurazilo. Mne prisli usmevne uvahy o smrti,ked si uz zacali uvedomovat,ked niekto v rodine umrel,ze co asi znamena smrt. Tak 4 rocne krsniatko uvazovalo,ze ked ona vlastne bude velka,tak babka tu uz nebude a tak spokojne uvazovala,ze potom jej bude nosit kvety na hrob. Babka sa vtedy strasne urazila,ze ju uz pochovava a neslo jej vysvetlit,ze to dieta si neuvedomuje este co to znamena,ono uvazuje detsky.
Kdyz jsem byla mala, tak jsem se mamky zeptala, jestli si pamatuje dinosaury, kdyz uz je tak stara 😅 vzala to s humorem a dodnes to vsude vypravi. Sestrenka rekla jedne pani v obchode, ze ma velkou pusu - zadny dvojsmysl, proste mela vetsi usta - a pani se za to urazila. Deti jsou zvidave a neuvedomuji si, ze by tim nekoho mohli urazit.
My sme mali s mojimi deťmi tiež rozhovor o smrti,pýtala som sa ich,či im budem chýbať,či mi donesú kvietky na hrob,no také tie úvahy...Najmenšia dcérka,vtedy mala 5 mi hovorí, že nechce,aby som umrela,že to by sa o nich starala starká a museli by jesť stále segedín,tak to ešte aby som radšej požila ešte 😃🤣
Pytam sa maleho … co povies na moje saty, s kludom mi odpovie, mama ty si ako vagon. Dakujem moj zlaty 😂😂😂 prave sa hral na vlacik a on bol lokomotiva
Kupila som si take vyssie letne sandalky (na takej "slamenej" platforme) a ked som si ich obula a isli sme von na zmrzku, 5 rocny syn mi zahlasil, preboooha mamina, to co si si kupila, to v tom chces ist? Ved si strasne vysoka 😂 ale to je usmevne a neurazilo ma to. Inak mam 173cm tak zas az taka vysoka som nemohla byt😂. A jasne, ze syn sa radsej hra aj celkovo preferuje tatina a su chvile, ked ma to zamrzi aj nahneva, ale potom ma to rychlo prejde.
Mne minule 3 ročná povedala ze je tatino lepší koník 😀 keď niekam ideme a ja ju nesiem na pleciach som rada ze idem, kdezto manžel s nou robí somariny,skáče, erdži no úplný kôň 😃
Asi zatial z jeho ust nezaznelo nic, co by ma ranilo alebo mrzelo na moju osobu. Ale minule mal taku zadumcivu chvilku, tak z neho vypadlo: "Mamka, zeny su take, vies... casto nervozne, lebo my chlapi ich zlostime. Ale tazky zivot je bez nich. S nimi tazko a bez nich este horsie. Kto by nam varil, kto by nas postiskal... taky je zivot. Tazky." 🙂
Mne dnes 5 ročná s nadšením oznámila, že najbližšie si pri sfukovani sviečok bude priať, aby ma zrazilo auto a musela som ležať v nemocnici celý rok, lebo ona chce bývať u babičky 🤭 trochu som vypúlila oči, ale je mi jasné, že vnímanie sveta je úplne iné u malých detí a veľakrát to skutočne nemyslia s tým významom, ktorý tam pochopí dospelý.
No ak by ma mali zranovat slová môjho prehnane úprimného AS, tak by som sa rovno zavesila niekam. Nezranuju ma žiadne slová, skôr ma vždy pobavili, hlavne, keď bol menší. Teraz, ak povie niečo, čo nie je príjemné, tak mu poviem, že to bolo už príliš. Ale sú to len slová. Ráno povie niečo nepríjemné a o hodinu nato ide na nákup, navarí obed a pomôže mi zavarat lekvár, aj keď som ho ani o jedno neprosila. Budem sa zamýšľať nad nejakými slovami vyrieknutymi väčšinou vo chvilke zlej nálady.. ? No ani náhodou..
@thoughtfulweirdo 😂😂😂 veď logicky, nie 🤷😅😂😂
@thoughtfulweirdo prepáč, schuti som sa zasmiala, tie deti 😁
@thoughtfulweirdo 😄 aj ja som vypulila oci na mobil
nič také skôr sa zamyslim nad ich uprimnostou prečo to tak beru, nevztahujem to hned
Mne syn nezabudne nikdy povedat pri prezliekani, ze mam velke brucho😞🤣 pravda to je, nezranuje ma to
Mam 3deti, jediný, naozaj jediný krát za 20r, keď ma niečo zranilo bolo, keď som porodila 3dieta, ja som po 3dnoch prišla domov, malý ostal v nemocnici /obdobie covidu a ja pozitívna pri pôrode/ najstarší bol v niečom veľmi sebecký, vtedy som ho poslala do preč. Ale okrem toho dňa, nikdy mňa ako mamu, ani ženu, ani ako osobu neurazili deti, nič čo povedali. Ak je to cez poviem im to priamo. A ak povedia, že tato hento tamto, no kľudne, aspoň si oddychnem🤭, neprezivam ani žiadne akože odlúčenie od deti.
Ja si pamätám, že keď som bola malá delila som majetky, ktoré nám zostanú po rodičoch a mamine som hovorila, čo komu po nej dám 😄🙈 šaty, kabelky, šperky, postel, tv... no všetko už malo svojich budúcich majiteľov 😅
Tak neurazili skor som sa pobavila. Dcera ked mala cca 8r. a bavili sme sa o veku, kto je ako stary, v skole kto ma akych starych rodicov a zahlasila "mamka, ale ty si este taka celkom ciperna", mala som vtedy 35 rokov 😁
A syn ked pisal sloh, opis osoby, tak napisal "moja mama je velmi vysoka a ma velke telo, ma kucerave hnede vlasy, modre oci a vyzera ako medvedica" 😁 to som mala tesne po 40tke.
Mňa trochu nahnevalo keď som upratovala hračky po deťoch a stále niečo a už som bola nervózna z toho a niečo syn 4r (vtedy mal 3) robil zle zase. A bordel tak sk zakričala, že nech prestane lebo ja to už upratovať nebude, že nie som žiadna slúžka a on totálne nahnevaný zakričal tiež, že :"budeš to robiť lebo si moja slúžka"!.. Ale ptm som si uvedomila ze vlastne on ani nevie co to slovo znamená 🙂
Ale švagrinej bežné komentuje šaty.. Minule prišla ku nám a mala nejaké šaty a on namiesto pozdravu jej povedal "to co máš za pyžamo" 🤣🤣🤣🤣 všetci výbuch smiechu
Na ďalší krát keď prišla v iných sa pýtala ci tie nevyzerajú ako pyžamo tak povedal ze" toto je už lepšie " 🤣🤣 4rocne dieťa 🤣🤣
Ziadne, snazim sa to nebrat osobne a ked sa chcu hrat s oteckom som rada ze mam free time😃