Aké máte vzťahy so švagrom/švagrinou?

obcanka123
10. sep 2018

Ahojte baby,chcela by som počuť aké máte vzťahy.. či už dobre alebo zlé..a tiež by ma zaujímalo či tie dobré sa vám vybudovali až časom,alebo ste sa proste našli ako osobnosti a je to v pohode 😉😊

rajona
10. sep 2018

So svagrom super, poznáme sa od detstva nikomu z nás by nenapadlo ze skončíme ako rodina :D a so švagrinami na tom pracujeme od začiatku to nebolo bohviečo ale postupom času si k sebe nachádzame cestu, riešime spoločné témy, výlet, atď. 🙂

obcanka123
autor
10. sep 2018

@rajona paráda,mne sa stále zdá že so svagrinami je to komplikované 😁😁😁

terez01
10. sep 2018

Ja mám úžasnú svagrinku, máme od začiatku super vzťah .

lizardd
10. sep 2018

na bode mrazu 😀

pininka
10. sep 2018

Moja svagrina mi je ako sestra. Ma svoje muchy ale ja ju beriem taku aka je,rozumieme si od zaciatku, chodime spolu aj na dovolenky

siska1313
10. sep 2018

Tak u nás nič moc. So svagrinou sa stretávame 2x rocne na oslave jej detí a 2x ročne na oslave našich deti. Nemáme si čo povedať. U nich sa necitim dobre a keď su u nás, všetci sa začnú baviť, az keď oni odidu. Zlepšenie sa ani necrta. A ani nemám záujem strácať čas s niekým, s kým som si proste nesadla. Dokonca aj muž zdieľa môj názor. Keď som s mužom ešte len chodila a zistila som, že má sestru, strašne som sa tešila, že super, budeme kamošky. Bohužiaľ, už je to 10 rokov a viem, že kamošky nikdy nebudeme. Tolerujeme sa, ale nevyhladavame tú druhú.

siasis
10. sep 2018

Ja mam 3 svagrine a su to velmi zlate baby 🙂 nemozem nic zle povedat stretavame sa tak raz za tyzden ale nemozem ani zleho slova povedat ;D ale zas 2 maju okolo 20 rokov ;D

fidela86
10. sep 2018

Ahoj. Tak ja mam svagrinu cerstvo "novopecenu". Predtym sme sa vobec nepoznali, len raz stravili spolocny vecer. Od ich svadby ale intenzivne pracujem na nasom vztahu a dufam, ze pri troche snahy sa mi podari ho vybudovat k obojstrannej spokojnosti tak, aby sme spolu mohli podnikat rozne veci. Od zaciatku sme sa s manzelom na to "nastavili", kedze kazdy vztah podla nasho nazoru vyzaduju urcitu davku energie a snahy. Povahovo a nazorovo si rozumieme, co je samozrejme plus, ale bez dalsieho to taktiez nepride samo tak uz mi len ostava verit, ze nasa snaha neostane bez ovocia 🙂

blue_eyes
10. sep 2018

Nic moc ...bratova zena...a to sme susedia..a muzova segra je v pohode 🙂

zuzkanaty
10. sep 2018

ahoj, ja my mame super vztah so švagrinou (bratova žena) aj ked začiatky boli všelijake, lebo je maďarečka, tak ma taky svojsky prejav, na ktory sme si trosku museli zvykat, ale teraz by som ju nedala za nič, je uprimna, dala by aj posledné no a potom mam z muzovej strany švagra a švagrinu a su tiez super, je to muzov brat je tazsia povaha, ale vždy sme si našli cestu k sebe, no a jeho zena je jedno vyškerené vysmiate vychodňarské slniečko, ktore žeriem celu jak je.. tak u nás tak 🙂

jana_eyre
10. sep 2018

kedze ja mam 3surodencov a muz dve sestry, u nas je svagrin a svagrov kopu.. od mojich surodencov si so svagrovcami celkom rozumiem, az na jedneho s kt.uz sestra nezije.. za tie roky co sa pozname (so sestrinym muzom cca od 9tich rokov, s bratovou zenou cca od mojich 17rokov) sa vztahy samozrejme menili, kedze najprv som bola dieta.. ale vzdy to boli aspon z mojho pohladu vztahy dobre a normalne, az na jedno obdobie ked sme spolu so sestrinou rodinou zili v jednej domacnosti - to uz bola ponorka, ked sme isli kazdy do svojho, zase si rozumieme..

s muzovymi sestrami si rozumiem celkom normalne, neviem ako to nazvat, nemame proti sebe nic, ale najlepsie kamaratky asi nie sme.. s jednou sestrou sme uplne rozdielne, takze to aj ked sa bavime je to len take povrchne, ale v podstate sa mame rady.. druhu sestru som pokladala aj za kamaratku, ale prisiel cas, ked som uvidela, ze to uz tak uplne nie je, ale nevadi.. tiez ju mam rada, len uz beriem vsetko s rezervou.. pozname sa 13rokov - s ich partnermi si nerozumiem vobec, ale akceptujeme sa v ramci rodiny..

napriklad moj manzel si s mojim bratom a sestrinym muzom rozumie, su aj kamosi co obcas spolu niekam zajdu, ale tiez maju v urcitych veciach uplne rozdielne nazory.. ale v globale sa maju radi a tak si rozumie aj s mojimi sestrami..

obcanka123
autor
10. sep 2018

@terez01 wau,tak k tomu gratulujem 😊

obcanka123
autor
10. sep 2018

@pininka super,závidím 😊

obcanka123
autor
10. sep 2018

@lizardd ako aj moja 😁

obcanka123
autor
10. sep 2018

@fidela86 wau,ja som sa tiež snažila ale z druhej strany nulová odozva 😔

dilino
10. sep 2018

ja si s jednou švagrinou rozumiem prácovali sme spolu v jednej robote sme aj kolegyne a s tou druhou starou dievkou nie tu by som najradšej ani nevydela najradšej ako je rok dlhý stara dievka ,falošna, do všetkeho sa mieša no čista varecha a len aby ona mala vždy pravdu a zo všetkeho prospech.

radu_lienka
10. sep 2018

bola som so svagrinou na lyžovačke a v Miláne, ze by som bola spokojna sa neda povedat, cigareta a kava su najdolezitejsie na svete, vsetko hladat ako sa NEda a stale len NE...., a kam ma posadis tam budem, bez duse, nazoru o nicom

obcanka123
autor
10. sep 2018

@jana_eyre tak to máte fajn,my sme tiež na tom tak že sa v tichosti tolerujeme a hlbšia debata/stretávanie sa nehrozí 😉

fidela86
10. sep 2018

@obcanka123 Tak to je skoda. Na vztah treba vzdy dvoch, tak ak nie je vola na druhej strane, nie je sanca, dokial druhy nezmeni nazor. Ale ver mi, vztahy sa mozu zmenit casom, mozno skus povedat, ze ak by zmenil(a) nazor, si tu pre neho/nu. Ja som tak urobila priamo s kamoskou, ktora sa casom uplne odstrihla a tak aspon viem, ze z mojej strany som urobila, co sa dalo...Niekedy su najhorsie nejake nevyslovene veci ci nedorozumenia a mozno taka ta vyzva resp. otvorenost zlepseniu vztahov to niekedy vie vyriesit..kazdopadne to nezhorsi.

simculllka
10. sep 2018

Ahojte, ja mám len jednu švagrinú a nehovorím, že by sme sa nejako nemali rady, ale ani sa nevyhľadávame. Na oslavách sa vždy chvíľku porozprávame, z mojej strany mám však pocit, že to je také silené. Celkovo nemám zo švagrinej dobrý pocit v tom, že sa mi vkuse sťažuje, všetko má vždy horšie ako my, niekedy mi to príde také súperenie ( napr. ja jej poviem, že som v noci s malým hore aj 6krát a ona mi povie, že to mali ešte dobrú noc, keď boli 6krát hore..chápete, ako to myslím asi ). No a tak. Ale ako hovorím, pri stretnutí sa vždy porozprávame chvíľku, všetko v rámci slušnosti, ale kamošky asi nebudeme.

obcanka123
autor
10. sep 2018

@fidela86 áno,ja som sa snažila vždy byť úprimná a otvorená,ale ťažko som znášala to,keď mne s mojím mužom chcela rozbiť vzťah.. ako fakt to bolo od nej hnusné a pre mňa to bolo jedno z najhorších období v živote..každú chvíľu som riešila nejakú komplikáciu a podobne.. ako momentálne sa s ňou bavím len kvôli neterke,nakoľko dieťa nemôže za to akých má rodičov 😉

jana_eyre
10. sep 2018

@obcanka123 u nas boli aj casy ked sme sa hlbsie bavili aj stretavali (s tou jednou sestrou muza).. posledne roky sme ale kazda inde, a sice ja mam posledneho syna rovnako stareho ako jej prvy, aj tak sa nase vztah nevratil do starych kolaji, comu nepomohlo ani to, ze sa ani nesnazila pochopit nasu situaciu v jednej oblasti.. ale nevadi, casom sa to moze vsetko zmenit, stale sa to tak deje s kazdym vztahom.. ani s vlastnymi surodencami nie su vztahy stale rovnake, niekedy je to hore, inokedy dole.. roky su dlhe a vsetko sa meni..

fidela86
10. sep 2018

@obcanka123 Tak to je veru ina, intenzivna situacia. Napriek tomu chces s nou nadalej budovat vztah alebo to udrzis len v takej formalnej rovine kvoli neterke?

miza88
10. sep 2018

Ahojte, ja mam dve svagrine a jedneho svagra z manzelovej strany a vztahy su bohuzial uplne nulove. Ked som zistila kolko ma manzel surodencov som sa velmi tesila na velku rodinu ale vztahy u nich su katastrofa, tak som sa s tym vyrovnala a neriesim to. Pred svadbou to ale bolo riadne psycho, ked nepomohli, tak aspon problemy narobili 😀 Moj brat sa ide coskoro zenit a aspon s touto coskorosvagrinou mam nejaky vztah, aj ked niekedy jej mame tiez plne zuby 😀

lija22
10. sep 2018

ludia sa podla mna menia. ja som bola cca 10 rokov dozadu velmi nepriatelska k svagrinej ( bratova zena) . proste bola ina ako ja, taka myska, cusi, sedi, kam ju polozis bude, skromna. no a poviem ti, ze som bola riadna krava, ozaj krava neprijemna. musela som len dovolit jej sa prejavit a proste ju hlbsie spoznat. takze aj takto to moze byt. nie vzdy su ti druhi zli

obcanka123
autor
10. sep 2018

@fidela86 neviem, momentálne si dávam pauzu,lebo ma to už unavovalo,potrebujem vypnúť a nepremýšľať nad tým... Ako najradšej by som sa s ňou ani nestretávala,ale tak keď už musím..tak sa snažím vždy s ňou prehovoriť aspoň pár viet, najčastejšie o neterke lebo máme dosť odlišné životy a predstavy o živote 😉 takže zatiaľ to nechávam plávať 😉

obcanka123
autor
10. sep 2018

@miza88 ach bože.. tieto rodinné vzťahy.. najhoršie čo môže byť vhupnut do takýchto zlých vzťahov 🤔

fidela86
10. sep 2018

@obcanka123 Tak ako to pises mi to dava samozrejme zmysel. Tak sa skus nateraz s tymto tvojim rozhodnutim "uzrozumiet" resp. nejako si za nim stat a zbytocne sa nad tym netrapit a nestracat drahocenny cas a energiu.
Ja by som sa drzala takeho toho "rozvrhu", sablony rozhovorov a bolo by 🙂 (tak som roky fungovala so svokrovcami)

romiada
10. sep 2018

@obcanka123 ja mam viacmenej bezproblemovy vztah s bratovou zenou. Aj ked som pocula velakrat hlasky typu: boze,baba z vychodu, dosla zbalit Blavaka... o nej nemozem povedat krive slovo. Praveze zo zaciatku ju trebalo trosku nakopnut (v tych ambiciach pracovnych),lebo bola taka menej priebojna. Teraz sa nasla aj v praci a je z nej dobra mama aj manzelka, aj svagrina. Proste laskavy dobry clovek. Naopak s muzovou sestrou to skripalo medzi nami od zaciatku - mala vela narazok ze akeho dobreho muza som si nasla a ako si to mam vazit (v style asi ze som ho nie hodna), a ze kolko jej kamaratok po nom slintalo (a ja ze no a co mam ako teraz s tym?). Proste moj pocit ze tam bola zavist, sklamanie z jej vlastneho zivota (ostala sama s dietatom). Vytacalo ma to a naucila som sa davat si pozor na to co pred nou poviem. Taka ta nedovera tam bola od zaciatku. Potom sa mi to aj potvrdilo ked sme s muzom boli "na rozvod" - proste jej reakcie som nepovazovala za uprimne, vela veci mal myslim moj muz "naockovanych" od nej a mala som pocit ze by ma najradsej vymenila za inu svagrinu. Ked sa mi dostala do usi hlaska od nej - cez ineho cloveka - v tazkom ziv.obdobi ,ze som psych.chora a mala by som sa liecit, tak vtedy som vybuchla uz....mala s nou par "horucich" telefonatov a zabalila som to s nou. Nebavili sme sa par rokov. Az do casu kym sa nam nenarodilo 2.bejby. Teraz ma zdrav.problemy a prisla aj zmena v nasom vztahu. Ona zmakla, a ja som sa naucila inak ju vnimat - je mi luto ze sa trapi, rada by som jej pomohla, pokecam s nou. Ale ako "sestry" asi nikdy uz nebudeme. Ale vravi sa aj Nikdy nehovor nikdy...neviem co nam zivot este nachysta

evalin88
10. sep 2018

ŠVAGRA volám náčelník tichý vlk... lebo na navštevach nepovie ani slovo+ miluje national geografic.. a švagrina zasa rozprava až moc... snaži sa vybudovať vzťah medzi mnou a partnerovou rodinou..koli malemu synovi.. akurat je na to sama lebo svokru tak ci tak neznasam..