Dobrý deň. My sme sa s manželom rozviedli a dieťa ja mam v starostlivosti. Nemáme dane súdom, že kedy sa môže ex stretávať s dieťaťom, mame to dohodou. Dnes má, ale zaskočila detska lekárka, keď môj ex išiel s dcérou k nej iba po recept a doktorka povedala, že keďže je mne zverená dcéra, tak jemu nemôže dať recept a ani on snou nemôže chodiť k doktorovi.Ze sa nemôže podpísať, že súhlasí s liečbou. To som bola v šoku. VSak je to jeho dieťa akože nemôže, keď obaja s tým nemáme problém. To nemá on žiadne právo na dieťa a ani povinnost? Len raz za čas sa snou stretne a to je všetko? A, že keď je chorá, tak nemôže ísť s nou ani na OCR. A keď ja náhodou nebudem môcť byť na OCR kvoli praci
A on môže, tak prečo. Je dôležité, aby mali rovnaký trvalý pobyt? Neviete mi niekto poradiť? Ďakujem pekne
@sunocka1708 dobrá kravina!!!! Sťažovala by som sa na doktorku. Aši nie je normálna podľa mňa. Som rozvedená a ex, chodil všade, keď mal čas, na rodička, k Dr, recept, všetko, ved je to rodič. Nechápem. Otec ma rovnaké práva ako mama. Iba, kebyže to mate súdom obmedzené z nejakého dôvodu. Ale pokiaľ ste normálne rozvedení, dohodnutí, všetko je ôk, tak ma pravo ísť s dcérou k Dr, aj ocr, aj recept, proste všetko ako do rozvodu!!!
Mozes skocit k notárovi, ktory ti za par ecok urobi potvrdenie, ze otec moze chodit k lekárke s deckom a hotovo
Nech si to pediatricka zavesí niekde v ambulancii a nech je šťastná
Fakt je ten, ze dieta je zverene tebe
Na ocr s nou ist moze, nie je zbavený rodičovských práv ako takých
Ak by bolo dieta v ohrození života, tak jasne, ze ju ošetria
Stále je rodič, môže ísť na ocr a aj k lekárovi.
Ja som rozvedena, syn je zvereny mne a uplne v pohode s nim jeho otec ide k lekarovi, aj na OCR, aj priepustku na neho dostane, nie je s tym ziadny problem..My sme ale vobec lekarke nevesali na nos, ze sme rozvedeni, ved to nie je jej vec, riesila by som to s nou jedine vtedy, ak by praveze otec maleho mal nejako obmedzene rodicovske prava a kvoli tomu by s nim nemohol chodit k lekarovi a podobne..Ale inak je to totalna blbost..
@sunocka1708 pani doktorka je trošku mimo. Aj po rozvode ste obaja rovnako zákonnými zástupcami dieťaťa, teda predpokladám, že exmanželovi neboli obmedzené rodičovské práva. Môže ísť normálne s dcérou k lekárovi, aj na očr, rovnaký trvalý pobyt vôbec nie je podmienkou.
keby to bol otcim tak na to pravo ma..ale kedze je bio otec a je aj na papiery tak mate rovnake prava a povinnosti na dieta... zajdite spolu k dr a razne ale slusne by som jej to pripomenula
Pani doktorka sa mýli a treba jej to povedať. Má rovnaké práva ako ty, nič nemení rozvod. Iba keby bol pozbavený rodičovských práv súdom. Aj môj bývalý chodí s dcérou k lekárke a nikdy nebol problém.
To čo je za doktorku? Raz bola s malým u doktorky jeho babka, lebo ja som bola v nemocnici a nikto nič neriešil. A tato chodí bežne aj po recepty, aj keď nie sme zobratý a nič nerieši.....
@sunocka1708 nie je to náhodou tak, že počas rozvodu si sa sťažovala na otca, ociernovala a teraz sa to otočilo? Lebo neverím, že doktorka takéto niečo bez dôvodu povedala a tobôž pediater,ktory pracuje denne s XY deťmi, ktoré majú rozvedených, pripadne nezosobasenych rodičov.
nikdy dr. neriešila že muž je rozvedený a je s dcérou u dr. odkiaľ to inak dr. vedela ? čo ju je do toho?
@sunocka1708 dobrá blbosť
No lenze podaktoré ženské su tak vysinute, ze som bola svedkom toho ako mamicka navrieskala na doktora, ze povedal o zdravotnom stave dieťaťa otcovi. Oni boli v rozvodovom konaní, ona samozrejme decko ani dat ani ukazat a chudak doktor z toho vyšiel ako debil. Takze ja sa ani necudujem lebo ludia su pribrzdení a čudovali by ste sa, kvoli comu všetkému vás môžu žalovať a stazovat sa. Bezne si pacienti fotia menovky personálu, mena na dverach ambulancii a ked sa nedajboh nevybaví do 10 minut tak hned dáva statusy na fcb. A podobne pripeceni im to lajkuju a pridávajú svoje “hrôzostrašné” zážitky. Takze podla mna lekárka len bola opatrná a sama nevedela, ci v danej situácii urobil dobre alebo nie.
Pokiaľ nebol súdom zbavený rodičovských práv, tak je presne taký istý rodič ako ty.
@vendulka80 ved aj mne sa zdá, že asi mamička na začiatku robíla halooooo a tu ma výsledok, lebo odkiaľ by Dr vedela ze sú rozvedení a že dieťa je v starostlivosti matky...
@letfenixa nie nemá. Je potrebné si preštudovať novelizáciu zákonu ktoré sú protiústavné no aj napriek tomu sa ich niektorý či uz lekárky alebo pani riaditeľky zš a mš stryktne držia
Je to blbost...obaja ste stale pravne zakonni zastupcovia dietata.
@sueevelynka si si istá, že sryktne😂
@maciatkolulu pošlem ti vyjadrenie riaditeľky MŠ
@sueevelynka čo nemá? A pošli vyjadrenie aj mne, prosím ta.
@maciatkolulu nepochopila...
@cacianka zjavne😂😂😂😂
@sueevelynka stryktne???? 😂😂😂
Ona vie od nás, že sme rozvedený, lebo súd žiadal ešte tesne pred rozvodom papiere od detskej lekárky, o zdravotnom stave dieťaťa. Ja som tiež zostala v šoku co si to vymyslela. Ex sa jej pýtal na OCR ku ci by mu vypísala, ak by bolo dieťa choré, lebo v práci mu povedali, že keď s dieťaťom nemá trvalý pobyt, tak nemôže ísť a chcel si to overiť aj u doktorky. Ja si myslím, že je to blbosť, ale asi pre istotu skočím na sociálnu sa spýtať na OCR.