Aké je toto správanie?

25. apr 2023

Ahojte,

potrebujem sa asi len vypísať. V posledných 3 rokoch bolo toho na mňa veľmi veľa. Starala som sa o chorých rodičov, jeden zomrel a medzičasom zomrel nečakane aj súrodenec. Manžel je stále preč, pracuje na turnusy, takže všetko bolo na mne.

Som veľmi psychicky unavená a odráža sa to už aj na mojom zdraví. Ide o to, že keď by som sa chcela mužovi vyrozprávať, nechce nič počúvať, buď odíde preč, alebo len mávne rukou, začne silno smrkať, aby ma prehlušil.Telefonujeme spolu, náhodou zakašlem,začne kašľať aj on.Niekedy mi pripadá ako malé dieťa. V poslednej dobe začal všetko kritizovať, ako je upratané, deti prinenú horšiu známku je krik od neho. Zaujíma ho len kedy bude mať sex. Chápem, že aj on má toho dosť, ale ani ja nie som robot, aby som všetko zvládala na 1.

Ako sa s ním porozprávať? Myslím , že si ma vôbec naváži, môžem si za to aj sama. pretože som mu maximálne vychádzala v ústrety.

Poradí niekto?

Ďakujem

pribinak
25. apr 2023

Zapojiť do starostlivosti o rodiča aj ostatných súrodencov ak ešte máš.
Zistiť či miestny úrad nerobí nejakú domácu opatrovatelsku službu

Keď muž bude chcieť sex, manvi rukou a chod preč
Ak tá predsalen ukeca, treba ho poriadne skritizovať

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
toskanka
25. apr 2023

Keď bude chcieť sex, začni silno smrkat alebo kašľať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
toskanka
25. apr 2023

@sheila121 Kategória buran. Keď dnes čítam niektoré témy, som ešte rada, ako to u mňa je.

autor
25. apr 2023

@toskanka teraz som sa musela zasmiať, skúsim ,uvidím ako sa zatvári 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reanda
25. apr 2023

bohuzial, s takymto typom cloveka sa neporozpravas.. ani s nim nehnes, aby sa stal rovnocennym partnerom.. su to povacisnou slabosi, co na to nemaju a niekedy si to aj uvedomuju, preto to potrebuju zamaskovat a odviest tvoju pozornost od chcenia to riesit a to za kazdu cenu.. ak s nim budes chciet zacat nieco riesit, moze sa stat, ze sa tym este viac vycerpas.. a skoncis aj tak neuspesne..
podla mna, lepsie zacat pomaly s rozchodom 😔

svetlonos
25. apr 2023

@reanda
uplne suhlasim

danica2711
25. apr 2023

teraz ešte napíš, že pred svadbou a deťmi bol milý, pozorný, empatický... niečo z tých vlastností musel mať aj predtým a napriek tomu si si s ním založila rodinu... Z toho, čo píšeš, sa mi nezdá, že by bol prístupný nejakému rozumnému riešeniu, asi by som sa začala pripravovať na rozchod

jennky13
25. apr 2023

@danica2711 mozno este nemaju deti a ani nie su manzelia 🙂

maxalla
25. apr 2023

Niektori ludia nevedia ako zvladnut neprijemne situacie a neprijemne rozhovory, preto sa im radsej vyhybaju. Ak potrebudes od muza podporu, narovinu by som mu to povedala, aj to, ze sa ti nepaci, ako sa mu nemozes zdoverit a ze ti nie je vobec oporou v tomto obdobi. Mozno sa spamata. Ake ak by aj nie, nemas nejaku kamaratku, ktorej by si sa mohla vyzalovat a ktora by ta teraz podrzala?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
25. apr 2023

@jennky13 na zaklade tejto casti vety:
"...deti prinesú horšiu známku je krik od neho"
usudzujem, ze maju deti

reanda
25. apr 2023

@jennky13 a mozno ani nejestvuju..
niekedy sa mi zda, ze podaktori ludia tie prispevky ani necitaju, alebo len prve a posledne slovo..

jennky13
25. apr 2023

@mimi3008 to je fakt, preskocila som to , ospracedlnujem sa .

jennky13
25. apr 2023

@reanda to mas pravdu, musim citat pozornejsie 🙂

sasa1310
25. apr 2023

ja teda neviem, ale ja nemám absolútne žiaden problém sa s manželom porozprávať a nechápem takéto otázky, že ako mu to mám povedať. No normálne by som mu povedala, čo mám na srdci

domkakvet
25. apr 2023

@toskanka aj mne sa ten napad paci ☺

lija22
25. apr 2023

ahoj. uplne z teba citim smutok. Az mi je ta luto. Zrovna potrebujes trochu podpory, uznanie, ci povzbudenie a nic. Opisala si muza ako totalneho burana. Velmi nevhodne spravanie, az mi pride, ze ti tym chce ublizit. Snad zvelicujem. Ale nezda sa, ze by sa toto cudo dalo zmenit. Neviem poradit, snad len dufam, ze najdes oporu aspon u deti.

Ak by som mohla, tak ja si uprimne myslim, ze byt niekolko dni, ci tyzdnov sama na deti nonstop je velmi vycerpavajuce. Tuto skusenost mam a neraz som odpocitavala hodiny, kedy uz pojdu spat. Starat sa o blizkych je extra vycerpavajuce, smrt to ani nevravim. Toto uz mas za sebou a zvladla si to, si skvela. Uz bude snad volnejsie.
Zasluzila by si si dovolenku sama v klude veru

autor
26. apr 2023

@lija22 ďakujem za pochopenie, presne takto sa cítim