Aké je to byť v manželstve?

rosemagic
7. jan 2017

Ahojte 🙂
neskúsene sa Vás vydatých žien chcem spýtať, aké je to byť v manželstve. Bolo mi veľa krát povedané, že láska opadne po 2 rokoch a ostane len úcta. Naozaj je manželstvo takéto? Možnože sa má láska zakladať na vďake a úcte. Čo si myslíte? (nikdy som nebola skutočne zaľúbená, takže neviem, čo čakať :D )
Ďakujem za všetky odpovede 🙂

tanecnica82
7. jan 2017

@rosemagic zalubenie opadne , pride denny stereotyp ale ucta tam ostane...Pre mna je dolezite ze manzel ma vie podporit,povzbudit, vypocut v tazkych chvilach. Je mi najlepsim kamaratom, aj ked nie vzdy si davame najavo lasku, viem ze ma miluje..Jeden moj znamy mi povedal ze laska opadne a ostane len respekt..Neviem co mal tym na mysli. Uz to nie su tie motyle v bruchu proste sme spolu denne takze niekedy to chce veda diplomacie dojst k nejakemu zaveru

vejkazvejka
7. jan 2017

ale to nie je len v manželstve, podľa mňa v každom dlhodobom vzťahu..časom už to zalúbenie sa vytratí hlavne keď ludia spolu bývajú, ale zase má to zas iné výhody

lucinka511
7. jan 2017

to je aj vo vztahu tak nielen v manzelsteve.

sasa1310
7. jan 2017

ja som si brala moju lásku pred 16 rokmi. A mojou láskou aj ostal. Zaľúbená už nie som. Ale ľúbime sa stále

rosemagic
autor
7. jan 2017

a aký je v tom rozdiel? byť zaľúbený a ľúbiť?

vejkazvejka
7. jan 2017

zalubená si keď na nič iné nemyslíš, keď máš motýle v žaludku, keď sa nevieš dočkať kedy budete zase spolu a nič iné by si nerobila len bola s ním a ja neviem ako to opísať proste ten pocit že chceš vybuchnúť od lásky aby čiastočky tvojho tela pokryli všetkych a všetci to citili, keď nevidíš nič zlé len sa usmievaš na svet a keď si neuvedomuješ negatíva a je to pre teba najlepší človek na svete a chcela by si to všetkym vykričať aká si šťastná..neviem :D nedá sa t ani opísať, ale potom..keď opadnú tieto ružové okulky a začneš vnímať realitu prídu aj také veci že bože uprac si tie ponožky, zas máš na nočnom stolíku polku riadov, oblečenie všade a mohol by si občas aj ty upratať niečo a vyjdu aj tieto drobnosti, ja to ale nejak neriešim, až ked sa to nakopí, keď je obdobie že vrrr porazí ma a do toho ešte tieto drobnosti tak mi to vadí...ale zas nie je nad to keď si večer máš s kým pozrieť film, ísť sa prejsť, povedať o tom čo ťa trapi, že nie si sama, že v noci ťa objime v spánku, že sa máš ským poradiť, posrandovať a je tu ten človek stale pre teba a ty preňho ale už nie si v napatí ako ked ideš na rande a uvidíš ho a neviem čo, už si poprdkávate spolu domka a dáte si vaňu...a pohodka..a aj keď sa pohneváte tak sa to spraví a zas je pohoda a starate sa jeden o druhého to je láska

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
germaniawerks
7. jan 2017

"láska opadne po 2 rokoch a ostane len úcta."

no pravda je taká že tvrdé prirážajúce milovanie sa skončí oveľa skôr a ostane niečo ako vzťah 2 teplých dôchodcov

lucinka511
7. jan 2017

@germaniawerks no tak to je s tebou bieda.

rosemagic
autor
7. jan 2017

ach vejkazvejka to si prekrasne napisala!!! <3

vejkazvejka
7. jan 2017

ďakujem ženy 🙂

slivka5
7. jan 2017

,,Správne" manželstvo je napríklad ak sa s partnerom ani po 10 rokoch nenudíš a chýba ti, keď ho dlhšie nevidíš 🙂

vroni
7. jan 2017

Laska neopadne, len nadobudne kusok ine formy. Uz sa na seba nebudete vrhat 17 krat denne 7 dni v tyzdni ale len obcas a o to viac si to vychutnate. Nebudu sa ti podlamovat kolena (len) z jeho muznej hrude, ale aj z toho, ze dobrovolne uprace kuchynu 😉 A ked uz ti bude sibat z toho, ze ste stale spolu a on odide na sluzobku, nebudes vediet zaspat, lebo ti bude priserne chybat. Ale zaklad je sakra dobre vybrat, s kym do toho manzelstva vleziem. Lebo s takym exemplarom ako vyssie sa realizujuci pan je to ocistec na zemi. Ja za seba po 13 rokoch potvrdzujem, ze ziadna laska nevyprchala a aj motyle v bruchu sa obcas zjavia...

zuzska1
7. jan 2017

keby clovek aj chcel, zamilovany sa neda byt nonstop. To by sme fyzicky neustali 🙂 Zvyseny adrenalin, busenie srdca, nemoznost koncentracie, motyle v bruchu a pod...Vzdy sa to potom musi dostat do normalu, ked chceme normalne fungovat v zivote 🙂 Myslim si, ze pokial ludia spolu byvaju a funguju aj pred svadbou, manzelstvo na vztahu vela nemeni. Teda... skor sa na to pozeram tak, ze uzavretim manzelstva sa dvaja ludia stavaju pre jeden druheho rodinou. A co sa tyka rodiny, nech je to ktokolvek z tvojich blizkych, ked nastane problem, tak ho riesis. Nerozmyslas vacsinou nad tym, ze toho cloveka vymenis...ze ake by to bolo mat inych rodicov, surodencov a pod. Takto podobne vnimam aj manzelstvo. (Samozrejme, su aj vynimky.) Takisto si myslim, ze manzelstvom nadobudas aku taku zodpovednost za toho druheho cloveka, nie je to len nejaky frajer, ktorych mozes mat v zivote kopec. Ale inak si nemyslim, ze sa manzelstvo ako take lisi od dlhodobeho vztahu, ta ozajstna zmena a skuska vztahu prichadza po detoch...

liduska12
7. jan 2017

@rosemagic my sme spolu 5 rokov, z toho rok a pol manzelia, laska neopadla, lubim stale svojho muza ako kona, je to pre mna ten najlepsi muz na svete. A tym, ze sme manzelia sa citim o to lepsie, lebo sme aj oficialne rodina a mame vsetci jedno meno 🙂 moja rada znie, vydaj sa az sa raz skutocne zalubis a budes lubena, vtedy budes skutocne stastna a spokojna. Ale dolezite je zalubit sa nielen srdcom, ale aj hlavou ;)

gebeente77
8. jan 2017

@rosemagic Ja som vydata skoro 10 rokov, 12 sme spolu a obcas mam este aj tie motyliky 🙂))) Aj ked su chvile, ked by som ho ubila lopatou a zakopala, tak by som ho nedala za nic na svete 🙂 Hlavne sme priatelia, rodiacia, nemame pred sebou tajnosti 🙂 Ale jasne, ze ruzove okuliare uz davno obaja na ociach nemame 🙂

marosinecko
8. jan 2017

@vejkazvejka kraaaasne napisaneee ! 😉

miluna777
8. jan 2017

Byť zamilovaná, to nie je nič, než chemický koktejl v tvojom mozgu. Nemyslíš na nič iné, motýliky v bruchu... No to vždycky opadne a ja toto nenazývam láskou.
Láska, pravá láska je totiž to, keď ťa partner vždy podrží. Keď stojí pri tebe, aj keď s tebou nesúhlasí. Keď sa o teba stará, aj keď ste zrovna pohádaní. Keď máš pocit, že aj keby si žila kdekoľvek na svete, tak tvoje "doma" je s ním, bez ohľadu na to, či to je v tvojom rodisku, na vesnici, v meste, na sídlisku alebo na pláži. Keď vieš, že čokoľvek sa s tebou stane, zostárneš, stučnieš, zoškliveješ, ochorieš... bude ťa mať stále rád. To je pravá láska, na ktorej by malo byť manželstvo založené.

tanecnica82
8. jan 2017

@miluna777 pekne napisane, zial realita je ina...Pary sa velmi casto rozchadzaju neviem cim to je...

stanulienkat
8. jan 2017

toto je otazka hodna 12 rocneho dietata

catherinah
8. jan 2017

Manzelstvo je super vec,pokial sa stretnuti spravni ludia, co si sadnu.
Ja som maximalne spokojna, nikdy mi tak dobre nebolo ako v manzelstve.
Byt sam je ovela ovela narocnejsie, hlavne psychicky.
Ale na vztahu musis pracovat- drobnostami. Staci male prekvapenie(sladkost, odkaz), dobry obed (varim len to, co mu chuti), masaz, dotyky,pusa, rozpravat sa, pytat sa ako bolo v robote ( tvarim sa, ze tym systemom rozumiem), obcas vylet, obcas welnes, kino, alebo len cajik a chipsy na gauci...
A samozrejme sex musi klapat.

Nechapem zeny, co maju lenpoziadavky na chlapaa same neponuknu nic len hucia donho.

miluna777
8. jan 2017

@tanecnica82 Podľa mňa sa rozchádzajú, lebo sme ľudia. Každý máme slabosti, iné povahy, vyvíjame sa rôzne, niekto je o 10 rokov už úplne iný človek, akým bol. A poprvýkrát v histórii máme takú slobodu, že nemusíme ostávať v manželstve, keď nechceme. Čo v praxi znamená úžasnú vec - týraná žena nemusí byť s násilnickým manželom, ľudia sa nemusia trápiť v nefunkčnom vzťahu a majú šancu na nový život. No táto sloboda zároveň znamená aj to, že si ľudia nemusia dávať taký pozor, s kým pôjdu do manželstvá alebo založia rodinu. Veď rozviesť sa alebo odísť je také jednoduché.

jana_eyre
8. jan 2017

V manzelstve je to take, ako pred manzelstvom, ak si dobre vyberies partnera.. Nemyslim, ze laska vyprcha a ostane len ucta - to co zrejme myslis je zalubenie a to nie je laska, zalubenie len k laske vedie.. Ked mas dobry, zdravy vztah, laska, ucta tam je stale..

O kazdy vztah sa ale treba starat a to OBE strany a co je najdolezitejsie, problemy (tie sa najdu vsade) treba dostatocne odkomunikovat..

Ja nemam dokonaly vztah, ale myslim, ze som si vybrala dobre, mojho muza som si "vyskusala" 8rokov pred manzelstvom a 4roky v manzelstve.. Aj sa hadame, mame aj problemy, ale stale sa mame radi, stale si jeden druheho vazime a vieme sa spolu uprimne smiat.. Kedysi to bol moj najlepsi kamarat a nim aj ostal..

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zofka1234
8. jan 2017

Sme 8 rokov spolu a 4 manzelia. Svadba nie je carovna vec po ktorej zili vsetci stastne sz do smrti. Ale naopak mas este vacsiu zodpovednost voci sebe a manzelovi. Nic nepride samo. Musis stale preukazocat lasku, pochopenie uctu, priatelstvo, pochvalu, podporu.... a ak mas manzela tak sa k tebe bude chovat tiez tak isto. Dobre manzelstvo musi byt aj priatelstvo. Stale sa musite jeden o druheho starat, rozpravat sa, zdielat zazitky a cas. Niekedy su to malickosti. Ja sa tesim na kazdy novy den s mojim manzelom. Stale objavujeme nove veci/ zazitky z ktorych name radost a ktore zdielame. Rastieme spolu . Ked nie sme spolu tak si posleme smsku( ked sme vpraci). A zaujmame sa jeden o druheho. A potom ti laska kvitne🙂 drzim palce.

lucinka511
8. jan 2017

@rosemagic ale mas aj take typy muzov napr ako moj svagor.kt budu do svojich manzeliek zamilivani po cely zivot...fakt pre mojho svagra je moja sestra vzdy najkrajsia.najuzasnejsia a ma ju velmi rad a uz su spolu 7 rokiv a maju spolu 3 deti.

slivka5
8. jan 2017

My sme manzelia 3 roky a do svadby sme sa poznali 5 rokov. Podla mna je dolezite aby sa par nejaku tu dobu (s)poznal pred tym nez sa vrhnu do manzelstva, inak su potom caste rozvody so slovami ze: toto som o nom nevedela, ukazal svoju pravu tvar neskor, hral divadlo, zmenil sa po narodeni deti atd atd... jasne bolo aj ze sa zalubili, hned zobrali a boli spolu dozivotne ale to je skor stastie si myslim. Podla mna teda v manzelstve neplati ze protiklady sa pritahuju, skor ci neskor to opadne a kazdy si bude robit svoje. Je super ked partneri maju spolocne zaujmy - nemusi to byt uplne vsetko. Hadky budu, ale treba ich vediet oddiskutovat, uprimne sa porozpravat a na niecom sa zhodnut, vediet spravit kompromis, obcas mozno musi niekto ustupit, vediet si priznat chybu a ospravedlnit sa, nerobit co druhemu vadi a vazit si ho.. tiez pochvalit a podakovat padne dobre. Nezabudat ake to raz bolo, ale vediet si to pripomenut popripade zopakovat 🙂 Stale si zo srandy povedzte, povedala/urobila by som mu to ked sme boli spolu 3 dni? 😀 O vztah sa treba starat ako to uz bolo spominane.. Ak si uz nezavolate ako je tyzden dlhy, nedate pusu len tak, nespytate sa ako sa ma/citi, casto neviete kde ten druhy vlastne je a s kym.. to je uz len take spoluzitie bez lasky, alebo narocne obdobie ktore moze prerast do krizy a jeden ci druhy si najde niekoho u koho ten zaujem citit bude...

lulu_2323
9. jan 2017

Podla mna nie je pravda ze laska opadne po dvoch rokoch a ostane len ucta? Myslim si ze manzelstvo nemoze fungovat len na ucte voci tomu druhemu...my sme s manzelom spolu 4 roky a teda ja ho lubim viac ako na zaciatku a viem ze je to tak aj u neho...uz to neni ta zamilovanost kedy si ocareny mas motyle v bruchu ale uz je to ta naozajstna laska kedy vies ze ta druha osoba je pre teba ta prava a ze on je ten s kym chcem stravit svoj zivot sice sa pohadame ale vieme sa udobrit ked odide chyba mi a viem ze bez neho by to nefungovalo...manzelstvom sa zmenilo len to ze sme rodina ze mame rovnake priezvisko a sme si blizsi lebo sme svoji je to zavezok na cely zivot ale viem ze sa manzelstvo nezmenilo na uctu ale laska sa premenila zo zalubenosti a ocarenia na tu ozajstnu lasku ale to sa stalo este pred manzelstvom 🙂 raz ked ty najdes toho partnera pochopis sama co ti tu vsetky piseme

emilia25
9. jan 2017

No ake je to byt v manzelstve som v nom za chvilu 9rokov a je to tak krasne ako ked sme spolu chodili ako ked sme spolu zili ako ked sme boli bez deti a rokmi pribudli nase krasne 4 ratolesti.muz je stale rovnaky krasne slova lubim ta milujem ta si hovorime kazdy den smeje sa kazdy den obimame sa kazdy den tuzime po sebe kazdy den proste okrem zmeny mojho priezviska sa u nas ani laska ani chtic nic sa proste nezmenilo a ani detmi.sme stale a este viac a viac a viac zamilovany ako vtedy.

beatrix85
9. jan 2017

@slivka5 veľmi rozumný názor. Ja som so svojim manželom už 10 rokov a sme stále ako zaľúbenci. Stále si robíme pozornosti, prekvapujeme sa, bláznime, tešíme, rozprávame sa, staráme sa jeden o druhého a keď sme len pár dní od seba, veľmi si chýbame. Ja by som manželstvo teda nemenila za nič na svete. A za seba hovorím, že nám sa nič nezmenilo za tie roky, ani nezovšednelo.