Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť ohľadom zverenia dieťaťa do opatery otca. Po narodení dcérky sme bývali spolu u jeho rodičov. Už pred pôrodom to nebolo ideálne, ale nemala som kam ísť tak som s malou musela zostať u nich.Mame tam s malou aj trvalé bydlisko.Prejdem k problému. Pred asi dvoma týždňami nás aj s malou vyhodil na ulicu. Momentálne sme u môjho otca. A môj bývalý sa mi začal vyhrážať že mi vezme malú. Vraj ma ide dat na súd. Tak on nás najprv vyhodí a potom si nárokuje na dcéru o ktorú sa ani nestaral. Iba ja. Jeho mama mi pomáhala. Mam strach že mi vezme malú 😭 Chcela by som vedieť aká je šanca že mu ju ozaj zverina. Pretože je v lepšiej finančnej situácii ako ja. Lenže je preukázateľne fetak a vie to o ňom celá dedina. Dokonca aj jeho mama aj sestra, brat mi to do svedčia. Oni sa ho tiež boja. Pomohli mi aby som odišla lebo sa už nemohli pozerať ako ma stále iba bije zatiaľ čo ja sa starám o dieťa. Prosím poraďte mi. Je šanca že by mu ju naozaj zverili? Je mi s toho smutno. Je mojím všetkým. A ona sa ho boji tiež. Ma len 6 mesiacov alee vidím ako reaguje keď ho vidí. Mam o ňu strach..
Tieto pribehy by mali byt vylepene na zastavkach a v MHD aby si to ludia citali... Aby nezabezpecene husky neroztiahli nohy prvemu bajkarovi co stretnu
Ako keby bolo malo slobodnych matiek na prahu chudoby... Je mi smutno
Urcite ti dieta nevezme,vo sa bjis prosim ta.To su len take vyhrazacky cez ktore to skusa uplne kazdy,ktory chce zenu v takejto situacii vystrasit,prosim ta...Slova sa hovoria a chleba sa je.
@sandyl07 je malé percento kedy zveria dieťa otcovi... To, že fetuje si musela vedieť skôr.. a aj keď to vie celá rodina myslíš, že pôjdu proti nemu svedčiť keď sa ho boja? Ak ťa zbil niekedy tak, že si s tým bola u lekára a máš potvrdenie tak je to veľké plus.. ak nie aj tak vyhráš len musíš byť silná, ale to dáš
@sandyl07 6-mesačné dieťa určite nezveria otcovi , to sa nemusíš báť....pekne požiadaj o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a o výživné na dieťa....keďže dieťa je malé, tak o styk otca s dieťaťom žiadaj len v tvojej prítomnosti....zákaz styku otca s dieťaťom sa dáva len vo vážnych preukázateľných prípadoch kedy preukážeš dôkazmi že ohrozoval život dieťaťa, prípadne o dieťa sa staral pod vplyvom návykovej látky, ale to musíš dokázať, nestačí tvrdenie....na svedectvo jeho rodiny by som sa nespoliehala a hlavne ke´d sa ho boja
Nie nebol. Nikdy nebol na sto percent normálny. Lenže ja som s nim dieťa nechcela a on to vedel. Proste sa stalo. Ale mala som ho rada a chcela som s nim tvoriť rodinu. On dní trávil v garazi pretože malá plakala a ja som ho musela upozorňovať aby stisil TV. Proste hlúpe hádky, kvôli hlupym veciam. A áno, fetoval vlastne celých 7 rokov co sme boli spolu. Vtedy mi to ale ne prekážalo tak ako teraz keď máme dieťa. Už na začiatku tehotenstva sme si dali sľub že s tým prestane. Ale bol v zahraničí a nemala som ho na očiach. Keď sa minulý rok vrátil začalo sa to stupňovať. Každý deň si kúpil k tomu ešte pár fliaš vína aby nebolo málo a pil s kamarátmi v garazi. A ja som sa starala zatiaľ o malú. Jeho mama mi veľmi pomohla, lenže neviem ako to bude keď sa ho aj ona boji. Strašne sa zmenil.. Len nie k lepšiemu. Ja som od neho odísť nechcela aj keď fetuje.. Ale keď nas vyhodil, pochopila som ze to vlastne malo tak byť.. A som aj rada.. Momentálne ani nejde o nás. Ide o malú. Je na mňa až veľmi naviazaná. Len čo idem na záchod a vidí ma vychádzat cez dvere plače.. Je mi s toho všetkého zle. Tak sme mohli byť spolu.. Ale ak to chcel takto, tak nech má.
ze ste mohli byt spolu?? s fetakom ktori ta otlka?? co si rozum potratila? a tych 7 rokov ze si snim bola to je snad vtip😳
@mirro My sme veľa cestovali, pracovali sme v Holandsku a tam sme si skôr užívali život ako sa pripravovali na rodinný život.. Keby som bola vedela co sa z neho vykľuje po pôrode malej, určite by som to všetko urobila inak. Ľutujem že som si nechala ubližovať 7rokov.. 🙄 Vlastne som kvôli nemu stratila skoro aj celú svoju rodinu. A mne je smutno ze keď sme s malou bývali tam tak s nami ani ne trávil čas a zrazu on chce malú. Premýšľala som celú noc a už sa vlastne ani nebojím. Nech ma dá na súd.. Nič s tým nenarobim. Ale o malú budem určite bojovať a nenechám aby z nej bolo to čo je on
@xjakubikovak to bolo posledné tri roky. Bolo mi ho ľúto. 🙄 A som sprostá, viem to aj sama. Veď aj jeho sestra mi povedala že sú rady s mamou že už mám konečne pokoj.. Vystupnovalo sa to od kedy je malá. Dovtedy som sa aj bránila a udrela som späť. Počas šestonedelia keď ma zbil to bolo asi najhoršie. A aby ste vedeli. Dá sa udrieť aj tak aby ste nemali žiadne modriny 🙄🙄🙄 a ošetrenie popri tom keď som ledva pri malej stihla dat sprchu.. Je mi ho ľúto aj teraz. Citovo ma vydiera. Raz píše milunko a potom o chvíľu na to nadáva na svoju mamu sestru na mňa. Že sme sa proti nemu spikli. A také.. Viem ze som sním nemala byť.. Cítim sa hrozne
@sandyl07 prosím ťa, 7 rokov si sa nechala otĺkať? Ako...ja som to nikdy nezažila, a preto nerozumiem,z akého dôvodu si to 7rokov trpela? Pozbieraj všetky sily, a predbehni ho. Daj si zveriť malú do svojej starostlivosti, a pána dokonalého udaj , domáce násilie... Ukáž mu,že sa ho nebojíš. Správal sa k tebe tak, ako si mu dovolila. Bývaš u otca, na začiatok ...čo je ok,časom sa osamostatníš a snáď nájdeš normálneho chlapa.
neboj sa malú Ti len tak nevezme ale ľahké to s ním mať nebudeš keď sa správa ako správa
@mirro Tak nateraz potrebujem byt sama. Nejako sa to predsa utrasie.. Ale aspoň viem že mám veľa ľudí na svojej strane, včetne jeho rodiny čo je aspoň jedna dobrá vec čoho sa nebojím. A otec je bývalý policajt, takže mi povedal ze si s toho nemám robiť ťažkú hlavu. Sem ho nepusti a keď bude vyskakovať.. Ďalej písať ani nemusím. On to posrala tak nech nesie následky. A to že sa stretáva s x ľuďmi je ďalšia vec vďaka ktorej nechcem aby bol s malou, keďže je aj korona. A on si veselo beha po vonku akoby nič. Ja doma celé dni, on s kamarátmi život ako pred tým. Akoby ani nemal dieťa. 🤭 A ešte som zabudla dodat ze ešte stále kojím a aj preto na mne malá neskutočne lipne.😔
A ešte by som sa chcela opýtať. Keď máme tak u jeho mamy trvalé bydlisko? Ako to je? Lebo on nás vlastne vyhodil. To si mam vybaviť aspoň prechodný u otca alebo ako?
Chod si precitat zopar stran do skupiny Pravne poradenstvo.najdes tam vsetko aj zverenie.
Bohuzial teraz znášaš dosledky tvojej nerozvaznosti a nezodpovednosti.len na tebe záleží ako sa zariadis a dáš do normalu pre svoje dieťa.
A este poznámka - necakaj ze ti tu ženy napíšu vsetko a predložia na zlatej tácke. Hladaj a čítaj, uz tu na MK popísali celé romány ako sa to dá, čo vsetko treba a kde. Aj v skupine Rozvody a súdy, alebo Ach ti chlapi.
Su verejné a najdes tam všetko.
@sandyl07 nechce sa mi verit, ze si mu 7 rokov tolerovala drogy, jedine vtedy ak aj ty sama si ich brala. Boze ako moze existovat niekto tak sprosty. Prepac za moju uprimnost ale toto ja nimy nepochopim. Ako moze niekto normalny chciet rodinu s drogovo zavislym clovekom? Ako? Preco? Kde si nechcala rozum?
Mam taky pocit ze si sa s nim 7 rokov zabavala a uzivala si zivot v opojeni drog.. Do reality ta koplo az tehotenstvo...
@0kristina0 ved som vyššie spomenula, ze sme rodinu spolu nechceli. My sme cestovali a ja som mu celý čas hovorila že s ním dieťa nechcem. A podotknem ze mi tvrdil ten hlupák že je neplodny.. A áno. Užívali sme si spolu, a áno tiež som zafajčila trávu, v Holandsku to nebolo nič neobvyklé. Ale keď som otehotnela dali sme si sľub že prestane. Ale neprestal. A na odvykacku sa musí aj tak prihlásiť sám. On je závislý už 15 rokov. Lenže keď si nedal, bol ako nepricetny. Preto som to tolerovala. Ja osobne proti tráve nemám nič, mne vadia tie závažnejšie drogy kedy už vyzerá akoby si pichal. Vedela som že ma tu budú súdiť, takže to beriem tak ako to je. V každom prípade idem kontaktovať kurátorku a informovať sa. Viem že na mňa vytiahne môj ex špinu.. Som pripravená niesť následky.
Je udivujuce koľkých veci, ľudí, situácii som sa ja ako matka musela vzdať zatiaľ čo v jeho živote sa vlastne nič nezmenilo... Skúste popremýšľať ako by ste sa cítili keby ste sa vy o dieťa príkladne starali napriek preslapom minulosti. Zatiaľ čo váš partner by si žil život akoby ani nemal dieťa.. Skôr sa správa ešte nezodpovednejsie teraz keď máme dieťa než predtým keď sme nemali.. To ja nepotrebujem. Chcem s malou žiť život ktorý sa ani z diaľky nebude podobať na ten môj. Preto som aj rada že som u otca. Tu mam brata aj sestru, tak mala aspoň vyrastá pri deťoch a nie pri fetakoch.
@sandyl07 podľa mna sa nemusíš vobec báť, žeby dieťa zverili jemu, ked berie drogy a asi to nebude len tráva podľa toho, čo píšeš, no tiež nechápem, ako si mohla tak dlho chodiť s feťákom, nehnevaj sa, je to fakt nepochopiteľné
@sandyl07 ahoj. Ja by som ti poradila podať neodkladne opatrenie na súd. Na to aby bola malá zverená do tvojej opateri. Ak ide o krízový stav tak to súd rieši rýchlo. Príde to prešetriť sociálna ale tej sa neboj.... Je my ľúto v akej situácii si. Držím palce aby ti to dopadlo dobre. Nesudim ta tak sa nesúdim ta tak ďalej nebudem rozvíjať tému.... 💐
@sandyl07 mizivá šanca, že by 6mes. dieťa bolo zverené do starostlivosti otca.
Ale nedá mi - prečo ho teraz okydávaš, že fetuje? Určite s tým nezačal pred dvoma týždňami a ani pred mesiacom. Celkovo neverím tomu, že pred necelým rokom a pol to bol úžasný, pozorný a láskavý muž, so stabilným zázemím a tak bolo skvelé s ním randiť a založiť rodinu z ničoho nič je z neho násilník a feťák žijúci u rodičov.