Aká je pravdepodobnosť, že mi budú deti zverené?

dada1515
13. dec 2015

Ahoj, prosim vas vedela by mi niektora poradit....
S manzelon mame komplikovaný vzťah a ja uvazujem nad rozvodom. Mame spolu 2deti 3r. a pol roka. Dcera (3) je naňho velmi naviazaná a maly... Byvame u rodicov. Ak by sme rozviedli ako by urcil sud starostlivost o deti? Aka je pravdepodobnost že by ich dostal on, lebo by ma to psychicky zložilo-kedze si neviem predstavit co i len deň bez nich. To je vlastne dôvod preco som nepožiadal a uz davno o rozvod...

katy2
13. dec 2015

Deti dostanes urcite ty.... ale mna zaraza ina vec, pises, ze uz davno by si poziadala o rozvod.... ale mas predsa polrocne dieta..... to si otehotnela napriek vsetkym problemom, ktore mate?

katrin21
13. dec 2015

na 99% deti prusudia tebe, ak si normalna matka,nepijes, nedrogujes a mas kde byvat.
Len dufam, pre dobro tvojich deti, ze ak by k tomu doslo, deti budes otcovi davat kedykolvek bude chciet a kedykolvek k nemu budu chciet oni ist a on bude o nej normalne javit zaujem....

Nie je totiz nic horsie, ako ked rodicia v rozvodovom osiali a nenavisti zacnu deti pouzivat ako rukojemnikov a okrem toho, ze ublizuju sebe, najviac ublizuju prave detom, ktore su potom velmi poznacene... Preto chcem verit a dufam, ze si rozumna zena, ktora vie, ze rozvodom sa konci len manzelstvo, ale nie rodicovstvo...
O to viac, ze pises, ako su deti na svojho ocina naviazane...
KOniec koncov aj ocino sa vie psychicky zlozit a trapit, ked pride o kazdodenny kontakt so svojimi detmi, ktore ma rad... tak ked uz nie je inej cesty, len rozvod, treba sa snazit, aby bol aspon pre deti co najmenej bolestny a svoje EGO ( otca aj matky) trochu potlacit, pre ich dobro.

ivetkab.
13. dec 2015

Píšeš, že máte komplikovaný vzťah ... a má niekto ideálny? Skús nájsť iné riešenie, či chceš či nie, ešte stále si pod vplyvom hormónov, predpokladajme, že si tri roky vkuse s deťmi doma, čo tiež nie je psychike veľmi prospešné ... ja som už 5 😀 Píšeš, že deti sú pre Teba všetko, ale pre ne ste všetko Ty a Tvoj manžel. Rozvodom sa nič nevyrieši, stále budeš v kontakte s manželom, dokonca ako takmer každý pár si začnete robiť prieky práve skrz deti. Radšej skúste problém riešiť. Skúste si to vydiskutovať, urobiť kompromisy a dohody. Rozviesť sa môžeš kedykoľvek. Prípadne skúste poradňu. Neviem nakoľko veľký je Váš problém, ale skúste aj samostatné bývanie.

taty
13. dec 2015

Hm nepises nic preco sa rozvadzate ale zas na druhej strane ze byvate pri rodicoch - nie je prave toto dovod ze sa chces rozviest? Vies byvanie u rodicov a je jedno ci u tvojich alebo u jeho moc dobroty nerobi, k tomu este male deti tak neviem

bratislavcankanm
14. dec 2015

Vzhladom k veku deti je velmi nepravdepodobne, ze by deti prisudili tvojmu manzelovi. Jedine v pripade, ze by si bola alkoholik, narkoman, psychicky chora, ak by si deti tyrala alebo ak by si im nedokazala zabezpecit adekvatne stravovanie, byvanie (ciste prostredie s kurenim, vodou, elektrinou, atd, nevadi, ze je to u rodicov, aj ked mala by si mat k dispozicii aspon jednu izbu pre seba a deti, ak by ste byvali vsetci- 3 dospeli a 2 deti v jednoizbaku, tak to by mohol byt trosku problem).

alexandra206
14. dec 2015

Je male percento ze by dostal take malicke deti otec ak si dobra mama nepijes nefajcis deti maju svoj priestor neni preco aby isli od teba prec. Ale urcite sa deti snim budu stretavat cez víkendy tak na to sa asi musis pripravit

katkakovac
14. dec 2015

Nejdem riesit preco preco rozvod. Ti si musis ty v hlave ujasnit. K tym praktickym radam. V prvom rade si poziadaj o zverenie deti do tvojej starostlivosti a zaziadaj si o vyzivne pre deti a aj pre seba, kedze si na materskej. Tym si poistis to, ze deti budes mat vo svojej starostlivosti a neocitnes sa bez penazi. Vsetko potrebne si mozes zistit na urade prace a soc. veci. Potom poziadaj o rozvod a nakoniec o rozdelenie majetku, ak nejaky mate. Je dobre si vsetko poriadne premysliet, nic neunahlit. Pises ze byvate u rodicov, predpokladam ze u tvojich. Takze z byvanim nebude az taky problem. Je tu kopec diskusii, kdenajdes presne postupy, aj google by ti mal pomoct. Drzim place.

zufalka2345
16. dec 2015

To by zaujimalo aj mna.ti