Ak začnem pracovať, nemôžem ísť bratrancovi na svadbu

11. jún 2024

zdravim vsetkych. mam taku dilemu. hladam si pracu na zapadnom slovensku (som z vychodu a momentalne nepracujem) a snazim sa tak aby som od jula zacala pracovat. je tu ale to, ze bratranec z ktorym som si v detstve bola velmi blizka (teraz uz moc nie) sa v juli zeni. to znamena ze ak by som zacala pracovat pred svadbou, nemohla by som na svadbu prist (ziadna dovolenka pocas skusobnej doby). cakat s hladanim prace do augusta nechcem, mam na to dovody. no pride mi to divne a neslusne neprist niekomu tak blizkemu na svadbu len koli praci a este k tomu ked viem ze sa blizi svadba no aj tak si chcem pracu najst skor.
ako by ste to brali vy z pohladu toho zenicha?

sisa_s
11. jún 2024

A uz mas vybavenu pracu? Budes urcite pracovat aj v sobotu, ked bude svadba?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henikap123
11. jún 2024

Kludne si začni hľadať, veď svadba je v sobotu, sadnes na vlak v piatok poobede a večer si na východe a v nedeľu naspäť.
Ja keď som si hľadala prácu v Bratislave nešlo to tak rýchlo u mna že som šla na pohovor a o 2 týždne som zacala pracovať. Mali viac uchádzačov, viacej kôl pohovorov, dlhší čas na rozmyslenie ( neviem teda v akej sfére chces prácovat u teba to môže byt okamžitým nástupom). A aj keď začneš pracovať máš nárok na lekára (keby svadba bola v piatok).

autor
11. jún 2024

@sisa_s zatial nie, no mam ist na par pohovorov, tak uvidim. ci mi vyjde sobota tak neviem ale vo vsetkych firmach kde mam zaujem sa zamestnat sa pracuju vikendy.

beckinka
11. jún 2024

@autorka, tak si prelozis s niekym ochotnym smenu. A uz mas pozvanku na svadbu? Mozno ani nebudu pozyvat sirsiu rodinu..

autor
11. jún 2024

@taynee uz som bola na jednom pohovore a pytala som sa. povedali ze mi volno nedaju pocas skusobnej.

solange7
11. jún 2024

Neries na pohovore to ci ti daju volno... ved ta este nevzali a uz riesis blbosti a este k tomu to aj zle posobi

autor
11. jún 2024

@beckinka no pozvanku este nemam ale moja mama povedala ze je pre mna uz objednane jedlo, kedze este neviem, ci tam budem alebo nie.

laila22
11. jún 2024

Pre mňa by bola prvoradá práca, nie svadba.. obzvlášť, keď ste si už neni blízky.. Aj keby ste boli. Ak prácu dostaneš, potom poriesis svadbu, tak, alebo onak..

sisa_s
11. jún 2024

Pochybujem, ze za tebou bude bratranec plakat, keby si nedosla na svadbu, ved pises, ze nie ste si uz taki blizki...a tiez pochybujem, ze este len ides na pohovory v strede juna a od jula by si uz mala pracovat..

domkakvet
11. jún 2024

Normalne povec, ze potrebujes volno, ak ti zamestnavatel nevie vyhoviet v jednom dni, tak tam nema vyznam ani zacat pracovat.

januska12323
11. jún 2024

Pozvánku ešte nemáš? Veď už je polovica júna. Nepýtaj sa mami ale bratranca či si pozvaná a kedy to bude. V práci potrebuješ akurát sobotu voľnú tak si prehodíš smenu a vybavené. Keby si aj neprišla čo je na tom normálne sa ospravedlníš, nikdy všetci pozvaní neprídu.

danica2711
11. jún 2024

zavolaj bratrancovi, spýtaj sa, či budeš pozvaná na svadbu a vysvetli mu situáciu. Hádam pochopí, že ak si náhodou nájdeš dream job a nebudeš môcť prísť, že to nie je nič proti nemu a ožení sa aj bez teba

deti95060810
11. jún 2024

tak začneš pracovať od 15 .7 .
moja prvá práca bola od 10.3 - dodnes si pamätám.

autor
11. jún 2024

@deti95060810 ma svadbu 28. jula

deti95060810
11. jún 2024

ešte nevieš či ozaj začneš 1,7.
alebo ti dajú volno keď povieš o čo ide...

janickacrazy
11. jún 2024

Ak je zamestnávateľ normálny, tak ti umožní zobrať si jeden den voľno, alebo prehodiť si smenu. A keby aj nie, tak neprídeš na svadbu, svet sa nezrúti. Je to len bratranec, to nie je najbližšia rodina.

oslo1
11. jún 2024

Normalne im povies, ze vtedy potrebujes volno.
Ja ked som Isla do mojej aktualne roboty, tak som akurat ukoncila niekolko mesacnu pn a na pohovore im oznamila, ze v skusobnej dobe budem potrebovat dovolenku. Pol hodinu po pohovore som mala robotu. Ked ta chcu, tak na chcu aj so vsetkym co chces Ty.

mamina7070
11. jún 2024

normalne si hladaj pracu to ma byt tvoja priorita a neries hluposti a nepytaj volno na prvom kole pohovoru

jaskolka
11. jún 2024

Robíš si zbytočne dopredu starosti. To akože fakt kvôli jednej svadbe by si odmietla prácu, ak by to ju naozaj ponúkli?
Jasne, ze si hľadaj prácu, a až potom, keď nastúpis, tak normálne povieš, o co ide, možno ani vôbec v ten deň nebudeš mať smenu, alebo si ju vymenis.

purple_wolf
11. jún 2024

normane pred nastupom oznam zamestnavatelovi ze v den ten a ten ptrebujes volno z osobnych dovodov nakolko mas tam mas dlhodobo zajednanu jednu udalost a ak je zamestnavatel normany tak ti to povoli aj v skusobnej dobe... nemusis mu nic specifikovat, pripadne este mozes vyuzit paragraf k lekarovi, to ti zamietnut nemoze ...ak je svadba v prvej polovici mesiaca tak este mozes poziadat o nastup od 15-teho kvoli tomu ze ides na svadbu ... kedze sa jedna o dovolenkove obdobia a mnoho ludi uz mava zaplatene dovolenky tak zamestnavatelia byvaju flexibilni ale samozrejme musia mat odrobene tolko aby ti to preplatilo stravne listky a cas straveny na dovolenke nech ti to maju z coho strhnut v pripade ze sa nevratis

vilma7
11. jún 2024

Nájdi si solídneho zamestnávateľa a ten nebude mať problém ti dat na svadbu voľno.

lavender94
12. jún 2024

Ak budeš pracovať na smeny nie je problém poprosiť o to aby si daný deň-dva mala voľno. Ak je to pondelok-piatok, stačilo by v piatok odísť par hodin skôr ak je teda svadba v sobotu. Normálny zamestnávateľ s tým nemá problém a umožní ti to. Určite by som s hľadaním prace nečakala kvôli tomu. Ak ti zamestnávateľ povie že to nie je možné, je dosť veľká pravdepodobnosť že ani inokedy, keď budeš potrebovať prispôsobiť pracovnú dobu tak ti nevyhovie a do takej prace by som nechodila, lebo s tebou budú akurát tak zametať

sidicek
12. jún 2024

Ja som 2 týždne po nástupe odišla na 2 týždňovu dovolenku.

libusak
14. jún 2024

Podla mna ti daju volno ak im povies o co ide

katkaseiner
15. jún 2024

zamestnavatel ak ta chce, tak 1 den ti da bez problemov. Ja som vlani v juni menila prácu. Uz na pohovore som povedala ze v juli mam uz booknutu a vyplatenu dovolenku. Obe prace kam ma zobrali to rešpektovali - bez problemov som si teda v juli cerpala dovolenku 2 tyzdne. Je pravda ze do konca roka som mala uz len asi 3-4 dni ale všetko bolo ok