Zdravim zienky..
Chccem sa opytat aj vasi muzi zvyknu .ked pridu domov z prace napr. o tretej uz o siedmej zaspat na gauci?..ja viem ze moj sa v robote dost nabeha ale mi to pride take zvlastne aby 30 rocny chlap takto nevladal po robote..pracuje na smeny mava a nocne..ale vzdy len po rannej smene je takyto..pride o pol trete naje sa..pzrie telku a okolo šiestej siedmej pri nej vzdy zaspi..
@krutilas po nocnej praveze spi malo niekedy len 4 hodiny a staci mu to..ale ranna to je zabijak prenho nakolko musi vstavat uz o stvrtej
no ja vstavam 4:20 a staci ze po praci sadnem k telke na chvilku a uz oci padaju.a to mam u kolegov bezne..ci mlady ci starsi.ci zena ci muz.vstavanie o 4 sa ukaze na unave
i ja po nocnej lahnem pred 8 a po 11 som uz hore
a pri tom som sa naucil ist spat pred 21...aj tak ten skory cas sa podpise na unave
Aj ja som po rannej unavena a hocikedy zaspim aj o siedmej, co na tom? Niekedy to clovek proste potrebuje. A keby dostal kolaps z vycerpania, lebo sa ti nepaci, ze spi, a teda by nespal, pacilo by sa ti to? A co je na tom ze ma len 30? Dnes 20-30 rocni dostavaju infarkty. :(
presne tak. ja to riesim tak ze si zdriemnem po praci na polhodku a som potom fit. a este praca na smeny totalne rozhadze cyklus zivota
Plus ak ma pred tou rannou nocnu, a na nocnej potrebuje spanku menej, tak jasne ze na rannej to potom telo dobieha ten tyzdnovy spankovy deficit
A co Ti je na tom cudne?ked nespi dobre po nocnej a stale je nevyspaty jasne, ze po rannom vstavani o 04 a nabeha sa, tak vecer o 19 zaspi.Aj, keby nocne nerobil musi byt uz unaveny podvecer.Nocne nikdy clovek nedospi robila som tak 7 r je to tazke na organizmus
Jasnacka, aj mladsi tak zaspi, hlavne ak musi na rannu vstavat tak aby o 6 uz bol v praci. Moj je taky, ze zaspi kdekolvek nie len na gauci :D
Ja som tiež robila nočné a tiež som bola z rannej najviac unavená . Robila som 12 hod ale teda musela som sa prekonať lebo treba sa aj partnerovi venovať . A to asi autorke vadí . Ale ja som spávala po nočnej tak do 1 . Myslim že dobrý nápad je späť chvíľu po robote
moj muž teda o 3 z práce nechodí, robí 12tky každý den, príde večer o 19:00 a spať chodí tak okolo 23:00 a další týžden robí nočné a vtedy spí málo a nevie sa dospať cez den
Skus to aj ty🙂 vstavat o 4🙂 kludne v den volna a funguj, uvidis ako poobede odkvecnes
@nevludna ja som na materskej s dvojickami ..takze velmi netusim co to je den volna :D
No vsak tak to budes mat ako pracu, vstan proste o 4 s manzelom a bud hore🙂 nemyslim to v zlom, proste to skus
No môj nie, ale nepracuje na smeny, ale normálne od 8 do 16 a nerobí ani nič fyzicky náročné. Keď príde z práce, zvyčajne ideme kocikovat na hodinku, potom uspava malú, robíme večeru, rozprávame sa atď. normálne funguje a spať chodíme okolo 23.
Ale teda keď vstáva o štvrtej, tak je normálne, že je o 7 unavený a chce spať.
Môj nerobí na smeny, ale vždy keď príde z práce, naje sa, zdriemne si na sedačke pol hoďku a potom v pohode funguje. Ak si nezdriemne, tak viem, že bude o 9 už kaputt.
Inak u nas je to naopak, moj vstava o 7:30-8:00, robi z domu alebo ide za zakaznikom. Ja vstavam o 5 a nebyt homeofficov, tak umriem. Vstavam tak snad od svojich 6 rokov a stale ma to odrovnava, sice uz malokedy som tak unavena, ze po praci zaspim ale pravidelne v piatok som mrtva, o 7 v posteli a spim do 8-9 rana sobotu
Obcas sa stane, ze moj drahy musi ist urobit nieco pre zakaznika skoro rano, ze tiez vstane o 5 alebo 6. Vzdy, podotykam ze vzdy poobede v taky den odpadne do postele a spi do rana:D a to by som ho lenivym nikdy nenazvala.
Vysvetluje to knizka Preco spime🙂 je to zaujimave aky maju ludia biorytmus🙂
A čo je na tom čudné,že je unavený? To sa musíš pýtať tu,že je únava normálna? Stačí trochu rozmýšlať 🙈
@23121974 tak neviem..moj otec robi s nim v jednej firme ma o 25 rokov viac a ešte po robote chodi makat na chatu ktoru s mamou prerabaju..a spat chodi az okolo desiatej vecer..
@nevludna som sa zle vyjadrila..ja mam dve 8 mesacne dvojicky..takze vstavam kolko razy aj skor..ked si jedno zmysli ze uz dospalo :D..niekedy aj obe naraz..
Aj môj okolo siedmej odkvecne pri telke 🙂
No, ja ani neviem ci chcem deti, nechapem ako to zeny davaju...este materska ok, ale potom tento zhon plus deti. Sa rovno odstrelim:D
Ale to preto, lebo si nesadne pred telku, ale má niečo na robote. Aj môj, keď niečo musí urobiť, zariadiť, tak je v pohode hore. Keď je doma veget, sadne ku telke a o chvíľu zaspí. Na druhej strane aspoň vieš, že doma sa cíti dobre 🙂
@luccija vsak to, je to o tom nezvyku. Ale ja uz tak vstavam asi 20rokov a stale ma to unavuje. Ked mozem spat dokedy chcem, tak spim do 8-9. A vtedy sa citim vyspata.
Len som tym chcela autorke povedat, ze aj jej muz ma stale ine smeny v praci, ze proste to ranne vstavanie ho pre ten nezvyk odrovnava.
Tiež som si takto pospala po rannej. Vstávala som 4:30, a keď som teda nespala poobede, odkvecla som večer o pol 8. Mna ranné smeny zabíjali 🙈
to poznam.ani po nocnej niesom tak KO ako po rannej.dava to zabrat vstavat skoro ked robi na smeny..poznam xy ludi co odkvecnu po rannej..aspon na polhodku kusok vypnut..cloveku to pomoze