Som rozvedená mám z prvého manželstva dcéru našla som si druhého partnera. Moje dcéra ho moc nemusí, ale máma spolu druhé- synčeka . Je to možné, aby chlap prišiel domov z práce a hral sa ustavične na počitači alebo teraz si kúpil nový telefon a vkuse niečo na nom robil a ked ho pošlem k malému tak mi povie že on neide. V živote snim nebol sám vonku ani hráť sa s ním nechce vkuse len sedí v kuchyni vyjeda chladničku to je jeho celá aktivita ked príde domov, alebo zaspí za stolom. A ja už nevladzem.?
- Mozno to vela ludi neprizna, ale deti su velmi, velmi skvely prostriedok-indikator na zistenie charakteru cloveka.
Tvoja dcera ho moc nemusi- preco si sa nezamyslela nad tym, preco ho tvoja dcera nemusi? Porozmyslaj...
- Dostala si sa z kaluze do blata...ako vidim.... mas jedine stastie, ze je IBA partner...nabuduce nechaj dceru vyberat 😉
-Ci je to normalne, aby sa takto choval- no asi sa zhodneme, ze nie.
Rada: Nezehli mu, neper mu, ziadny sex a ked si rano nenajde ciste ponozky, tak mu povedz, ze opereies a ozehliz az ked postrazi svojho syna, aby si to mohla urobit.
Tiez by som menej varila....resp. najlepsie by bolo, keby si pytal nieco jest, tak by som mala po ruke mobil. Sadla by som si za stol, do ruky mobil a na jeho otazku, kde je jedlo, alebo kde mam slipy, by som odpovedala hladiac do mobilu: " Teraz nemam cas, nevidis, ze drzim v ruke mobil?" 😠
Jedna rada posepnuta do ucha: ZBAV SA HO.
aky stary je syn? zbavit sa ho nemusis, postupne mu to musi dojst ze sa treba postarat aj o syna. Mozno jeho otec tiez nebol sam s detmi, a preto si mysli, ze je to normalne. Napis mu zoznam co potrebujes doma spravit. Syna mu nechaj ked ides k dr. alebo na nakupy, ako bez ziadnej otazky, normalne povedz ze ides do obchodu, maly jedol, to a to ma s nim robit, a chod naprv na 30 min, neskor na 1 hod, a zvykne. Mozes mu dat tiez na vyber, upratat byt alebo vziat maleho von, spravit pradlo alebo zahrat sa so synom, tak ti pomoze aspon polovicu. Sama to pocas dna nerob. Potraviny sama nekupuj, nechaj vyprazdnit chladnicku, potom zahlas, ideme spolu na nakupy, alebo pojdes sama a on bude so synom doma. Co sa tyka pc, tak nenapadne mu tam nieco sprav aby net nefungoval, zapametaj si co, aby si to vedela opravit (mam to odskusane aj s tv 😀)
Jediné riešenie, chlapa postavit pred hotovú vec. Zbal si veci a malého mu nechaj. Nech vie, čo je starostlivost o dieta.
Doma sa staraj o deti, jemu neper, nevar,v chladničke mu nenechaj nič, si na MD a v prvom rade sa máš starat o deti, nie o blaho lenivca.
....vyzerá to tak,ze si mala opäť zlý vyber partnera....
nie 😕
nie. môj manžel (a tiež prichádza občas dosť unavený z práce) mi v domácnosti pomáha - a keď príde neskoro, a ja mám uvarené, upratané, tak sa venuje malému, a ja si na chvíľočku oddýchnem - človek potrebuje čas aj pre seba.
ani sa ti nečudujem, že si unavená, mať na starosti dve malé deti, domácnosť a lenivého chlapa, dokedy to vydržíš? presne ako ti radia kočky predo mnou, musíš ho postaviť pred hotovú vec, a jednoducho ho zapojiť do pomoci v domácnosti - ak sa ti to nepodarí teraz, tak už s ním nepohneš nikdy. začni aspoň s nákupmi, napíš mu na lístok všetko, čo potrebuješ, nech si chlapec vychutná nákupy v preplnených obchodoch, a to nebude mať so sebou drobcov, a uvidí, či sa mu to bude páčiť. oper, ožehli len pre vás, za chvíľu bude hľadať čisté ponožky, prípadne mu bude chýbať voda na holenie, hocičo....
len by ma zaujímalo, ako sa správal pred tým, ako ste spolu začali žiť, tiež predtým, ako ste spolu mali vaše spoločné dieťa. nevšimla si si, žeby už aj vtedy mal sklony k takému spôsobu života, alebo si bola taká zaľúbená, že si si to cez tie "ružové okuliare" nevšimla?
neda mi to nedat sem komentar,.moj manzel tiez ked pride z roboty,tak sa osprchuje,naje a pri pc.ale ked mu poviem aby ju postrazil tak ju zoberie.tiez sa na nu tesi. kazdy chlap to preziva inak,aj inak dava radost z dietatka najavo,ale tvoj partner asi nejavi vobec ziadny zaujem.
mala by si to urcite nejako riesit.bo budes zbytocne nervozna a potom aj deti
nie..môj nevie poriadne pc ani zapnut 😅 😀 😉 , ..ono..on je pracovne tak vytazeny, ze ak ma konecne volno, tak sa fakt venuje rodine, niekam ideme, ale ma aj svoje veci , co si robi, co ho bavia....ono , jasne..aj chlap potrebuje trosku vypnut..nemôze byt len v praci, doma mat potom *len* povinnosti..ale ..tak ako bol pri *vyrobe* dietatka, tak by sa mal aj o to dietatko postarat..nie len financne ale aj citovo..co tomu dietatu da, ked je bud v praci..alebo sa venuje len svojim konickom?..urcite by som to s nim riesila..
moj priateľ sa hráva na pc (ja zase rada čítam romantické blbosti tak to beriem ako jeho hobby) ale ked treba tak pomáha. to bez debaty. nikdy sa nestalo že ja by som makala a okolo malého behala a on sa hral.
a ked mi nepomáha s domácimi prácami tak má Gabriela a ja si v klude porobím
urcite by ste to mali riesit, lebo to je totalny nezaujem o rodinu a dieta. porozpravajte sa s nim, alebo navstivte aj nejaku odbornu pomoc, aby to nebolo este horsie. a ako dieta rastie, vidi, co otec robi a moze sa stat, ze syn v buducnosti bude taky isty, comu by ste mali zabranit. vela stastia.
Normální to určitě není 😒
Ahoj,kazdy chlap je dieta :(
Aj moj toto robil a este sedel v restike na kave a domu chodil velmi neskoro :(
Bola to nasa kriza :( prva a dufam ze aj posledna 🙂
Maly mal v tedy ani nie rok a vobec sa nam nevsimal a hral si hry co hraval s kamaratma a popijal kavicky.
Odesla som od neho a hrala som s kamaratom take divadlo aby moj chlap zacal ziarlit a otvoril oci 🙂 nic tak som sa zbalila a odesla do CR krodine 🙂
A vtedy otvoril oci ked nikdo ho necakal doma nemal mu kdo oprat a navarit 🙂
Teraz sa lubime viac ako na zaciatku nasho vztahu a to sme spolu 8 rokov a cakame tretieho chlapca 🙂
A mozem povedat ze detem sa uz krasne venuje,kupe sa s nima a jasi sa s nima 🙂
Aj teraz si sem tam sadne a zahra hru na Xboxe,ale to uz s malym 🙂 a ked si tatino kupil novy iPhone tak si ho instaloval s malym lebo nasho prveho syna bavi to iste ako tatinka 🙂
ahoj ono su muzi ktory v zivote nedospeju a prave tvoj druhy priatel je taky skoda ze sa trapis aj pri druhom v ztahu
Ahoj no moj manzel sedi pri pocitaci tiez dost a ide mi to pekelne na nervy nebodaj kes si kupi nejaku elektro hracku tak stravi pri nej tiez dalsi tyzden a to nehovorim kolko casu prespi ked nespi tak je na pocitaci a ked nieje na pocitaci tak tuka do mobilu vzdy sa najde taku zabavu co sa tyka elektroniky nejaku s detmi travi casu velmi malo az sa niekedy divim uz som si na to zvykla ze je taky ale tiez ma to niekedy dost trapi ale u nas urcite nepomoze ziadna konverzacia ohladom toho to zavisi od cloveka aky je aku ma povahu medzi nami je dost velky rozdiel 18 rokov mozno je to tym aj ja mam 29 plna energie chut do zivota a on pomaly 50tnik on ma rad svoje domace pohodlie lenosenie ziadne vynimocne aktivity ale stale si hovorim stale lepsie ho mat doma pri sebe ako keby my mal chodit jeden den na hokej druhy den tenis a dalsi den do fitka vecer ako to robia susedkyny mazelia pomaly styry dni v tyzdni su kazda sama vecer lebo chodia vsetci na taketo aktivity spolu to by sa my asi nepacilo ale zasa ked boli deticky babatka tak pomahal to nemozem zase povedat tazko v tomto poradit lebo ani ja si neviem ani nejak rady v tomto ale uz niesi aspon sama bud mame doma domasedka alebo potom takych co nevedia co zo sebou a utekaju z domu ak je prva prilezitost neviem ci sa ja stym upokojujem ale pre mna je lepsia ta prva moznost mne by sa nepacilo moc keby chodil vecer na pivo s kamaratmi potom vsetky tie ostatne aktivity neviem fakt zavisi od povahy to ze ho malinka nemusi hmm moja mama tiez partnerov a tiez som ich nemusela tatinko bol moj tatinko a dodnes mi to ostalo najst idealneho chlapa je uspech velky kazdy ma svoje chyby ale zakazovat muzovi urcite nebudem pocitac a tak dalej to mas ako ked dietatu zoberies hracku teraz je taka blba doba vsetko cez pocitac kazdy tyzden nejaka novinka to su pre nich hobby musia nieco robit oni su inak nastaveny a maju ine hodnoty pre nas su prvorade deti aj pre mojho muza ale pohladom takym vsetko maju co im chyba co im este treba kupit pre nich su to materialne polozky skor ako citove takto je to unas ak sa ti to podari zmenit situaciu co ti velmi prajem ab y si bola stastna a podla mna take veci robit nevarit a sex mu nedat s tym si nepomozes po rokoch s mojim manzelom mi povedal ze vztah je uzasny medzi nami ale potrebuje viac sexu ako potrebu pretoze sex je lepidlo vztahu a on neche ma podvadzat aby dostal to co potrebuje neviem tiez mam niekedy z takychto rozhovor s nim hlavu jak demizoon 🙂 🙂
coze? ja som nespokojna, ked pride manzo z prace o hodinu neskor. ale potom sa venuje malemu, ak nieco dovaram je s nim, ci uz doma alebo vonku, vecer sa o neho starame spolu - papanie, kupanie..vsetko. v sobotu s nim ide doobeda na 2 hotky von, v nedelu do kostola. ale keby mohol, urcite cumi do pc viac, to ale by som nezniesla. nie je to len pohodlne voci dietatu, ale aj neuctive voci tebe.
asi tak je asi navyknuty z rodiny, pravdepodobne doma nemusel nic robit a niec ine ani nepozna a nevie si to predstavit.
ak sa mate inak radi, tak by som to riesila, kludne aj manzelskou poradnou, ak nechape, co mu hovoris Ty. presne ako baby spominali, potrebuje riadnu "facku", nech si uvedomi celu situaciu. je to zas viac prace pre teba, riesit vase partnerske problemy, ale cim skor, tym lepsie, drzim palce velmi velmi 😉
este som chcela, ze aj ten moj je niekedy cele hodiny pri pc, ale az vecer ked uz maly spi a stravime spolu nejaky cas, potom niekedy cumi do pc aj do 2 v noci, ale to uz je jeho problem, ze sa nevyspi 🙂 najprv rodina, potom staromladenecke radovanky! 🙂
Prepac,ze sa pytam,ale to ti je naco taky "chlap"???
Ten moj je tiez pc maniak 😀 ale ja v tom problem nevidim...chapem, ze ma toho kazdy den v robote dost a ked pride domov, chce si oddychnut a vypnut...ja si tiez rada sadnem ku pocitacu, ked mi drobec spinka...ale problem mi to nerobi asi preto, ze ked cokolvek potrebujem, je k dispozicii, maleho lubi a nema problem sa mu venovat (hlavne sa furt tesi, ze kedy uz trosku vyrastie, nech sa mozu hrat s autickami 😀 ) ono fakt ti chlapi su stale take prerastene deticky 😀 momentalne je to tak, ze vsetko v domacnosti je na mne, no ja to tak chcem sama, predsalen som doma...pred materskou sme si vsetky prace delili, aj navaril, aj upratal, hned ako nastupim do prace, vratime sa k tomu 🙂
Tvoj problem ti ale nezavidim, ked sa muz absolutne nezaujima o svoje dieta a ani o zenu, treba sa s nim porozpravat a ked nebude ochotny pristupit ani len na nejaky kompromis, asi by som sa na tvojom mieste zbalila a odisla...no, ale ty sama musis vediet...skoda, ze si zvolila formu otazky, mohla si otvorit temu a priblizit celkovy problem...kazdopadne drzim ti palce, nech sa ten tvoj spamata 😉
Ahoj, veľmi dobre viem, o čom píšeš, nakoľko sme podobný prípad. Moj partner keď príde z práce, jediné, čo ho zaujíma, je sprcha, jedlo a PC ☹ Potom zistí, že má aj syna /ktorý keď mu príde ocko domov, sa z neho neskutočne teší, objíma ho, chce naňho doslova skočiť, ale on mu iba povie "čau malý"/, chvíľu sa s ním hrá /to fakt len chvíľu - nejakých 5-10min./ a potom ho zas nezaujíma. Najhoršie je, keď sa zatvorí do izby s počítačom a malého tam nechce pustiť, to by si mala vidieť ten hnev a neskor sklamanie malého ☹ mi je vtedy fakt do plaču. Keď však uzná, že sa mu už nechce byť pri PC, ide sa vyvaliť ku telke... a malý ho zas obskakuje, objíma, ale jeho otec absolútne NIČ, žiadna reakcia 😠 a takto je to každý deň... nehovoriac o tom, že ho nechce prebaliť/keď bol novorodenec, ešte ho zopár krát prebalil, ale teraz už nie/, dokonca mu ani nedá jesť... So synom tiež nechcel chodiť von, pokiaľ som nezačala štrajkovať - prestala som variť, prať, žehliť a upratovať s odovodnením, že mu nebudem robiť full servis, pokiaľ on nepojde so synom von... Teraz teda chodí raz za čas na hod-dve. Ono všetky rady ohľadom tohto sú drahé, každý si musí zvážiť čo urobí, a je to teda sakra ťažké 😒 u nás je to na bode mrazu, tiež zvažujem všetky pre a proti a hoci tých proti je Ďaleko viac, stále neviem, čo robiť....
no ja si teda nemyslim ze mate nejaky velky problem. niektore zeny ta tu uz normalne nahovaraju na rozchod. paneboze ved aj on ma pravo si oddychnut a muzov bavi hrat pc hry alebo byt na nete,to je normalne.skus iny pristup.oblec malinkeho a ked pride domov tak mu ho hned medzi dvermi podaj nech idu spolu von. moj muz istu dobu tiez bol stale na pc,ale az ked isla malinka spinkat a ja som pozerala tv.a ked ma to uz moc stvalo,tak som schovala internet a aj notebook 😀 ale urcite to nebola kriza,len take doberanie sa 🙂
a co sa tyka malinkej,tak ja som mala tiez nevlastneho otca od 7 rokov a neznasala som ho.nasi sa rozviedli po 10 rokoch a my dvaja sa stale stretavame.dievcata su proste take,kazdy chlap jej bude doma vadit,lebo je cudzi.
Sprav test, cca tyzden nech je doma sam ked pride z prace, ty si chod s detmi niekam na prechadzku, do materskeho centra, nakupneho centra, len tak sa niekam zasit a ked prides s nimi vecer domov, nepovedz mu kde si bola. Zistite ak ste mu chybali, preco ste mu chybali, ak ste mu nechybali, tak cim nahradza rodinny zivot, ako uspokojivo ho dokaze nahradit pc, ci elektronicke hracky. Ci to nie je uz nejaka zavislost... Ja by som to urcite neriesila znizovanim mnozstva krmiva, alebo ignoraciou jeho spinavej bielizne, sexu... Hladala by som pricinu. Unika pred domacim stereotypom? Citovo ochladol, preco? Ak nie, vedel by skratit cas za pc na hodinku denne? Kvoli pokoju v rodine. Ak nie, preco?
PS: Mam dceru - zavislacku na pc, nainstalovali sme na pc program pre rodicov, ktori potrebuju obmedzit detom cas straveny na internete http://www.paretologic.com/order/pgsurfer/index... perfektna vec, navolis si rozpatie hodin v tyzdni, v ktore mu povolis net, potom cas, kolko povolis a mozes aj zablokovat niektore stranky, na ktore nechces aby chodili, ty sa tam spravas ako administrator a dieta/muz ako uzivatel. Ale to by som robila len v pripade ak ma ozaj nieco, co ho vtahuje aj psychicky to s nim zvykne zamavat ak ho niekto pri tom vyrusi.
Ja by som mu dala prečítať túto diskusiu, niekedy názory druhých pomôžu viac ako tie domáce. Držím palce
ja mam tiez doma take velke cudo, este stale aj po dvoch rokoch sa stale cudujem, ze aky "chlap" to z neho je, snad ma este nadej, aby do spravneho chlapa dorastol.
stastie nespociva v tom, ze stastne nas urobi okolie, to statie vyviera z nasho srdca.. aj v minulosti to zeny mali tazke, ked sa mnoho z nich neciti pravymi matkami, ktore nepotrebuju oddych, kamaratky, spolocnost, ani manzela.. musia vydrzat, len cakat, makat, castokrat sa starat aj o dobytok, hospodarstvo, byt poslusne, dobre, usmievave.. aj ked neboli stastne.. manzelia pili, uzivali si v nevestincoch, pri kartach, s kamaratmi, neskor sa utapali v praci, potom zasa vymysleli futbal, hokej... no a nakoniec aj pocitac, ci telefon s hrami a manzelka? hej, tej platim byt a jedlo...
ja ten pocit stastia zo seba teraz pomaly objavujem, manzela proste beriem ako dobreho spolubyvajuceho, do ktoreho som zamilovana ale vela si od neho narokovat nemozem.. snazim sa nieco postihat, nieco navarit, s dietatom von a pritom silit v sebe pocit stastia a radosti - vdaky za to, ze nehladujeme, nie je vojna, ze sme zdravi a ze mame nadej na dobru buducnost..
ked chces niekoho zmenit, skus zmenit seba
u nas tiez "bojujeme" s takymto problemom. dceru mame sice este velmi malinku ale aj tak som si predstavovala ze sa jej bude viac venovat, nie len 10 minut denne a aj to ked zrovna neplace.. inac zasadne znovu pred pc, teda teraz este aj pred notebook co si kupil a uz ho vidim len v polohe lezmo... prestali sme komunikovat uz uplne, uz som skusala aj "strajkovat" ako ste to tu nazvali - ze prestat varit, prat.... pomohlo to tak mozno na 1 den... absolutne si neviem dat rady ako "prevychovat" alebo aspon dosiahnut nejaky vacsi zaujem z jeho strany... a ked sa uz z poslednych sil ozvem preco sa o nas nezaujima tak odpoved dostanem vzdy a tu istu - ze to ja sa nezaujimam o neho... fakt sproste. Mnohe tu radite ze odist od takeho chlapa - verte, ze vela zien keby maju kam, by sa zbalili za 5 minut. Ja by som to stihla aj za 3.
Nie drahy sa nehrava ziadne pocitacove hry, konzolu doma nemame a fiha este sme tu 😅 S malymi ide von automaticky, ked je doma, ich drapne, nech si mama oddychne, ideme na ihrisko, je to take fajn. Je malo doma, vela pracuje, ale ked je tu, tak je tu na 100% a sa venuje.
mm je sice nalepeny furt na notebooku a iphone, ale malej sa venuje
asi potrebuje polutovat, aky mal on tazky den, nevies si predstavit co zazil, prezil, co musel, nemusel a doma chce pokoj. je to nespravne, to nie je partner pre deti. aj to dieta a hranie sa s nim by mu mohlo dodavat pozitivizmus, oddych,ale on to berie ako zataz asi. my to tak mame zatial so psikom. prechadzky su pre mna radost, ale manzel pri tom trpi a cely den je nervozny ze ked pride domov tak musi ist so psom. ja teraz nemozem, lebo som tehu, ale neviem veru co bude ked bude male na svete. chcela by som aby cas so svojim dietatom nebral ako nutnost a nieco co ho obera o energiu, skor naopak!
No to si neviem ani predstavit..moj mm je na rodicovskej dovolenke na vlastny navrh a to kolko sa venuje malemu je neskutocne..ja ho musim skor motivovat, nech ide niekedy aj von s kamosom alebo niekam, lebo on od maleho ani na krok..mozem povedat ze sme v tom obaja 50:50 co sa tyka starostlivosti o maleho a ako drobec rastie, tak tatino sa tesi este viac, lebo uz s nim komunikuje, chodia na auticku, na prechadzky, uz tatino vybera autodrahy a ine jeho nesplnene detske sny🙂 Hry nemame ziadne, takze to na PC nie je, iba ked ide vecer drobec spinkat, tak si zvykneme obaja este posurfovat na svojom PC a muzik si hlada svoje veci co ho zaujimaju..
no takeho chlapa len kopnut do riti! Nieje normalne ze ti nepomaha. Moj muz je IT a cele dni sa "hra" v praci . Po svadbe sme sa vazne rozpravali ako to bude ked pridu deti nasluboval hory doliny a ked sa narodil prvy syn na Pc bol stale podla mna nejako casto ako maly rastol manzela som zapajala o beznu starostlivost ci chcel ci nie musel vstat od PC inak by bol bez vecere a nebavila by som sa s nim tak dlho ako by bolo nutne aby aj on sa staral postupne som ho od Pc uplne dostala a ked sa narodil druhy syn na Pc sa nemoze ani pozriet kym deti nebudu spat. Zvykol si a pochopil ze pomahat musi inak by chodil do prace spinavy pokrceny a hladny! Chlapi su divny ale ak mi zeny sme tvrde a neustupcive dokazeme naozaj aj nemozne.
no necitala som uplne vsetko lebo nemam tolko casu, ale je to bieda s nasimi chlapmi. a je to horsie ze vsetky co tu pisali pisu ze manzel pomaha s detmi. mne ked manzel povie ze mi pomaha s malym hned mu poviem ze "oh prepac, zabudla som ze to je len moje dieta". ake pomahanie. ved rodicia ste oboja. je to starostlivost. mal by mat na nej rovnaky diel ako zena. moj muz je vycviceny ze ked pride z roboty ma chvilu na oddych, najest sa a berie maleho. ja porobim co potrebujem a potom sa moze hrat do bezvedomia. tiez je maniak a so pc stale nieco dokupuje, musi mat aj dobry mobil a aj na nom internet, ale nastastie dosiel k rozumu a uz to tak neprehana. kazdy ma stres v praci, to sa neda popriet ale aj pri dietati je stresu dost.
jednoznacne Ti pomoze konfrontacia, alebo ho daj odpojit od netu, prerez mu kable, alebo cokolvek co ho priniuti zamysliet sa nad tym ako zije a ako chce zit dalej. ci s Vami alebo s pocitacom. drzim Ti palce 🙂
tak normalne to jednoznacne nie je.ked pride chlap z roboty,tak sa podla mna na rodinu a deti tesi.teda moj je taky.ten moj si ide za malym nohy zlamat.kazdu jednu sekundu z dna by s nim chcel prezit.ja ked potrebujem hoc co spravit a poviem drahemu nech zobere maleho,tak neni problem.teda velakrat mu to ani hovorit nemusim a on to berie ako samozrejmost.u nas by sa teda veru nikdy nestalo,ze by som povedala muzovi nech ide k malemu a on by povedal,ze nejde. ze mu to sproste nie je-ved je to jeho dieta!!! 😠 a ty si mu na to nieco povedala? ci potisku preglgas?