Agresívny otec a priateľ

werciatko04
23. mar 2015

Potrebujem pomoc .... konkretne kamoska zije s priatelom maju spolu takmer 3 syna . Jej priatel vsak zdvihol nanu ruku a nie raz dokonca ju bil a hodil na postel ked drzala maleho na rukach mal len 9 mesiacov . Uz 2 x hodil po nej ovladač od nervov a maly sedel vedla nej nastastie vzdy trafil ju .... nedavno vsak ju zbil a vytocil sa do nepricetna ze do nej kopal hlava nehlava dokonca dostala pestou do tvare . Uz davno sa chysta od neho odist ale ked ze je to vzdialenost ktora ich deli od jej rodicov ... boji sa ci by si po neho nechodil je velmi agresivny vela krat aj na maleho ked napriklad place ze neeco chce a vynuchje si to placom .... a on to nezvlada hned vrieska po nom je taky sebec ze sa dokaze aj naeho urazit a nebavit sa snim zato ze ho maly v niecom neposluchol a nespravil co on chce tak ho posiela prec a odstrca od seba . Ona vzdy vsetko robila len aby bolo dobre a ked mu povedala co sa jej nepaci alebo svoj nazor bolo zle hned hadka on sa hned dokaze rozculit a vybuchnut vezme sa prec a ide sa bud spit alebo odide a pride az ked spia . Totalne sa o neho nevie postarat nic ani prebalit nachovat nic nikdy ho to nezaujimaalo vsetko bolo len na nej od zaciatku jeho odpoved ked mal nahodou maly nakladene v plienke vzdy bola prebal ho ty ty sa o neho staras ty si na materskej alebo ze ma ist do roboty a on sa bude o neho starat aj o vsetko ostatne . Viem ze by mala od neho odist a aj sama to dobre vie robil jej peklo uz ked bola tehotna sa k tomu postavil tak ze sa zlakol a s nikym sa nebavil neskor rozpraval ci je vobec jeho preral byt ona bola vtedy pri rodicoch viac menej cele tehotenstvo aj porod a aj pocas toho nic ine nerobil len jej vyvolaval a ked sa nieco nedarilo tak si to ybijal na nej ze on ma vsetko na hlave teda tu prerabku vsetko robil sam je stavbar a s kamosom a ze ona si vyvalujedoma bachor . Ide o to ze ked odide chcela by vediet ci sa da nejak zabranit stretnutiam aby si ho on mohol bravat ked ze jeho chovanie je take to ze je proste chory psychicky labilny alebo aspon obmedzit styk s dietatom v jej pritomnosti . Ak mate niekto stym skusenosti prosim o kazdu radu respektive ci sa da nieco a nejak preto spravit .

katkakovac
23. mar 2015

Podať trestné oznámenie, ísť lekárovi, ktorý vyhotoví správu o napadnutí a súd zakáže priblíženie. Kámoške poradím nech nečaká a uteká. Aj dnes. Ak príde za ňou agresívny, zavolať policajtov a podať ďalšie trestné oznámenie. Cesty na to sú, pohľadaj na internete najbližšie krízové centrum, tam ti dajú konkrétne odpovede.

Inak ujo gúgl mi pri vete "násilie páchané na ženách" vyhodil 137000 odpovedí a okrem toho aj túto stránku https://alianciazien.wordpress.com/nasilie/doma...
A hlavne, kamarátka musí chcieť sama

hradnapani
23. mar 2015

@werciatko04 ministerstvo prace zriadilo pred par dnami bezplatnu nonstop linku pre tyrane zeny , tel. cislo 0800 212 212
Nech tam kamaratka zavola a da si kvalifikovane poradit, oni ju uz budu navigovat co a ako dalej.
http://www.ta3.com/clanok/1058180/rezort-prace-...

Bezplatnú linku pre týrané ženy zriadila nedávno aj Generálna prokuratúra s telefónnym číslom 0800 300 700. Na tieto účely vznikla aj emailová adresa tyranie@genpro.gov.sk.
myslim, ze sa nic nestane, ak sa budes informovat aj ty, ak kamaratka nenaberie odvahu.

sue
23. mar 2015

Nikdy by som nezostala s muzom,ktory by ohrozoval moje/nase dieta :( ked zeny trpia bitky na svojom tele, viem to "pochopit" ak su tlacene existence,ale toto je maniak :| na co kamoska caka? Kym zbije maleho????????? Preboha!!!! Hned zajtra podat trestne oznamenie! Ak si videla jej zranenia,prihlas sa ako svedok! Hned nech poziada o zverenie dietata do svojej starostlivosti aj o vyzivne. Nema sa coho bat. Ak zostane,hrozi im obom ublizenie na zdravi. Co moze byt horsie? :(

werciatko04
autor
23. mar 2015

@katkakovac ako k lekravi s cim stym ze ju zbil ? ten je vsak v tom nepomoze aby zabranila styku jeho s malym . Ako vela krat ssi to odniesli aj ine veci ako jeho telefon hodil ho steny pretoze mu nesiel zapnut a nezvladol to taniere hodil do steny samozrejme ostali diery stierka odpadla a oni boli na vine ze si vsetko kvoli nim znoci . Naposledy si to odniesol notebook ... maly chcel kikat rozpravku a on mal trozpozerany film a maly plakal a jeho to vytocilo tak ho chytilaa tresol o zem ako siel do spalne rozbil dvere pestami ze boli dierave aj zdruhej strany vratil sa otvoril notebbok popukana obrazovka samozrejmme toho vytocilo este viac a tak ho chytil a trieskal snim o gauc po tom rohu cely sa rosipal maly sa vraj len dival a prestal aj plakat . Najhorsie ze to neni dobre ani pre maleho hovorila mi a sama som aj videla ze aj maly je dost nervacik a ked mu nieco nedovolia hned sa zahana a rozmetuje veci ako je jasne ze to vidi doma tak je to pre neho normalne najlepsie je ze on ho za to vycape a ze sa tak to chovat nebude ze bude dostavat tresty a ze ak ho nebude posluchat tak maju ist odtial do pi .e a . Fresty takemu dietatu tp ako mu chce zakazat chodit von alebo sa hrat s hrackami ved to je chore podla mna . Aj jeho aama bola svedkom bytky medzi nimi naposledy a len plakala nespravila nic len kricala aby prestali je na syna totiz velmi citovo naviazana a on tiez pre neho je matka na prvom mieste vzdy a vsade za kazdych okolnosti neda na nu dopustit . Neviem vobec ako by som jej pomohla ide jej o to ze ked uz odide aby nemal narok si bravat maleho aj ked aj tak on by bez nej ani nebol place za nou vzdy aj ked len do tesca ide a ma to pred panelakom je proste len snou a jeho vidi ked pride s prace domvecer a naje sa hotoveho prezlecie sa umyje a lahne pred telku to je vsetko kazdy jeden den a cez vykend to iste len spi,lezi a je . Nic ine ! a ked nieco on chodi do roboty potrebuje si oddychnut a ked sa jaj vraj nepaci ma ist ona a starat sa platit vsetko a on sa bude starat o domacnost a maleho ale ona od neho ani nechce aby sa staral o domacnost ale ked uz ma vsetko doma na poriadku vecer tak aspon stym mmalym moze sa hrat a sadnut si medzi hracky a hrat sa venovat sa mu . Co sa tyka prace je vorkoholik peniaze zarobit vie to ano robil by no umoru vela krat aj nedele ale to nie je vsetko .

sue
23. mar 2015

Samozrejme ze s tym a samozrejme,ze aj to je dovod na obnedzenie styku. Co ine????? Boze...

werciatko04
autor
23. mar 2015

Aj ked nema ziadne znamky na tele po bitke ? a jedno ze to bolo mesiac do zadu ?! a nemusite rozculovat a byt nervozna pani sue bohuzial ja nemam skusenosti sniecim takym

caoli
23. mar 2015

@werciatko04 ano, samozrejme, presne s tym, ze ju zbil. a s lekarskym nalezom rovno na policiu, podat trestne oznamenie a na sud so ziadostou o zakaz/obmedzenie styku. zbytocne tu popisujete, co vsetko komu porobil, tu s tym nikto nic neurobi. to musi popisovat kamaratka na spravnych miestach.
dostali ste tu tie spravne odporucania, tak konajte.

maartinkaa
23. mar 2015

@werciatko04, myslim, ze tento pribeh je o tebe samej, ziadna tyrana kamaratka, by sa nezdoverila az takto dopodrobna a uz vobec, by neprimala navstevy ☹

sue
23. mar 2015

@werciatko04 udivuje ma, že tam nebola už dávno 😒 a udivuje ma, že ste ju v tom nepodporili už dávno... Pracujem presne s takýmito ženami - žijúcimi v krízových centrách a podobne a vždy ma šokuje kam až okolie dovolí tým ženám zájsť... ony tým, že v tom žijú 24hodín denne, tak nemajú odstup, nevidia tú hrôzu, ale ich okolie áno...a väčšinou odídu až vtedy, keď sa naozaj udeje niečo hrozné 😔

Nemali by ste jej "dovoliť" vôbec tam žiť...udanie môžete podať aj vy...ale urobte to naozaj čím skôr - buď vy alebo ona, kým ublíži tomu chlapcovi...

caoli
23. mar 2015

@maartinkaa suhlasim, tie udalosti su tak detailne, do podrobnosti a v casovom slede popisane, akoby autorka bola ich priamou ucastnickou…..
ale to je vedlajsie. co je podstatne, netreba negovat a spochybnovat uzitocne rady, ale riadit sa nimi.

werciatko04
autor
23. mar 2015

@maartinkaa som jej jedina znama kde ziju pozname sa od vtedy ako sa ona dvaja spolu zoznamili totiz to ja tak tiez zijem s jeho naj kamaratom od detstva preto tak vela o nej viem travime spolu velmi vela casu ked ze nikoho tam nema len jeho rodinu a par znamych s prace kde robila predtym . A este sa chcem opytat ked poda trestne oznamenie a da na sud zakaz styku s jeho synom na zaklade coho sud rozhodne v jej prospech ? predvoalju aj jeho budu treba dokazy a svedkovia ?! A navyse co take to nieco obnasa financne ? peniaze nazvys nema ked ze stale pobera rodicovsky prispevok.

sue
23. mar 2015

@werciatko04 súd bude rozhodovať na základe výpovedí, dôkazov a podobne...to prenechajte na súd. Ona nech zbiera dôkazy. Akonáhle dôjde k ublíženiu na zdraví, nech ide k lekárovi, nech fotí veci, ktoré zničí, nech si odkladá sms, nech volá políciu ak na ňu útočí. Samozrejme vypočujú ju, jeho i prípadných svedkov. Súdne trovy platí ten, čo "prehrá", matky na rodičovskej dovolenke neplatia poplatky, resp.sú znížené.

werciatko04
autor
23. mar 2015

@caoli popisujem to tu pretoze chcem vediet ci ma stym to niekto tu skusenost a ci by to stacilo na schvalenie zakazu styku s jeho synom .

werciatko04
autor
23. mar 2015

@sue dokazy su samozrejme na stene stale vidiet a aj na dverach na nej vsak nie ze ju zbil a tak tiez svadkovia nie su len jeho mama je svedkom ale ta ktovie ako by reagovala na sude keby slo o jej naj synacika a este aj jej mama je svedkom tiez jednej takej to situacie . Inak nic samozrejme ze to neriesia pred druhymi a on sa vie velmi dobre pretvarovat a hrat sa na najuzastnejsieho otca a muza medzi ludmi .

hastr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
werciatko04
autor
23. mar 2015

@hastr dakujem ti . Kto je to presnejsie ?

sue
24. mar 2015

@werciatko04 ona ho ma obvinit a priniest co najviac dokazov,vy dve tu nie ste od toho,aby ste posudzovali co sud vyhodnoti ako relevantne, co tomu nerozumies????? Ked sa jedna o psychicke tyranie (a je takych dost) tak nie su okrem vypocutia ludi - priamych i svedkov,ziadne dokazy a napriek tomu to sud vie "zbadat" a vyhodnotit ! Je nesmierne dolezite,aby urobila tie kroky,co som napisala a riesila to cim skor - kym im ten muz ublizi. Nerieste co je dokaz a co nie....ked rozbijal veci,nech to nafoti a donesie k obvineniu....

ivett1
24. mar 2015

@werciatko04 ahoj, neviem, či si to nezachytila v správach, ale aj keby tu niekto mal s tým skúsenosť ...zákaz styku a pod....tak od minulého týždňa by to malo prebiehať trošku inak ... a to ako to má všetko prebiehať, čo treba urobiť, to by tebe alebo tej známej mali povedať - presne krok za krokom na linke - BEZPLATNEJ a ANONYMNEJ, číslo ti napísala @hradnapani ... vysvetlíš, čo chceš a nebudeš teraz riešiť, či to má zmysel alebo nie, lebo nie si ani sudca ani policajt ani vyšetrovateľ ani prokurátor ... a hlavne využite túto dobu lebo je to v súčasnosti téma 1 ...

bonaqa2013
24. mar 2015

Aj môj exmanžel bol podobný blázon. Dlho som nečakala, a zmizla som od neho pri najbližšej príležitosti. Tiež máme syna, v súčasnosti je už dospelý. Každý z nás má už inú rodinu - deti. Nikdy som neoľutovala, že som od takého blázna odišla. Ľutovala som, že som sa nechala dotlačiť do manž. s takýmto človekom. Teraz by som to riešila ešte troška inak - oznámením na polícii - týranie. Pred mnohými rokmi to nebolo až tak v kurze.