Iste pochopite ze pisem anonymne v takejto veci ale uz neviem co mam robit s tymto nasim problemom. Som z toho psychicky znicena uz aj ja nielen mama. Problemom je brat. Mama je s nim nonstop pretoze musi a pretoze on nikoho ineho k sebe nepusti ani mna samu a ju od seba tiez nie. Je postihnuty nechcem konkretne pisat ale v poslednych rokoch sa u neho prejavuje agresivna povaha. Nepomaha zvyseny hlas ani dohovor ani prosby. On komunikuje normalne. Chvilu je dobry a potom to zacne. Chyba asi aj tvrdsia chlapska vychova kedze otca uz nema a asi to podedil aj po nom tiez bol agresivny. Mama sa nevyspi ani v noci on je skoro stale hore a nieco sa mu len trochu znepaci a uz je zle. Prechadza to uz do sebaublizovania ked mu mama nevyhovie je zle. A niekedy aj len tak. Je uz na pokraji sil fyzicky aj psychicky ale do nejakeho zariadenia ho nechce dat iste chapete..ked som byvala s nimi bola som hotova chodila som nevyspata do roboty ked som sa odstahovala trochu lepsie ale ked viidm mamu ako na tom je neni mi dobre dva krat z toho. netusim ako jej pomoct skusala sa radit aj s odbornikmi a doktormi a nic na neho proste nezabera ma svoje muchy ako sa hovori a neda si od nikoho vobec povedat. Neviem ci tu je niekto kto zaziva alebo zazil nieco obdobne co by mohlo aspon trochu zmiernit tu jeho agresivitu.
@viestta vsak to riesila ked to bolo mozne niekolko x ale rady odbornikov proste na neho nefunguju. Nebyval taky a nikto nevie prist na to co mu je
Rady odborníkov potrebuje mama, nie brat. Ten potrebuje odbornú liečbu - teda nastaviť u psychiatra lieky. To ale nepôjde bez toho, aby mama spolupracovala. Žiadne skákanie okolo neho a vyhovieť tak aby on bol spokojný (aj tak nebude) a zodrať sa pri ňom, normálne tvrdo nastaviť liečbu, zrejme to bude vyžadovať hospitalizáciu pár týždňov, kým ho nastavia. A potom tú liečbu aj dodržiavať, žiadne také, že už mu je lepšie, tak lieky vysadíme.
Brat je psychiatrický pacient? Je svojprávny?
Ak ho mama nezvláda čo je pochopiteľne, treba ho umiestniť.
Netreba čakať až sa niečo stane. Keď vyčíňa treba mu volať záchranku, políciu.
Treba nasadit lieky a liecbu ja mam doma autistku a mala tazke poskodzovacie stavyma sice len 9 rokov ale nedalo sa inac uziva od februara rispen a je ako vymenena kludna spokojna vesela proste usmievave dievcatko bez amokov
treba to konzultovat s psychiatrom popr. aj s bratom tam ist, ten ho moze nastavit na liecbu (tiez som to zazila s chorym synom) nam velmi pomohlo ked mu nasadili lieky drzim palceky
Nemá mama možnosť hod dať aspoň cez deň do nejakého denného stacionára? Tam by mu vymysleli aktivity a dohliadli by naňho. Mama by si aspoň trochu oddýchla.
Neviem koľko má brat rokov, ale ak sa to stupňuje do agresivity a neviete nájsť príčinu, bolo by vhodné ho trochu utĺmiť. Tiež nepíšeš, či ide o dg s mentálnym postihom alebo len psychickým, ....to je dosť rozdiel.
Urcite to riešiť, je tvoj brat svojpravny?
Presne ako píšu, psychiater, lieky, liečenie.. To je cesta. Ak mama tiež nechce skončiť na psychiatrii..
Aká je jeho diagnóza?