Jaaj baby moje, slubila som svokre ze po operacii bedroveho klbu budem jej "prava ruka", ze jej budem varit a prat ked bude potrebovat, varim a perem uz 2 mesiace 🙏 z lasky a ucty k nej! Byva 2 domy nizsie od nas, chodi na obed k nam a ostava tu potom cca 3 hodiny alebo aj 4 🙏 strasne mi to uz vadi. Ale ze strasne 🙏 svokor nezije 15 rokov! Manzel ma brata, zije so svojim manzelom v zahranici 🤷😁 Ja ako vela tolerujem, viem ze som jej toto slubila ale uz je to na mna vela, kazdy bozi den na par hodin ju tu mat, je pre mna trest boží! Ja uz sa ani neviem pretvarovat, tvarim sa urcite velmi kyslo, ale mne uz to strasne vadi, ked uz ide k nam viem ze to bude na par hodin. Prisla mi prave kamoska s dcerkou a stoji tu aj svokra pri nas, diriguje mojho syna, akoby bola doma, nestastna som, ako mam vysvetlit svokre s laskou a uctou ze uz mi to vadi? 🤷🤦🤦🤦😰
Normalne? 😁povedz ze jej navaris na 2-3dni a na 4ty den moze prist napr ku vam zase-kompromis. Ze by si rada ak vybehla von s kamoskami alebo ked mas mavstevu zeby si rada bola sama so svojou navstevou. Otvorena komunikacia
@sapetka ona po tej operacii ledva beha, caka ju aj vymena druheho klbu, ledva prejde k nam takze sme jej jedine potesenie, ja to chapem aj moji synovia ju maju radi a ona ich ale mne to uz strasne vadi, neviem ci som sebecka amozem byt rada ze mam dobru svokru ale mne to naozaj vadi ja som zufala a strasne sa bojim ze sa nahneva a urazi ked jej pekne poviem aby tolko nechodila. 🤦
A povedala si jej to? Lebo ak nie mozno si mysli ze ti to nevadi . Tteba komunikovat
A nemôžeš jej navariť aspoň na 2 dni a priniesť jej to? A 1-2x do týždňa príde k vám. Ved jej normálne povedz, že máš aj svoj program. Ak je normálna, tak pochopí.
Tiež si myslím si ste sa mali/máte dohodnúť že jej navaris má dva dni a raz za tie dva dni jej to odnesies ty. Alebo akokoľvek inak sa dohodni s mužom ako by ti to vyhovovalo a on nech sa s mamou porozpráva. Btw takto často a tak dlho by mi vadila aj mama. Nie len svokra 🤷♀️
Nepovedala som jej to 🤦 a ona vravi ze jej u nas chuti viac, ze jej je doma smutno. Ja to chapem, ale mne uz je z toho do placu, aj ked niekam ideme tak tu stoji a prechadza sa po dome kopial ja synov nachystam tak caka a potom nam chce kyvat ked uz sme v aute 🤦
@tulipanicek ano aj mama by mi tak vadila. Ja mam rovnaky meter aj na mamu aj svokru ja som taka dokonala nevesta v tomto 😅😅 ja fakt voci svokre mam uctu ako k vlastnej mame
Nech sa synovia poskladajú na opatrovateľsku, napr na 4 hodiny denne
Je od teba pekne, že sa staráš, škoda že si to neriešila donaskou jedla, respektíve jej synovia. Chápem ťa, že ti to vadí, aj mne by to vadilo, na druhej strane by mi bolo svokry ľúto. Ide leto, snaž sa s deťmi čo najčastejšie vypadnúť z domu. Navar na dva dni a zredukuj to aspoň takto. Neviem, akú prácu má tvoj manžel, nech on za ňou zbehne každý druhý deň, vypije s ňou kávu, lebo čaj, porozpráva sa. Je to jej syn a všetko máš na krku ty.
No len ja napr mojej mame poviem a nie je problém. Keď ide o svokru, snažím sa aby veci komunikoval manžel. Aký má vlastne k tomuto celému postoj manžel?
Normálne by som jej povedala, mami, zajtra vám donesiem navarene na 2 dní, lebo mam už program, tak nebudeme doma.Plus po druhej operacii bude zrejme oveľa imobilnejsia, určite sa na prechádzku nevyberie, maximálne tak po dome, čiže aj tak budeš tam chodiť s jedlom, nákupom, na pranie ty
Nech jej to povies akokolvek, urazi sa...
ja by som navarila na viac dni, nakrabickovala a zaniesla jej.. nechodila by ona ale ja.. od nej mozes zdrhnut kedy sa ti zachce 😊
Musíš byť diplomatická potvora..zapni jej telku a odíť s kamoškou do inej izby s úsmevom,že však vám nevadí,ak si pojdem pokecať s kamoškou,viete,budeme našich chlapov ohovárať,to asi počuť nechcete,kuknite si zatial telku /ak má aspon dáke IQ tak pochopí a dvohne sa na odchod domov/...a zajtra vám donesiem obed domov,aj mne sa žiada trochu sa prejsť a vypadnúť kamsi na návštevu,kávu mi hádam urobíte?....
Tak zasa sa doma iste nudi ked nikam nemoze ist.zavolaj jej kamaratky mech ju pridu navštíviť, aspon jeden den budes mat pokoj
No veď keď svokra ledva chodí, tak jej to treba povedať tak, že aby sa ona nemusela namáhať k Vám, tak jej obed zanesieš Ty. Ak by nepochopila a stále by k Vám chcela, tak už len otvorene povedať. Milo, slušne a úctivo. Chápem, že je to citlivá téma a ľahko by sa mohla uraziť, tak treba starostlivo voliť slová. Lebo ak ju čaká ešte druhý kĺb, tak sa aj zblázniš.
Dodnes jej o 10.00 hod obed s tým že máte robotu alebo idete do hory, mesta..
normalne slusne, ked vladze dojst kazdy den ku vam nebude to take zle, pekne na rovinu, nch sa nhneva ale nech obmedzi navstevy lebo mat niekoho doma denne niekolko hodin nerobi dobrotu. Rada je uvaris kavu ale po 40min odchod
Ja ti rozumiem. Ono je lahko radit, ze "ved jej to povedz", to sa proste neda, pokial clovek nema na to "papulu" (co ja nemam☹️).
Ja som mala podobny problem ako ty, s mojou byvalou svokrou. Ta bola ale zdrava a svizna az az, byvala tiez 2 panelaky od nas, ale takmer denne bola u nas, lebo jej bolo smutno za synacikom 🤦♂️😤. Najhorsie bolo, ze som dlho nevedela, ze ma kluce od nasho bytu. Az raz, ked som prisla z prace domov, ona si sedela v nasej obývačke 😂🤣🤦♂️ a pila kavu. Skoro som odpadla. Expriatel bol samozrejme v praci(urobila som s nim strasny bordel 😂 kvoli klucom), ale jej som nikdy nedokazala nic povedat. Trpela som jej poldnove návštevy, prosila som ex, aby s tým nieco robil... Nic.
Tak som sa s NIMI rozisla 🤣😂
Tvoja situácia je tazsia, kedze je tam povinnost pomoct. Ake stare mas deti? Zeby si ich posielala k babke i s jedlom. A ona k vam chodila len cca 3x do tyzdna, to by sa dalo prezit.
Vies, ja sa riadim heslom : " co das, to dostanes". A uprimne, nechcela by som skoncit ako opustena stara babka a rodinu mat o 2 domy dalej.
Mozno jej skus kazdy den, ked mate nejaky program vopred povedat,:" babka, zajtra dojdite na obed, ale o jednej ideme s deckami do parku, tak budete musiet odist". Proste ked nieco mate tak to vopred komunikovat. Alebo "babka, dojdite na obed, ale o 1400 mi pride kamoska s detmi sa pohrat, tak by som bola rada, keby ste nas nechali si to uzit".
Vzdy sa vzi do jej situacie a do toho ze raz v nej mozes byt ty.
Vydržte. Aj mu raz budeme potrebovať pomoc. Možno teda určite je to na nervy, ale má len vás.
Ja mam male deti, ked je cas obedu tak spia. Jeden ma 3r a druhy necely rok. To mne sa neda ist v tu hodinu mimo dom. Manzel je taky ze staci mu povedat a on by jej povedal, vela krat jej povedal ze uz by stacilo 🤷 Neviem ako dalej, chapem ju ale mne sa uz nejak ani neda tvarit normalne ked tu u nas je, ked tu lezi. Zacina mi to velmi psychicky robit zle 🤦🙏
Kolko rokov ma svokra? Co zvykla robit pred operaciou? Ma nejake zaluby? Cita, lusti krizovky, sije, hackuje, pozera serialy? Ono ked jej to obaja s muzom poviete ( hlavne on nech hovori, ale bud pri tom), ju to zaboli, urcite sa urazi, ale od vyberu slov zalezi, ako dlho sa bude citit dotknuta a kedy sa vratite spat do normalu. Pri vas jej je dobre, pre nu je to novy ritual, niekto chodi do prace, ona k vam, tym, ze to trva uz dva mesiace, nabrala zvyk a nevnima, ze obtazuje. S muzom si s nou sadnite, nerieste, co bolo, ale povedzte, ako si to predstavujete odteraz. Kedy jej navaris - ked byva tak blizko, daj do obedara, zober deti, podaj cez dvere a rozluc sa, ze idu spat. Podobne pranie - nech si pripravi, ty alebo muz zoberiete, operiete, donesiete. Poviete jej, ze toto a toto bude takto, niekedy za nou syn vybehne na kavu a povedzme ze v stvrtky moze chodit ona k vam na niekolko hodin. Normalne, vecne, na rovinu. Keby doslo k slzam, ze obtazuje a pod., budte na to pripraveni a trpezlivo vysvetlite. Ze ano, skutocne to je niekedy obtazujuce, ale nemusi byt a preto to chcete vyriesit. Ze stretat sa budete nadalej, pomahat tiez, ze niekedy pride ona k vam, inokedy vy k nej. Ak ste takto normalne fungovali pred operaciou, tak nebude urazena dlho a pochopi to. Mozno pri tej chvilke pravdy by ste mohli uviest aj svoju predstavu, ze keby sa citila dostatocne silna si oprat a daco si uvarit aj sama, skor jej prejde cas. A ak teda ma v niecom zalubu, podporte ju v tom.
Tak nákaz mužovi, nech jej to povie. Mami, vieš, Zuzka, Elenka, Janka by rada aj kamošky k sebe pozvala, poprípade by si chcela riadne poupratovať byť, umyť okná a tak. Budeme ti nosiť aj naďalej navarené .....trošku súkromia aj moja žena potrebuje. A ak sa urazi- to už bude jej vec. Mám pocit, že už to zneužíva. Nechce byť doma sama a možno nemá kamarátky, ktoré by za ňou prisli
Kedysi sa zilo viac druzne. Ale nemysli si, tie rodiny neboli stastnejsie 😂 to len tak vyzeralo, ale nevesty sa oduvali, svokry mudrovali a narokovali si. Ale vtedy sa nedalo tak lahko osamostatnit, tak sa to tolerovalo, ale zvady boli.
Osobne si myslim, babka si zvykla, lebo na dobre sa rychlo zvyka. Babka ma program. Babka to nevnima, ze vas otravuje, pretoze vecer uz ste sami, takze sukromie mate. Si pre nu zena na materskej,sama si sa ponukla, ze jej budes varit. Babke nedocvaklo.
Suhlasim s hore uvedenym, ze lahko sa hovori, ze svokricka uz dost. A horsie sa to hovori. Ja na taketo tiez nemam papulu. Ale tvoj manzel by jej mohol. Lahsie sa vravi vlastnemu rodicovi.
A uplne ti rozumiem, clovek chce mat svoj klud, aj starku chape., ale odtial potial. Ved ju predsa nejdete dat do starobinca, len chcete trochu viac casu pre seba. Na zaciatok jej povedzte, ze jej to budete kompenzovat vikendami, ze sa vtedy stavite na dlhsie.
A ano urazi sa, ale ak vy zareagujete "s laskou" (navstevy castejsie zo zaciatku, vikendy), tak ona sa odrazi...
Tazka situacia. A keby si ju predbehla. Ze rano rychlo uvaris a zanesies jej a nejako medzi recou jej povies,ze jej budes nosit jedlo a iba raz do tyzdna nech pride k vam. Akokolvek jej to povies,bude ju mrziet potom sa budes trapit aj ty,ze sa ona trapi. Fakt neviem,co by som robila. A mozno ci by to od manzela nezobrala lepsie,ak by jej povedal nieco.
@maja22 svokra ma 57 rokov. Bola dost aktivna do tej operacie. Ale nejake zaluby ona nema. Len sa stazuje, ochká jajká 😁 a chodi k nam. Toť asi vsetko 🤷
@ladyvi ja jej pomaham ako viem aj na ukor svojho volneho casu, ale mne uz vadi jej pritomnost v mojom dome. Lebo ona sa naje, urobi si caj, lahne si u nas 🤦 a toto kazdy den na par hodin. Mne je uz z toho normalne do placu. Strasne mi to psychicky robi zle uz. Som uplne bez nalady. Akoby som depresiu z toho mala. S manzelom mame dokonaly vztah aj zivot bezstarostny stastny a toto mi to vsetko kazi 🤦
kup jej psa 🙂 alebo ineho hunateho spolocnika. Niekoho na koho prenesie svoju lasku a starostlivost, a bude to dokonca vitane opatovane gesto 🙂