Absolútny nezaujem rodičov o mňa a vnúčatá

6. okt 2024

Ahojte, mam vec ktorá má dlho a veľmi trápi, neviem sa s tým nejako vyrovnať, bývam už 10 rokov so svojím mužom a deťmi 300km od nich, teda mladší ma len skoro 2 roky, ale roky to tak je ze rodicia ani nenapíšu ani nezavolaju nikdy, nezaujimaju sa o vnúčatá ani o mňa nikdy ani keď som bola tehotná nič, iba keď ja im zavolám napíšem ako sa maju tak odpisu, dakedy to trvá aj 2 dní kým vôbec...je mi to ľúto kvôli deťom, oni u nás boli za 10 rokov 3x, len my chodíme tam aj keď nie často...ale aj keď sme tam tak o deti záujem len chvíľu a dosť.. dcéra ich ma veľmi rada, syn sa ich boji lebo v podstate ich nepozná...mama nemala ku mne nikdy nejaký extra vzťah to.viem, vždy mala radšej brata, a ako ona hovorí, ona nedostávala toľko lásky od.svojej mamy ako chcela tak ani ona mi ju nedávala...ale tak nejako som dúfala ze aspoň tie vnúčatá budú mať radi, brat mat deti nikdy nebude...viem ze je to ich voľba, mala by som sa s tým zmieriť len je to ťažké...ani s tetou nemajú dobrý vzťah, ja som ju vždy mala rada ale tiež sa vôbec nestretavame, všetky vzťahy vychladli a inú rodinu už nemám, zaujíma sa iba muzova mama ...pritom sme slušná rodina, deti sú fakt zlaté, a mne je to tak strašne ľúto ze vlastne nikoho nemáme vo svojom živote lebo každý na nás kasle...a pritom my sme tí čo sa snažili, volali, chodili, dávali darčeky atď aby ste nepovedali ze vy sa mate ozvať prví alebo co...proste cítite ze rodina o vás nemá záujem...v podstate tým trpím cely život, rozmýšľam nad nejakou terapiou ako sa s tým vyrovnať...myslíte že to pomôže?

gribka1
6. okt 2024

Sústreď svoju pozornosť na ľudí, ktorým na tebe záleží. Hoc je to manželova rodina, priatelia. Máš svoju rodinu, ktorú tvoríš s manželom a vašimi deťmi. Venuj im 100% svojej lásky. Nežobri ju tam, kde o to nemajú záujem, a to je jedno, že sú to tvoji rodičia. Nelipni na oredstave, že existujú šťastné niekoľko generačné rodiny, v láske, záujmu a porozumení. Urob hrubú čiaru a nechaj ich žiť. Ty ži svoju budúcnosť.

autor
6. okt 2024

@gribka1 máš uplne pravdu presne to sa aj snažím si hovorit...asi ma velmi ovplyvnuje taka predstava presne ze dokonale rodiny ze sa spolu stretávajú a tesia zo seba, nemám ani kamarátky ani nikoho tak je mi to tak ľúto...aj dnes som im napísala v podstate skoro po mesiaci lebo nikto nič,ale ani neodpísali...asi proste fakt len žiť svoj život tak ako je teraz, viem ze aspoň muž a deti ma majú radi..

colsami
6. okt 2024

Suhlasim ako pise @gribka1 , sustredit sa na tych, co zaujem maju. U nas tiez z muzovej strany nula bodov. Az na to ze byvaju nie 300, ale ani 30 km. Chvilu nas to mrzelo, ale neriesim. A to dokonca ani nenapisu, navsteva je raz za uhorsky rok, nejaka ta "oficialna" lebo niekto mal sviatok. To vsetci 'vydrzime' a uz sa zas do nicoho nenutime.
Ja nikoho do kontaktu nenutim. Kontaktujeme sa s tymi, ktori zaujem maju. A ze ich je 🙂 naopak, aj ti, co byvaju 300km daleko, vidaju vnucata viac nez ti co byvaju za humnom. Ich volba. A co nezmenim, nebude ma to trapit, proste sa odosobni a hotovo. 🙃

autor
6. okt 2024

@colsami ono ty to možno ľahšie zvládaš tým ze máš kopu iných ľudí ktorí sa zaujímajú vieš...ale my nemáme nikoho iného čiže asi to preto je horšie brat sa nezaujímaa sestry muzove žijú v zahraničía chodia na SR ta raz za rok max...prababky co deti zboznovali zomreli,pradedkovia tu už nie sú veľmi davno...asi len dufat ze deti si nájdu dobrých priateľov co im budú neskôr ako rodina.. keďže majú v podstate len náš dvoch..

gribka1
6. okt 2024

Veď existujú aj rodinné priateľstva, možno stretnete iný pár s deťmi, sadnete si, stáva sa. Kamarátky tiež sa dajú nájsť. V škole rodičia, či niekde kde človek cvičí, či na dovolenke, kurzoch, kdekoľvek. Len treba byť otvorený.

colsami
6. okt 2024

A vy nemate priatelov? Rodinnych znamych? Priatelov v susedstve? Ste novy vo vasej oblasti? Niekedy dobri priatelia su viac nez rodina. Ak nemate, tak trosku skusit v tomto smere zdielat, nech si najdete svoj okruh ...

autor
6. okt 2024

@gribka1
@colsami no práve že nemáme nikoho, presťahovali sme sa do domu pred vyše 2 rokmi ale mame tu v podstate len pár susedov z jednej strany a ti nemajú absolútne záujem, ani neodzdravia...teraz je taka doba ze ťažko sa už v skoro 40tke nadväzujú nové priatelstva, ja som sa aj snažila, ale zjavne som proste nikomu nejako nesadla, a už som aj rezignovala, možno sa už aj tvárim dosť odmerane...

gribka1
6. okt 2024

Tak sa uvoľni, choďte medzi ľudí, žite spoločenský a ono to príde. Len sa netráp nad tým, čo nemáš a zavri dvere. Otvoria sa ti iné.

ovaaa
6. okt 2024

Čo tak nájsť si starých rodičov? Je kopec starších ľudí, ktorý sú sami a uvítali by niekoho.

pinkgirl
6. okt 2024

Je mi to ľúto. Viem si predstaviť aké je to ťažké necítiť záujem, ani taký zi slušnosti. Moja rada je netlač sa tam kde o teba nestoja. Tvoja mama bola vychovaná v citovo chladnom prostredí a rovnako sa správa aj k tebe. Možno k bratovi je vrucnejsia, lebo veľa matiek lipne viac na synoch keď majú deti oboch pohlaví.
Zameraj sa viac na rodinu ktorú si získala vydajom.

autor
6. okt 2024

Presne hlavne sa netlacit kde ma nechcú, to si budem opakovať, je to ich voľba...mne to je luto hlavne za tie deti, že aké úžasné vnúčatá majú, kopec ludi by dalo neviem co za to, a oni na to úplne kašlú z vysoka...snáď tým nebudú neskôr trpieť, ja som starých rodičov mala strašne rada a aj oni mňa, keď si predstavím žeby na mňa tak kaslali tak je ni z toho smutno...ale človek si nevyberie niekedy.. možno nám ešte príde nejaká rodinka do života ..

suzitok
6. okt 2024

Akoby som čítala svoj príbeh...keď mame zavolám ako sa má, tak stále iba o sebe rozpráva, nezaujíma ju o nás nič...ak dlhšie nezavolám, už sa hnevá, že sa nezaujímam...na sviatky čaká darčeky, sms, prispevky na FB...nám neblahoželá, nevyžadujem to, ale zabolí, že ona čaká vždy a sama ani len sms nenapíše..najviac ma to bolí kvoli synovi, pyta sa na nu, chcel by byt snou, ale ona zaujem nema...
Niektorí ludia proste su taki...ja už som rezignovala a snažím sa netrapit sa, zameriavam sa na svoju rodinu a na ludí, s ktorými sa máme radi. Tiež som už zvažovala, že si nejakú babku najdeme, ktora bude rada, ze nie je sama a ze niekto za nou pride a my pocítime jej radost, mozno aj lásku, a syn by mal babku,ktorá ho aspon po hlave pohladí, či privinie...niekedy stací tak malo...moja mama na toto nikdy nebola, mala som sice v detstve všetko, ale až pri svojich detoch som si uvedomila, že som nemala lasku...

andrea2323
6. okt 2024

@gribka1 to krásne napísala. Ja to beriem tak, že rodinu si môzeš aj vytvoriť, nájsť, rodina nie je len ten, kto ti je “určený” ale ten, pri ktorom je tvojmu srdcu dobre ❤️ môžu to byť aj vzdialenejší príbuzní, susedia, hockto

prasiatko30
6. okt 2024

A kolko ma rokov starsie dieta? Dohodnut sa s rodicmi a poslat starsie na tyzden, na dva cez letne prazdniny? Vybav nejaky denny tabor aby zase nemuseli dietatu organizovat celodenne programy a aby si aj oddychli a nechaj dietko s nimi aj na trosku dlhsie - mozno ked budu mat cas na interakciu bez pritomnosti rodicov tak sa tie lady trochu pohnu

ahhola
6. okt 2024

Brat je mladsi, ked toho "mozu" a preco nebude mat deti? Tazko povedat, ked nevieme, co su rodicia zac, mladsi, starsi... Niektoo je tak utahany z prace 40.r.ze prve roky v penzii sa len spamatava, uziva, dojdu choroby... Ale nieco sa z ludmi deje, toto je tu pomerne casto. Generacia 1950, 60. Co svoje decka 1.7.vypustila u svojich rodicov a posledneho augusta ich zobrala, nie je ochotna prejavit ani zaujem, navstevu, vylet s vnukmi... Max. sa pochvalit fotkami na fb a hotovo. Dufam, ze od teba na starobu nic necakaju, ake pozicaj, take vrat... 🥀🌪️🌩️

netti87
6. okt 2024

Ahoj ,ak chceš môžeš mi napísať, viem o com pises😟

jajanka31
6. okt 2024

Ahoj odkial ste? Mam to strasne podobne. A je to na nic..

verka1818
7. okt 2024

@netti87
@jajanka31 ahoj baby, vratane autorky. My mame podobnu situaciu - bohuzial nam uz zomreli rodicia aj z jednej, aj z druhej strany, takze tiez plavame svetom sami s detmi. Nezelam nikomu ten pocit samoty, ktory tak velmi boli... U Vas to musi byt este horsie zit s vedomim, ze ti rodicia su tu, ale nejavia zaujem ☹️ ak chcete kludne sa ozvite, mozme si napisat