Absolútne nedovolenkové typy ľudí

26. mar 2023

Ste tu také? Ja sa vždy na dovolenku premozem kvôli rodine, ale ja tam tak trpím. Viem, že to znie divne, ale proste ja som není ubytovací/ dovolenkový typ. Pri predstave koľko je s tým starosti a hlavne koľko ľudí tam predom mnou bolo. Proste ja sa najlepšie cítim doma, vo vlastnej posteli, vo vlastnej kúpeľni. Som asi divná, že? Je to tak s úplne každou dovolenkou. Kdekoľvek ideme. Teraz už menej. Stačí aj víkendový pobyt, alebo spanie mimo domu. Hotovo. Keď sme boli v Egypte a videla som tie špinavé deky na hoteli, také tie orehozy som sa rozplakala. Prádlo už bolo čisté, len tie orehozy boli také flákať. Akože mňa je dovolenka utrpenie. Je náš viac? Či to len ja....

autor
26. mar 2023

Telefón mi to poprepisoval prepáčte

suge
26. mar 2023

Ja to mám podobne a nielen kvôli hygiene kdekoľvek.🙄 Zlatá korona, keď sa nesmelo chodiť do zahraničia a všeobecne hocikam.😄

miadi
26. mar 2023

Pozri si American horror story Hotel 🤣a nepojdes uz nikdy nikam. Vacsinou chodim do novych cistych 5* hotelov. V Egypte pred 16r som mala chatku so svojim vchodom do laguny a plavili sme sa po Nile -lod hotel bolo tam velmi cisto a super zazitok. Uz to nerobia tie plavby .. uplne si uvedomujem ze doma mam 5milionov bakterii a v hoteli x viac. A Jasne ze najradsej mam svoju postel a wc . Ale na dovolenku nejdem koli izbe ale koli tomu objavovat svet mimo izbu. Vidiet nieco ine nieco nove . Zazit. A to ze nespim doma patri k veci Ved som daleko od domova. Je dobre vyliezt zo svojej ulity ked sa vratis domov mozes si povedat home sweet home. Asi starnem lebo uz mu chyba aj Moja pracka a susicka 🤣na dovci si nedavam prat. Chcelo by to mat viac kufrov ale zas nechcem toho tahat viac ako treba,

lily246
26. mar 2023

Z môjho pohľadu to vnímaš zvláštne, na dovolenku sa nechodí kvôli hotelovej izbe, ale kvôli zážitkom, spoznávaniu prírody a miest, aktivitám v mori, na pláži, v horách...My chodíme do luxusných rezortov aj do úplných low costov, je nám to jedno, prioritou je spoznávať svet a "zažiť" tie miesta, miestnych, ich jedlá, ich hudbu, ich vône,...mňa to nabíja energiou. Skús prestať toľko riešiť prehoz na posteli a sústreď sa radšej na to, o čom dovolenky naozaj sú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
26. mar 2023

Nevnimam to az tak, ale prehozy v hoteloch tiez neznasam. Mam pocit, ze uz vacsinou ani nebyvaju, ak su, tak ho poskladam a polozim na gauc/kreslo, na ktore nikdy nesadam 🤣🤣, z toho isteho dovodu. Ani v byte, ktory som prenajimala som na sedacku nikdy nesadla 🤦‍♀️..pritom na navsteve s tym problem nemam. Zvlastne 😀

autor
26. mar 2023

No ta hygiena je jedna vec. Rada spoznávam, ale najradšej sa vždy vecer vrátim do svojho. Určite je to blok vo mne, to je jasne. Zisťujem kto to ešte tak ma. 😁 Ja keď si predstavím dovolenku, tak to balenie, tie prebdene noci, nevyspata unavená, vždy sa teším domov. Pri pomyslení balenia pre 5 ľudí mi je úzko 🙊😁 ja keď mám jednu noc spat co i len u svokry, tak mam závrat. A svokra ma čistúcko. Raz sme sa plavili na korfu loďou, spali sme v kajute 2x2 metre, do odpadnutie. Ach bože to bolo utrpenie.

diewcatqoo
26. mar 2023

Ja len k tej cistote.. my sme raz boli na dovolenke ubytovani v sukromi a byvali sme v tak cistom apartmane, ze az mi to nebolo prijemne, lebo som sa bala, ze to tam znicim. Tam nebola jedina smuha, jedina zaschnuta kvapka vody v kupelni, vsetko vonalo cistotou a novotou.. pani, ktora apartman prenajima, je posadnuta cistotou. Takze nie kazde ubytko musi byt spinave.
A co sa tyka toho balenia. Moja mamina je taka. Ona ked sa ma zbalit niekde hoci len na dva dni, je to pre nu utrpenie. Preto takmer nikde nechodi 🙂

autor
26. mar 2023

3 roky dozadu sme boli v chorvátsku. Nespala som riadne ani jednu noc. Pritom ubytko čistúcke. Ja sa tam proste nevyspim, ani poriadne nevyto 🙊, človek furt dáva pozor aby niečo nezničili decka, alebo sa niečo nerozbilo. Všetko inak vonia, proste keď vidím ako si všetci užívajú a ja trpím. Mam pocit, že som sama s tým na svete.

autor
26. mar 2023

@diewcatqoo presne v takom úbytku sme boli aj my. A ešte bola sieťka na dverách na terasu, a hneď nás upozornili ako sa to nesmie chytať. A my 4 ročne dieťa a hádajte co. Bože to bol stres. Celú dovolenku som okrem iného stresovala, aby mala nechytala a netlačíla na sietku. Lenže to sa nedalo furt sa chodilo hore, dole, jedlo sa tam, oddychovalo. Volali nás aj teraz, ale kvôli tej BK ej siete by som tam nešla. Ja teda ani inak, no ale to bol stres fakt. A domáci taky, no urastený, sebavedomý. Blbá sieťka 😆😆

autor
26. mar 2023

@lily246 ten prehoz nie je hlavný problém

lily246
26. mar 2023

@elizabet173 viem, že takí ľudia sú, ťažko sa mi to ale chápe, mňa keby niekto zavrie na tom istom dvore s bazénom a nikam by som nechodila, tak ma rozdrapí. Nedaj bože aby som ešte musela pozerať na športový zápas v TV, to je spôsob ako ma utýrať. 😅😂 Problém s ľuďmi, čo necestujú, býva aj v tom, že mávajú užšie obzory a slabý rozhľad, väčšinou sú menej prispôsobivý, máme takých v rodine, čo nevyšli z rodného mesta a veru niekedy krútime hlavou, aké pomýlené videnie sveta majú.

manzanillaa
26. mar 2023

Nápodobne, len pomyslím,že máme niekam ísť,už mi je blbo...ale ja mam úzkosti,strach, tak to preto,predtým by som sa tešila. Tento rok sa snáď premôžem a pôjdeme k moru...co ma hlavne zaujíma,či je v blízkosti nemocnica/lekár,keby mi bolo blbo tak,ze už nevydrzim🙈🙈🙈

autor
26. mar 2023

@lily246 tak zas je cestujem veľa. Bola som už naozaj vselikde vrátane au pair Londýn ako mladá. Cestujem rada, vidím rada nové veci, len keby sa odvšadiaľ dalo vrátiť večer domov 😆 proste keď mám niekde spat ukrutne trpim

cafelatte
26. mar 2023

Chápem na jednej strane, tiež nás je 5 a preto zo zásady naša dovolenka nie je kratšia ako 14 dní. Sorry aké kvôli 7 dňovej dovolenke ja baliť nebudem, toto som zaviedla keď sa narodilo druhé dieťa.
Hygienu vieš poriesit kúpou vlastného apartmanu, my tak mame, kúpili sme kusok od trategickeho centra diania a máš čo spoznávať a ideš do svojho, stravujes sa mimo, cely deň si mimo vylety, sporty, takže ani neporiadok sa nenarobi nám to vyhovuje a vecer spis vo svojom. Máme tam svoje osobne veci na hygienu, nejaké oblečenie, nemusíš so sebou nič ťahať. Teraz chceme kúpiť ďalší v exotickej krajine, aby sme chodili do svojho aj v zime, neznášame našu zimu, milujeme teplo a slnko.

autor
26. mar 2023

@cafelatte skôr som premýšľala, že vlastný karavan by mohla byt cesta. Ale zas, tam sú spoločné sprchy a wecka v tých campoch, či?

cafelatte
26. mar 2023

Neviem Ti poradiť, campy to nie je nič pre mňa.. predstava karavanu lákala aj mňa, len asi nemôžeš stat kde sa ti páči, musíš byť v campe napojená na vodu a elektrinu. A také dobré vybavené majú aj wc, sprchu kuchyňu...len ten mini priestor to by som nedala zas ja...to je tak pre dvoch na dôchodok.

queen_mary
26. mar 2023

Ja cim som starsia tak to tak mam. Nesadam si na stokicky a na gauce, psychicky sa premaham spat na hotelovej posteli vacsinou 😀 v naozaj dobrych hoteloch, kde vidim ze je cisto to nemam.

Ale vola cestovat a spoznavat je silnejsia, a naozaj vela vela casu stravim hladanim ubytka 😅

sasanka605
26. mar 2023

Ja mam chlapa takého. On ked sa ma zbaliť, sadnúť do auta, dôjsť niekde … radsej bude sedieť doma. Myslim ale ze to je lenivosťou ako strachom z baktérií. Ako sme sa dostali do Izraela na dovolenku 🤦🏼‍♀️ to je pre mna zázrak do dnes.

terezka1947
26. mar 2023

Tak ja mám tiež problém v cudzích priestoroch. U iných nie,ale na dovolenke áno. Čiže si napr.apartman v Chorvátsku ešte ja sama vyumyvam,vydenzifikujem. A kde sme dlhšie,nosím si svoje obliečky na vankúše. Divné,ale cítim sa lepšie.
No a potom to treba brať,že je človek na dovolenke.
Musíš si to nastavit v hlave,inak sa zbytočne oberas o zážitky.

mimikarol
26. mar 2023

Ja nechodím na dovolenky. Mám 37 rokov a nikdy som nebola pri mori. Jeden rok sme sa aj chystali že ideme, aj sme si nakúpili plavky blbosti a zostali sme doma. Minulé leto sme boli v Čechách 5 hodín cesty autom, ja som myslela že ma porazí. Nenávidím cestovanie, mňa to proste zabíja. V pohode s radosťou pôjdem max tak niekam v rámci Slovenska na chatu, niekde max 2 hodiny od domu.
A chápem aj ten tvoj problém s hygienou. Ja som si zobrala Sanytol na hotel a najskôr vydezinfikovala kúpeľňu

h2
26. mar 2023

Mám to podobne. Nie, že by bola pre mňa dovolenka vyslovene nočná mora, ale vždy je to do istej miery stres. Pritom som v minulosti vôbec taká nebola, prišlo to nejak časom. A hlavne v posledných rokoch, kedy môj syn, ktorý je ináč celý rok zdravý, tak vždy ho niečo chytí akurát na dovolenke, ako napríklad naposledy zvracanie a hnačky. ☹️

lauriik
26. mar 2023

Nerozmyslala si kupit obytnak? Ten by bol len vas a nemusis riesit, ze tam niekto iny spal 🤣 Mne taketo veci nevadia, ja nad tym vobec nerozmyslam. Pre mna je cestovanie jeden z najvacsich nakopavacov v zivote. Videt nove miesta, stretnut novych ludi, ochutnat ine jedla. Potom aj ten pohlad na zivot a jeho hodnoty je uplne iny ako od cloveka co nikde nebol max niekde tyzden v rezorte.

beataxxx
26. mar 2023

Dovolenky milujem a zatiaľ som len raz zažila špinavý hotel, ale na to sa môžem vykašľať, chodím kvôli zážitkom, moru, novým ľudom…..Hygienu treba dodržiavať- do sprchoveho kúta chodím len v šľapkách, vodu príjem len balenú, uteracik si nosím vlastný, kefku na zuby mám v kozmetickom kufríku a podobne. Raz sme šli do dominikánskej a v recenziáchna hotel písali, že ma otrasne vankúše a paplony, tak som kúpila v ikea - vážilo to asi 15 deka a bolo to vákuové balené, tak to ani miesto nezabralo, keď sme prišli do hotela, tak sme si to prezliekli-pointa: pri prvom upratovaní sme mali prezlečené hotelové otrasne a tietonove zmizli, tak sme sa na tom dobre zasmiali.

eva8
26. mar 2023

Už sú karavany aj s wc a sprchou

autor
26. mar 2023

@lauriik hovorím, že nemám problém cestovať. Mam problém niekde inde spať. Ale cestujem. Len na dovolenke si vyslovene neoddychnem.

autor
26. mar 2023

Skôr keby písali spolubojovníci. Co to majú podobné. Nie som typ co bol najďalej v jednote. Mam pre cestovanie veľa. Len trpím proste. Zážitky mam, aj chuť spoznávať nové veci. Len ten pocit cudzieho mi vadí.

annm81
26. mar 2023

Ja som prespávala v 5* hoteloch, v lacných hosteloch aj na horských chatách. Keď si človek všimne, koľko času má chyžná na upratanie jednej izby, pochopí, že od čistoty veľa očakávať nemôže. Kávovar alebo diaľkové ovládače sotva niekedy niekto umyl... človek to musí brať racionálne - denne spia v hoteloch milióny ľudí a napriek nie ideálnej hygiene to zvyčajne prežijú bez veľkej ujmy.

autor
26. mar 2023

Ženy ale ta hygiena nie je primarny problém. Nuž nevadí, ten co to ma rovnaké to pochopí. Iní to nepochopia. Je to prirodzené. A chápem a závidím ľuďom, čo sa vedia od toho odosobnit.

annm81
26. mar 2023

Väčšina ľudí sa vie odosobniť od toho, že spia v posteli, kde spali predtým iní. Ja napr. neznášam verejné toalety, takže sa im vyhýbam, čo sa dá. Ale keď už musím, nejako to prežijem a ďalej neriešim.

Ak to máš až na úrovni vtieravých myšlienok, kedy celú dobu dovolenky si v strese len preto, že sa večer musíš vrátiť do hotela (ak to nie je extrémne špinavý hotel), tak sa obráť na psychológa.