70-ročný otec hrá videohry

10. nov 2022

Dievčatá ja už som zúfalá.... je to podľa vás normalne??? Môj 16 ročný syn, je typický chlapec tiež sa rad hrava na počítači to jeho Lolko. Nebolo by to divne keby sa s touto aktivitou nepodelil so svojím dedkom. Vždy to bol ten moderný človek, funguje aj na FB ma mobil aj počítač. Raz keď bol môj syn u neho mu do počítača stiahol Lolko... neviem presne o com to je ale nejaká videohra... dedkovi sa to zapáčilo a začal na tom fungovať 24/7. Vážne niekedy aj 5 hodín sedi pri počítači a hra. Najhoršie je ze začal do toho investovať peniaze a ja už si neviem rady. Nenechá si dohovoriť... poraďte mi prosím

h2
10. nov 2022

Ako chceš zakázať dospelému človeku, aby sa hral, keď chce? Je to jeho čas, jeho peniaze. Neurobíš s tým nič.

autor
10. nov 2022

@h2 ale tiež to súvisí aj s jeho zdravím proste keď celý deň neje a hra

cyberk
10. nov 2022

No.. mozes mu stiahnut do PC cheat appku pre lolko vdaka, ktorej dostane permu, ked pojde hrat a uz si viac nezahra :D a takto to spravit s kazdou hrou, ktoru sa bude pokusat hrat... 🙂

madeline1
10. nov 2022

veď je na dôchodku, nech sa zabaví trošku....s tými peniazmi nech je trošku opatrný, ale inak buď rada, že mu to s PC ide v takom veku a že sa venuje tvojmu synovi 🙂 a keď mu tie hry robia radosť a bavia ho, tak prečo nie...veď on už mal starostí dosť, tak nech si teraz na staré kolená oddýchne...

banderaska29
10. nov 2022

ja som sa uprimne usmiala, ked si predstavím, ako 70 ročný človek hrá League of Legends 😀
nechaj ho. to ho prejde. teraz to je niečo nové prenho 🙂

viestta
10. nov 2022

O peniazoch sa môžeš s nim porozprávať, ale aj tak sú to jeho peniaze, o ktorých sam rozhodne. Presne tak ako sa sám rozhodne, či pôjde na pol dna do krčmy alebo presedí ho na počítači. Ma 70, nie 7 rokov, tak sa k nemu tak správaj. Nehovoriac o tom, že pri tých hrách si precvicuje mozog, čo je u starších ľudí žiaduce.

hilda08
10. nov 2022

No na jednej strane mu to riadne trénuje mozog a postreh, na druhej by to mal obmedziť na par hodín denne, len ja kebyze mam 70 tak mam u prdele co mi kto hovorí

rozovykon
10. nov 2022

@banderaska29 aj mňa to pobavilo je to náhodou milé.

akvi
10. nov 2022

Ja fakt nerozumiem, prečo ma niekto potrebu sa starať do druhého ešte k tomu dospelého človeka. Ak by 5 hodín čumel do TV, tiež by si ho riešila? (a to teda 90% dôchodcov v mojom okolí čumí do bedne aj viac, ako tých 5hodin a úplná masáž mozgov.) PC hra má veľa prínosov aj pre 70 ročného človeka. A peniaze - ak by ich míňal na knihy alebo cd-cka pod. zábavky, tak si s tým ok?

babina_33
10. nov 2022

Ja si myslim, ze je to fajn, ze ma nieco, co ho bavi. Chces mu to zakazat? Aspon nejakym sposobom si precvicuje mozog.

luccija
10. nov 2022

Ja som minule citala, ze ludia nad 60 r travia enormne vela casu na PC v roznych skupinach zahradkari, psickari, varenie, FB diskusie citia sa osamelo, znudeno v dlhorocnych manzelstvach a su tak isto zavislaci😅
Dedko tomu prepadol nemyslim si, ze ho to coskoro omrzi bud sedia v krcme, pred TV, alebo sa hraju cest vynimikam co maju hobby knihy....

madeline1
10. nov 2022

@akvi hlavne su to jeho peniaze a potom je tu este babka, ktora gemblerstvo urcite nepodporuje, takze by to stopla, ak by to bolo moc...dedko sa len zabava a to je predsa super 🙂

lucimichi
10. nov 2022

Buď rada že hrá na pc, ako by mal slopať a chodiť domov ožratý, ako môj nebohý dedko - alkoholik.

mandzula
10. nov 2022

Pre dochodcu je to urcite bezpecnejsie ako FB, ten dnesnych dochodcov (a nielen tych) sice neobera o peniaze, ale mnohych o zdravy rozum.
Aspon si nejako vyplni cas a nedudre, aky je zivot na hovno.

svokrinjazykmonika
10. nov 2022

Podľa mňa je to obdivuhodné, šak čo sa do neho montuješ. Gaming je normálny koníček ako pozeranie tv, čítanie kníh... Tú hru síce nepoznám, neviem čo to je, ale pokiaľ je pán v dobrom psychickom stave a nevrazí do tej hry celý dôchodok, iba malé sumy, tak nevidím problém. Závislí na tom nebude, ku tomu majú sklon deti, nie dospelý ale opakujem že neviem v akom psychickom stave je pánko. To nevadí že sa hrá aj 5 hodín v kuse, bolo by lepšie keby sledoval 5 hodín Markízu?? Ja sa tiež hrám aj celý deň do noci ale keď treba tak sa najem, upracem, navarím...

nnnuuunnn
10. nov 2022

Lepšie ako keby pozeral len tak tv bezcieľne. Konecne sa aspoň nenudí taký človek...a má pocit, že zije. Či radšej by si bola keby si za svoj dôchodok platil domov dôchodcov?

dkethe
10. nov 2022

Teba by som ako dceru nechcela 🤣 ja sa tesim na dochodok, na furu casu a budem si moct robit po 10rociach co chcem 👍 minat nasetrene peniaze, ziadne vstavanie do prace... Kukat filmy cely den. A do toho pride decko a chce mi vypinat pc 🤦 no isto. Staraj sa o pc svojich deti, rodica nechaj uzivat akokolvek chce
A stiahnem si aj zoo tycoon na ktory ako pracujuca matka nemam a nebudem mat roky cas 🙂

mandzula
10. nov 2022

@autor a co konkretne ti na tom vadi? Obmedzuje ta tym nejako, zanedbava...? Co robil predtym? Nerypem, len sa pytam.
Mne je napriklad jedno, co moj 72-rocny otec robi, som rada, ze je spokojny a nepili mi usi.

akvi
10. nov 2022

@mandzula presne, tiež som rada, že rodičia si dokážu vyplniť deň a nevyplakavaju mi tu. Môj má 80 rokov a tiež je na PC varený pečený 😁 Pozerá si všelijaké veci a potom ich chce od nás, nech mu objednáme. Alebo chodi po svete s google street view. 😂😅 Pozerá si miesta, kde chodil za mlada, potom nám rozpráva, ako sa čo kde zmenilo. No nie je to úžasne strávený čas? Ja ho v tom podporujem, nech sa baví, zaslúži si.

ajka0207
10. nov 2022

Hra 5 hodín denne, alebo celý deň? Lebo to je dosť rozdiel. Ja som mala obdobia keď som hrávala 5 hodín každý deň a to som zvládala v pohode popri bežnom živote. Popravde keby mi do toho niekto mudruje, tak ho pošlem kade ľahšie. Veď nerobí nič protiprávne.

hederamonstera
10. nov 2022

@dkethe tomu ver, ja si zahram the sims😂😂😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka2019
10. nov 2022

Samozrejme, že sa stará...čím menej minie, tým väšie bude dedičstvo 😁 a povedzme si úprimne...že to tak je, lebo ináč by neriešila financie niekoho iného...Smutná doba, keď už si človek ani na dôchodku nemôže robiť, čo chce, akokeby bol nesvojprávny. Aj moja mama (76r.) hrá hry na PC. Nech hrá, keď ju to baví. Vždy keď jej zavolám a spýtam sa, čo robí - odpoveď - hrám hru. Ale ani by ma nenapadlo jej do toho kecať 🤷‍♀️ Ale tak sú ľudia a potom zase ľudia 😁

viestta
10. nov 2022

@akvi nás dedko keď bol na dôchodku chodil ku nám hrať na PCko pasians. Smiali sme sa, že zje obed a zalezie do detskej a nikto o ňom nevie. A to bolo pred 20 rokmi. Teraz už sú na dôchodku ľudia, ktorí 20, 30 rokov kariéry strávili na počítačoch. Poznám dôchodcov co prvé čo si na dôchodku kúpili bol poriadny notas. Predstava babky s ihlicami a dedkom co číta noviny je už za starala. Dnešní dôchodcovia sú technicky zdatní, niektorí zdatnejsi ako ich deti😃

nikpa
10. nov 2022

Snáď 70 ročný na sklonku života môže mať takéto ,,potešenie,, Ja by som svojho otca v tomto veku už nechala nech sa raduje aj z hier. Podľa teba ide o zdravie ale tak povedzme si konkrétne o co? Poškodí si zrak, bude ho bolieť chrbát, bude mať málo pohybu? Čoho sa bojíš, že sa mu tým skráti život, že sa mu spravi skolioza na chrbte? Nie je to dieťa vo vývoji, nechaj ho dožiť ako chce.

thereisabear
10. nov 2022

Tak 24/7 alebo 5 hodín? Jedine na tie peniaze by som dala pozor, inak nech si hrá. Aspoň si tým precvičuje hlavu. Môj otec je mladší a hru na PC by nedal...

diewcatqoo
10. nov 2022

Asi dceru vyhanal v detstve od pocitaca, tak sa chce teraz otcovi pomstit 🙂

witchlucia
10. nov 2022

Ja pridám aj mojich päť korún do diskusie. Je skvelé že je dedulo zdatný v technike a toto je presne to čo potrebuje. Je v kolektíve! To nieje len hra, to je komunita! Vieš ako uzitocne sa musí cítiť keď spolu s ostatnými hráčmi plní ulohy, plánuje kedy a kde sa stretnú, je to istá forma spoločenskej aktivity, podnikajú spolu dobrodružstvá a pritom sa rozprávajú/píšu si. Vo virtuálnom priestore dokáže veci na ktoré už mu vlastné telo nestačí a že míňa peniaze? Vieš ako mu decká vo veku tvojho syna musia závidieť že má veci ktoré si oni nemôžu dovoliť? Aký skvelý pocit to musí pre deda byť že je v spoločnosti ktorá ho obdivuje a potrebuje v svete kde nieje iba slabý a starý? Ved preto všetci pracujeme a zarábame aby sme si mohli kupovať čo chceme.🤷🏻‍♀️

januska12323
10. nov 2022

Jediné čo môžeš spraviť je nastaviť mu budík aby sa občas najedol a sledovať či nemina celý dôchodok. Inak je to na ňom.

sens3i
10. nov 2022

Vzdy lepšie ako by mal investovat v šenku do piva, je dokazane ze hranie videohier vo vyssom veku precvičuje logicke myslenie a celkovo mozog a moze tak predchadzat degenerativnym ochoreniam mozgu.