Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.
Sme v rovnakom veku s manželom a ja by som ešte jedno dieťa chcela, ale manžel už nie. Mňa akosi schladila táto korona... tento
svet... situácia. Ja by som nechcela dieťa za každú cenu.
Manzela chapem a v dnesnom svete omnoho viac. Chápem aj tvoju tuzbu, ale .... co sa deje vo svete, tu platí 100x viac teraz , ze dnes si tu, zajtra nemusis byt... pandemia ani zdaleka nekonci, a mozno ani neskončí. Uzivaj si prítomnosť, popripade si najdi novy konicek co ta bude naplnat....
...ja som tiez tuzila este po jednom dietati, muz ani pocut, nakoniec sa nechal ukecat, ked tak velmi po nom tuzim a veruze teraz nelutuje 🙂 ale clovek sa boji prave o tu buducnost, je fajn mat dieta 40-50 nie je tak vela, ale aby sa nahodou nieco nestalo, ja sa teda bojim o moje zdravie, hoci som zdrava, bojim sa ze by sa mi mohlo nieco stat a nevidela by som ich rast, nevidela by som ako sa maju, ako ziju, nemohla im v zivote pomoct,...Snazime sa vsetky deti zabezpecit max. ako sa da do ich buducna, keby sa predsa len nedajboze nieco stalo, aby mali dostatok ale aj tak strach a ta zodpovednost je obrovska, ale aj radost z deti a chut do zivota pri nich je obrovska 🙂
Ja aj chapem muza, stat sa otcom dajme tomu v 52 , uz v tomto veku chce podla mna aj klud, vie co male dieta obnasa, navyse uz je to ozaj vek starkeho, chce si urcite uzit starobu a vlastne kym dieta bude dospele on uz bude vazne po 70tke to uz ledva ma clovek problem zo sebou atd. takze ma muz pravdu
Chápem vás oboch. Avšak ja sama som dieťa otca, ktorý ma mal tesne pred 50tkou. Ten generačný rozdiel medzi nami je veľmi cítiť, navyše stále som sa bála, či stihne byť pri rôznych významných udalostiach v mojom živote.. okrem toho, keď som bola malá, často si lekári, učiteľky, kamaráti mysleli, že je to môj dedko, nebolo to príjemné... Osobne by som do toho v takom vyššom veku z vlastných skúseností asi nešla
Tvojho muža chápem , jeho rovesníci majú možno tak vnúčatá malé v 50tke a nie deti . Myslím si že už chce mať svoj kľud v tomto veku a nie ísť dieťaťu skoro v 70tke na stužkovú , zober si to aj z tejto stránky .. dieťa v 40tke ešte celkom ok v dnešnej dobe ,ale v 50tke už extrém fakt z môjho pohľadu .
@20erika07 to nemyslíš vážne, že koníček má byť náplasťou na to stať sa mamou?
@mrnoname a čo?nebolo by to prvé ani posledné dieťa v zahraničí je to bežne.A u nás tak isto majú chlapi aj po 50 tke deti
@zuzubb007 a od 50-70 r bude čo robiť?🙂lúštiť krížovky a pozerať TV?
Tak sa mi ten vekový rozdiel vypomstil som si toho vedomá.Jednoducho sa neviem s tým zmieriť, že mám možno posledné 2,3 r čo by som mohla otehotnieť.Pre mňa to je tak podstatná vec, že už som premýšľala aj nad rozvodom.Vzdy sme si hovorili, že budeme mať ešte jedno dieťa.Muz bol rok v zahraničí na stáží, stavali sme dom a, keď prišiel domov a konečne sme sa zabyvali mi povedal, že on už dieťa neplánuje.Dom veľký, prázdne 2 izby, syn pýta súrodenca...a vo mne sa to buri.
Som v šoku. To celkom vážne uvažuješ nad takým, že by si sa rozviedla s mužom a otcom Tvojho dieťaťa, aby si si mohla nájsť iného kvôli ďalšiemu dieťaťu? Zbláznila si sa?
@ki_ki2 ale kde ..väčšina kamarátov na malé deti🙂46, 48 a majú škôlkarov.Nikto z našej partie nemá ani teenegera nieto ešte byť dedkom🙂)
chapem ta ze to beries ako podraz, nebol by prvy ani posledny 50rocny otec, ale toto si musite poriesit vy dvaja medzi sebou.
No ale nie novorodencov , školáka máte aj vy 🙂 to je ok..
Hej no tu je vidieť väčší vekový rozdiel bohužiaľ , ale rozvádzať sa kvôli tomu po rokoch je podľa mňa škoda , za prvé nájsť v dnešnej dobe milujúceho , zodpovedného chlapa je zázrak ktorý aj niečo trvá , založenie novej rodiny tiež niečo trvá a bum prejdú ti tie 2-3 posledné roky ako píšeš ako voda a vlastneš stále nemáš to dieťa a už ani otca svojho syna vlastne zbytočne ..
Každopádne držím ti palce ak po bábätku túžiš aby sa ti túžby naplnili a stala si sa opäť mamičkou a bola šťastná 🍀
@h2 nie, nehľadala by som si iného.Aj by som si adoptovala...som lekárka celé roky som pracovala na sebe kariérne mám pocit, že synovu materskú som si ani neužila, teraz som vyhorena potrebujem zmenu tešila som sa, že sa presťahuje a splníme si to, čo sme plánovali.Muza už do zahraničia nevyšlu...sme obaja zdraví, neliecime sa na nič, práve preto, že je situácia vo svete aká je som zistila ešte viac, že peniaze, tituly, práca sú mi na nič a rodina, deti sú to, pre čo sa oplatí žiť.
Tak ži pre svoju rodinu a pre svoje dieťa. Buď vďačná za to, čo už máš. Mnohé ženy nemajú ani to jedno dieťa. Navyše, aj keby Tvoj muž hneď dnes súhlasil, nemusí sa Ti podariť otehotnieť, predsa len, už aj Ty máš svoj vek.
Ináč, keď píšeš, že si vyhorená a chceš zmenu: si si istá, že chceš dieťa zo správnych dôvodov?
ty nie si normálna. máte spolu dieťa, má už 8 rokov. tvoj muž musí byť šťastný prešťastný, že už je chalan "za vodou". a určite dúfa. že ho ešte do dospelosti vychová. a ty naňho vyvalíš v takom veku, že chceš dieťa??? ten syn, to je váš spoločný? alebo je to tvoj syn z predchádzajúceho vzťahu? asi nie. podľa diskusie súdim, že s mužom máte spoločné dieťa.. tak o čo ti vlastne ide? chceš rozbiť to, čo máš? 🙂 a vraj "syn si pýta súrodenca"? to vážne? a ako? chodí za vami a prosíka, otec, mama, choďte do postele, ja chcem mať súrodenca? prosím ťa....... máš 40 rokov, ale zmýšľanie maximálne na 25.... len si to neposer, aby ťa muž neopustil. normálne ho ľutujem. a teraz práve čítam tvoj posledný príspevok, citujem: "celé roky som pracovala na sebe kariérne mám pocit, že synovu materskú som si ani neužila"...... to je tvoj problém, nie tvojho muža. ty, ako žena, si mala vedieť-cítiť, odkiaľ pokiaľ. ak si stále myslíš, že 40 a viac je na pôrod a výchovu dieťaťa OK, tak blahoželám. otras. je mi ľúto tvojho muža. nepoviem, keby si v živote predtým nemala nikdy dieťa, že po ňom tak šialene túžiš.... tebe vôbec nezáleží na tom, ako sa cíti tvoj manžel, ty si sebecká a pozeráš iba na to, aby sa tebe splnilo to, čo si presrala, keď si mala možnosť (tzn. mať deti v nižšom veku). patríš k moderným tzv.karieristkám. blahoželám. a vôbec sa nebudem čudovať, keď ťa tvoj chlap opustí, lebo budeš naňho tlačiť s nezmyselnými požiadavkami. čo si robila pred 10 rokmi??? a ešte píšeš: nikdy som si nemyslela, že budem banovať, že mám staršieho chlapa........ a ty si vari nejaká mladica na rodenie detí? 😂 prepáč, že som taká, že čo na srdci, to na jazyku, ale úprimne.... je mi normálne ľúto tvojho muža. a byť tvojim mužom, utekám kade ľahšie... ja som rodila v 32 rokoch. a už sa cítim stará na dcérinu pubertu. a ty to vidíš príšerne "zľahka".
@h2 určite áno o dieťati sme sa rozprávali celý čas pokým sme stavali dom.Neviem byť spokojná s tým čo mám, lebo synovi chyba súrodenec a ja tiež cítim, že dieťa ešte chcem.
@panelacikova samozrejme, že je dieťa spoločne.Trocha ukľudni ton akým sa so mnou rozpravas pohybujem sa medzi ľuďmi, ktorí úplne bežne okolo 40 tky majú deti.Ty máš tiež partnera vo veku dedka ty máš čo najmenej moralizovať.
A to, že sa v 40 tke cítiš stará na výchovu pubertiaka je tvoj problém.
Manželov ujo mal prvé dieťa v 51 a druhé v 53 ...kolegyňa 40 a muž 53 ...deti sú zdravé
Pisem ako dcera - starsieho otca...prve dieta mal v 32 a posledne 48 a veru rozdiel vo vychove bol - nas mladsich si uzival. Dnes ma 84 rokov...kolke moje spoluziacky tu uz otcov nemaju a boli mladsi - vsetko je skratka o tuzbe a kde je tuzba vsetko. V tomto nevidim ziadne hranice..
tak muza prehovor, ale pocitaj s tym, ze si dieta viac-menej budes musiet vychovat sama ak muz uz nema do toho chut. Pred mesiacom suseda 44rocna porodila stvrte dieta, otecko je cerstvy patdesiatnik. Ale teda patdesiatku by si mu netipovala. Skor ona vyzera na patdesiat, on vyzera na 35 rokov, cize zalezi na vitalite daneho cloveka, ale ako to bude o par rokov clovek nikdy nevie🤷♀️
Kde je tuzba je vsetko mozne. Drzim palce..muz urcite zmeni nazor. My sme si otca uzivali vo velkom..stareho otca by sme aj tak nepoznali ( zomrel v 56 ) cize nam otec vynahradzal.
A dnes sa vsetko posuva - mladi si uzivaju..a o rodine zacinaju premyslat neskor..presne ako pises. Ked neskor zacnes s rodinou aspon sa vyhnu ludia zo syndromom prazdneho hniezda
No a prečo ste to druhé dieťa nemali už dávno? Veď syn už má 8 rokov. Už mohol mať v pohode 6 ročného súrodenca. Takto ani jemu nesplníš jeho túžbu po súrodencovi podľa jeho predstáv, lebo ak by si aj otehotnela, kým sa dieťa narodí, syn bude mať 9 (alebo viac, ak sa nezadarí hneď). Tvoj syn má predstavu súrodenca, ako parťáka, s ktorým sa bude hrať. S malým bábätkom to možné nebude a kým mladší ako tak podrastie, starší bude v puberte... Proste, Tvoj syn má zrejme o súrodencovi nereálnu predstavu. A obávam sa, že Ty tiež. Upla si si na predstavu dieťaťa, ako vytúženej zmeny, ktorá bude určite len pozitívna. Ale to vôbec nemusí byť tak.
autorka: podľa tvojej odpovede mi je celkom jasné, že ma musíš dlhodobo sledovať 🙂 o to viac mi je úprimne ľúto tvojho muža. navyše, ak považuješ vek 57 za "dedkovský", tak ti musím napísať, že veru vek "50" - a teda tvoj muž, od neho nie je príliš ďaleko 🙂 to, že mám dieťa vo veku 12 rokov, nie je žiadne tajomstvo. ja sa nepotrebujem schovávať za anonymné témy 🙂. to, že s mužom neplánujem ďalšie dieťa, tomu sa hovorí zdravý rozum, čo tebe zjavne chýba. ale teší ma, že som na MK natoľko populárna, že aj obyčajný zasratý anonym presne vie, kto som 😀 mne to vôbec nevadí. v živote som sa nehanbila za seba ani za svoj život. opakujem, je mi ľúto tvojho muža. ten ani len netuší, že tu riešiš to, že ho možno opustíš, lebo tebe piští niečo v tvojom vnútri (neviem presne identifikovať, ktorá časť tela to je vlastne....). dobrú noc 🙂
Čím viac si hovorím, že to nechám tak, tým viac sa to vo mne buri a boli to.Nechcem, aby bol syn sám, zároveň nemám čas ani chuť sa rozvádzať a hľadať si nového partnera, ale beriem to od muža ako podraz a neviem sa s tým zmieriť:(